Şimdi Ara

Kıbrıs giriş-çıkışıyla iPhone kaydettirmek? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
499
Cevap
18
Favori
260.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar arkadas artvine gitmek icin gurcistana ucakla gecti 1 saatlik gir cik yapti sizce yeterli olur mu?Konuda cok faydali bilgiler var herkese tesekkur ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Arkadaslar arkadas artvine gitmek icin gurcistana ucakla gecti 1 saatlik gir cik yapti sizce yeterli olur mu?Konuda cok faydali bilgiler var herkese tesekkur ettim.

olur :)
  • Arkadaşlar lütfen yardım ederseniz sevinirim.
    Geçen hafta arkadaşım amerikadan telefon getirdi, telefonu ondan satın aldım.
    bir başka arkadaşımın da pasaportuna kaydettireceğim diye vergi dairesine o arkadaşımın tc kimlik nosu ile 115 tl ödedim.
    ancak maalesef saatler ile kaçırdık ve o arkadaşımın pasaportuna kaydettiremedik.
    Dün mesaj geldi ve salı gününe (09 nisan 2013) kapanacakmış telefonum.
    Şimdi de kaydettirecek telefon bulamıyorum.
    Sorum şu:
    1-Vergi dairesinden dekont üzerindeki tc kimlik numarasını değiştirebilirmiyim? değiştiremezsem ödediğim para yanacak demek oluyor değil mi?
    2-salı gününe kadar kaydettirecek pasaport bulamazsam telefonum kapacanak. bu durumda telefon karalisteye girecek sanıyorum. Bu durumda ben telefonu bir daha açtıramazmıyım?
    3-Tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

Şimdiden çok teşekkürler,
    Volkan
  • Ya arkadaşlar Gürcistana kimliğimiz ile girebiliyoruz mu ve pasavan belgesi veriyorlar mı acill lütfen p.tesi gitme durumum var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaseyit

Ben Kıbrıs kaydını dün e devletten yaptım,telefon şu an açık.Kaç güne geçici kayıttan kayıtlıya geçer acaba?

Aralığın başında e-devlet üzerinden yaptığım kayıtı ne zaman onaylanır diye ara sıra kontrol ediyordum.
    Bu ayın başında, tam 4 ay sonra onaylandı. Daha önceki senelerde yaptıklarım da 3 aydan önce onaylanmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T0L6@ -- 6 Nisan 2013; 14:40:17 >
  • Arkadaslar az once btk yi aradim.Gurcistan dan pasaportauz kimlikle gelen e devlet uzerinden kayit yapabiliyor.Cogu bayi farkinda degil bayi ile filan ugrasmayip e devlette kibris secenegini secip giris cikis tarihlerimi girerek kaydinizi yapabilirsiniz.

• Bu pasavan denilen Evrak'ı nereden ve nasıl veriyorlar..? Yani kıbrıs'a biletimizi alıp check-in'imizi yaptırdık , saatimizde havaalanına gittik, biletimizi gişeden onaylattık. Sonra..? Gişedemi veriyorlar o kağıdı? Mühürü kim basıyor? Orada polis'in olduğu yer varda oraya mı gitmemiz gerekiyor. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Bu küçük gibi görünen detaylar hakkında bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar.
  • arkadaşlar,

geçen hafta kayıt için Kıbrıs'a gidip geldim. sabah ucagı ile gittim, aksam 23:00 ucagı ile geri döndüm. Pasavan kağıdını bilet gişesinde check-in işleminizi yapan görevli boş olarak veriyor. Pasaport kontrolüne girmeden üzerine ad-soyad ve T.C. kimlik numaranızı yazıyorsunuz. O kağıt ve T.C. kimliğiniz ile pasaport kontrolüne giriyorsunuz. Burada kağıt üzerine çıkış mühürü vuruluyor. Kıbrıs'a indiğinizde pasavan kağıdına giriş mühürü vuruluyor. Bu kağıt ve kimliğiniz sizde kalıyor. dönüşte yolunda Kıbrıs'ta çıkış mühürü vuruluyor. İndiğinizde de giriş mühürü. sonuç olarak evrak üzerinden 4 adet mühür oluyor. evrağı polisler almıyor.
    benım pasavan kâğıdını eklemeye çalıştım yardımcı olması amacıyla. umarım olmuştur.
     Kıbrıs giriş-çıkışıyla iPhone kaydettirmek?

