tartışmaların çoğu geçmiş fakat, 1.6 cool 9hp modelini yaklaşık 2.5 aydır kullanıyorum aracı, 5500 civarlarındayım ve çok memnunum...
tabi daha önce kullandığınız araçlara göre bazılarınızı memnun etmeyebilir ama ben hem yakıtından, hem performansından çok memnunum.
1.6 crdi 90hp gibi standart bir motor olmasına rağmen tork yüksekliğinden ötürü oldukça güçlü bi görüntü veriyor. zaten 115hp liklerde kullanılan motor aynı, turbo yazılımının değişmesiyle 90 beygirlikleride 115'e geçebiliyormuş. ilk yağ değişimiyle bunu yaptırmayı düşünüyorum.
HB bir model olmasına rağmen oldukça ferah bir iç yapısı var,koltuklar rahat ve geniş... ön konsol, göstergeler oldukça estetik.
asıl şaşırdığım iç mekan kaplamalarnın beğenilmemesi çünkü iç mekanın kaplamasında kullanılan malzemelerin şöyle bi özelliği var; ileride güneşten ötürü çatlama sorunları yaşanmaması için böyle yapılmış.
ön cam baya bi yatık, bu yüzden hızınızı farketmiyorsunuz.
dizel motorlu arabalara göre motor sesi izolasyonu oldukça iyi, hele yüksek hız ve devirlerde motorun dizel olduğunu farkedilmiyor neredeyse.
gidip opel,toyota,vw gibi markaların c sınıfı modellerini almayı düşünenler, önce bi gitsinler görsünler.. karşılaştırma amaçlı söylemiyorum; belki gerçekten beğenirler.. daha sonradan tüh dememek için gidin bakın derim aslında...
bir kaç fotoğrafını da yollayayım, gerçi kirli halleri var ama, isteyen olursa temizken güzel fotoğraflarını çekip koyabilirim.
diye yazmıştım ben başka bir başlıkta, buraya da aktarayım. bunu yazdıktan sonra bi 10000 km civarı daha kullandım. aracım 17000'e geldi. hala motoru 115hp'ye çıkartamadım :), bi fırsat bulduğumda onu da yapacağım. o günkü düşüncelerimden bir şey değişmedi. çok memnunum aracımdan, şimdi fiyatı da baya düşük bu ötv indirimlerinden ötürü. hem geniş, hem güçlü araba. bilmiyorum baktınız mı ama araç 1.5 ton ağırlığında, savrulma diye bir şey yok, 160-170 km hızla bile kendinizi rahat hissediyorsunuz, bir tek 200'ü geçince biraz korkutucu motor ve yol sesi oluyor :)
Dikiz aynaları oldukça başarılı. oturduğunuz yerden çok rahat görüyorsunuz etrafını, burada bahsettiğim kapılardaki aynalar. ilk binişte farketmeyebilirsiniz belki ama, bir süre bu arabayı kullandıktan sonra başka araca binince at gözlüğü takmış gibi hissediyorum.
xenon far taktırdım, o da çok güzel gösteriyor arabayı. farlar açıkken parklarda yandığı için ön park ampüllerinin yerine de beyaz led yaptım, onun da fotoğrafını çekeyim bu akşam, görmek isteyen arkadaşlar için yükleyeyim.
amörtisörleri taş gibi diyorlar, değil. plazada gösterilen araçların lastik havalarını yüksek basıyorlar ki araç kendini göstersin diye, arabayı alıp lastik havalarını ayarlayınca düzeliyor o sorun. benim tanıdık olduğu için arabayı vermeden hemen ayarladılar havasını zaten böyle bi sorun yaşamadım.
usb desteği artık çoğu teypte ve araçta var ama, o da ekstra bir özellik sonuçta, boşuna cd yazdırmakla uğraşmayın, alın bir usb bellek oradan dinleyin müziğinizi, hem cd çalarınız da temiz kalmış olur :) hele bir de usb'den şarj olan telefonunuz varsa, tadından yenmiyor.
bagajı da sınıfındaki araçlara göre büyük. gayet iyi iş görüyor.
ve hakkaten iyi kaçıyor, 2200 devirde devreye giren turbo iş görüyor. tutupta gti performansı bekleyen arkadaşlar boşuna heveslenmesin, araba standartlarına göre iyi kaçıyor.
