Şimdi Ara

Kia ceed dizel otomatik nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
34.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içi 10 litre dizel yakar tıpkı 4x4 2000 dizel arazi araçları ler gibi aradaki fark sen kia ceed e binmiş olacaksın.manuel desen belkide otomatiğe bulaşma...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

otomatik dizel ceed aldı arkadaşım aynı aracı bende kullandım. Donanım style plus tı sanırım en üstün bir altı . Gayet güzel kaçıyor otomatiğe göre yakıtı çok iyi bence.

6.9 , 7.2 en fazla 8 i gördü. Yol tutuşu konforu on numara gerçekten. Servisi biraz sıkıntılı arkadaşımın ön far led'i bozulmuştu. Garantiden farı değiştirdiler ama farın gelmesi 1 ay aldı.

Direksiyon simidini garantiden değiştirdiler , önceki sahibi baya hor kullanmıştı. Koltuklarından belli bir süre sonra ses gelmeye başlayabilir. İyi güzel kaçıyor performans iyi.

Yakında i30 un çift kavramalı şanzmanlı olanı gelecek eğer aceleniz yoksa ve maddi durumunuz da varsa bekleyip onuda tercih edebilirsiniz aynı araçlar. Hyundai nin artısı servisi.

Arkadaşınız şehir içinde kullanmıyor sanırım, benim arkadaşım 30km ortalama ile 10 litre yakıyor dizel otomatikte. Aracı satmaya çalışıyor ama 1 yıllık araba piyasada sıfırının 15.000 lira altında satılmıyor. 7.2 litre zaten fabrika verisi bu arabanın normal şehir içinde 9 litre altını görmesi çok zor.

Bunlardan kullanıcılardan gelen 10 litrenin altına inmiyor şikayetleri
    http://forum.donanimhaber.com/m_71893249/tm.htm

11.5 yakıyor normalmi diye soran arkadaş
    http://www.ceedclubtr.com/forum/yeni-kia-ceed-2012-57/yeni-ceed-yakit-tuketimi-1879.html

Özetle İstanbul-Ankara şehiriçinde 10 litrenin altını görmek zor dizel otomatikle

ankara şehir içinde kullanıyordu . Şuan afyona gitti.

eco mod açık kullanıyor.

bilgisyar verisinde 6,9 - 7.2 - 8 civarı değerler gördüm , 10 lt gördüğümü hatırlamıyorum ama konularda da baya şikayet var. Yani okadar yakmıyor o araç hocam, benzinli otomatikler 10-11 yakıyor i30 un vardı benzinli o ocivardaydı yani. Ceed 60 bin km deydi aldığında şimdi 70'i geçti, memnun aracından.

10-11 yaksa , 1.3 multijet 5-6 lt yakan aracını neden satıp bunu alsınki ki aracıda yoran biridir 3 senede 200 bin km devirdi, performanslı kullanır basar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 18 Şubat 2015; 0:30:27 >

• Tork için alınabilir ama yinede benzinliden az yakar.
  • Güçlü,Donanımlı,Konforlu,Sorunsuz bir araç tek - yanı Yakıt tüketimi onun haricinde 10 numara araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Ah ah almaya ramak kalmisti.Ama hanimi ikna edemedim.Alcak ,basik dedi.Kia`yami binecegiz dedi.Kestirdi atti.Kirmizi sw`sini gordugumde hala durur bakarim

Kia ceed dizel otomatik nasıldır?

Sonra ne aldınız hocam?

• muratdns M kullanıcısına yanıt
    Renault scenic aldik. Onu da bastan pek sevmedi ama alisti zamanla. Kadinlarin bakis acisi epey farkli bizden

• quote:

Orijinalden alıntı: ererdur

Şehir içi 10 litre dizel yakar tıpkı 4x4 2000 dizel arazi araçları ler gibi aradaki fark sen kia ceed e binmiş olacaksın.manuel desen belkide otomatiğe bulaşma...

Daha önce hiç kia ceed 'e bindin mi ciddi soruyorum ?

2 sene kullandığım aracı dip gaz kullandım yine 10lt yaktıramadım nası böyle bol keseden sallayabiliyosunuz anlamıyorum..

Eski aracımı aşşağıda paylaşıyorum.. Yeni sahibine terbiyesizlik olmasın diye plakayı gizledim

• 2 gün dizel otomatik Premium paketini kullanmıştım. Donanım olarak inanılmaz dolu bir araçtı. Ayrıca dış görünüşünü de çok sevmiştim ben. Önceki mesajlarda da bahsedildiği gibi bir dizele göre çok fazla yakıyor malesef. 9+ litrelerdeydi İzmir şehir içi ortalamam. Yine şanzımandan dolayı olsa gerek 128 beygir gibi hissettirmiyordu pek. Son olumsuz yanı ise 2. elde değer kaybı. Uzun süre kullanacaksanız tek sorunu yakıt tüketimi olur sizin için. Onun dışında güzel, beğendiğim bir araç.
  • Otomatikleri biraz fazla yakıyor. Onun haricinde olumsuzluğu yok, oldukça güzel bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

Orijinalden alıntı: ererdur

Şehir içi 10 litre dizel yakar tıpkı 4x4 2000 dizel arazi araçları ler gibi aradaki fark sen kia ceed e binmiş olacaksın.manuel desen belkide otomatiğe bulaşma...

Daha önce hiç kia ceed 'e bindin mi ciddi soruyorum ?

2 sene kullandığım aracı dip gaz kullandım yine 10lt yaktıramadım nası böyle bol keseden sallayabiliyosunuz anlamıyorum..

