Şimdi Ara

KIA RIO 1.5 CRDI ALDIMMM... (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
2
Favori
302.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • emre 768 cevabın için teşekkürler..aklıma gelen birkaç şeyi paylaşayım dedim..yakıt konusunda....uzun yol seyahatimde benim depo bir kere 48,8lt ile doldu.üstelikte uyarı lambası yeni yanmış tı. farlar yetersiz diyen arkadaşlar varsa ...arabanın orjinalinde philips ampul geliyor(h4) .texon 8000k (beyaz ışık) diye bir ampul denedim .8000 kelvin diyor bazı siteler de ama kesinlikle yalan .aradaki farkı en basit şöyle ifade edebilirim texon nun uzun u ile philips in kısası ile aynı ...arkadasım fiestaya osram %50 silver taktı , baya memnun .

10000 deviren arkadaslara sorum var.. yakıt gercekten düştümü? ben 8000 bini gectim ve biraz fark etti.daha önce yarım depoyla 400 km zorluyordum ama şimdi 430 km gectim ..nereden cıkardın demeyin deyim yerindeyse depo ibresini ezberledim artık nerde ne km yapıyor ....

birde gecenlerde zorladım biraz ..daha önce 4500 devirde kesiyordu motor ama şimdi 5000 devire kadar cıkıyor fikri olan varmı

• KİA RIO HB disel olan aracın ABS'siz olan modelini kısa bir parkurda test sürüşü yaptım, frenleme gayet iyi geldi HIZ 70~80 gibi idi. Abs'siz RIO aracı olanlar baya zorluk çektiklerini yazmış, KAÇ KM hız ile bu zorluktan bahsediyorsunuz. Birde ABS'nin karlı yolda avantajını görmüş idim, ani frenlemede kazık gibi durma olmadığından, yani frenlemeyi otomatik kısa kısa basarak durma yapmasından dolayı iyi olduğunu düşünüyorum birde ıslak yolda olabilir fakat ıslak veya kaygan olmayan bir yolda ne kadar faydası olabilir... Bilgilerinizden faydalanmak isterim. BU formda yazan kişilerin bilgilerini paylaşmaları gerçekten çok faydalı olduğu kanısındayım tüm form katılımcılarına teşekkürler ederim. Fox :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: foxcar

KİA RIO HB disel olan aracın ABS'siz olan modelini kısa bir parkurda test sürüşü yaptım, frenleme gayet iyi geldi HIZ 70~80 gibi idi. Abs'siz RIO aracı olanlar baya zorluk çektiklerini yazmış, KAÇ KM hız ile bu zorluktan bahsediyorsunuz. Birde ABS'nin karlı yolda avantajını görmüş idim, ani frenlemede kazık gibi durma olmadığından, yani frenlemeyi otomatik kısa kısa basarak durma yapmasından dolayı iyi olduğunu düşünüyorum birde ıslak yolda olabilir fakat ıslak veya kaygan olmayan bir yolda ne kadar faydası olabilir... Bilgilerinizden faydalanmak isterim. BU formda yazan kişilerin bilgilerini paylaşmaları gerçekten çok faydalı olduğu kanısındayım tüm form katılımcılarına teşekkürler ederim. Fox :)

Foxcar şöyle faydası var, ıslak ve kaygan zeminle aynı mantık, yani panik frende aracın ön tekerleri kilitnmediği için araca yön verebiliyorsun. Sonuçta kuru zemindede ani panik frenlemede tekerler kilitlenir ve araca yön veremezsin, uzun mesafelerde direksiyonu çevirip ayağını frenden çekmek işe yarar vs vs. ABS nin mantığı her zemin için geçerlidir.
    Ayrıca ABS li Rio larda arka tekerlerin de kampana değil, Disk olduğunuda unutmamak lazım:)

• quote:

Orjinalden alıntı: SAMİL123

emre 768 cevabın için teşekkürler..aklıma gelen birkaç şeyi paylaşayım dedim..yakıt konusunda....uzun yol seyahatimde benim depo bir kere 48,8lt ile doldu.üstelikte uyarı lambası yeni yanmış tı. farlar yetersiz diyen arkadaşlar varsa ...arabanın orjinalinde philips ampul geliyor(h4) .texon 8000k (beyaz ışık) diye bir ampul denedim .8000 kelvin diyor bazı siteler de ama kesinlikle yalan .aradaki farkı en basit şöyle ifade edebilirim texon nun uzun u ile philips in kısası ile aynı ...arkadasım fiestaya osram %50 silver taktı , baya memnun .

