Şimdi Ara

KIBRIS YAZIP YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYENLER DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
11.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kıbrıs'tan bölüm tercihi yapacak olan arkadaşlar , YÖK bu sene yurt dışı Üniversitelerinden tercih yapıp yerleşen veya 180 barajını geçip açıktan her hangi bir bölüme kendi imkanlarıyla kayıt yaptırarak giden öğrencilere baraj uygulaması getirdi. Şöyle ki; Merkezi yerleştirmede seçerek yada açıktan giden bir öğrenci örneğin Diş hekimliğ, Eczacılık yada Mühendislik vs. bölümlerinden birisini seçerek yerleşsin veya gitsin, bir sonraki yada ondan sonraki yıl Türkiye ye yatay geçiş yapmak isterse Türkiye deki O bölüme ait taban puanı geçme ve not ortalamasını tutturmuş olma zorunluluğunu getirdi. Yıllarca, önce yurt dışına kayıt yaptırıp sonra Türkiye ye geçme yolunu seçen öğrencilerin önü kısmen veya tamamen kapanmış oldu. Hukukta 150 bin , Tıpta 40 bin barajıyla birlikte diğer bölümlerinde önü böylece dolaylı yoldan kapatılmış oldu.

• taban puan derken kayıt olduğumuz yılmı yoksa sonraki yıl ygs lysye girip öylemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniquee_x3

taban puan derken kayıt olduğumuz yılmı yoksa sonraki yıl ygs lysye girip öylemi
    Girdiğin yılın taban puanı, yani seneye düşer yükselir o önemli değil. Sınava girdiğin sene baz alınıyor.
  • uniquee_x3 kullanıcısına yanıt
    Girdiğin yıl ben daha önce araştırmıştım.sonradan açılan yerlere geçemiyormuşsun ek olarak.tıp ve hukukda 40bin ve 150bine girmiş olman gerek birde yatay geçiş için.yani yatay geçiş yapmayı gözden çıkaran artık gidecek yurt dışına
  • Zaten okula kayıt yaptırdınız mi kıbrısta yatay geçiş yapma imkaniniz kalmıyor yaptırmiyolar ki yapacaginizi anladiklari zaman düşük olan dersten bırakıp kalmanızı sağlayıp önünüzü kesiyolar bunu birkac dişhekimligi ve mühendislik okuyan arkadaşimdan net duydum hiçbiri memnun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirhaner61

Zaten okula kayıt yaptırdınız mi kıbrısta yatay geçiş yapma imkaniniz kalmıyor yaptırmiyolar ki yapacaginizi anladiklari zaman düşük olan dersten bırakıp kalmanızı sağlayıp önünüzü kesiyolar bunu birkac dişhekimligi ve mühendislik okuyan arkadaşimdan net duydum hiçbiri memnun değil
    Aynen gençler çok kötü can yakıyorlar. Ya her şeyi göze alıp yazacak yada hiç yazmayacaksınız... Burslusu sakat kaybettirmek için her türlü film dönüyor. Ücretli isen onda da geç bitirmen için her şekilde uğraştırıyorlar...
  • demirhaner61 D kullanıcısına yanıt
    aynı şeyi bizim buradaki biride anlattı mühendislik bırakmış orda 3.yılda burda veterinerlik okuyor şimdi ne kadar doğru bilmemartık bu yeni uygulamalardan sonra zaten geçme şansı kalmıyor.türkiye de kazanan biri zaten kıbrısı kolay kolay yazmaz çoğunluk yatay geçiş umuduyla gidiyordursizce orda tıptansa burda diş yada hukuk yazsam daha mı iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leviackerman -- 4 Temmuz 2015; 14:30:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leviackerman

aynı şeyi bizim buradaki biride anlattı mühendislik bırakmış orda 3.yılda burda veterinerlik okuyor şimdi ne kadar doğru bilmemartık bu yeni uygulamalardan sonra zaten geçme şansı kalmıyor.türkiye de kazanan biri zaten kıbrısı kolay kolay yazmaz çoğunluk yatay geçiş umuduyla gidiyordursizce orda tıptansa burda diş yada hukuk yazsam daha mı iyi olur?
    En mantıklısı o sakın orada özellikle tıp , diş , eczacılık yada diğer bölümlere bulaşma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkaymak

En mantıklısı o sakın orada özellikle tıp , diş , eczacılık yada diğer bölümlere bulaşma...

