Şimdi Ara

::::WOLKSWAGEN 1.6 TDI MOTOR::::

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ülkemizde Golf ile satışına başlanıp şuan Jettada da kullanılan motor hakkındaki görüş ve önerilierinizi bekliyorum. Motorun teknik verileri aşağıdaki gibidir.

Motor hacmi : 1.6 (1598)
    Max güç, kw(bhp/DIN) dv/dk : 77 (105) / 4400
    Max tork, Nm dv/dk : 250 / 1500 - 2500
    Karışım sistemi : Common Rail Yakıt Enjeksiyonu
    Vites kutusu : 5 ileri

YAKIT TÜKETİMİ: (Jetta 1,6 TDI tüketim değeridir.)

Şehir içi : 5,8 LT
    Şehir dışı : 4,1 LT
    Ortalama : 4,7 LT (Manuel vites değerleridir)
    Aracın boş ağırlığı : 1432 KG

Değerli yorumculardan bir ricam var. Bu başlıkta Golf ve Jetta karşılaştırılması yapılmamaktadır. Lütfen görüşlerinizi VW 1.6 TDI motor hakkında sununuz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 28 Eylül 2009; 16:14:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volkswagen 1.6 TDI Motor

Volkswagen'in 1.6 TDI motoru, 2009'dan beri üretilen popüler bir dizel motorudur. Kompakt boyutu, yakıt verimliliği ve güvenilirliği ile tanınır.

1.6 TDI Motor Yorumları

1.6 TDI motor, birçok kullanıcıdan olumlu yorumlar almıştır. Kullanıcılar özellikle yakıt ekonomisi, düşük bakım maliyetleri ve güçlü performansından etkilenmektedir.

1.6 TDI Motor Ömrü

Bakımının düzgün yapılmasıyla 1.6 TDI motorun ortalama ömrü 250.000-300.000 kilometredir. Bununla birlikte, sürüş alışkanlıkları ve bakım programları gibi faktörler motorun ömrünü etkileyebilir.

1.6 TDI CAY Motor Ömrü

1.6 TDI CAY motoru, 1.6 TDI motorun bir çeşididir ve daha yüksek performans sunar. Bu motorun ortalama ömrü, 1.6 TDI motorla benzerdir ve 250.000-300.000 kilometre olarak tahmin edilmektedir.

Bakım Önerileri

1.6 TDI motorunun ömrünü uzatmak için düzenli bakım yapmak çok önemlidir. Bu, yağ değişimlerini, filtre değişikliklerini ve zamanlama kayışının değiştirilmesini içerir. Ayrıca, aracınızı güvenilir bir tamirciye götürerek rutin kontroller yaptırmanız önerilir.

Sonuç

Volkswagen'in 1.6 TDI motoru, yakıt verimliliği, güvenilirliği ve güçlü performansı ile bilinen popüler bir dizel motordur. Düzenli bakım ile bu motorun uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde çalışması beklenebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu vw çok ilginç bir firma.. mesala 100.000 tl lik passat cc yada yeni kasa audi a6.. bu araçların motorlar common rail değil.
    neyse sonunda çok şükür yıllar sonra vw common rail motor kullanmaya başladı.
    ama bence çok geç kaldı.

neyse 1.6 tdi 105 bg common rail dsg şanzumanlı golf 6 aracım var. dizel+dsg pek kimsede yok
    ben çok memnunum motor bir harika 250 nm çok çok fazlasıyla yetiyor.
    inanılmaz bir ivmelenmeye sahip. çok aşırı süratli kullanmıyorum ama bana performansı fazla bile geliyor
    motor da son derece sessiz.
    geçen gün 3.20 d si olan bi arkadaşa verdim 180 bg 320 n di galiba aracı
    böyle performanslı araç kullanan birisi bile aracın performansını beğendiğini söyledi.
    Tabi yeni kasa bmw nin yerini asla asla tutamaz ama ben şaşırdım açıkcası performansını beğenmesine
    sonuç olarak performans ve konfor olarak kesinlikle ve kesinlikle tavsiye edilir.
    ama fiyat olarak tavsiye edemem bence pahalı bu fiyatı hakediyor mu peki onu siz bilirsiniz

• 2.0 TDI 140 HP Dizel motorlu Jetta hatırladığım kadarıyla 66.000 TL gibi bir fiyata satılıyordu. HEm yakıt hemde vergi avantajı bakından 1.6 TDI neden pahalı olsunki. Bence hakediyor fiyatını.
  • Geçen haftalarda bir dergide 1.6 TDI Golf'ün testi vardı.

1.4 TSI gibi hem performanslı, hem az yakan benzinli bir motor varken, dizel almak ne kadar mantıklı diyordu. Tabii bunu fiyat farkına bakarak söylüyorlar. Çünkü dizel Golf 4.000 TL daha pahalı. Üstelik 105 hp (TSI - 122 hp) ve hızlanma süresi TSI'dan 2 saniye daha fazla. (9.5 - 11.3)

Çok km yapılmayacaksa pek de mantıklı görünmüyor sanki dizel motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eşkenar -- 28 Eylül 2009; 17:56:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eşkenar

Geçen haftalarda bir dergide 1.6 TDI Golf'ün testi vardı.

