Şimdi Ara

Kıbrıs Internet | WISP Ana Konu | VDSL geliyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
6
Favori
26.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • comtech aslinda pahali ama suan adada en kalitelisi bu arkadaslar bana oyle geldi multimax falan hikaye oldu artik.
  • ne zmaan kurtulacagız bu sıkıntılardan 2 gündür oyun oynamıyorum ada genelinde internet çıkışlarında sıkıntı varmış pingim acayip derecede yüksek
  • amazoon A kullanıcısına yanıt
    aynen bende multimax kullaniyorum ping dusuk olsada zaman zaman cok firlayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666Yusuf666

aynen bende multimax kullaniyorum ping dusuk olsada zaman zaman cok firlayabiliyor.

benim ping kaç günden beri sürekli yüksek hiç düşük çıkmadı ttnet kaynaklı sorun var diyorlarda inanmıyorum pek diger internet şirketlerinde herhangi bir duyuru görmedim ping ile ilgili galipa multimaxda var sadece sizde durum nasıl kaç günden beri
    evet bende de uc dort gundur kotu internet, gecer umarim
  • Malesef bir türlü ping sorunu giderilmedi sürekli aramama ragmen bir gelişme göremedim sürekli aynı laflar multimax lefkoşada isim degişikligine gitmiş artık eskisi gibi hizmet vermiyorlar müşteri hizmetleri sallamıyor artık müşterileri bir kaç gün daha bekleyecegim sorunlar çözülmese flytom geçeçegim gecen aradım 20mb kadar download hızları sunuyorlarmış üstelik kotada yokmuş deneemeye deger
  • quote:

Orijinalden alıntı: amazoon

Malesef bir türlü ping sorunu giderilmedi sürekli aramama ragmen bir gelişme göremedim sürekli aynı laflar multimax lefkoşada isim degişikligine gitmiş artık eskisi gibi hizmet vermiyorlar müşteri hizmetleri sallamıyor artık müşterileri bir kaç gün daha bekleyecegim sorunlar çözülmese flytom geçeçegim gecen aradım 20mb kadar download hızları sunuyorlarmış üstelik kotada yokmuş deneemeye deger

Inanma bence :D
    yok ben flytoma inanma dedim, senin muhtemelen farkli bir sorun var benim multimax duzeldi, arayip bir konus. ben adamlarla kanka oldum :D
    senin modemde veya sinyal kalitesinde sorun olabilir. ben facebook sayfalari uzerinden konusuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666Yusuf666

senin modemde veya sinyal kalitesinde sorun olabilir. ben facebook sayfalari uzerinden konusuyorum.

Allahtan bugun farklı birisi cıktı telefona sorunun neyden oldguunu anladı yarın teknik destek gelecek canakta sıkıntı varmış canak degisecekmiş
    zor durumda kaldiginda parami geri istiyorum iade garantisi var demistiniz diyebilirsin.
  • Multimax kullanan arkadaşlar kaç haftadan beri ping sorunu var türkiye kaynaklı oldugu söyleniyor bir kaç şirkete sordum onlarda böyle bir sorun olmadıgını söylediler sizde durumlar nasıl oyunlarda 110 ping aşagısını göremedim kaç haftadan beri
  • ana mesaj güncellendi.
  • girnede flytom kullanan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

ana mesaj güncellendi.

Merhaba girnede yaşıyorum. 3 öğrenciyiz evde.oyun film dizi için uygun bi paket arıyoruz.Hangi ss önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben Girne tarafında Çamlıbeldeyim online oyun ve video dizi film izliyorum hız Ping önemli benim için hangi interneti bağlatmalıyım
    umarım
  • Birkaç yıl önce yazmıştım, telefon kablo altyapısının çoğu yerde fibere dönüştürülme çalışmaları ve kablo ile bağlı müşterilerin hızlarının 16Mbps+ artaracağı haberleri vardı, bu da VDSL hani nerede dedirtiyordu. VDSL artık geliyor, birkaç ISP sitelerinde yeni sayfa açmış durumda ön kayıt almak için. Yeni saha dolapları falan kuruldu kurulacak herhalde. Ön kayıt şimdi sadece Lefkoşa ve Girne'yi ilgilendiriyor, kayıt yapanlara servis alıp alamayacakları belirtilecek (dolaba 1km'den uzak olmamak lazım), ADSL gibi mesafeyi iyi tolere edemiyor VDSL. Hızlar ve fiyatlar gayet iyi 24-34Mbps'ten bahsediliyor, AKK yok ve ADSL'de ki gibi 7/24 sabit stabil hız vereceklerinden şüphem yok. Gecikmeler ise ADSL'den daha iyi olmak zorunda, WISP internetinden daha iyi olamaz fakat aynı olabilir, kablolama kalitesine göre değişecektir. Anten kapasitesini suistimal eden, kötü/zayıf hız dağılımı yapan WISP'lerin müşterilerine şimdi şans doğdu.

Fiber veren firmalar da var, fakat sitelere ve devlet dairelerine. Sitelere veren ve sayfalarında detaylı bilgi olan birtek Extend'i gördüm, tamamen komedi çünkü paketler AKK'li. Türkiye'de AKK son 1-2 yıldır ha kaldırıldı ha kaldırılıyor (sene sonu bitecek resmi olarak ama Türknet gibi sempatik firmalar çoktan kaldırmış) fakat bizimkiler kullanılmayan fiber internete AKK koymuşlar. VDSL taktır ve unut.

Yeni haberde de deniz altı hat kapasitenin 2'ye katlanacağı ve toptan transit internet satışının (TR-KKTC arası) fiyatının baya düşeceği söz konusuymuş (3 yıl içerisinde diyor). Bu sadece (W)ISP'leri güldüren bir haber. Son kullanıcı olarak fazla ümitli değilim çünkü gözleri paradan başka bir şey görmeyen bu firmalar (90%'ı diyelim), ya daha fazla hat kapasitesi almayıp, aynı hızları biraz düşük fiyattan satacaktır, ya da mevcut kapasitesini biraz artırıp, aynı paketleri veya hızı biraz yükseltilmiş paketleri aynı fiyatlardan verecektir. Çünkü bunların genel bahanesi döviz oluyor, interneti dövizle almıyorlar ama aletler döviz bazlı, yinede çoğununda deposu birkaç yüz müşteriye hizmet verecek kapasitede aletlerle dolu. Ayrıca, WISP hızları artırsa dahi 20Mbps ve üstü hızlar şu an kullandıkları antenlerle birden fazla kişiye hizmet vermek mucize beklemek gibidir veya hile yapmadan olmaz.

Sonuç olarak tüm bunlar VDSL için şahane adımlar, düşük fiyata yüksek ve temiz hızları dolaba 1km yakın olmak koşuluyla (birde ev içi tesisat iyiyse) alabileceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 15 Temmuz 2018; 0:12:10 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.