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanerdogan

Arkadaşlar lütfen yardım ederseniz sevinirim.
    Geçen hafta arkadaşım amerikadan telefon getirdi, telefonu ondan satın aldım.
    bir başka arkadaşımın da pasaportuna kaydettireceğim diye vergi dairesine o arkadaşımın tc kimlik nosu ile 115 tl ödedim.
    ancak maalesef saatler ile kaçırdık ve o arkadaşımın pasaportuna kaydettiremedik.
    Dün mesaj geldi ve salı gününe (09 nisan 2013) kapanacakmış telefonum.
    Şimdi de kaydettirecek telefon bulamıyorum.
    Sorum şu:
    1-Vergi dairesinden dekont üzerindeki tc kimlik numarasını değiştirebilirmiyim? değiştiremezsem ödediğim para yanacak demek oluyor değil mi?
    2-salı gününe kadar kaydettirecek pasaport bulamazsam telefonum kapacanak. bu durumda telefon karalisteye girecek sanıyorum. Bu durumda ben telefonu bir daha açtıramazmıyım?
    3-Tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

Şimdiden çok teşekkürler,
    Volkan

yardımcı olmaya çalışayım

1) kimlik numaranı değiştiremezsın, paran yanacak. Yine de son bir umut vergi dairesi ile görüş derim.

2) Ne zaman gerçek kayıt yaptırsan kapanan telefonun o zaman açılır.

3) Vergi dairesinden paranı geri alamıyorsan Kıbrıs'a gidip gelerek kendi üzerine kayıt yaptır. Tabıı kı biraz fazla para çıkacak cebinden ama yapacak bısey yok. ( uçak parası+harç )

• quote:

Arkadaslar az once btk yi aradim.Gurcistan dan pasaportauz kimlikle gelen e devlet uzerinden kayit yapabiliyor.Cogu bayi farkinda degil bayi ile filan ugrasmayip e devlette kibris secenegini secip giris cikis tarihlerimi girerek kaydinizi yapabilirsiniz.

+1 doğrudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevermscx

arkadaşlar,

geçen hafta kayıt için Kıbrıs'a gidip geldim. sabah ucagı ile gittim, aksam 23:00 ucagı ile geri döndüm. Pasavan kağıdını bilet gişesinde check-in işleminizi yapan görevli boş olarak veriyor. Pasaport kontrolüne girmeden üzerine ad-soyad ve T.C. kimlik numaranızı yazıyorsunuz. O kağıt ve T.C. kimliğiniz ile pasaport kontrolüne giriyorsunuz. Burada kağıt üzerine çıkış mühürü vuruluyor. Kıbrıs'a indiğinizde pasavan kağıdına giriş mühürü vuruluyor. Bu kağıt ve kimliğiniz sizde kalıyor. dönüşte yolunda Kıbrıs'ta çıkış mühürü vuruluyor. İndiğinizde de giriş mühürü. sonuç olarak evrak üzerinden 4 adet mühür oluyor. evrağı polisler almıyor.
    benım pasavan kâğıdını eklemeye çalıştım yardımcı olması amacıyla. umarım olmuştur.

En kral yardım olmuş vallahi. :) Teşekkürler.

Merak ettim'de. Kağıdı almayan arkadaşlar emniyetten sonradan talep edip almışlar. Peki kağıt üzerindeki bilgiler herhangi bir şekilde ve yerde, pc ortamına girilmiyorsa , emniyete nasıl bilgi sağlanmış oluyor? Uçak biletinden mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

quote:

arkadaşlar,

Merak ettim'de. Kağıdı almayan arkadaşlar emniyetten sonradan talep edip almışlar. Peki kağıt üzerindeki bilgiler herhangi bir şekilde ve yerde, pc ortamına girilmiyorsa , emniyete nasıl bilgi sağlanmış oluyor? Uçak biletinden mi?

eyw hocam

şöyle anlatayım sana kısaca. e-devlet sistemi vergi dairesi , Mcks'de belirtilen bankalar ve emniyet üçgeninde onlıne sistem oluşturmuş durumda. ben Cumartesi sabaha karşı geldim. Pazartesi anlaşmalı bankaya harcı yatırdım 15 dk sonra e-devlet sistemi üzerinden kaydımı yaptım ve telefonu sorunsuz kullanıyorum. sistem yatırdıgın harcı, yurda giriş durumunu hemen işleme alarak geçici kaydını oluşturuyor. zaten bunların birinde yanlış olan bir durum varsa kaydında baştan olmuyor. Ayrıca dediğin gibi, kağıt polis tarafından alınmışsa bulunduğun yerin emnıyet pasaport subeden bukagıt temın edılıyor. bence e-devlet üzerinden yapılacaksa kâğıda bile gerek yok

• Gürcistan olayını biraz daha açabilir misiniz, yapan var mı?

