Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.341
Cevap
14
Favori
359.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar Selam. 2007 model Sportage imin sanırım artık Lastiklerini Değiştirme Vakti geldi gibi. Lastik Markalarından eleyerek kafamda 6 Model Kaldı. Sizlerle de Paylaşayım.
    Benim isteğim Her Mevsim, Yol ve arazide kullanabileceğim tarzda bişey. 235/60-16 Ebatlarda Aşağıda 6 Model Belirledim. Yaklaşık Hepsinin fiyatı oratalama 330 TL Civarı
    Bu Modelleri Bilen Kullanan Tavsiye Eden Arkadaşların Yorumlarını Beklerim.

1. Avon Ranger 60 - LAstiğin Yüzey Yapısı Çok Hoşuma Gitti. Biraz Off Road Vari Bir havası var. Orjinal İngiliz Malıymış. Fiyat : 340,00 TL.

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*

2. Cooper Zeon XST-A Amerikan Malı. Fiyatı : 315,00 TL.

Michelin Latitude Tour Hp. Fiyat 330 TL.

Bridgestone Dueler H/T687. Fiyat : 295 TL.

Goodyear Hp All Weather

Pirelli Scorpion STR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwind06 -- 3 Aralık 2011; 10:06:34 >

• hortlatalım hemen esp off bnım 2008 a/t prestıge sorentoda da yanıyor ama şöyle ki sert bir çukura girdiğimde veyahut bir kasisten hızlıca geçtiğimde devreden çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DouKaN_38

Arkadaşlar bu 2008 2.5 X-FORCE KİA SORENTO periyodik bakım ücreti tahmini ne kadardır ? 60.000 kmde smdiden tsk.

500 tl eresinde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekilakunta

Nissan qashqai almak istedim. Peugeot 3008 dediler araştırdım. Eksik bir şeyler vardı. Kia Sportage (4x2)'de karar verdim.

Kia Sportage'i almakla ne kadar iyi bir karar verdiğimi anladım. İnanın arabadan inmek istemiyorum. Hız yapmak istemiyorum. Hız yapmama sebebim şudur: yolculuk daha uzun sürsün, o keyfi ve konforu daha fazla yaşayayım istiyorum :) Aracın performansı ve gücü oldukça iyi. Zaten çok hız yapmayı sevmediğimden hız benim için çok önemli değil.

Şehirlerarası yolculuklarda 6.0 lt/100km. (Ankara - Bolu, cruise kontrol 90km. de yapılan ölçüm)

Şehir içi için oran vermem mantıklı değil. Şehir trafiğine göre değişkenlik göstereceğinden sizleri yanıltmak istemem. Ankara içinde kullandığım güzergaha göre 10 lt/100km. şeklinde bir oran verebilirim.

Müzik sistemi çok kaliteli, vites geçişleri mükemmel, otomatik silecek ve farlar muhteşem hassasiyette çalışıyor. Gereksiz çalışmalar olmuyor. Üst açılır tavan özelliği ve arka koltuk üzerinde de cam tavan olması ayrı bir özellik ve keyif verici. GPS özelliği çok hassas ve hızlı çalışıyor. Güzel bir bayan sesi ile size yol tarifi yapması da ayrı bir özellik :) istediğiniz bir videoyu usb den ya da DVD,CD den HD kalitesinde izlemek istiyorsanız, TV özelliği olan orjinal LCD taktırmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Flash diskten de mp3 dinleme özelliği ve menüleri oldukça kullanışlı. Zaten direksiyon üzerinde bulunan kumandalarla her şeye hakim oluyorsunuz. Bluetooth telefon ile görüşme tuşu da dahil.

Bagaj hacmi 4 kişilik bir aile için oldukça yeterli. Bagajda ayrıca kapaklı bir göz koymuşlar :) beğendim.

Torpido gözünde soğutma sistemi de mevcut.

Yan aynaların tek bir dokunuşla kapanması da emniyet açısından güzel düşünülmüş.

Anahtar cebinizdeyken kapı koluna dokunarak kapıyı açabiliyorsunuz. Araca binince start –stop tuşu ile aracı çalıştırma lüksü var. Araçtan inince ve anahtar cebinizdeyse kapıya dokunarak kilitleyebiliyorsunuz. Kapı açma kapama fonksiyonlarını kumanda ile de yapabiliyorsunuz.

Geri vitese attığınızda dikiz aynasında olan arka görüntüyü ve çarpma mesafesini gösteren çizgilerin olması inanılmaz güzel bir durum. Dikiz aynasından arkada olan kamera sayesinde arkayı görebiliyorsunuz ve bu özellik lüks denilecek araçlarda mevcut. Dolayısıyla Kia sportage de olan bu özellik o lüks araç sınıfına giriyor.

3000 deviri henüz geçmedim. 6 bin devire geldiğinde yeterli güce ulaşacağını tahmin etmek zor değil.

Arka koltuklar çok geniş. Bagaja açılan koltuk sistemi ile çocuklarınız eğlenceli bir yolculuk yapabilir :)

Çok fazla lüks denilen araç kullandım, bindim. Ancak Kia sportage den inmek istemedim.

Kia Sportage bu özellikleri ile yolculuğa keyif veriyor ve inanın bana, yol bitmesin bu keyfi daha çok yaşayım diyecek ve hız yapmayacaksınız. :)

Hız konusuna takılanlar olursa şunu belirteyim. Maksimum 110km. yaptım. Aracın çalıştığını hissetmedim :) Hız yapmak tehlikelidir yolculuk zevki kalmaz. Siz siz olun hiç bir araçla hız yapmayın ve bu konforu doyasıya yaşayın.

