Şimdi Ara

KİA CERATOMU YOKSA FORT FACUSMU?ARASINDA KALDIM.YARIDIMCI OLURSANZ SEVİNİRİM (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
13.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamen yanlışsın.adamlar arabayı sınırsız km sürüyorlar,motor ömrünü,sorunsuzluğunu hesaplıyorlar.toyota nissan honda 400-500 ü bile sorunsuz geçmekte+tüketirken aklın yolu nu(walmart) (saçma milliyetçilikten uzak)gibi seçen abd tüketicisi de az benzin tüketen caponlara yönelmekte(benzin fiatları her ne kadar abd de düşükse bile onlar bile artık masraflarını hesap ediyorlar).
    quote:

Orjinalden alıntı: Fosters

quote:

Orjinalden alıntı: etit

...Neden Toyota Honda ,ABD de Fort un kafasına verdi?.......

japon arabalarının ABD de fazla satmasının en büyük sebebi 2. dünya savaşından sonra dolar - yen paritesine de bağlı olarak uygulanan vergi indirimi ...

japonyada 10.000 $ a mal olan arabalar ABD de 8.000$ a satılabilmektedir...

Kaynak : Lee İacocca - milyarder olma sanatı -

yoksa herşeyin daha büyüğünü - daha güçlüsünü seven ABD vatandaşı neden gidip kibrit kutusu gibi arabalara binsin..

yorum yaparken ekonomik kriterleri de göz önüne alalım ...

Ha kimdir bu Lee Iacocca derseniz :http://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Iacocca

• ne alakası var a3 le.
    a3 üstün alman teknolojisi(şimdi kalkıp foçu alamanya da üretiyor demeyin lütfen).
    zaten vw grubu bu arabalar da abd de prim yapmakta..
    ama siz koşun foçus a binin.hem gm ile birleşiyormuş şevy foçus ismini alırsa şaşırmayın,10 milyar da fazla para verin.
    quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

cerato üstün arkadaslar kabul edelim.simdi bize yakisani bunu kabullenip cümleten cerato almak grubuda kia takimi olarak degistirmektir.topicte degisip cerato VS audi a3 olsun
  • quote:

ne alakası var a3 le.
    a3 üstün alman teknolojisi(şimdi kalkıp foçu alamanya da üretiyor demeyin lütfen).
    ama siz koşun foçus a binin.hem gm ile birleşiyormuş şevy foçus ismini alırsa şaşırmayın,10 milyar da fazla para verin.
    quote:

cerato üstün arkadaslar kabul edelim.simdi bize yakisani bunu kabullenip cümleten cerato almak grubuda kia takimi olarak degistirmektir.topicte degisip cerato VS audi a3 olsun

bak ne güzel kendin söylemişsin
    davul bile dengi dengine diye

mercedes , audi , bmw aynı kulvarda
    ford , opel , vw , honda , toyota , mazda , fiat , peugeot , renault aynı kulvarda
    kia , hyundai , chevrolet(daevoo) aynı kulvarda

focus yada megane almak mercedes yada bmw almaktan daha mantıklı gelebilir bana en azından ekonomik olarak ama ben tutupta focus a3 ten iyi araba daha az yakıyor daha hızlı gidiyor dersem millet bitarafıyla güler bana
    sanada cerato ,focustan daha mantıklı gelebilir senin kriterlerine göre ama cerato ,focustan daha iyi marka daha iyi arabaa dersen sadece şöyle derler

HAAA TABİ HAKLISIN :)

onun için lütfen elmayla armutu karıştırmayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 23 Eylül 2006; 14:32:53 >

• yine yanlışsın,düzelteyim bari.

mercedes , audi , bmw ,volvo aynı kulvarda

vw , honda , toyota , mazda, nissan-reno aynı kulvarda.

ford , opel fiat , peugeot-citröen , kia , hyundai , chevrolet(daevoo) aynı kulvarda

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay
    quote:

ne alakası var a3 le.
    quote:

bak ne güzel kendin söylemişsin
    davul bile dengi dengine diye

mercedes , audi , bmw aynı kulvarda
    ford , opel , vw , honda , toyota , mazda , fiat , peugeot , renault aynı kulvarda
    kia , hyundai , chevrolet(daevoo) aynı kulvarda

focus yada megane almak mercedes yada bmw almaktan daha mantıklı gelebilir bana en azından ekonomik olarak ama ben tutupta focus a3 ten iyi araba daha az yakıyor daha hızlı gidiyor dersem millet bitarafıyla güler bana
    sanada cerato ,focustan daha mantıklı gelebilir senin kriterlerine göre ama cerato ,focustan daha iyi marka daha iyi arabaa dersen sadece şöyle derler

HAAA TABİ HAKLISIN :)

onun için lütfen elmayla armutu karıştırmayalım...

