Şimdi Ara

Kia ceed dizel otomatik nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
34.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzenime bu aracı almayı düşünüyoruz. Oldukça dolu bir araç. Bu araba için yorum alabilirmiyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Ceed Dizel Otomatik: Kapsamlı Bir İnceleme

Kia Ceed, otomatik şanzımanı ve dizel motor seçeneği ile öne çıkan popüler bir kompakt otomobildir. Bu incelemede, Kia Ceed dizel otomatik modelinin performansı, özellikleri ve sürüş deneyimi hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz.

Performans

Kia Ceed dizel otomatik, 1.6 litrelik turbo dizel motorla güçlendirilmiştir. Bu motor, 136 beygir gücü ve 320 Nm tork üreterek etkileyici bir hızlanma ve çekiş gücü sağlar. Otomatik şanzıman, vites geçişlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirir ve sürüşü keyifli hale getirir.

Yakıt Verimliliği

Dizel motorlar, benzinli muadillerine kıyasla genellikle daha iyi yakıt verimliliği sunar. Kia Ceed dizel otomatik de bu konuda bir istisna değildir ve ortalama 5,5 litre/100 km yakıt tüketimiyle ekonomik bir seçenektir.

Özellikler

Kia Ceed dizel otomatik, çeşitli özellikler ve teknolojilerle donatılmıştır. Bunlar arasında şunlar bulunur:

• Dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi
    • Apple CarPlay ve Android Auto desteği
    • Seyir kontrolü
    • Kör nokta izleme
    • Arkadan çapraz trafik uyarısı

Sürüş Deneyimi

Kia Ceed dizel otomatik, dengeli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunar. Süspansiyon sistemi, çoğu yol koşulunda sarsıntıları etkili bir şekilde emiyor. Direksiyon hassastır ve otomobilin köşelerde iyi kavrama sağlar.

Fiyat

Kia Ceed dizel otomatik modelinin fiyatı, donanım seviyesine göre değişir. Ancak genel olarak, bu model, benzer özelliklere sahip diğer kompakt otomobillere kıyasla rekabetçi bir fiyata sahiptir.

Sonuç

Kia Ceed dizel otomatik, performans, yakıt verimliliği, özellikler ve sürüş deneyimi açısından dengeli bir seçimdir. Ekonomik, pratik ve sürüşü keyifli bir kompakt otomobil arayanlar için uygun bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok dolu ve yakışıklı sorunsuz bir araç...ancak yakıt tüketimi muadillerine göre fazla otomatik şanzımanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: KafzieL

çok dolu ve yakışıklı sorunsuz bir araç...ancak yakıt tüketimi muadillerine göre fazla otomatik şanzımanın
    bacanağın nissan note 1,6 benzinli otm aracı vardı onu satıp 2012 model dizel otm ceed wagon aldı.

bir yıl kadar kullandı sonra onu satıp nissan note 1,6 benzinli otm aldı

• quote:

Orijinalden alıntı: KafzieL

çok dolu ve yakışıklı sorunsuz bir araç...ancak yakıt tüketimi muadillerine göre fazla otomatik şanzımanın
    Yakıt sorununu göz ardı ederseniz gayet iyi bir araç
  • Bana göre tek sıkıntısı yakıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litejra

Bana göre tek sıkıntısı yakıt
    şanzımanı gayet saglam ve sorunsuz i30 dakinin aynısı tork konvektörlü tam otomatik
    yakıt olarak muadillerine göre sanzımandan dolayı 1- 1.5 lt fazla yakıt tüketir. birde 2 eli biraz zayıf gibi
    donanım sorunsuzluk ve malzeme kalitesi açısından gayet mantıklı bi araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_emn34

şanzımanı gayet saglam ve sorunsuz i30 dakinin aynısı tork konvektörlü tam otomatik
    yakıt olarak muadillerine göre sanzımandan dolayı 1- 1.5 lt fazla yakıt tüketir. birde 2 eli biraz zayıf gibi
    donanım sorunsuzluk ve malzeme kalitesi açısından gayet mantıklı bi araç

Alıntıları Göster
    i30 da makyajli kasa ile 7ileri cift kavramali gelcek,ceedde de makyaj yakin onada dizel+7ileri gelir.Ama sorunsuzluk bakimindan simdiki sanziman ile ayni mi olur belli degil.

