Şimdi Ara

CVT şanzıman kullanan hatchback benzinli araçlar marka model?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
8
Favori
6.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2. el araç bakıyorum kriterlerim otomatik vites(sadece CVT) benzinli ve hatchback olmasıdır. Bu şartları sağlayan araçların marka model bilgilerini paylaşır mısınız? Buna göre malum sitelerden araştırma yapacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Listeye Toyota Auris'i de ekleyeyim.

2013 ve üstü 1.6 Valvematic 132 Bg.lik motoru ile bu şanzıman sunuluyor. 1.33'lük motor sadece manuel vitestir.

Toyota ve Honda, CVT konusunda uzmandır. Nissan'a Fransız eli değdiğinden Micra'larda o kadar olmasa da X-Trail ile CVT faciası yaşamıştır.

Keza Ford'ta dizel Focus'lara şanzımanda iyileştirme yapmadan CVT koyarak benzinli torku için üretilen şanzımanı dizelin torku ile yükleyerek büyük arızaların olmasına neden olmuştur.
    Hocam hız performans makas atma gibi heveslerim yok(şimdilik ), öncelikli olarak eşim için alacağız arabayı çoğunlukta o kullanacak ve yeni öğrenecek o yüzden çok fazla dikkat istemeyen bilmeyen birinin yanlışlıkla şanzımanına veya başka bir aksamına zarar veremeyeceği ve ekonomik olan otomatik viteslere bakıyordum araştırmalarım sonucu CVT de karar kıldım.Burada yazan herkese teşekkür ederim tüm bilgileri değerlendirip bütçeme ve isteklerime göre Honda Jazz veya Toyota Yaris bakmaya karar verdim ve honda jazz denk geldi onu aldım. Şükür her hangi bir problemi yok yakıt tüketimi de iyi yokuşlarda da üzmedi bizi. atiklik olarak s moduna alınca yeterice atik oluyor. Benim gibi düşünenler için Honda jazz tavsiye ederim
  • Honda Jazz (i-shift olanlarıda var dikkat)
    Nissan Micra
    Mitsubishi Space Star
    Megane 3 1.6 Benzinliler
    Toyota Yaris

Benim bildiğim hb ler bunlar. (Space star ile megane3 birebir aynı şanzıman Jatco JF015E, space starın sedanını kullandığımdan biliyorum ekstra bir bilgi olsun)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiklerimi yazayım.
    Önce cvt şanzımanın her markada ki ismini öğrenmeniz lazım.
    Audi de multitronic.
    toyota multidrive s
    subaru lineartronic

Başka markalarda neler var bilmiyorum.
    Toyota yaris'imiz var, cvt şanzımanlı. Aurislerde varmı bilmiyorum.
    Audi a6 mız var. o da cvt. a4'de de karşılaştım. (belli bir yıl üretip bıraktılar bunu yılına dikkat etmek gerek.)
  • Listeye Toyota Auris'i de ekleyeyim.

2013 ve üstü 1.6 Valvematic 132 Bg.lik motoru ile bu şanzıman sunuluyor. 1.33'lük motor sadece manuel vitestir.

Toyota ve Honda, CVT konusunda uzmandır. Nissan'a Fransız eli değdiğinden Micra'larda o kadar olmasa da X-Trail ile CVT faciası yaşamıştır.

Keza Ford'ta dizel Focus'lara şanzımanda iyileştirme yapmadan CVT koyarak benzinli torku için üretilen şanzımanı dizelin torku ile yükleyerek büyük arızaların olmasına neden olmuştur.
  • Toyota
    Yaris, auris

Nissan
    Micra, pulsar

Honda
    Jazz, civic hb

Suzuki
    Swift, baleno

Mitsubishi
    Space star

Renault
    Megane 1.6 benzinli, eski kasa.