Alıntıları Göster
    Olum ordakilerde türk okulu değil mi Yöke bağlı değil mi hepsi?
  • saçmalık. doğu akdenizde okuyan tanidigim var bir suru hepside gayet memnun. egitimi buradaki bir cok devlet okulunun eline verir diyorlar ayni sekilde kampusudr oyle. kulaktan dolma seylerle hareket etmeyin
  • YÖK LE ANLAŞMALI YURT DIŞI ÜNİVERSİTESİ. HANGİ BÖLÜME GİDERSEN DEVLET GÖNDERİRSE GİDERSİN AÇIKTAN GİDEMEZSİN GİDERSEN DİPLOMA DENKLİĞİN OLMAZ OKULDA TÜRK PASAPORTUYLA KAYIT YAPMAZ.
  • quote:

YÖK LE ANLAŞMALI YURT DIŞI ÜNİVERSİTESİ. HANGİ BÖLÜME GİDERSEN DEVLET GÖNDERİRSE GİDERSİN AÇIKTAN GİDEMEZSİN GİDERSEN DİPLOMA DENKLİĞİN OLMAZ OKULDA TÜRK PASAPORTUYLA KAYIT YAPMAZ.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB253030B -- 25 Aralık 2015; 10:16:13 >
  • Kataromokoro9797 K kullanıcısına yanıt
    DOĞU AKDENİZDE OKUYAN ARKADAŞIN TÜRKİYE YE YATAY GEÇİŞ YAPABİLECEK Mİ BİR DENESİN BAKALIM. BURADA KONU ORAYA GİDİP YATAY GEÇİŞE NİYETLENEN ARKADAŞLARINIZ İÇİN. BENİM KIZIM İNGİLİZCE BURSLU TIP OKUYOR , TÜRKİYE YE GEÇİRİCEM GEÇEMİYOR BU NASIL OLUYOR O VAKİT. ÜSTELİK 3. SINIF. KULAKTAN DOLMA KONUŞAN BEN DEĞİLİM SANIYORUM. BAŞTA DA SÖYLEDİM BURANIN AMACI MEMNUNİYET DEĞİL , ORAYA YATAY GEÇİŞ ÜMİDİYLE GİDİP UMDUĞUNU BULAMAYACAKLARA YÖNELİK VE ŞUNU DA SÖYLEYEYİM BURSU MUTLAKA YAKTIRACAKLARDIR. 1-2 TRAŞTAN DOLU GÖRÜNSÜN DİYE GEVŞEK TUTULAN BÖLÜMLER HARİÇ. TIP ECZACILIK DİŞ OKUYANLARA SOR BAKALIM NASILMIŞ KURALLAR...
  • valla mimarlik istiyorum, bursu yakilanda goremedim hiç. ayrica bu turkiyedeki ozel universiteler icinde gecerli. kibrisa ozel bir sey degil, yatay gecis hakkinda bir fikrim yok.
  • YAZDIKLARIMI İYİ OKU , SALLAMA ...
  • YATAY GEÇİŞ EĞER TABAN PUANIN TUTMUYORSA İMKANSIZ... tıp DİŞ VE ECZACILIKTA HİÇTE DEDİĞİN GİBİ DEĞİL DELİKANLI BURSLULUK OLAYI.DENEMEK İSTERSEN BİR DENE BAKALIM KİM HAKLI ÇIKACAK
  • quote:

YATAY GEÇİŞ EĞER TABAN PUANIN TUTMUYORSA İMKANSIZ... tıp DİŞ VE ECZACILIKTA HİÇTE DEDİĞİN GİBİ DEĞİL DELİKANLI BURSLULUK OLAYI.DENEMEK İSTERSEN BİR DENE BAKALIM KİM HAKLI ÇIKACAK
    Benim bi tane arkadaşım doğu akdeniz beslenme ve diyetetikten 2.sınıfta kastomonu üni. geçiş yaptı 3.20 ortalamayla.Bende daü hukuk düşünüyorum ona danıştığımda yine kendi arkadaşlarından da hukuk okuyup anadolu üni hukuka geçen de varmış.Kendi elinde çalışman lazım dedi
  • volkano_ V kullanıcısına yanıt
    150 BİN BARAJINI GEÇTİYSEN , TÜRKİYEDE GEÇMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜN FAKÜLTENİN TABAN PUANINI DA TUTUYORSA PUANIN VE NOT ORTALAMAN DA AKADEMİK BAŞARI SINIRINDA İSE ÖRNEĞİN 4 LÜ SİSTEMDE 2.5 GİBİ İSE TABİKİ GEÇERSİN.
  • quote:

150 BİN BARAJINI GEÇTİYSEN , TÜRKİYEDE GEÇMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜN FAKÜLTENİN TABAN PUANINI DA TUTUYORSA PUANIN VE NOT ORTALAMAN DA AKADEMİK BAŞARI SINIRINDA İSE ÖRNEĞİN 4 LÜ SİSTEMDE 2.5 GİBİ İSE TABİKİ GEÇERSİN.
    Hocam benim bildiğim 150 bin sınırını geçtiysen not ortalaman yüksekse örneğin 40 binle almış bi üniversiteye geçiş yapabiliyoruz.Sizin dediğinize göre yapamıyo muyuz? Artık sadece 150 bin sınırını aranmıyo mu ayrıca artık geçiş yapmak istediğin üninin taban puanından yüksek mi olması lazım puanın not ortalamanın yanında ? Benim dediğim merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş değil normal yatay geçiş.Sadece yüksek ortalamayla örneğin 3.30 gibi bi ortalamayla geçemez miyiz ?
  • hocam iyi yorumlarda var kötü yorumlarda çözemedim ben kıbrısı bilen pm atarsa çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.