Şimdi Ara

Keşke Rus Edebiyatını Bu Kadar Geç Keşfetmeseydim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Rus Dili ve Edebiyatı okuyorum 2. senem ve bölüm dolayısıyla Rus Edebiyatını okumaktayız şimdiye kadar
    Puşkin - Yüzbaşının Kızı
    Puşkin - Erzurum'a Yolculuk
    Gogol - Peterburg Hikayeleri
    Gogol - Ölü Canlar
    Lermontov - Çağımızın Bir Kahramanı
    Turgenyev - Babalar Ve Oğullar'ı okudum.

Şimdi ise Suç ve Ceza'yı okumaktayım..
    Diyorum ki keşke bu kadar geç keşfetmeseydim bu edebiyatı. Okumayı çok seven biriyim fakat klasiklere ön yargıyla yaklaştım. İyi ki okumuşum diyorum. Herkese öneririm, okumayan her kim varsa.

• TheBlackWaltz kullanıcısına yanıt
    Suc ve Ceza yi bende bitirdim. O kitaptan sonra Rus edeb. Ilgim artti, suan Karamozov Kardesleri okuyorum. Dostayevski nin kitabi bunuda okumanizi tavsiye ederim. Ben sadece Dostayevski ve Tolstoy u taniyorum. Onlarin eserlerini okudum. Sizin önericeginiz bir roman vars Rus yazarlardan severek okuyabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolstoy-insan ne ile yaşar? kitabını şiddetle öneririm.
  • GRİNG0 kullanıcısına yanıt
    Evet onu da okuyacağım fakat okulda ki dersler yüzünden belli bir sıraya göre gitmek zorundayım maalesef. Turgenyev'den Rudin, İlk Aşk ve İlkbahar Sellerini okuyacağım..

Ve size eğer okumadıysanız Ölü Canlar ve Babalar ve Oğullar'ı öneririm gerçekten. Özellikle Babalar ve Oğullar tam bir klasiktir bana göre.
  • Rus edebiyatına sonradan başladıysanız Rus Dili ve Edebiyatı seçmenizdeki neden nedir?

• Dil öğrenmeyi çok seven biriyim,her ne kadar dil öğrensem de o arada başka dillere yoğunluk gösteririm. Slav ve İskandinav ülkelerine, doğasına bir ilgim olduğundan Rus Dili ve Edebiyatını seçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBlackWaltz

Dil öğrenmeyi çok seven biriyim,her ne kadar dil öğrensem de o arada başka dillere yoğunluk gösteririm. Slav ve İskandinav ülkelerine, doğasına bir ilgim olduğundan Rus Dili ve Edebiyatını seçtim.

Kitaplarını okumadan bölümü seçmen merakıma gitti.Şuanki aklım olsa Mühendislik yerine bende Japon Dili Edebiyatı bölümüne giderdim.

• Asıl amacım dil üzerine yoğunlaşmak olduğu için pek umursamamıştım, fakat şimdi dediğim gibi daha önce keşke daha önce okusaydım diyorum.
    Japon Dili Edebiyatı harika bölümlerden biridir, evet.
  • Hele Dostoyevskinin cogu eserini de bi oku, Tolstoya da basla da bak bakayim baska ulkeler kesiyormu bir daha

Abarti olmus olabilir soylediklerim ama Rus edebiyatinin yeri bende de ayridir, Dostoyevski candir..

Bu arada Puşkin'in eserlerini onerir misin, onerirsen ilk hangisini ? Nedensiz bir sekilde bir tek Puskine karsi biraz on yargiliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 29 Mart 2015; 23:43:39 >
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Rus Edebiyatı candır. Aynı tadı başka yerde aramayın hiç boşuna. Kendine has havası, karakterleri, olağanüstü tasvirleri ile Realizm akımının da öncüsüdür.
    Dönemin sorunları ile çok ilgileniyor yazarlar işte o bölümler biraz sıkıyor sadece

Puşkin konusunda ben de benzer bir durumdayım. Ama benim nedenim daha eski olması sanırım, saçma bir neden olabilir tabi bu. Tavsiye olursa ben de listeme alırım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 30 Mart 2015; 0:33:33 >
    Babalar ve Ogullari okuma listeme aldim, ilk firsatta okuyacagim. Bitirince yorumumu yazarim buraya

• Ben de yazılmayanlardan Tolstoy'dan özellikle Diriliş'i ve Anna Karenina'yı. Dostoyevski'den Budala, Yer Altından Notlar ve Kumarbaz'ı öneririm.

• ChicharitoHernandez kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim önerin için. Anna Karenina'yı ve Yer Altından Notlar'ı aldım çoktan ve elimde ki kitabı bitirmeye çalışıyorum. Anna Karenina gerçekten korkutucu bir kitap, 1100 sayfa
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Dostoyevski gerçekten tam bir usta, tam bir efsane gerçekten. Rus Edebiyatı gerçekten edebiyatların en büyüğüdür bana göre diyebilirim belki artık

Puşkin'den bahsedersem yani Rus Edebiyatının öncüsü, diğer gelecek yazarların öncüsü olmasından dolayı bir sempatikliği var fakat yine de Yüzbaşının Kızı romanın okuduğum güzelliği diğer kitaplarında pek bulamadım fakat yine de soğutmak falan istemem, yine bir okumayı denemenizi öneririm. Puşkin'in "Byelkin Öyküleri" fena değil bir kaç tane "ilkler" bu hikayelerde var.
    Anladim, okuyacak olsam bile bayagi erteledim diyebilirim

ChicharitoHernandez'in onerdigi Dirilis'i ben de oneririm bu arada.

Yüzbaşının Kızı romanını aldım listeme hocam, teşekkürler.

• Rusçasından mı okuyorsun?
  • @ChicharitoHernandez Önemli değil hocam ne demek

@MUHAFIZ44 Yok, maalesef Rusçam daha o kadar iyi değil hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBlackWaltz

@ChicharitoHernandez Önemli değil hocam ne demek

@MUHAFIZ44 Yok, maalesef Rusçam daha o kadar iyi değil hocam

Ben de Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum hocam.

Hüseyin Rahmi,Sait Faik,Yaşar Kemal gibi isimleri denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
  • Gerçekten çok istiyorum hocam lise yıllarında 2-3 tane okumuştum İntibah, Araba Sevdası falan da bilirsiniz hocalar söylediği için.. Rus Edebiyatından biraz zaman bulduğum anda direk Türk Edebiyatına saracağım zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.