10000 deviren arkadaslara sorum var.. yakıt gercekten düştümü? ben 8000 bini gectim ve biraz fark etti.daha önce yarım depoyla 400 km zorluyordum ama şimdi 430 km gectim ..nereden cıkardın demeyin deyim yerindeyse depo ibresini ezberledim artık nerde ne km yapıyor ....

birde gecenlerde zorladım biraz ..daha önce 4500 devirde kesiyordu motor ama şimdi 5000 devire kadar cıkıyor fikri olan varmı

Ben aracın farlarının yeterli olduğunu düşünüyorum, özellikle Fiestadan sonra fazlasıyla iyi geldi bana. Sisleride yakınca kısa farlar yeterli aydınlatmayı sağlıyor bence. Uzunları zaten iyi, sonuçta hiç oynamayı düşünmedim.
    Devre kesiciye gelince henüz 3500 km deyim 4500 devirde kesiyor ama daha sonra ne olur bilemem :)
    Ben şimdilik 100 milyonluk eurodisel ile şehir içi 700 km yapabildim. Senin hesabınla 50 milyona 350 km eder, 400 km iyi rakam derim, özellikle soğuk havalar için çok iyi rakam.
    Kolay gelsin

• Arkadaşlar,
    Kontak anahtarını bir tur çevirip elektrik verdiğinizde yanan birçok lamba içinde yakıt uyarı lambasıda yanıyormu sizin araçlarda? Mesela benimkinde bu konumda yanmıyor, ancak yakıt bitmeye yakın yanıyor, yani çalışıyor. Ancak ilk kontağa elektrik verdiğimizde yanan lambaların amacı bi yerde sistemin kontrolüdür ve marşa bastığımızda veya belirli bir sürede sönerler. Neden yakıt uyarı için bu yapılmamış merak ettim veya sizlerde durum nasıl? sorun benim araçtamı, yoksa böylemi yapılmış.
    Aynı şekilde elektrikli dikiz aynası kontrol düğmesi, cam kilitleme ve kapı kilitleme düğmeleride aracın park lambalarını yakınca ışıklandırılmamış. Sadece cam açma kumandalarında ışıklandırma var. Sizdede durum böylemi? Bilgi verirseniz memnun olurum.
  • quote:

arkadaşlar emniyet kemerinin uyarısından rahatsız olanlar varsa şöför koltugunun altında fişi var cıkartın rahatlayın. birde kafama takılan bisey var bazı arkadaslar 7500 bakımını 80-90 ytl ye yaptırmış...ben 134 ytl gibi bir rakam ödedim .biliyorum ki pekcogumuzun başına gelecek bu farkı engellemek için ne yapabilirz ??

Emniyet kemeri uyarısı için koltuk altındaki fişi çıkarmak sistemi tümden iptal eder, ancak ben şöyle yaptım sanayide bir fiberci bulunur ve emniyet kemerinin metal kısmı ölçülerinde fiberden bir parça yaptırılır ( 5 YTL ), bu parça emniyet kemerine takılır ve sistem kandırılır:) Böylelikle bu özellik kullanılmak istendiğinde koltuk altı ile uğraşmadan, sadece bu parça düğmeye basarak çıkarılır ve sistem çalışır hale gelir. İstendiği zaman tekrar yuvaya takılır.
    Kolay gelsin

• emre kardes ben anlamadım.koltuk altındaki emniyet kemeri ikaz lambası fişi cıkınca hangi sistem iptal oluyor? o fişe iki şey baglı bir ikaz lambası iki sesli uyarı veren buzer.birde şu açıdan düşün o fişi oraya niye koymuşlar??

birde yanlış anlamaya mahal vermiyeyim yakıt konusunda .depo doluyken yarıya kadar 400km yapıyor.kalan yarım depo dada 300km gibi bir mesafe alabilyorum .yani gösterge biraz tutarsız.
  • quote:

emre kardes ben anlamadım.koltuk altındaki emniyet kemeri ikaz lambası fişi cıkınca hangi sistem iptal oluyor? o fişe iki şey baglı bir ikaz lambası iki sesli uyarı veren buzer.birde şu açıdan düşün o fişi oraya niye koymuşlar??

birde yanlış anlamaya mahal vermiyeyim yakıt konusunda .depo doluyken yarıya kadar 400km yapıyor.kalan yarım depo dada 300km gibi bir mesafe alabilyorum .yani gösterge biraz tutarsız.

