merhaba arkadaşlar ben 2006 model megane 2 dcı sahibiyim bir renault kullanıcısı ve tutkunu olsamda ilgilendiğim markalar arasında son zamanlarda atakta olan ve ürün gamını yenileyip geliştiren ve kaliteyi eskiye nazaran çağ atlamışcasına arttıran kia da var malum kia soranto picanto cerato derken bide cee!d diye bir model piyasaya sürdü fakat nedendir bilinmez ki aldığım duyumlara göre SW karoserli versiyon satışa sunulmuş diyorlar nekadarı doğru bilmiyorum fakat avrupa ülkelerinde çıkalı çok zaman olmasına rağmen hala türkiyede yeller esiyor avrupada 2 ele düşen kullananın kullandığı ve hevesini aldığı artık sıradan bir araç olan kia ceed hala türkiye yollarına çıkmakta nazlanıyor ben 2 seneden beri beklememe rağmen hala kia ceed ha geldi ha gelecek düşünün fiat bravo,linea gündemde yokken kia ceed konuşuluyordu fiat bravo yu linea yı piyasaya süreli yıl oldu hala kia ceed nedir bu kia ceed sorun ne neden hala ortalarda yok neden türkiyeye gelmiyor kia türkiyeyi güzel bir pazar olarak görmeyip önemsiemiyormu bunları gerçekten merak etmekteyim eğer bu konuda bir bilgisi ama gerçekten ve saf bilgisi olan taraftar ruhuyla saldırıya geçmeden cevap verebilcek olan arkaşalar varsa beni aydınlatsınlar şahsen ben kia ceed i ilgiyle bekliyordum ve belkide tercihimi araç alırken ceed den yana kullanacaktım fakat gelmedi gelmedi gelmedi bende kızdım başlarım kia ya da dedim ceed e de dedim gittim renault megane 2 sedan dcı aldım 20 000 km de zaten renault tutkunu olduğum için aracımdan çok memnunum ama neden ceed olmasın dı??? KİA GÖZÜMDEN DÜŞTÜ
mersin-erdemlide test aracını gördüm ben dizel ve otomatik vitesdi gayette güzel arabaydı
cee'd piyasada değilmi?? hatta bayadır piyasada diye biliyorum
Rusyada var,azerbaycanda yok,gelenlerde dubaiden geliyor,türkiyede durum nasıl bilmiyorum.
ceed piyasada diyorsunuz da bu nasıl bir çıkış beş para etmez i30 bile çıktığında türkiye çalkalandı bukadar konuşulan ilgiyle beklenen ceed piyasaya borcu varmış gibimi çıkacak en azından herşeye burnunu sokan hemen test eden auto show yda oto haber hemen test eder bütün forum başlıklarında ceed konuşulurdu böyle bişey olmadığına göre hala türkiyede değil demektir.bırakın allh aşkına ben bayileri aradım hepsi bekliyoruz ama daha gündemde yok sanki dediler. bu nasıl iş şakamı internet sitesi bile kia nın ceed den bahsetmiyo var bi iş ama hayırlısı baksanıza siz bile belki okadar konuştunz ceed i ama kesin olarak bilmiosunuz neyse kalite kalitedir isim isimdir işte demekki kia hala türkiyede kale alınmıyo ben şimdi golf nezamn yenileniyor megane 3 nezamn türkiyede gibi bir soru sorsaydım cevaplar 3. sayfaya geçerdi demekki ceed e ilgi yok oda i30 un kaderini paylaşacak heralde vah yazık...
şimdi tekrar baktım anca siteyi değiştirmişler gelmiş helesi yani neyse bende tam zmanında sormuşum ama bence yetersiz tanıtım var cee'd e başarılar saygılarımla dizel 1.6 5 kapı versiyonu 36 lira rekabetci fiyat inşallah tutar iyi günler...
cee'd uzun zamandır var nasıl bu zamana kadar göremediniz hayret doğrusu :S
Güzel araba ama sanki Kia Dizel otomatik vites te sorun yaşıyor gibi
düz vitesin tüketimi ş.içi 5,7 iken
otomatik vitesin ş.içi tüketimi 7,6
yani 1.9lt fark var..
zaten otomobil satışlarında çok büyük düşüşler yaşanıyor, yaz aylarında olmamızda büyük bir etken, ekonomide de daralma var..birde otomobilde öncü markalar piyasa sahibi oldukları için ceed, bravo, i30 gibi araçlar piyasada yer bulmada oldukça zorlanıyorlar
ben aldım dostum 1.6 tek kapı mukemmel bi arac...
ben samsun kia bayiinden oktay ceed piyasada test araçlarıda mevcut ve mükemmel bı araba kulandım ve kullanan herkes cok mutlu ayrıldı alanda cok bılgınıze
ceed sw çok satar turkiyede..ama ne zaman gelecek Allah bilir..çelik motor bence bu işi yapamıyor..getirdigi araclarda da aksesuar yada bir çok özelliği olan donanımları getirmiyor..Anlasılmaz bir iş
quote:
Orjinalden alıntı: apo38
ben aldım dostum 1.6 tek kapı mukemmel bi arac...
Hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dilerim.
KİA CEE'D kullanıyorum. hayatımda böyle az yakıpta iyi kaçan otomatik vites araç görmedim.araç inanılmaz bi seri.şekil ve özellik olarakta çok dikkat çekiyor.ben çok memnunum valla dehşet bir araç.sadece parçası çok pahalı arkadan çarptılar bana tamponun altında bir kedigöz vardı kırıldıda yeni 80 tl. mecbur değiştim.ama geri kalan özellikle mütiş düşünen varsa hiç düşünmesin bence verilen paraya değer.
kullanıcılar güle güle kullyansın.. bi kaç sene geçsin ben ikinci elini almayı düşünüyorum.. param yetmez sifırına çünkü..
bende bir aydırkullanıyorum daha depoyu bitiremedimüstelik şehiriçi.yaklaşık 7 ayönçe çok kötü bir kazageçirdsim. 99model civic aracıma yandan benimolduğum taraftan tır çarptı. araba tek kişilikbir motosiklete dönmüş. olay anını ve 10günlük koma anını hatırlamıyorum amaaracı görünce dehşete kapıldım. çok araştırdım hatta kendime de ihanet ettim denebilir çünkiben bir hondacıyım. iyileştikten sonra honda bayisine gittim gücüme uygun city vardı. honda fabrikalarını çine kaydırmış. yeni city ve cazz çinde üretiliyor.vaz geçtim hemen euroencap ın sitesine girdim hondasadece 5 yıldızı hb civic tealmış oda 50.000 tl.20gün hortumlarlayatınca insan birazdaha farklı bakıyor. çoğumotor teknisyeni arkadaşım honda alcağına ceedal daha ucuz ve dizel vede 5 yıldızı var dediler.baktım.test ettim lifte kaldırdık altına baktım. yalıtım süper. ön ve arka takımları bozmak imkansız. 1ay oldu alalı. şehir içi 400 km yaptım yarım depo bitti.şehirlerarasıen az1200 km yapar. dizel deli gibi gidiyor. (öküzüm büyük olsun ama çifte gitmesin )ses alma yok.29.000e benzinli 1,4 4hava yastıklı euroncapı beliresiz çin işi bişi alcağıma ,27.000e daha geniş daha büyük 8 h.yastıklı. 5 yıldızlı. avrupalı1,6 dizel motorlubircanavara sahip oldum. ikinci elinialcam diyen arkadaşabu gün ikinciel piyasasını kontrol ettim en ucuzu 29000 istiyor.şuan aracım 33000 lira görünüyor. bu aracın ikincielini bulamazsın bulsanda sıfıralmak daha mantıklı gibi görünüyor.
BARHONDA ya aynen katılıyorum.bende alalı yaklaşık 6 ay filan oldu.full+full 4kapı modelini aldım. gerçekten kesinlikle dizelle alakası yok inanılmaz seri ve inanılmazda az yakıyor ve güvenlik olarakta insan arabanın içine oturduğunda çok güvenlik hissediyor.işıklarda yeşil yandığında bi kalkıyorum arkadaki araçlar kayboluyor valla ne zaman 140 oluyor ibre anlamıyorsunuz.bence 1 numara alınabilir bir araç. verdiğiniz paranın karşılığını veriyor....
arkadaşlar şöyle kullanan bir kardeşimiz fotolu geniş bir inceleme yazsada bizde faydalansak. en full olanı 35 e veriyorlar eğer yazıldığı gibi seri bir arabaysa düşüneceğiz. yol sesi yok diyorsunuz ama amaortisör taş gibi diyorlar??
arkadaşım ben kullanıyorum ama resim eklemeyi bilmiyorum.onun için ekleyemiyorum.arabayı alın bece hiç kaçırmayın araba 4 dörtlük bir araba yol tutuş dehşet.amortisörleri yerinde iyi tepki veriyor.tek kelimeyle harika bir araç