Cok fazla sehir ici trafikde kullanmiyorsaniz yakiti fazla degil ama sehir icine ve yogun trafige girince fazla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i30 dan fazla satması gereken ancak "yemediği ottan başı şişen" Türk insanının almadığı araba.
  • I30la beraber sorunu yakit. Onun disinda en karizma c sinifi hb
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

I30la beraber sorunu yakit. Onun disinda en karizma c sinifi hb
    valla benm şuanki aracım s-tronic.. bundan önceki aracımda kia ceed di.. Şuan ceed i özlüyorum öyle söyliyim.. Tam otm şanzımanın rahatlığı başkaydı..

Genişlik, sorunsuzluk, kalite, görsel açıdan beni mest etmişti.. Bu gün sabah kalktım eski aracımın resmlerini hala saklarım bakıp bakıp durdum öyle söylyim..

Forumdaki arkadaşlar belirtmiş ama ben genelde 6-8lt arasında kullanıyodum..

İnsanlar kia ya marka algısı olarak pek kanaat etmiyolar o biraz can sıkıyo sadece ama o da problem değil.. Sonuçta sen malını biliyosun..

Kısacası sıfır alıp 2 sene kullanmış biri olarak yakıt durumunuda göz önüne alırsanız çok güzel bi araç kesinlikle tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

valla benm şuanki aracım s-tronic.. bundan önceki aracımda kia ceed di.. Şuan ceed i özlüyorum öyle söyliyim.. Tam otm şanzımanın rahatlığı başkaydı..

Genişlik, sorunsuzluk, kalite, görsel açıdan beni mest etmişti.. Bu gün sabah kalktım eski aracımın resmlerini hala saklarım bakıp bakıp durdum öyle söylyim..

Forumdaki arkadaşlar belirtmiş ama ben genelde 6-8lt arasında kullanıyodum..

İnsanlar kia ya marka algısı olarak pek kanaat etmiyolar o biraz can sıkıyo sadece ama o da problem değil.. Sonuçta sen malını biliyosun..

Kısacası sıfır alıp 2 sene kullanmış biri olarak yakıt durumunuda göz önüne alırsanız çok güzel bi araç kesinlikle tavsiye ederim...

Alıntıları Göster
    Yakıt harcaması biraz fazla gözüküyor ama öncelik arabanın sağlamlığı ve sorunsuzluğu.Yorumlara bakarak arabanın alınabilir olduğuna kanaat getirdik.Mesaj atan herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Yakıt harcaması biraz fazla gözüküyor ama öncelik arabanın sağlamlığı ve sorunsuzluğu.Yorumlara bakarak arabanın alınabilir olduğuna kanaat getirdik.Mesaj atan herkese teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Premium sportywagon dizel otomatik 1563kg en ağır olan versiyonunu kullanıyorum kocaeli şehir içi 8lt yakıyor yakıt dışında gayet iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Premium sportywagon dizel otomatik 1563kg en ağır olan versiyonunu kullanıyorum kocaeli şehir içi 8lt yakıyor yakıt dışında gayet iyi

Alıntıları Göster
    Manuel şanzımanlısı 4.8
    otomatiği 7.2 ortalama şehir içi fabrika verisine sahip araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Manuel şanzımanlısı 4.8
    otomatiği 7.2 ortalama şehir içi fabrika verisine sahip araçtır.

Alıntıları Göster
    otomatik dizel ceed aldı arkadaşım aynı aracı bende kullandım. Donanım style plus tı sanırım en üstün bir altı . Gayet güzel kaçıyor otomatiğe göre yakıtı çok iyi bence.

6.9 , 7.2 en fazla 8 i gördü. Yol tutuşu konforu on numara gerçekten. Servisi biraz sıkıntılı arkadaşımın ön far led'i bozulmuştu. Garantiden farı değiştirdiler ama farın gelmesi 1 ay aldı.

Direksiyon simidini garantiden değiştirdiler , önceki sahibi baya hor kullanmıştı. Koltuklarından belli bir süre sonra ses gelmeye başlayabilir. İyi güzel kaçıyor performans iyi.

Yakında i30 un çift kavramalı şanzmanlı olanı gelecek eğer aceleniz yoksa ve maddi durumunuz da varsa bekleyip onuda tercih edebilirsiniz aynı araçlar. Hyundai nin artısı servisi.

• Dizel otomatiği, benzinli manuel kadar yakar. Yalnız motor da şanzıman da sorunsuzdur. İkinci elde kaybettirir ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

otomatik dizel ceed aldı arkadaşım aynı aracı bende kullandım. Donanım style plus tı sanırım en üstün bir altı . Gayet güzel kaçıyor otomatiğe göre yakıtı çok iyi bence.