yarın-öbürgün diğer fotoğrafları eklerim, bu arada ekstra sorularınız olursa onları da cevaplamaya çalışırım. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
dün gece çekebildiğim fotoğraflar
bu da az evvel otoparkta çektiklerim
resim eklemeyi bir türlü yapamadım.eklemeyi anlatın 4 tane resimde benden gelsin.2009 gümüş full+full HB
6 yıldır 4 x 4 SUV pazarında liderliğini sürdüren Kia Sorento ve Sportage, başarıya doymuyor. Kia’nın segmentteki başarılı temsilcisi Sportage, bir önceki aya kıyasla Mart ayında satışlarını % 100’den fazla artırdı. Bu başarıyla Kia Sportage, Mart ayında 4 x 4 SUV pazarında birincilik koltuğuna oturdu. Mart ayında uyguladığı Sportage kampanyasını Nisan ayında da devam ettirme kararı alan Kia, 58,034 TL fiyat etiketiyle satışa sunduğu Sportage ile yakaladığı başarılı grafiği sürdürmeye kararlı. 2008 yılını da sınıfının lideri olarak kapatan Kia Sorento ise, Mart ayında bir önceki aya kıyasla, satışlarını % 75 oranında artırdı. Türkiye’de 23.000 adedi geçen araç parkına sahip olan Kia Sorento, satışlarındaki bu ivme ile başarısının tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu. Kia’nın C segmentteki temsilcisi cee’d ise geçtiğimiz aya kıyasla, Mart ayında satışlarını % 300 seviyelerinde artırdı. Kia cee’d ayrıca, Mart ayında Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen Otobil Yarışması’nda da, orta HB sınıfında, halkın oylarıyla birinci gelmeyi başardı. Kia cee’d, Mart ayında elde ettiği satış rakamıyla, C sınıfı hatchback araçlarda ilk 10 model arasında yer alıyor.Kia, yüksek kaliteli binek ve SUV araçlarını uygun fiyat etiketiyle satışa sunarak ve cazip kampanyalar uygulayarak önümüzdeki dönemlerde de satış adetlerini daha da artırmayı hedefliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: niketya
resim eklemeyi bir türlü yapamadım.eklemeyi anlatın 4 tane resimde benden gelsin.2009 gümüş full+full HB
http://imageshack.us/ bu adrese gir, browse'a basarak fotoğrafı seç ve start upload de, yüklemeye bittikten sonra Direct link to image yazan yerin solundaki linki buraya yapıştır. sonra o yapıştırdığın linki seç ve yukarda image yazan yere tıkla, o otomatik olarak kodu ekleyecek ve sen gönderdiğinde biz burada fotoğrafları göreceğiz.
eğer olmazsa mail ile bana gönder, ben senin adına yükleyeyim: lgfmby@hotmail.com
o zenonlarla karşıadakini gözünü çok güzel alısınız sanırım.
quote:
Orjinalden alıntı: _opeth
açıkçası net bir şey diyemeyeceğim ama bir şikayet görmedim, hani ben giderken karşıdan selektör yapan, korna çalan eden olmadı hiç. ekstra bir şey değil 6000k'lık h7 xenon far.
hareket halindeyken çektiğim için pek net değil ama, yolu nasıl aydınlattığını gösteren bir fotoğraf ekleyeyim
buda benim 2009 full + full herşey otomatik.
quote:
Orjinalden alıntı: os10
quote:
Orjinalden alıntı: _opeth
açıkçası net bir şey diyemeyeceğim ama bir şikayet görmedim, hani ben giderken karşıdan selektör yapan, korna çalan eden olmadı hiç. ekstra bir şey değil 6000k'lık h7 xenon far.
hareket halindeyken çektiğim için pek net değil ama, yolu nasıl aydınlattığını gösteren bir fotoğraf ekleyeyim
büyük ihtimal soldan gelen kadar gözü alıyordur.
Arka yazıları photoshop aracılığıyla mı yok ettiniz yoksa gerçekten de kaldırdınız mı?Eğer kaldırdıysanız çok yakışmış...
yok kardeş photoshop değil. arkadan çarpmışlardı.yazıları sonradan taktırmadım.aldığımdan 1 ay sonra çarpmışlardı.bencede güzel görünüyor.
aracın çok iyi niketya..4 otomatik nasıl peki?100 le giderken ne kadar yakıyorsun?
kardeş valla tam olarak hesaplamadım ama tüplü doğanın yarısından daha az yakıyor diyebilirim inanılmaz az yakıyır.trabzona gelmiştim 50 tl mazotla uzungöl zigana ve trabzonu çok rahat gezdim.üzerine mazot bile kaldı. inanılmazda seri bir araç.otomatik olamasına rağmen işıklarda kalkışta sanki manuel gibi ani kalkışlarda patinaj felanda ediyor.herkese tavsiye ederim gerçekten...
@niketya: güle güle kullan keyifle, çok güzel duruyor maşallah.
@_opeth: fotoğraf makinasından çekilen görüntüye göre düşünme abi ya, cidden yani standart neonlar ne kadar göz alıyorsa, bu da o kadar.
sağol kardeş.birde bir önemli nokta daha benim aracın klima sistemide kırmızı araçtan farklı.benimkinde 2 kontrol düğmesi var full dijital
quote:
Orjinalden alıntı: os10
@niketya: güle güle kullan keyifle, çok güzel duruyor maşallah.
@_opeth: fotoğraf makinasından çekilen görüntüye göre düşünme abi ya, cidden yani standart neonlar ne kadar göz alıyorsa, bu da o kadar.
arkadaşlar kendinizi kandırmayın xenonlar merceksiz olduğu sürece hem kerşınızdakinin gözünü alır hem de yolu ve çevresini net göstermez çünkü aşırı parlak bir ampüldür.http://www.geceucusu.com/mods/xenon/
@niketya,sanırım donanım farkından kaynaklanıyor.Sanırım diğer araçta otomatik klima yok.
doğru arkadaşın arabasında otomatik klima yok heralde.benim araçta AUTO yazan bir tuş var AUTO klima o herlade.
dediğim gibi bence düşünecek bişe yok arkadaş fullu 35 e veriyorlar diyor bence hemen al derim arkadaş hiç pişman olmazsın sakın başka bir araç düşünme.saygılar.
evet benim arabada klima manual, o yüzden o kısmı farklı.
xenon konusunda da pek bi bilgim yok açıkçası, taktım kullanıyorum, karşıdan gelen xenonlu araçlar da rahatsız etmiyor beni. hepsinin mercekli olduğunu düşünmüyorum.. tartışmaya da gerek yok, xenon bölümü değil burası, araç bölümü.
bunun dışında bendeki cool modelin en büyük eksisi de kol dayama olmaması..
güzel bir araç güle güle kullanın kazasız belasız..