Şimdi Ara

KIA RIO 1.5 CRDI ALDIMMM... (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
2
Favori
302.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 1senedir biniyorum yokuşlardaki performansına hastayım
    ben memnunum motor öğretmeninden sevgilerle
    teknik verileri incelenmiştir ve öyle karar verilmiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: HolyDiver77

ben benzinli micrayla şehiriçi 180 lira yakıyorum dizel araba için km.de 150 liranın nesi başarılı anlayamadım... motor performansı derseniz o ayrı bir tabiki :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet micra 180 yakıyor fakat şehiriçi ve sehirdışı karışık olunca, fekat sehir içi yakıt ise 220 YTL dir, bu verileri nissan'ın web sayfasında da görebilirsiniz.
    Kia Rio da ise sehiriçi ve sehirdışı karışık olunca 124 YTL. yakıyor, sadece şehiriçi olunca 150 YTL. klima açıksa 165 YTL. bu bilgiler de kendim kullanıyorum ordan, + kia rio performans full dolu hali ile ve klima açık olsa bile rampalarda mükemmel çekiş vardır. Saygılar.

• Arkadaşlar bugünlerde benim araç daha fazla yakmaya başladı. Yol bilgisayarına bakarak öyle söylüyorum. Sıcaklardan dolayı olabilir mi? Çünkü geçen yaz aylarında da fazla yakıyor görünüyordu. Örneğin kış aylarında 5,9-6,1 arasında değişen ş içi yakıt tüketimi yaz aylarında 6,8 e kadar çıkıyor. Şöyle bir düşüncem var. Sizlerde yorumlarsanız sevinirim.

Dizel motorlarda hava önemlidir. Çünkü motorin yüksek basınçtaki havaya püskürtülerek yanma sağlanır. Havanın sıcaklığı artınca yoğunluğu azalıyor ve yanma odasına alınan oksijen miktarı azalıyor. Bu nedenle yanma verimi düşüyor. Hava soğuk olduğu zaman daha fazla hava emiliyor ve yanmanın verimi artıyor.

Bizim rio larda intercooler var mıydı bu arada?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Arkadaşlar bugünlerde benim araç daha fazla yakmaya başladı. Yol bilgisayarına bakarak öyle söylüyorum. Sıcaklardan dolayı olabilir mi? Çünkü geçen yaz aylarında da fazla yakıyor görünüyordu. Örneğin kış aylarında 5,9-6,1 arasında değişen ş içi yakıt tüketimi yaz aylarında 6,8 e kadar çıkıyor. Şöyle bir düşüncem var. Sizlerde yorumlarsanız sevinirim.

Dizel motorlarda hava önemlidir. Çünkü motorin yüksek basınçtaki havaya püskürtülerek yanma sağlanır. Havanın sıcaklığı artınca yoğunluğu azalıyor ve yanma odasına alınan oksijen miktarı azalıyor. Bu nedenle yanma verimi düşüyor. Hava soğuk olduğu zaman daha fazla hava emiliyor ve yanmanın verimi artıyor.

Bizim rio larda intercooler var mıydı bu arada?

intercooler var

• arkadaşlar kialara direksiyon kumandası takılıyo hbriniz olsun. istiyenlere detaylı bilgi verebilirim....
  • Arkadaşlar ikinci el rio crdi lar kaça bulunur. 25,000 ytl kampanyasında almadık salaklık ettik. şimdi fiyatı 29 30 bin.
  • ikinci el rio crdi ler 25-27 arasında pazarlıkla 24 e fln kapatırsın fiyat konusunda bi update geçiyim 31.500 ytl galeride kalan 2007 model bulabilirsen 29 a kapatırsın aktif iç korumalı alarm+park sensörü de veriolar
  • 3 hafta önce benim düldülü bakıma sokup sanayide dolaşırken rio crdi ya 18 dediler. Fİyatı baya iyidi ama güvenemedim.
  • 0 km'de 31 küsür olan fiyatı pazarlık bile yapmadan 28.5'e düşüyor.. 500 YTL civarında bir ek ödeme ile de 5 yıl, sınırsız km garantisine sahip olabiliyorsunuz.
    Teknik özellikler ve donanım olarak bana uygun bir araba. Lakin yollarda hiç görmedim, internette inceledikten sonra, bayide yakından gördüm ama dediğim gibi yolda bir tanesine bile rastlamadım. Bu araba hakkında beni düşündüren şey de bu..
  • Ben izmirde yaşıyorum, hani bir 206 gibi clio gibi yollarda yok ama izmirde bir ford fusion sıklığında yollarımızda var.