6.9 , 7.2 en fazla 8 i gördü. Yol tutuşu konforu on numara gerçekten. Servisi biraz sıkıntılı arkadaşımın ön far led'i bozulmuştu. Garantiden farı değiştirdiler ama farın gelmesi 1 ay aldı.

Direksiyon simidini garantiden değiştirdiler , önceki sahibi baya hor kullanmıştı. Koltuklarından belli bir süre sonra ses gelmeye başlayabilir. İyi güzel kaçıyor performans iyi.

Yakında i30 un çift kavramalı şanzmanlı olanı gelecek eğer aceleniz yoksa ve maddi durumunuz da varsa bekleyip onuda tercih edebilirsiniz aynı araçlar. Hyundai nin artısı servisi.

Arkadaşınız şehir içinde kullanmıyor sanırım, benim arkadaşım 30km ortalama ile 10 litre yakıyor dizel otomatikte. Aracı satmaya çalışıyor ama 1 yıllık araba piyasada sıfırının 15.000 lira altında satılmıyor. 7.2 litre zaten fabrika verisi bu arabanın normal şehir içinde 9 litre altını görmesi çok zor.

Bunlardan kullanıcılardan gelen 10 litrenin altına inmiyor şikayetleri
    donanımhaber forum
    Kia yeni cee'd premium otomatik dizel yakıt tüketimi » Sayfa 1 - 6
    http://forum.donanimhaber.com/m_71893249/tm.htm

11.5 yakıyor normalmi diye soran arkadaş
    http://www.ceedclubtr.com/forum/yeni-kia-ceed-2012-57/yeni-ceed-yakit-tuketimi-1879.html

Özetle İstanbul-Ankara şehiriçinde 10 litrenin altını görmek zor dizel otomatikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 17 Şubat 2015; 20:58:51 >

• quote:

quote:

Arkadaşınız şehir içinde kullanmıyor sanırım, benim arkadaşım 30km ortalama ile 10 litre yakıyor dizel otomatikte. Aracı satmaya çalışıyor ama 1 yıllık araba piyasada sıfırının 15.000 lira altında satılmıyor. 7.2 litre zaten fabrika verisi bu arabanın normal şehir içinde 9 litre altını görmesi çok zor.

donanımhaber forum

http://www.ceedclubtr.com/forum/yeni-kia-ceed-2012-57/yeni-ceed-yakit-tuketimi-1879.html

Özetle İstanbul-Ankara şehiriçinde 10 litrenin altını görmek zor dizel otomatikle

Alıntıları Göster
    Özellikle 80 den sonra ciddi oranda giden bir araç. Tork konvertörlü şanzımanın yakıt dezavantajını göz ardı ederseniz araba hem dolu, hem yakışıklı, hem de güçlü.

C segmentinde dizel otomatik araç alacak olsam onu düşünürdüm.

• quote:

quote:

donanımhaber forum

Katılmıyorum. Kullanma fırsatı bulduğum bir araç, o kadar da yakmıyor. 7.2 fabrika verisi olan araç da normal şartlarda yaksa yaksa 8 yakar, 9 litrenin altını görmesi çok zor biraz iddialı bir ifade olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Katılmıyorum. Kullanma fırsatı bulduğum bir araç, o kadar da yakmıyor. 7.2 fabrika verisi olan araç da normal şartlarda yaksa yaksa 8 yakar, 9 litrenin altını görmesi çok zor biraz iddialı bir ifade olmuş.

Siz katılmayabilirsiniz ama linkini verdiğim konuları incelerseniz otomatik ceed sahipleri 10 litrenin altına pek inememiş. Eşimin golf 1.2 TSI fabrika verisi 6.9, bizim ortalama 8 litre gayet sakin kullanır. Benim astra 1.4t fabrika verisi 7.2 ben ortalama 9 litre yakıyorum. Fabrika verisi ideal koşullarda elde edilen bir değer.

Kia forumunda küçük bir araştırma yapılırsa otomatiğin 9-10 litre, manuelin 6-7 litre yaktığı görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 17 Şubat 2015; 21:29:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Özellikle 80 den sonra ciddi oranda giden bir araç. Tork konvertörlü şanzımanın yakıt dezavantajını göz ardı ederseniz araba hem dolu, hem yakışıklı, hem de güçlü.

C segmentinde dizel otomatik araç alacak olsam onu düşünürdüm.

Alıntıları Göster
    Ah ah almaya ramak kalmisti.Ama hanimi ikna edemedim.Alcak ,basik dedi.Kia`yami binecegiz dedi.Kestirdi atti.Kirmizi sw`sini gordugumde hala durur bakarim

Kia ceed dizel otomatik nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 17 Şubat 2015; 22:01:08 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.