• HAAAA TABİ HAKLISIN !!!
  • ben söylicek bisey bulamiyorum bu siniflandirma bunu hakediyo.
  • tabi bunlar subjektif ammaaa veri ambarları değerlendirilerek oluşmuş tezler.neyse hadi bana eyvallah.
    netçe itibarıyla free market herkes istediğini tercih eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etit -- 23 Eylül 2006; 14:59:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ford_man77

ford dururken cerato almak, at duruken uyuz eşek almak gib bence. ford yolların kralıdır.

arkadaşlar ford her konuda cerato dan üstün olabilir fakat o kadar da abartmanın anlamı yok bence. bugüne kadar yapılan golf astra 307 magane toyata gibi test sürüşlerinde focus yol tutuş haricinde rakiplerine üstünlük saglayamadı. yani sınıfının birincisi olamadı.bu benim tarafsız nafanatik düşüncem.
  • Nasıl tamamen yanlışım ??

aynı kriterler ile araba satın alınan Avrupada satış rakamlarına göre Hiçbir Japon Arabasının ilk ona girememesini nasıl açıklayacaksın o zaman ??

Yoksa Avrupalı tüketiciler aklın yolunu seçmeyerek en fazla yakan ve en sorunlu araçlarımı almak istiyor ?
    400 - 500.000 km demişsinde arabanın bakımlarını düzenli yaptırdıktan sonra 400 - 500.000 km ler hiçbir araba için sorun olmayacak kadar düşük kilometreler ...

karayollarında motor kapakları açılmamış ve 1.250.000 km yi devirmiş onlarca kuş serisi araba var ...

quote:

tamamen yanlışsın.adamlar arabayı sınırsız km sürüyorlar,motor ömrünü,sorunsuzluğunu hesaplıyorlar.toyota nissan honda 400-500 ü bile sorunsuz geçmekte+tüketirken aklın yolu nu(walmart) (saçma milliyetçilikten uzak)gibi seçen abd tüketicisi de az benzin tüketen caponlara yönelmekte(benzin fiatları her ne kadar abd de düşükse bile onlar bile artık masraflarını hesap ediyorlar).
    quote:

quote:

japon arabalarının ABD de fazla satmasının en büyük sebebi 2. dünya savaşından sonra dolar - yen paritesine de bağlı olarak uygulanan vergi indirimi ...

yoksa herşeyin daha büyüğünü - daha güçlüsünü seven ABD vatandaşı neden gidip kibrit kutusu gibi arabalara binsin..

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fosters -- 24 Eylül 2006; 2:57:39 >

• avrupalılar daha milliyetçi.hatta fabrikanın birinde japon arabasına binmek isteyen japonyada çalışsın yazıyor.
    Amma gene de çok satıyor japonlar avrupada.en sorunsuz araç jazz seçilmişti englandda.
    neyse sen git fortuna bin benzin ve yedekparçaya verecek paran çoktur nasılsa.Ama sakın arada gelip lpg topiğine beni de aranıza alın diye yalvarma.
    quote:

Nasıl tamamen yanlışım ??

aynı kriterler ile araba satın alınan Avrupada satış rakamlarına göre Hiçbir Japon Arabasının ilk ona girememesini nasıl açıklayacaksın o zaman ??

Yoksa Avrupalı tüketiciler aklın yolunu seçmeyerek en fazla yakan ve en sorunlu araçlarımı almak istiyor ?
    400 - 500.000 km demişsinde arabanın bakımlarını düzenli yaptırdıktan sonra 400 - 500.000 km ler hiçbir araba için sorun olmayacak kadar düşük kilometreler ...

karayollarında motor kapakları açılmamış ve 1.250.000 km yi devirmiş onlarca kuş serisi araba var ...

