Şimdi Ara

2006 model Vw caddy marka aracımın dsg şanzıman yağı ile ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba DH forum ve araç doktoru arkadaşlarım...Kendi aracım 2006 model Caddy, aracımın DSG şanzıman yağını değiştirtmek istiyorum, vitesler de biraz sertleşme var... Özel servisine gitmeden bir tanıdığım olan ustaya koydurmayı düşünüyorum, bu araçların DSG şanzıman yağı hangi marka ve kaç numara konuluyor?? ve ayriyettende bu şanzıman yağının filitresi gibi parçaları oluyormu ? neler yapılıyor bu işlem için...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal1982 -- 2 Kasım 2009; 23:30:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2006 Model VW Caddy 7 İleri DSG Şanzıman Yağı Bilgileri

2006 model Volkswagen Caddy aracın 7 ileri DSG (Direct Shift Gearbox) şanzımanı, düzenli bakım gerektirir. Bu bakımın önemli bir kısmı, şanzıman yağının değiştirilmesidir.

Bu şanzıman yağı, şanzımanın sorunsuz çalışması için hayati önem taşır. Şanzıman dişlilerini yağlar, ısıyı dağıtır ve aşınmayı önler. VW Caddy aracının 7 ileri DSG şanzımanı için doğru şanzıman yağını kullanmak çok önemlidir.

Şanzıman yağı değişimi aralıkları, sürüş alışkanlıklarına ve aracın çalışma koşullarına bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, 60.000 - 80.000 kilometrede bir veya 2 - 3 yılda bir şanzıman yağının değiştirilmesi önerilir.

2006 model VW Caddy 7 ileri DSG şanzıman yaklaşık 6 litre şanzıman yağı alır. Şanzıman yağını kendiniz değiştirmeye çalışmamalısınız. Bu işlem, yetkili bir servis veya tamirci tarafından yapılmalıdır.

Şanzıman yağını düzenli olarak değiştirmek, aracınızın DSG şanzımanının uzun ömürlü ve sorunsuz çalışmasını sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemal1982

Merhaba DH forum ve araç doktoru arkadaşlarım...Kendi aracım 2006 model Caddy, aracımın DSG şanzıman yağını değiştirtmek istiyorum, vitesler de biraz sertleşme var... Özel servisine gitmeden bir tanıdığım olan ustaya koydurmayı düşünüyorum, bu araçların DSG şanzıman yağı hangi marka ve kaç numara konuluyor?? ve ayriyettende bu şanzıman yağının filitresi gibi parçaları oluyormu ? neler yapılıyor bu işlem için...........

DSG Sanziman yagi özel bir yagdir. Bu Yagi Volkswagen Servisinden alabilirsin. Orjinal DSG Yagin ETKA (VW / AUDI / SKODA ve SEAT Yedek Parca Katalogu) Fiyati Litre basina 15,49 € KDV Dahil. 6-Vites DSG Sanzimanlar 7,2 Litre DSG Yagi aliyor yani bir DSG yagi toplam tutari 7,2litre x 15,49 €uro = 111,50 €uro tutuyor. Birde bunun Filtresi degisecek, yeni Filtre´nin Fiyati 15 €uro KDV Dahil. Orjinal VW / AUDI / SKODA ve SEAT DSG Yagin Ürün Kodu ise : G 052 182 A2 ve Fiyati Litre basina Almanya´da 19% KDV Dahil 15,49 €uro (1 Litre sise olarak satiliyor, 20 Litrelik olanida var onun Fiyati 250 €uro).

Islem icin neler yapiliyor bilmiyorum, hayatimda ilk defa DSG veya Otomatik Sanzimanli aracim oldu ve daha su anda 7.700 Kilometresini doldurdu. DSG Sanziman Yagi 2. Büyük Bakimda yani 60.000km´de degisiyor ve Volkswagen´de ögle öneriyor. Bunun icin Orjinal DSG Yagi öneriyor VW (baska DSG yagi zor bulursun).

Orjinal DSG Yagi

Saygilar Yasin

• VW_Passat ,,,,,,,,,,,,,, arkadaşım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.. Bana usta 75-90 dişli şanzıman yağı koysak olur falan diyordu
  • quote:

VW_Passat ,,,,,,,,,,,,,, arkadaşım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.. Bana usta 75-90 dişli şanzıman yağı koysak olur falan diyordu

DSG bozulursa,usta tamir parasını verecek miymiş?

Orijinal üründen şaşmayın böyle kritik parçalarda.
  • quote:

VW_Passat ,,,,,,,,,,,,,, arkadaşım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.. Bana usta 75-90 dişli şanzıman yağı koysak olur falan diyordu

Cemal arkadasim,

deserthawk´a katiliyorum. DSG Cok hasas bir Sanziman, ögle disli Sanziman yagi kullanilmaz, VW niye Orjinal Yag üretiyor o zaman her yag girecekse ???? Sana tavsiyem ustaya selam söyle git VW´den Orjinal Yagi al ve degistirsin. Sanziman bu 12.000 €uro para demek

Saygilar
  • Haklısınız arkadaşlar, şanzıman da 12000 euro olunca, peki arkadaşlar! bu şanzıman yağına, motor yağı neden katılmıyor mesela çok ince bir sentetik yağ olamazmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal1982 -- 4 Kasım 2009; 14:59:19 >
  • Yok zeytinyağı! ALLAH KORUSUN! Sakın ama sakın ha, DSG yağı çok farklı evsafa sahip bir yağdır. ATF'den farklı, içinde barut olan şanzıman yağından da çok farklı. DSG 1. versiyon 6 ileri yüksek torku bu ıslak kavramalar ve yağ basıncı ile sağlıyor. Yetkili servisten başka bir yerde değiştirmemek ve mümkünse de başında durmakta fayda var.

DSG gibi tamamen elektronik olan mekanik bir şanzımanın usta ellerden başka ellere teslim edilmemesi elzemdir.

quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar değerli açıklamalarınız için hepinize tşk ediyorum, Bir sorum daha var, benim araç caddy şuan km.si 60.000 de, şanzıman yağının değişim zamanı gelmişmidir acaba, yoksa 120.000km.bakımındamı değişim yapılması gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal1982 -- 6 Kasım 2009; 14:12:04 >
  • G 052 182 A2 şanzuman yağını nerden sipariş vere bilirəm?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.