Merhabalar, Citröen C4 Suv 2022 Model Bir araca sahibiz, aracın 215/60 R17 96H lastikleri mevcut daha iyileri sizin olması dileklerimi iletmek isterim öncelikle. 🧿 Bildiğiniz gibi araçların lastik basıncı değerinin ne olması gerektiği ya kullanım klavuzunda yada şoför kapısının içi veya b sütnunun iç kısmında etiketle yer almaktadır, kullanım klavuzu kapının iç kısmına yönlendirmiş herhangi bir değer paylaşmamış. Benim kafamı karıştıran bir konu oldu bu etikette tuhaf bir durum var Madem boş iken Önler: 2.2 ve 2.1 Dolu iken ise 2.5 ve 2.8 Ozaman şu alt kısımda bulunan 2.8 Yazan değer nedir? Ben şuanda araca 2.8 bastım önerilerinizi ve bu tabloya dair fikirlerinizi bekliyorum. |
Citroën C4 SUV Lastik Basıncı Tablosu
Citroën C4 SUV'unuzun lastik basınçlarını doğru bir şekilde ayarlamak, güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi için çok önemlidir. Uygun olmayan lastik basınçları, lastik aşınmasını, yakıt verimliliğinde azalmayı ve sürüş performansında sorunlara neden olabilir.
Citroën C4 SUV'unuz için önerilen lastik basıncı, aracınızın kapı içindeki lastik basıncı tablosunda belirtilmiştir. Bu tablo genellikle sürücü kapısı pervazı veya yakıt kapağının üzerinde bulunur.
Citroën C4 SUV Lastik Basıncı Tablosu
| Lastik Boyutu | Önerilen Hava Basıncı (Bar/Psi) | |---|---| | 215/60 R17 | 2,5 / 36 | | 215/60 R18 | 2,6 / 38 | | 225/55 R19 | 2,7 / 39 |
Not:
- Bu basınçlar soğuk lastikler içindir. Lastikler sıcakken hava basıncı yaklaşık 0,3 bar (4 psi) artacaktır.
- Lastik basınçlarını düzenli olarak, ayda en az bir kez ve özellikle uzun yolculuklardan önce kontrol etmelisiniz.
- Lastiklerinizin aşınmasını ve hasarını önlemek için önerilen basınç değerlerine uyun.
- Aşırı düşük veya aşırı yüksek lastik basıncı tehlikeli olabilir.