quote:

tamamen yanlışsın.adamlar arabayı sınırsız km sürüyorlar,motor ömrünü,sorunsuzluğunu hesaplıyorlar.toyota nissan honda 400-500 ü bile sorunsuz geçmekte+tüketirken aklın yolu nu(walmart) (saçma milliyetçilikten uzak)gibi seçen abd tüketicisi de az benzin tüketen caponlara yönelmekte(benzin fiatları her ne kadar abd de düşükse bile onlar bile artık masraflarını hesap ediyorlar).
    quote:

quote:

edit:imla

• işte kimiside hondanın parçasını ford dan ucuz sanıyor :)

serato ncap te 3 yıldız almış bu arada biliyormuydunuz 2005 model serato 3 yıldız valla alkışı hakediyor . :)
    şafrole kalosla aynı yıldız adedi yani :)

fiat panda kadar sağlam araba nede olsa :)

hala konuşuluyor ya şu konu hayret bişey yaw...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 24 Eylül 2006; 19:22:27 >
  • orada vurgu yapmak istediğim her 2 sinin de parça fiatı pahalı ancak
    fortun birçok parçası mekanik vs. 4-5 sene sonra arıza yapıp değişirken honda toyota çok çok az sorunla 400-500 bin km yapabiliyorlar.(hatta çoğu hondacı arabaları arıza yapmadığı için servislerin rutin bakımdan fazla para aldığından bahsediyorlar-tr honda nın servislerinin fort servislerinden kafa olarak farkı yok anlayacağın hep rant hep rant)
    3 yıldız almışsa geliştirebilir kendini amma fortun 5 yıldızı en donanımlı daki için geçerli.
    yani her ikisine de 80 le kamyon çarpsa ikisinin de şansı aynı.

quote:

işte kimiside hondanın parçasını ford dan ucuz sanıyor :)

serato ncap te 3 yıldız almış bu arada biliyormuydunuz 2005 model serato 3 yıldız valla alkışı hakediyor . :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etit -- 24 Eylül 2006; 19:37:38 >

• quote:

orada vurgu yapmak istediğim her 2 sinin de parça fiatı pahalı ancak
    fortun birçok parçası mekanik vs. 4-5 sene sonra arıza yapıp değişirken honda toyota çok çok az sorunla 400-500 bin km yapabiliyorlar.(hatta çoğu hondacı arabaları arıza yapmadığı için servislerin rutin bakımdan fazla para aldığından bahsediyorlar-tr honda nın servislerinin fort servislerinden kafa olarak farkı yok anlayacağın hep rant hep rant)
    3 yıldız almışsa geliştirebilir kendini amma fortun 5 yıldızı en donanımlı daki için geçerli.

quote:

dostum bak şimdi iyi dinle , sende haklısın o kadar savunduktan sonra geri adımda atamıyorsun anlıyorum seni ama serato oldu civic :) ben onu anlamadım kimse burada toyotaya ve hondaya dandik dayanıksız yada kalitesiz demedi aksine her iki markada tam anlamıyla fordun rakibi .

fordun bek çok parçasının 4-5 sene sonra arıza yapıp değiştiğini söylüyosun , diğer markalar allah yapısı mı onlar bozulmuyor mu , 87 model taunusumuza anahtar değmedi bugüne kadar , 2001 model focusumuza sadece benzin koyup yağını değiştirdik bugüne kadar, 2005 modele bişey söylememe gerek yok sanırım , bir arkadaşımda 99 model focus var 100.000 yeni devirdi sadece debriyaj balatasını yeni değiştirdi şimdide trigeri değişecek.

yani bilmiyorum masraf dediğin şeyler bunlarsa olsun varsın ben kabul ediyorum :)
    şimdi dikkat edersen toyota,honda gibi markalara .ok atmadım ben aksine her iki markayıda beğeniyorum

bir hususta ; euroncap testlerini takip eden herkes o testlerin , test edilen araçların en az donanımlısıyla yapıldığını bilir , test center kabul etmez zaten
    sadece hava yastığı testlerinde test edilecek hava yastığı opsiyonelde o takılır exstradan... bu böyle araştırması size ait artık.

her ikiside kamyona çarpsa belki dediğin doğru sağ çıkılmaz ama her ikisi birbirine çarpsa ne dersin???

onun için demem o ki tamam sen ceratoyu seçmişsin yada varmı yokmu bilmiyorum eğer varsa güle güle kullan allah kaza bela vermesin , sev arabanı saygı duyarız ,
    ama...
    donkişot gibi boşuna yel değirmenlerine saldırma ,gerek yok bu polemiklere ...

