< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hükümetimiz sağolsun bize herşeyi yasakladı. İçki ve kumar için kıbrısa , Mutlu olmak için norveçe , Hayatı yaşamak ve çok para kazanmak için Amerikaya , Güzel kızlar için Rusyaya kısacası hayattaki tüm güzellikleri yaşamak için başka yerlere gitmek gerekiyor. Kaldımı ki bu ülkede yaşamak için bir sebep? Biliyorum siyasetimsi bir konuşma gibi algılanacak ama sadece içimden gelenleri söylüyorum. Alım gücü 0 , herkes borçta , herkes patlamaya hazır bomba gibi , adres sormak için bile birinin yanına gitseniz korkarak çekinerek dinliyor sizi. Kadınlarımız iyice yobazlaştı , yobazlaştırıldı. Nasıl yobazlaşmasınlar? Sürekli baskı halinde yetişiyor ayrıca son dönem trendlerinden tecavüzcüler , dayakçılar , tacizciler doldu ortalık. Bilmiyorum farkındamısınız ama İnsanlar artık gülümsemiyor. Nasıl gülümsesinler? Biri ülkenin halini düşünüyor , diğeri askerdeki evladını , ötekisi ay sonundaki kredi borcunu , bir diğerinin kafası iş arayıp bulamamış olmasına takılmış. Yıllarca emek verip üniversite okuyup atanamayanların kafasıda boş değil? Alt tabakadan geliyorum bende uyuşturucunun yayılış hızına aklınız hayaliniz ermez. Tamamen bağımlı bir nesil yetişiyor ve keşke bu uyuşturucu hap , esrar olsa. Eroin artık her köşe başında haberlerden duyduklarınız 100 milyonda birini bile yansıtmıyor. Uyuşturucuyla hayatı mahvolmuş genç ne yapacağını düşünürken , Ailesi onu bundan nasıl kurtaracağını düşünmekten uykuları kaçıyor. Suriyelisi , Kürdü , Sünnisi , Alevisi derken bu ülkeye bu kadar farklı kökenden, inanıştan gelen insan fazla olmaya başladı. Herkes birbirine düşman olmuş durumda bu ülke daha kürt sorununu çözememişken. Kürt sorununu geçtim daha sünni ve alevi olarak birbirlerini sevmezlerken birde üstüne suriyeliler çıktı. Neden bu kadar tepkisizleştik yanlışlara ? Neden bu kadar suskunuz. Kim memnun hayatından? Kim gerçekten mutlu? Anlatmaya devam etsem 3 sayfa yazı çıkar ama ne anlamı varki. Birileri birşeyleri güzelmiş , düzelmiş gibi göstermeye ve birilerini inandırmaya devam etsede. Çok büyük bir dalga geliyor hissediyorum. Öyle bir tsunami olcakki hepimizi silip süpürecek gibi sanki. Allah sonumuzu hayır etsin.
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|