Süspansiyonlar biraz sert ama uzun yolda size güven veriyor. Çukurlara girdiğinizde biraz ses oluyor ama benim için hiç önemli değil.

dr.dercem.com

hangi modelını aldın

• quote:

Orijinalden alıntı: loading__

quote:

Orijinalden alıntı: DouKaN_38

Arkadaşlar bu 2008 2.5 X-FORCE KİA SORENTO periyodik bakım ücreti tahmini ne kadardır ? 60.000 kmde smdiden tsk.

500 tl eresinde :)

tesekkürler :)
  • arkadaşlar2005-2007 arası sportage nsıl bn 4 ileri diye duydum ama bilgisi olan bilgilendirecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurhanaral

arkadaşlar2005-2007 arası sportage nsıl bn 4 ileri diye duydum ama bilgisi olan bilgilendirecek olan var mı?

Evet, otomatik + tiptronik vites, 4 ileri.
    2000 motor.
    Turbosu oldukça güçlü, torku iyi. Beygiri düşük chip tuning yaptırılabilir.
    170'a kadar otomobil gibi rahat çıkıyor. Çok zorlarsan 180'i de görür ama tavsiye etmem durması zor.
    Sağlam araba. 4x4.
    2000 motor vectra cd'den sonra ilk başta ağır kaldı, ama alıştım şimdi. Keyifli bir araç.
    Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senanka

quote:

arkadaşlar2005-2007 arası sportage nsıl bn 4 ileri diye duydum ama bilgisi olan bilgilendirecek olan var mı?

2000 motor.
    170'a kadar otomobil gibi rahat çıkıyor. Çok zorlarsan 180'i de görür ama tavsiye etmem durması zor.
    Sağlam araba. 4x4.
    2000 motor vectra cd'den sonra ilk başta ağır kaldı, ama alıştım şimdi. Keyifli bir araç.
    Tavsiye ederim.

4 ileri olması çok yakmaz mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senanka

quote:

2000 motor.
    Sağlam araba. 4x4.
    Tavsiye ederim.

4 ileri olması çok yakmaz mı?

Şehir içi ortalama 100 km'de 11 ile 12 litre arası. Şehirler arası 9 lt.ye kadar düşüyor.

• 2 sene bekledikten sonra koca oglanı sürüyorum önden cekıs oldugu ıcın hızlı gıtmemeye calısıyorum hemen atar biliyorumm en sevdigim yanı direksiyonu acayip rahattt

• AVANTAJLI KOŞULLAR İÇİN LÜTFEN ARAYIN

SİNEM KAYA

İnallar Otomotiv

Yalova Yolu 14. km 16335 / Ovaakça / Bursa

Telefon: 224 267 13 65
    Faks: 224 267 13 59
    E-Posta: sinemeylemkaya@inallar.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KELEBELEK -- 22 Aralık 2011; 12:33:48 >
  • kia sorento 2005-2006 model aracın yıllık vergisi kaç tl dir ?
  • Kia sorento frenlerinin zayıf olduğunu duydum bu gerçekten doğrumu..? 2 ton ağırlığında bir jip sizce nedir ben 1 ay kullandım ama normal geldi bana tutmuyor gibi bir his vermedi uzun süredir kullananlardan duymak isterdim smdidedn tsk.

http://www.arabam.com/Test/Kia-Sorento-xForce-25-DSL/Detay-409
  • 2008 X-Force Sorentolar 174 bglik olanlar kaç vites 5 mi 6 mı ?
  • frenleri güvenlidir sorentonun ben pek olumsuz bi his yasamadım arada denedım frenlerı bılerek gece gayet seri
  • quote:

Orijinalden alıntı: savyola133

frenleri güvenlidir sorentonun ben pek olumsuz bi his yasamadım arada denedım frenlerı bılerek gece gayet seri

Tsk.ederm bu arac kac vites 4-5 ileri hangisi..?
  • 4 vıtes
  • tsk. ederim 5 vites olsa daha iyi olurmuş.
  • arkadaşlar merhaba..bu hafta araba alıcam sizlerdne yardım bekliyorum..2005 model kia sorento ile 2008 model honda civic elegance arasında kaldım..farklı araçlar biliyorum ancak gözüm bu ikisinde..haftada en fazla tahmini 50 km yol yapıcam..birazda keyfi alıyorum altımda bi araba olsun istiyorum..2005 sorentonun vergisini bilen varsa yazabilirmi?birde siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba. 8 aydır 2008 Sportage kullanıcısıyım. biraz ağırlığı dışında sınıfında tavsiye edilecek bir araç. otomatik Vites aralıkları uzun geliyor biraz ama artık alıştım.. Son bir haftadır da klaşı 4 aydır direksiyon bazen ağırlaşıyor. Haftada en fazla 1 veya 2 kez o da park ederken oluyor. 2 ay kadar önce ve yılbaşından sonra ikinci kez Bayraktar'a götürdüm. Durumu anlattım. Tabi o sırada direksiyon ağır değildi baktılar herşey normal görünüyor dediler. Dün gittim. Keçeden hidrolik kaçırıyormuş, direksiyon kutusuna bakılacakmış. kutunun sıfırı 3 bin tl imiş. revizyon yapılırsa 400-500 tl yi bulurmuş. Hidrolik gerçekten azalmıştı. Ama 4 ayda bu hidrolik bitmez miydi. Var mı önerebileceğiniz iyi bir usta ya da özel servis...
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.