• donkişot değilim.arabamı satalı 1 sene oldu ev almak için.Kerato aşağılandığı için savunuyorum sadece.
    10 milyarlık fark yok aralarında demem odur.

quote:

quote:

orada vurgu yapmak istediğim her 2 sinin de parça fiatı pahalı ancak

quote:

dostum bak şimdi iyi dinle , sende haklısın o kadar savunduktan sonra geri adımda atamıyorsun anlıyorum seni ama serato oldu civic :) ben onu anlamadım kimse burada toyotaya ve hondaya dandik dayanıksız yada kalitesiz demedi aksine her iki markada tam anlamıyla fordun rakibi .

fordun bek çok parçasının 4-5 sene sonra arıza yapıp değiştiğini söylüyosun , diğer markalar allah yapısı mı onlar bozulmuyor mu , 87 model taunusumuza anahtar değmedi bugüne kadar , 2001 model focusumuza sadece benzin koyup yağını değiştirdik bugüne kadar, 2005 modele bişey söylememe gerek yok sanırım , bir arkadaşımda 99 model focus var 100.000 yeni devirdi sadece debriyaj balatasını yeni değiştirdi şimdide trigeri değişecek.

yani bilmiyorum masraf dediğin şeyler bunlarsa olsun varsın ben kabul ediyorum :)
    şimdi dikkat edersen toyota,honda gibi markalara .ok atmadım ben aksine her iki markayıda beğeniyorum

bir hususta ; euroncap testlerini takip eden herkes o testlerin , test edilen araçların en az donanımlısıyla yapıldığını bilir , test center kabul etmez zaten
    sadece hava yastığı testlerinde test edilecek hava yastığı opsiyonelde o takılır exstradan... bu böyle araştırması size ait artık.

her ikiside kamyona çarpsa belki dediğin doğru sağ çıkılmaz ama her ikisi birbirine çarpsa ne dersin???

onun için demem o ki tamam sen ceratoyu seçmişsin yada varmı yokmu bilmiyorum eğer varsa güle güle kullan allah kaza bela vermesin , sev arabanı saygı duyarız ,
    ama...
    donkişot gibi boşuna yel değirmenlerine saldırma ,gerek yok bu polemiklere ...

• japon arabasında o sınıfta civicten sonra gelen corolla 2001 i bir yıl kullandım ve satmaya karar verdiğim gün focus 2005 kullandığım gündür.hiçbir japon arabasının yol tutuşu focus kadar ii deildir ve arabayı araba yapan yolda durmasıdır cd çalması deil cerato corolladan ne kadar geride olduğunu düşünüp bida karşılaştırsanız ii olur
  • emin ol o fark var
    neyse fazla da uzatmaya gerek yok ama ceratoyu aşağılayan da yok yazılarımı iyi oku ne zaman aşağılamışım bende merak ettim.
  • ford takimi daha bisey yazmayinda cevap hakki dogmasin su topikte gitsin göz önünden.don kisot cerato bir numara en birinci oldumu.
  • ben hem fort a hem de kerato dizel e bindim az da olsa.kimse kerato 1 numara demedi.arada 10 milyarlık fark yok dedik.
    aşağılanmalar ilk sayfada var dikkat edersen; sen ya da bir başka fortçu..
    bence de gitsin şu topik.

quote:

ford takimi daha bisey yazmayinda cevap hakki dogmasin su topikte gitsin göz önünden.don kisot cerato bir numara en birinci oldumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etit -- 25 Eylül 2006; 11:57:17 >
  • quote:

ben hem fort a hem de kerato dizel e bindim az da olsa.kimse kerato 1 numara demedi.arada 10 milyarlık fark yok dedik.

quote:

ford takimi daha bisey yazmayinda cevap hakki dogmasin su topikte gitsin göz önünden.don kisot cerato bir numara en birinci oldumu.

üsluba dikkat edelim lütfen fordcu lafına bişey demeyiz ama fortçu kimlere derler biliriz, bu kelimenizde kinaye olmadığını varsayarak sadece uyarıyoruz , lütfen dikkat...

• quote:

ben hem fort a hem de kerato dizel e bindim az da olsa.kimse kerato 1 numara demedi.arada 10 milyarlık fark yok dedik.

quote:

Ne oluo fortçu falan?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.