Yani şunu demek istiyorum sistem derken; gün gelirde kullanmak istersen ses ve ışıklı ikazı, koltuğun altına eğilip fişi takman gerekecek, bununla uğraşmamak için toka yaptırmak daha pratik geldi bana.
    Diğer sorularımada bi yanıt verebilirmisin? sende durum nasıl? Yakıt göstergesi ve ayna kumandalarında ( yukardan okursun bi zahmet sorukarı ) bide aracın kalorifer ısıtmasından memnunmusun?
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre768 -- 30 Aralık 2006; 0:21:36 >

• Herkese Merhaba

Rio sedan 1.5 crdi dizel advance aldık. Hyundai accent alacaktık fakat sonra kia almaya karar verdik. Önce tereddüt ettim biraz kia nın bu tür arabaları çok Türkiye de çok yaygın olmadığı için. Ama tereddütlerim yersizmiş. Araba çok iyi. Görünümü accent den daha güzel. 110 beygir. (Skoda'da 1.9 TDI 106 beygir, buna bakınca çok iyi). Kullanımı rahat, sürüş keyfi çoook iyi!! Bu kadar iyi beklemiyordum. Yeniden karar verecek olsam yine bu arabayı alırım (bu fiyata).

Araba çok iyi ivmeleniyor. Daha önce Opel Astra ve Ford Focus'umuz vardı. Ford focus'un performansı çok iyiydi. (zaten focus o zamanlar için bu özelliği ile meşhurdu.) bu arabanın performansı (ivmelenme vs.) focus'tan daha iyi. Bunu gerçekten beklemiyordum. Yakıt tüketimi çok düşük. İç mekanın kalitesi çok iyi. Bizim focustan kesinlike daha iyi (yeni focusları bilmiyorum)

Beni tek düşündüren şey satacak olsak çok değer kaybeder. Türkiye'de çok bilinen bir araba değil. Ama zaten satmak için almadık...

Eksileri var elbet. Şu an gördüğüm kadarıyla, süspansiyon biraz zayıf ve kaporta çok sağlam değil gibi hissediyorum. Yine de, yeniden alacak olsam, bu fiyata yine bu arabayı tercih ederim...

• tekrar selam emreciğim.yakıt göstergesinden endişelenme.çünkü uzakdogu arabalarının cogu bu şekilde (bu mantıkta)calısıyor.yanlış hatırlamıyorsam mitsubishi minibüste kontagı kapattıgında bile depo gostergesi yakıt miktarını gösteriyordu.

kalorifer e gelince...... aşırı ısıtıyor.soguk ayarına ceyrek yakınlık ta , ayarlıyorum yoksa durulmuyor. aslın da tam merak ettiğim konu buydu:kullanan arkadaslar klima sıcak calışmıyormu (mono mu)?
    mesela palio da felan soguk havada klimayı çalıştırdık mı direkt sıcak veriyodu .fakat rio da -en azından benimkinde -sıcak yok ..fikri olan varmı

herkese iyi bayramlar mutlu seneler
  • Selam
    yakıt ikaz ışığı konusunu anlamamışsın veya ben anlatamamışım:(
    Iıstma olayına gelince, benimki elektronik ( Tam otomatik ) olduğundan soğuk sıcak bilmem ben derece var ayarlıyorsun kendi çalışıyor, ama (HI) en sıcak konumunada getirsen bana ısıtmıyor gibi geliyor.
    Bakalım bi servise göstereyim olmazsa, klima bazen otomatik açılıyor sıcaktayken, bence stereo mono değil.
    Hadi kolay gelsin. Şu yakıt lambasına bi dikkat et bakalım kontağı açtığında yanıp sönüyomu?
  • Kia rio 2006 da Doğu Avrupa'da yılın halk arabası seçilmiş. AutoBest2006. Haber linkini kopyalıyorum:

http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=4051
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurcan007

aracın plastik kalitesi nasıl? 2-3 yıl sonra dökülmez dimi?

yok hocam bende 2002 Rio 1.5 Comfort HB Benzinli modeli var plastiğinin döküldüğünü görmedim gayet sağlam 5 yıldır.Forumda gözüme çarpan bi arkadaşın camların tek tuşla açılmadığını sölemesiydi.Bendeki Rioda 4 cam otomatik ve şöför tarafındaki cam tek basılışta açılıo.Bu arada benimki 30 bin km de,şehiriçi kullanıorum çoğunlukla ve yaktığı yakıt 14km de 1lt 5 yıl geçmesine rağmen.Ama aracın tek eksik yönü 2. elinin para etmemesi gerçi otomobil firmaları kampanya üstüne kampanya başlattığında çoğu marka para etmio yani düşünülcek bi sorun değil O alcam diosanız bu arabayı tek geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intamcy -- 10 Ocak 2007; 4:53:45 >
  • Bende klimayı sıcağa alıp açtığında motor ısınmasada kısa süre sonra sıcak hava veriyor. ayrıca havalandırmaları cama yönelik yaparsanız otomatik olarak klima açılır buharın hızla alınması için yapılmış bir özelliktir.