• Fluence benzilnli kasalarında cvt şanzıman kullanıyor düşünebilirsiniz
  • Auris 1.6 132hp multidrive s

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Bildiklerimi yazayım.
    Önce cvt şanzımanın her markada ki ismini öğrenmeniz lazım.
    Audi de multitronic.
    toyota multidrive s
    subaru lineartronic

Başka markalarda neler var bilmiyorum.
    Toyota yaris'imiz var, cvt şanzımanlı. Aurislerde varmı bilmiyorum.
    Audi a6 mız var. o da cvt. a4'de de karşılaştım. (belli bir yıl üretip bıraktılar bunu yılına dikkat etmek gerek.)
    a4 te quatro olmayanlar cvt dir.Tabi b9 kasa a4'lerde komple kaldırdılar bu dediğim B8 audi a4 ( 2009-2015) için geçerli..
  • Arkadaşların söylediğinin üstüne XG-Tronic ve EAT6-8 şanzımanlarıda öneririm. CVT kadar sağlamdır.

• Honda Jazz
    2002-2008 Arası CVT
    2009-2011 Arası İ-shift
    2012- Sonrası CVT

2008 70binde CVT Jazz sahibiyim, gayet te memnunum. İstanbul içi işe git gel ort yakıtım 8-8.5 Lt civarında oluyor genelde.
  • Bende bakıyorum, Suzuki Baleno max 5.8 yakıyormuş, ncap 3 yıldız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiiin -- 19 Mart 2019; 18:42:12 >
  • 1,2 micra 90 binde sıkıntı yok izmir içi 5,3 lt / 100 km
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Bende bugun yaris 2014 fun special 1.33 aldım. LPG önerisi olan var mı acaba? Kullanıpta memnun olan var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kriterlere uyan araç direkt Auris 2013-....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Mart 2019; 22:24:34 >
  • nissan juke CVT mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6460740D9

nissan juke CVT mi?
    evet
    benzinli 1.6 motor cvt

www.auto-data.net
    Nissan Juke (facelift 2014) 1.6 (117 Hp) Xtronic | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/nissan-juke-facelift-2014-1.6-117hp-xtronic-23543

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Toyota
    Yaris, auris

Nissan
    Micra, pulsar

Honda
    Jazz, civic hb

Suzuki
    Swift, baleno

Mitsubishi
    Space star

Renault
    Megane 1.6 benzinli, eski kasa.
    toyota da
    sadece
    2013-2018 model 1.6 motor auris2 (ve corolla)
    ve
    2012-2019 model 1.33 benzinli ve 1.5 hibrid yaris3
    modelleri cvt

daha eski modeller ise genellikle mmt tek kavrama veya az bir kısmı 4 ileri tam otomatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

toyota da
    sadece
    2013-2018 model 1.6 motor auris2 (ve corolla)
    ve
    2012-2019 model 1.33 benzinli ve 1.5 hibrid yaris3
    modelleri cvt

daha eski modeller ise genellikle mmt tek kavrama veya az bir kısmı 4 ileri tam otomatik

Alıntıları Göster
    2005 Corolla HB var hocam tanıdığımda, CVT hissiyatının tıpkısının aynısı var ama 4 ileri tam otomatik. Sıfır titreme ve yığılma, adeta akıyor. Tabi bunun bedeli 10 litre yakması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

1,2 micra 90 binde sıkıntı yok izmir içi 5,3 lt / 100 km
    Fabrika verilerini tutturabilmek şöyle dursun,
    Genellikle fabrika verisinden %10-20 fazla yakarız.
    Yani şehir içi fabrika yakıt tüketimi 6.7 lt olan 1.2 cvt micra için 7.5 litre normal karşılanırken
    5.3 lt değerlerini görebilmek fevkalade Harika bişey

www.auto-data.net
    Nissan Micra (K13) (facelift 2013) 1.2 (80 Hp) CVT | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/nissan-micra-k13-facelift-2013-1.2-80hp-cvt-19180

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 20 Mart 2019; 20:56:9 >

• Cevap veren herkese teşekkür ederim konu takibimde yorumlara göre arayışım devam ediyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.