1.4 TSI gibi hem performanslı, hem az yakan benzinli bir motor varken, dizel almak ne kadar mantıklı diyordu. Tabii bunu fiyat farkına bakarak söylüyorlar. Çünkü dizel Golf 4.000 TL daha pahalı. Üstelik 105 hp (TSI - 122 hp) ve hızlanma süresi TSI'dan 2 saniye daha fazla. (9.5 - 11.3)

Çok km yapılmayacaksa pek de mantıklı görünmüyor sanki dizel motor.

Bence mantıklı dizel almak.Herkesde nednese fazla km yapılmyacaksa dizel mantıksız diyor anlmış değilim.Tamam başdan fazla ödeme yapıyorsunuz ama sonra azar azar geri alıyorsunuz.Bence akıllıca.
  • Dizel kesinlikle daha mantıklı. Bu konu çok tartışılan bir konu fakat kısa bir yorum yazmak istiyorum. Yakıt parası çok önemli değil doldururum depoyu keyfime bakarım diyenler için TSI mantıklı ama yakıt parası önemli diyenler için kesinlikle dizel. Çünkü benzinli aracı aldıktan sonra TSI bile olsa dizele oranla fazla yakıyor. Bu da elin kontağa zor gitmesi anlamına geliyor. Çevremdeki yakın dostlarıma araç alırlarken dizel alın diye çok söyledim ama hepsi benzinli aldılar. Şu anda arabaları gıcır gıcır evin önünde yatıyor. Benzine para vermekten usandılar. Bir de bunların yanında artık dizellerin banzinliden çok farkı kalmadı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.6 8V renault clio, yakıt
    13 yıl önce açıldı
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 TDI ile 1.4 tsi karşılaştırması pek doğru olmuyor. Aralarında ciddi performans farkı var. 1.4 tsi'nin performansı 2.0 TDInin performansına çok yakın. Tüketimleri de oldukça yakın. Bu durumda da aradaki devasa fiyat farkı nedeniyle 2.0 TDI anlamsız hale geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodor

1.6 TDI ile 1.4 tsi karşılaştırması pek doğru olmuyor. Aralarında ciddi performans farkı var. 1.4 tsi'nin performansı 2.0 TDInin performansına çok yakın. Tüketimleri de oldukça yakın. Bu durumda da aradaki devasa fiyat farkı nedeniyle 2.0 TDI anlamsız hale geliyor.

• Ama bence gözden kaçırdığınız bir nokta var, bu araçları alanların büyük çoğunluğu performansı için almıyor. Daha doğrusu öncelikleri performans değil. Kullanıcı açısından 1.4 TSI ve 1.6 TDI motorlar muadil olarak görülüyor. Şu anda VW almayı düşünen çok sayıda insanın bu iki motor arasında kaldığına ben şahidim. Genelde 1.4 TSI motor cazip geliyor yakıtı düşük diye ancak dizel kadar düşük olmaması bir handikap. Bu nedenle 1.6 TDI motorun gelmesi bence piyasayı ciddi olarak hareketlendirecek zaman içinde.

quote:

1.6 TDI ile 1.4 tsi karşılaştırması pek doğru olmuyor. Aralarında ciddi performans farkı var. 1.4 tsi'nin performansı 2.0 TDInin performansına çok yakın. Tüketimleri de oldukça yakın. Bu durumda da aradaki devasa fiyat farkı nedeniyle 2.0 TDI anlamsız hale geliyor.

• Doğru. Belki de 1.6 TDI ile 1.2 tsi karşılaştırması daha doğru olabilir; Polo'daki gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: firsttrue

Ama bence gözden kaçırdığınız bir nokta var, bu araçları alanların büyük çoğunluğu performansı için almıyor. Daha doğrusu öncelikleri performans değil. Kullanıcı açısından 1.4 TSI ve 1.6 TDI motorlar muadil olarak görülüyor. Şu anda VW almayı düşünen çok sayıda insanın bu iki motor arasında kaldığına ben şahidim. Genelde 1.4 TSI motor cazip geliyor yakıtı düşük diye ancak dizel kadar düşük olmaması bir handikap. Bu nedenle 1.6 TDI motorun gelmesi bence piyasayı ciddi olarak hareketlendirecek zaman içinde.

quote:

• Evet 1.2 TSI ülkemize geldiğinde bu ikisini mukayese etmek daha doğru bir hareket olur sanırım. Fakat bu motoru Jetta veya Golf'te kullanıp kullanmayacağı veya tam olarak nasıl sonuç vereceği netleşmedi sanırım.
  • quote:

2.0TDİ yakıtı ile 1.4TSİ motorun yakıtı nasıl aynı oluyor anlamadım? İkiside lt bazında birbirine yakın yaksalar bile biri dizel olduğu için daha az yakacaktır.Şahsen VW 2.0TDİ motoru getirmeyi niye durdurdu anlamış değilim.Birtek mantıklı açıklaması olabilir oda vergi diliminden dolayı.Yoksa golf ve Jettada çok performanslı diye düşünüyorum.Kullanmadım ama bir denemek isterdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.