Bu arada kia rio lüks otomobillerde dahil olmak üzere 45 aracın içinde en sessiz 5 arabaymış katagorisinde ise en iyisi (hyundai Era dan bile daha sessiz) izolasyonun çok iyi olduğu açıklanıyor.

Performan için ise söylenecek bir şey yok zaten chip thuning yapmaya gerek yok bence aracın fren sisteminden tutunda amortisörlere kadar hatta değiştirmek gerekir. bence değmez bu kadar hız ve performans bu araç için en ideali...

Ne varki keşke camlar otomatikte kalksaydı keşke hatta çocuklar için sıkıştırmaması için çıkarken algılama yapıp çamı bir miktar indirme olayıda olsa süper olacakmış birde direksiyondan kumandalı type oda olsa tam süper olacaktı.

• Merhaba,
    2.El Kia Rio arıyorum. 2006 yada 2007 fark etmez. comfort yada advance olbilir. Km. düşük olsun, rengi güzel olsun..
    0533 7398590
    Tşk.ler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: l@le

Merhaba,
    2.El Kia Rio arıyorum. 2006 yada 2007 fark etmez. comfort yada advance olbilir. Km. düşük olsun, rengi güzel olsun..
    0533 7398590
    Tşk.ler.

az daha sıkıp 0 alsana kardes
  • arkadaşlar
    bende 2005 kia rio hb benzinli otomatik vites almak üzereyim p.tesi günü araç elimde olacak inş.
    araca 16000 gibi bir fiyat ödüyorum sizce bu rakam çokmu bu özelliklere göre? araç çok temiz ve 28000de fabrika garantisi 2007 sonuna kadar devam ediyor, ne dersiniz arkadaşlar bana bir fikir verirseniz sevinirim

ayrıca benzinli ve otomatik vitesin çok yaktığını duydum (ortalama 100/8,5) kullanan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: exturuder

arkadaşlar
    bende 2005 kia rio hb benzinli otomatik vites almak üzereyim p.tesi günü araç elimde olacak inş.
    araca 16000 gibi bir fiyat ödüyorum sizce bu rakam çokmu bu özelliklere göre? araç çok temiz ve 28000de fabrika garantisi 2007 sonuna kadar devam ediyor, ne dersiniz arkadaşlar bana bir fikir verirseniz sevinirim

ayrıca benzinli ve otomatik vitesin çok yaktığını duydum (ortalama 100/8,5) kullanan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

öncelikle donanım seviyesini yazmamışsın onuda belirtsen daha iyi olurdu ama orta donanım düşünürsen bana biraz pahalı geli hem benzinli hem otomatik vites hemde markası kia. yanlış anlaşılmasın ben de cerato dizel için anlaştım 19 unda gelicek araba yani kia ya karşı negatif bi düşüncem yok ama 2. eli iyi değil bu bir gerçek. bu aracı düşündüğüne göre ekonomik olarak çok rahat olmadını farzederek benzin problemini çok yaşıcanı düşünüyorum. Bir süre sonra yakıt masrafı yüzünden bunalırsın. şahsen bana oldu ordan biliyorum arabadan aldıın bütün zevki öldürüyor. ama seçim senin çok temiz ve tanıdık filan sa düşünülebilir bunun dışında bence pahalı

• ok yorumun için saol çok yardımcı oldu...

gerçektende ikinci eli düşük bir araba alanlar genelde satmakta zorlanıyor kısa bir araştırmadan sonra aynı özelliklerde bir arabayı 14000 ytlye buldum (hemde pazarlıklı) benzin sorunu da gerçekten düşündürücü sanırım kia riodan vazgeçip biraz daha paraya kıyıp dizel bir araba alıcam...
  • ben benzinli micrayla şehiriçi 180 lira yakıyorum dizel araba için km.de 150 liranın nesi başarılı anlayamadım... motor performansı derseniz o ayrı bir tabiki :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.