Şimdi Ara

Kıbrıs giriş-çıkışıyla iPhone kaydettirmek? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
18
Favori
260.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kibrisisa gidip gelsem bu olay halen devam ediyormu peki? Gecen sene gittim keske aklima gelseydi bu olay.
  • kas_adam K kullanıcısına yanıt
    Evet, devam ediyor. Nufus cuzdaninla Kibris veya Gurcistan'a gidip geldiginde bir adet IMEI kayit hakkin olur.

Yurtdisi cihazim icin IMEI kaydini nasil yaptiririm?
    - Cihaza Turkiye'de ilk kez Turk SIM karti taktigin gunden itibaren kayit icin 120 gun suren var
    - IMEI kaydi yaptirmak icin kayit yaptiracagin gunden geriye dogru son 120 gun icinde Turkiye'ye giris yapmis olman gerekiyor
    - IMEI kaydi icin pasaport sart degil. Gurcistan ve Kibris'a nufus cuzdaniyla giris cikis yapmis kisi adina da IMEI kaydi yapilabilir
    - Cihazin 120 gunluk kayit suresi ile pasaport sahibinin 120 gunluk ulkeye son giris tarihi birbirinden bagimsiz
    - Pasaport kayit islemini vergi dairesine, bankaya gitmeden tamamen online olarak da yapabiliyorsun
    - Isleme baslamadan once en yakin vergi dairesine gidip, kayit yaptiracak kisinin TC nosu ve cihazin IMEI numarasini bildirerek 149,20 TL yatiriyorsun. Alternatif olarak bankalara veya onlarin internet subelerine de yatirabilirsin. Ya da en kolayi e-Vergi dairesinden online olarak aninda kredi kartinla odeyebilirsin: TIKLA
    - Ikinci adimda kayit yaptiracak kisinin e-Devlet sifresine ihtiyac var. Bu sifre PTT'den alinabiliyor veya bankalarin internet bankaciligi ile giris yapilabiliyor. E-devlete giris yapip IMEI kayit bolumune geliyorsun. Kayit pasaport ile yapilacaksa pasaport seri nosu, nufus cuzdani ile (Gurcistan ve Kibris girisliler) yapilacaksa nufus cuzdani seri nosu, ulkeye giris tarihi ve IMEI bilgilerini girdikten sonra islem tamamlaniyor.
    - IMEI kaydin kisa sure icinde onaylaniyor. Bazen 5 dakika bazen yarim saat. Gule gule kullan.
    - Merak ettigin tum sorularin cevabi BTK'nin IMEI kayit kilavuzunda mevcut:https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/BTK-IMEI-Kayit.pdf

Kayit Yapilabilen Belgeler:
     Kıbrıs giriş-çıkışıyla iPhone kaydettirmek?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Evet, devam ediyor. Nufus cuzdaninla Kibris veya Gurcistan'a gidip geldiginde bir adet IMEI kayit hakkin olur.

- Cihaza Turkiye'de ilk kez Turk SIM karti taktigin gunden itibaren kayit icin 120 gun suren var
    - IMEI kaydi yaptirmak icin kayit yaptiracagin gunden geriye dogru son 120 gun icinde Turkiye'ye giris yapmis olman gerekiyor
    - IMEI kaydi icin pasaport sart degil. Gurcistan ve Kibris'a nufus cuzdaniyla giris cikis yapmis kisi adina da IMEI kaydi yapilabilir
    - Cihazin 120 gunluk kayit suresi ile pasaport sahibinin 120 gunluk ulkeye son giris tarihi birbirinden bagimsiz
    - Pasaport kayit islemini vergi dairesine, bankaya gitmeden tamamen online olarak da yapabiliyorsun
    - Isleme baslamadan once en yakin vergi dairesine gidip, kayit yaptiracak kisinin TC nosu ve cihazin IMEI numarasini bildirerek 149,20 TL yatiriyorsun. Alternatif olarak bankalara veya onlarin internet subelerine de yatirabilirsin. Ya da en kolayi e-Vergi dairesinden online olarak aninda kredi kartinla odeyebilirsin: TIKLA
    - Ikinci adimda kayit yaptiracak kisinin e-Devlet sifresine ihtiyac var. Bu sifre PTT'den alinabiliyor veya bankalarin internet bankaciligi ile giris yapilabiliyor. E-devlete giris yapip IMEI kayit bolumune geliyorsun. Kayit pasaport ile yapilacaksa pasaport seri nosu, nufus cuzdani ile (Gurcistan ve Kibris girisliler) yapilacaksa nufus cuzdani seri nosu, ulkeye giris tarihi ve IMEI bilgilerini girdikten sonra islem tamamlaniyor.
    - IMEI kaydin kisa sure icinde onaylaniyor. Bazen 5 dakika bazen yarim saat. Gule gule kullan.
    - Merak ettigin tum sorularin cevabi BTK'nin IMEI kayit kilavuzunda mevcut:https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/BTK-IMEI-Kayit.pdf

Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kas_adam

Arkadaslar kibrisisa gidip gelsem bu olay halen devam ediyormu peki? Gecen sene gittim keske aklima gelseydi bu olay.

ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Hocam bilgilerin ve yorumların için teşekkürler ancak benim şöyle özel bir durumum olduğu için ekstra soru sorma ihtiyacı hissettim, o yüzden kusuruma bakma.

Şöyle ki ben 21 Ekim 2016 tarihinde kıbrıstan türkiyeye T.C. kimliğimle giriş yaptım. T.C vatandaşıyım zaten. Arkadaşım bu ayın sonuna doğru amerikadan iphone getirecek. Yani benim son kayıt sürem 120 günlük süreyi düşündüğümde 18.02.2016 oluyor. Burada sormak istediğim soru arkadaşa bugün yarın iphone aldırsam kutuda yazan imei numarasını bana gönderse telefon türkiyeye girmeden yani türk sim kartı takmadan ben buradan kayıt işlemini yapabilir miyim? Zaman kritik olduğu için telefon amerika da iken tabiki orada amerikan sim kartı takılmadan benim burada kayıt ettirmem gerekiyor. Sizce böyle birşey mümkün mü?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• bazarov88 kullanıcısına yanıt
    Bahsettigin sekilde kayit yaptirabilirsin. HIcbir engel yok. Tek ihtiyacin olan sey cihazin IMEI no.su. Cihazin aktiflestirilmesi, SIM kart takilmasi, Turkiye'de olmasi gibi bir zorunluluk yok. Yani giyabinda islem yapabiliyorsun. Diyelim ki Alaska'nin ucra kosesindeki bir depoda kapali kutusunda duran bir iPhone 5 var. Depoda calisan gorevli de senin arkadasin. O cihazin IMEI no.sunu sana soylese, onun bile kaydini yaptirabilirsin. Yani mesele sadece cihazin IMEI nosunun Turkiye'deki sisteme kaydedilmesi. Cihazi acmissin ya da acmamissin, cihaz Turkiye'ye girmis girmemis fark etmez. Sure dolmadan hemen cihaz aldir ve kaydini yaptir derim. Ayrica ABD'den iPhone aldirirken cihazin Turkiye'de garantili olmasi icin gerekli bilgiler su mesajda mevcut:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123168613

A1778/A1784: Intel modemli iPhone 7 (Garantisi Turkiye'de gecerli) - GSM
    Hangi ulkede satista: Avrupa, Turkiye, afrika, guney amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, ortadogu, guney asya ve ABD (AT&T, T-Mobile)
    ABD'de Apple Store'dan nasil alinir: Full price/unlocked AT&T veya T-Mobile cihazi olarak

A1660/A1661: Qualcomm modemli iPhone 7 (Garantisi Turkiye'de kesinlikle gecerli degil) - CDMA/GLOBAL
    Hangi ulkede satista: Cin, Hong Kong, Makau, Japonya, Kosta Rika ve ABD (Verizon, Sprint, SIM-free)
    ABD'de Apple Store'dan nasil alinir: Full price/unlocked Verizon, Sprint cihazi olarak veya SIM FREE olarak

• Arkadaşlar Kıbrıs için verdikleri çıkış kağıdı gerekli mi hala?