Eski aracımı aşşağıda paylaşıyorum.. Yeni sahibine terbiyesizlik olmasın diye plakayı gizledim

Bilen bilmeyen sallıyor. Kardeşimde otomatik i30 var Elite donanım. Yol bilgisayarına en son baktığımda 23km ortalama hızla 7.8 lt ortalama tüketim görünüyordu.

• Şehiriçi 9.3 şu aylarda. 2. Ceed aracın bu arada, bilen bilmeyen sallıyor denmesin. Sakarya şehiriçi rakamlarını, istanbuldan çok yakıyor haftalık istanbula gidiyorum iddia etmesin kimse, az yakar diye, burada TEM avantajı yok, hep ışık ve trafik var.

• Closer kullanıcısına yanıt
    Şimdi sen sallayınca bende muallakta kaldım benim bindiğim araç ceed değilmiydi diye tekrar telefonla sordum haklısın 10 litre değilmiş 18 km ortalama hız ile 9.6 yakmış.Konuyu açan arkadaşa söyleyelim 0.4 yanılmışız hey allahım yaa ne adamlar var zannedersin bir tek kendisi kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluesnight

Şehiriçi 9.3 şu aylarda. 2. Ceed aracın bu arada, bilen bilmeyen sallıyor denmesin. Sakarya şehiriçi rakamlarını, istanbuldan çok yakıyor haftalık istanbula gidiyorum iddia etmesin kimse, az yakar diye, burada TEM avantajı yok, hep ışık ve trafik var.

valla ben anlmadım siz nasıl kullanıyosunuz o zaman..

yukardaki arkadaşda da varmış 7.8 gösteriyomuş onda..

Ben mecidiyeköyde oturuyorum, istanbulun en sıkışık yerlerinden biri mecidiyeköydür heralde.. Öyle olmasına rağmen dediğim rakamlarda geziyodum.. Tabiki kullanım şekline göre değişir ama 9 ların üstüne hiç bi zaman çıkmamıştım..
  • Şuan kış mevsimi 1 litre ekledi üzerine yazın 1 litre düşük oluyor. Istanbulda daha az yakıyor benim aracım da.

• yalıtımı zayıf
    sürüş zevki yok
    fazla yakıyor
    onun dışında
    9 numara araç
  • Yakıtı veya performansı hakkında bir şey söylemem ama çok karizmatiktir kendileri. Kırımızı rengi özellikle favorim.
  • bi i30 kullanıcısı olarak ceed ve i30 dizel otomatikleri muadillerine göre 1,5 2 litre 100km de fazla yakar
    5 yıllık i30 umda şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadım
    ceed in de yaşatacağını sanmam çok yol yapmıyorsan kalite ve durusu ve sorunsuzluğu ile kendini affettirir. :)
  • iki yıldır ceed concept plus at aracı kullanıyorum 0 km aldım ve 42000 km de tüketim tecrübelerim şöyle Karadeniz sahil yolunda 100 km geçilmeden gidilirse 5 litreden az 4,6-4,8 yakıyor ist-ankara otobanında 120-130 km hızlarla 5,3-5,5 yakıyor otobanda 140 km altına düşmeden 140-200 bandında gidilirse 6,3-6,5 litre yakıyor
    şehir içinde Samsun'da 7-7,3 Sinop'ta 7,5-8 yakıyor ortalama hız 20 km altında ise 8 litreyi geçebiliyor hatta kışın 8,2-8,3 gördüğüm oldu. Hasılı benim gibi şehir dışı %60 şehir içi %40 kullanan birisi için bu sınıfın en az yakanından ortalama 1lt fazla yakar.

fabrika verilerine fazla takılmayın Hyundai grubu Amerika'da katalog verileri sebebiyle ceza aldığından gerçeğe çok yakın değerler yazıyorlar. Bir örnek vermek gerekirse şehir içi katalog verisi 5,6 litre olan seat leon 1,2 dsg benzinli araçtan daha az şehir içi tüketimi var aracımın. Bildiğiniz gibi ceed katalog verisi şehir içi 7,2 dir ama kimsenin seat katalog verisine göre çok fazla yakıyor (şehir içi 8,3 lt) deyip dava açtığını duymadım

• Karizmatik ve dolu bi araç ama o gövdedeki radyo nedir öyle ya hiç yakışmıyor hiç onun haricinde herkesinde söyledigi gibi 1-2 litre fazla yakar Kartaldaki bayiye almak için gittigimde burnundan kıl aldırmayınca bende gidip golf almıştım 2. el tabiki :)
  • Kia cee'd dizel otomatik kullanıyorum.

Şehirdışı 90 km ortalama ile değişen hava ve yol şartlarında 5-5,5 arası yakıyor.

Şehiriçi 36 km ortalama ile değişen hava şartlarında 7- 7,2- 7,4 arası yakıyor.

Şehiriçi 20 km ve altıdaki ortalama hız ile yani sıkışık trafikte değişen hava şartlarında 8-8,5 arası yakıyor.

Bu yazdığım değerlerden çok daha düşük olanlarını da gördüm ama daha yüksek olanlarını görmedim kendi aracımda.

Son 140.000 km'dir işler böyle.

Aracım çok yakıyor diyenler yalan mı söylüyorlar?
    Bence hayır. Ben, Kia-Hyundai grubunun U1-U2 grubu motorlarının fabrikasyon yakıt tüketme aralığının çok geniş ve değişken olduğunu düşünüyorum. Yani yakıt tüketimleri motoruna göre değişiyor,yakıt tüketiminde alt limit belli ama yakıt tüketiminde üst limit gazlama, yol ve trafik durumuna bağlı olarak 9'un üzerinde de olabilmektedir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.