Bir de bizim milletimiz farklı, araba iyi olsada çok satılamyınca o arabaya rağbet göstermiyor (200-2001 kasa ford mondeo örneği), zaten KİA eski kötü ününü silmeye çalışıyor ama hala milletin aklında ( fiat bile bunu düzeltme peşinde),
  • Bende istanbul (Beykoz-4.Levent hattı) için söylemiştim ama bu gün siyah bir hb rio gördüm sonunda.
    Sene başında satın almayı planlıyorum, bahsettiğin gibi lafını ettiğim tüm arkadaşlarım "sakın kia alma" önerisinde bulunuyor.
    Genelde tavsiye edilen fiesta ve corsa. Fransız arabalarına kulak asmıyorum zaten, bir önyargım var o ülkeye karşı.
    Titiz bir araştırma sonucunda RIO ADV HB CRDI almaya karar verdim ama hem yollarda görmemem hem de bana söylenenler 2. belkide 3. kez düşünmeme neden oluyor..
  • Kia RIO 1.5 Confort LS almayı dusunuyorum 2004 ne dersiniz ? en önemli korkum yakıt ortalama sehır ıcınde ne kadar yakar
  • pardon bu modeli internetten buldum 14 mılyar cıvar fıyat cekıyorlar ama böle bi modeli olduugunu gormedım rıo nun confort ls gibi arkads yanlıs yazmıs olabilir neyse de benzinLisi ne kadar yakar onu ogrensem bana yeter sanrım :D
  • arkadaşım senin o gördüğün eski kasa rio yenilerinde öyle bi seçenek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: oklawa

Bende istanbul (Beykoz-4.Levent hattı) için söylemiştim ama bu gün siyah bir hb rio gördüm sonunda.
    Sene başında satın almayı planlıyorum, bahsettiğin gibi lafını ettiğim tüm arkadaşlarım "sakın kia alma" önerisinde bulunuyor.
    Genelde tavsiye edilen fiesta ve corsa. Fransız arabalarına kulak asmıyorum zaten, bir önyargım var o ülkeye karşı.
    Titiz bir araştırma sonucunda RIO ADV HB CRDI almaya karar verdim ama hem yollarda görmemem hem de bana söylenenler 2. belkide 3. kez düşünmeme neden oluyor..

Arkadaşım hiç düşünme 1 yıldır kullanıyorum Cdri Advanced en ufak sorun yaşamadım, Opel dende Ford danda daha sorunsuz bence, daha önce bu iki markayıda kullandım ve servisten çıkmadım.
    Sorun olursa yanıtlayabilirim.
    Kolay gelsin.

• Arkadaşlar şu anda kia da kampanya var peşin alımda 2bin lira düşüyolar 30.800 e gelio (32.000 e çıkarmışlar 2008 modelleri) 30.000 e bırakırlar belki ama ellerinde araba yok bu da olayın farklı bir yönü. Eylül 15'i gibi gelcekmiş alacaklara duyurulur (Zira ben de alacağım da )
  • Şimdiden hayırlı olsun, memnun kalırsın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre768

quote:

Orjinalden alıntı: oklawa

Bende istanbul (Beykoz-4.Levent hattı) için söylemiştim ama bu gün siyah bir hb rio gördüm sonunda.

Arkadaşım hiç düşünme 1 yıldır kullanıyorum Cdri Advanced en ufak sorun yaşamadım, Opel dende Ford danda daha sorunsuz bence, daha önce bu iki markayıda kullandım ve servisten çıkmadım.
    Sorun olursa yanıtlayabilirim.
    Kolay gelsin.

kia bayinde bi süre satış temsilcisi olarak çalıştım. firma muğla kökenli firmad idi. bodrumda şubeleri vardı. bodrumdaki eleman eksikliğinden dolayı kia rio 1.5 crdi ile hergün gelip gidiyorlar muğladan bodruma. o araba o kadar hor kullanılmasına rağmen hiçbir zaman sorun çıkarmadı. ben en son işten çıkarkan araba 90.000 km idi ve sapa sağlam. aracı kullandığımda hiçbiryerinden hiçbir tıkırdı gelmiyordu. yalıtımı güzeldi.

zaten arabamı değiştirmeye karar verdiğimde kia rio alacağım.

gerçekten hem performanslı hem ekonomik (tabi basmazsan) hemde sağlam

• Arkadaşlar ben de rio advance dizel alıorum. ctesiye teslim alcam inş. H/B ile sedan arasında kaldım malum sedanda bagaj var H/B de de arka tasarım var, sonunda H/B de karar kıldım. Eski aracım pejo 307 ye oranla biraz dar ama yinede pejodan daha güzel bence. Kullandıkça daha da memnun kalırım inş. Almak isteyenlere de duyurayım aracın H/B ve sedan olanları geldi gri ve siyah var ama renk olarak. Herkese saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: agozen

Arkadaşlar ben de rio advance dizel alıorum. ctesiye teslim alcam inş. H/B ile sedan arasında kaldım malum sedanda bagaj var H/B de de arka tasarım var, sonunda H/B de karar kıldım. Eski aracım pejo 307 ye oranla biraz dar ama yinede pejodan daha güzel bence. Kullandıkça daha da memnun kalırım inş. Almak isteyenlere de duyurayım aracın H/B ve sedan olanları geldi gri ve siyah var ama renk olarak. Herkese saygılar...

E hadi hayırlı olsun, doğru karar, doğru tercih Keyifli ve kazasız sürüşler. Hb tercihin iyi olmuş, sedan da sadece siyah renk ve bagaja spoiler takılırsa adam gibi oluyor:)
    Sen ne renk aldın ve kaça çıktı? Adv donanım alsaydın!

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.