Gürcistan'a kimlikle girip, çıktıktan sonra E-Devlette neyi nasıl aratıyoruz? Bir de vergiyi E-Devlet üzerinden mi ödüyoruz, yapan var mı?
  • Ben basımdan geceni anlatayım. Gecen Aralık'ta Amerika'dan aldığım iphone 5 i bir arkadas aldı gitti kaydını yaptırdım dedi. Gecen haftaya kadar BTK sitesinde inceleme aşamasında diyordu. Gecen hafta bir baktım BTKda kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz yazıyor. Aynı gun telefona msj geldi 31 Mart'ta kapanacak diye. Hafta ici kayinbirader Kıbrıs'tan gelmişti. Onu giriş çıkış belgesi ile (pasaport degil!!!) Maliye'ye vergiyi yatırdım ve onun e devlet şifresi ile onun üzerine kaydı yaptırdım. Su an BTK sitesinde e devlet üzerinden geçici kaydı yapılmış inceleme aşamasında yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gradient

Ben basımdan geceni anlatayım. Gecen Aralık'ta Amerika'dan aldığım iphone 5 i bir arkadas aldı gitti kaydını yaptırdım dedi. Gecen haftaya kadar BTK sitesinde inceleme aşamasında diyordu. Gecen hafta bir baktım BTKda kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz yazıyor. Aynı gun telefona msj geldi 31 Mart'ta kapanacak diye. Hafta ici kayinbirader Kıbrıs'tan gelmişti. Onu giriş çıkış belgesi ile (pasaport degil!!!) Maliye'ye vergiyi yatırdım ve onun e devlet şifresi ile onun üzerine kaydı yaptırdım. Su an BTK sitesinde e devlet üzerinden geçici kaydı yapılmış inceleme aşamasında yazıyor.

geçmiş olsun hocam. En azından şimdi daha güvenilir birinin üzerine kayıt yaptırmıssın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gradient

Ben basımdan geceni anlatayım. Gecen Aralık'ta Amerika'dan aldığım iphone 5 i bir arkadas aldı gitti kaydını yaptırdım dedi. Gecen haftaya kadar BTK sitesinde inceleme aşamasında diyordu. Gecen hafta bir baktım BTKda kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz yazıyor. Aynı gun telefona msj geldi 31 Mart'ta kapanacak diye. Hafta ici kayinbirader Kıbrıs'tan gelmişti. Onu giriş çıkış belgesi ile (pasaport degil!!!) Maliye'ye vergiyi yatırdım ve onun e devlet şifresi ile onun üzerine kaydı yaptırdım. Su an BTK sitesinde e devlet üzerinden geçici kaydı yapılmış inceleme aşamasında yazıyor.

geçmiş olsun hocam. En azından şimdi daha güvenilir birinin üzerine kayıt yaptırmıssın

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gradient -- 6 Nisan 2013; 18:03:55 >

• quote:

quote:

Arkadaslar az once btk yi aradim.Gurcistan dan pasaportauz kimlikle gelen e devlet uzerinden kayit yapabiliyor.Cogu bayi farkinda degil bayi ile filan ugrasmayip e devlette kibris secenegini secip giris cikis tarihlerimi girerek kaydinizi yapabilirsiniz.

+1 doğrudur

Cok faydali olmus tesekkur ediyorum:)e devletten kayitta pasaportsuz girilmisse ulkeye giris tarihimizi yaziyoruz sanirim oyle mi hocam?

• quote:

quote:

quote:

+1 doğrudur

Cok faydali olmus tesekkur ediyorum:)e devletten kayitta pasaportsuz girilmisse ulkeye giris tarihimizi yaziyoruz sanirim oyle mi hocam?

aynen. baska bir işleme gerek yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

quote:

arkadaşlar,

eyw hocam

şöyle anlatayım sana kısaca. e-devlet sistemi vergi dairesi , Mcks'de belirtilen bankalar ve emniyet üçgeninde onlıne sistem oluşturmuş durumda. ben Cumartesi sabaha karşı geldim. Pazartesi anlaşmalı bankaya harcı yatırdım 15 dk sonra e-devlet sistemi üzerinden kaydımı yaptım ve telefonu sorunsuz kullanıyorum. sistem yatırdıgın harcı, yurda giriş durumunu hemen işleme alarak geçici kaydını oluşturuyor. zaten bunların birinde yanlış olan bir durum varsa kaydında baştan olmuyor. Ayrıca dediğin gibi, kağıt polis tarafından alınmışsa bulunduğun yerin emnıyet pasaport subeden bukagıt temın edılıyor. bence e-devlet üzerinden yapılacaksa kâğıda bile gerek yok

Hocam kağıda gerek yoksa vergi dairesine nasıl parayı yatırıyoruz? Kağıt veya pasaport istemiyorlarmı? Ben bu cumartesi sabah Kıbrıs'a gidip Pazar günü döneceğim. Döndükten sonra tc kimliğim ile verdi dairesine parayı yatırıp e-devletten işlemimi yapıyorum ve sorun halloluyor sanırım doğrumu? Bu Kıbrıs'tan kayıt yaptırdığıımızda geçicimi oluyor kalıcımı? Daha önce geçici yapılmıştı cihaza düştü kayıt 1-2 hafta önce.

• Arkadaşlar Gürcistana gitmeden girip çıkmışız gibi bir belge bulma şansımız var mı acaba?
    Girip çıkarken kimse birşey sormuyor.
    Kim ne bilecek ki gittikmi gitmedik mi?

Gitmeden gittik diyebiliyor muyuz acaba?
    Emniyete gitsek desekki gittik geldik ama kağıt almadık lazım bize verirlermi ki bana göre vermezler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.