Çünkü tanıdığım o kağıdı atmış sadece kimlikle e-Devlet üzerinde kayıt yaptırabilir miyim?
  • Bir soru da ben sorayım. Kıbrıs'a gidip gelmek 150 lira desek 150 lira da kayıt için mi vereceğiz mantık olarak? Yani ortalama 300 lira mı gidecek? Adana'dayım Kıbrıs hemen şurası :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    kağıda gerek yok. e-devlet yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Admdgnx

Bir soru da ben sorayım. Kıbrıs'a gidip gelmek 150 lira desek 150 lira da kayıt için mi vereceğiz mantık olarak? Yani ortalama 300 lira mı gidecek? Adana'dayım Kıbrıs hemen şurası :)

aynen öyle.. :)
  • @Admdgnx Ucak bileti kampanyalarini takip et. 100 liraya bile gidis donus bulursun. Toplam 250 TL'ye halletmis olursun. Mesele kaydi kendi adina yapabilmek. Tanimadigin insanlara 300 lira verip riske girme. Asagida yazdiklarimi oku.

quote:

Pasaport kaydi konusunda, tanimadigin insanlardan kayit hakki satin alma derim. Hic mantikli degil. Yurtdisindan gelmis bir yakinin falan yoksa, tanimadigin insanlara o pasaport kaydi icin para odeme, guvenilir degil. Onun yerine Pegasus'un kampanyalarini takip et. Kampanyalarla Kibris'a 100 TL'ye bile gidis-donus ucak bileti bulabilirsin (120 gun icinde elbet bulunur). Kibris'a gunubirlik gidip gelirsin ve kayit hakkin dogar. Ustelik pasaportla isin yok, sadece nufus cuzdani yeterli. IMEI kaydini 100+149=250 TL'ye, hem de kendi adina dertsiz tasasiz halletmis olursun. Tanimadigin insana 300 TL vermekten her turlu daha iyidir. Benzer sekilde Gurcistan'a da giris-cikis yapilabilir. Pasaport kaydi satanlardan uzak dur derim. Bugun tanimadigin birinin adina kaydi sorunsuz sekilde yaparsin belki ama yarin ne olacagini bilemezsin. Bakarsin bir tweet attigi icin vatana ihanetten hapsi atilir ve butun resmi islemleri iptal edilir, IMEI komple bile bloklanabilir. Ondan sonra ugras dur.

@mbkaynar Kagit gerekmez. Ulkeye yaptigin her giris sisteme kaydedilir. E-devletten kayit islemlerine girdiginde kaydini yaparsin. Sadece ulkeye giris tarihini AY/GUN/YIL seklinde bilmen gerek.

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Artık, kağıt olmadan e-devletten kayıt yaptırabilirim.

Özellikle Huysuz ihtiyar ne zaman aklımıza bir şey takılsa hemen cevaplıyor. Özeni ve buraya katkısından dolayı ayrıca teşekkür ederim.
  • tabiki kayıt ettirebilirsizniz oda geöiyor kıbrıs yetiyor
  • Merhaba, Kıbrısa nisanda giden bir arkadaşımın kartına telefonumu kaydettirebilir miyim. Bu ayın sonunda kayıt süresi doluyor. Kartların süresi var mı yani 3 ay oldu döneli sorun olur mu?

• Rüzgar Toprak Özdemir R kullanıcısına yanıt
    3 ay olduysa kaydettirebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıbrıstan döndüm, 11/10/2018 de, e devlette de bu tarih görünüyor.

kendi e devletim ile kayıt sırasında belge türü kimkik seçiyorum,ülke türkiye, kimlik seri no yazıyorum harfli kısım olmadan 6 sayı, tarihi 5 gün önce- 5 gün sonraya kadar deniyorum olmuyor.

eski kimlikle giriş çıkış yaptım.

yardımcı olurmusunz
  • Harfli olarak dene olacaktır

• Bu Kıbrıs ve Batum veya Ukrayna kısmı devam ediyor mu son zamanda kayıt yaptıran var mı.

• barisbt kullanıcısına yanıt
    Emniyete girip durumu izah edin bazen sisteme gecmiyo onlar güncelleme yapicaktir..

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.