Şimdi Ara

KIBRIS YAZIP YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYENLER DİKKAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
11.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Geçmeyi düşündüğün fakültenin taban puanı ve üstü olacak kendi kızımdan biliyorum, eminim. Örneğin 400 puanla girdiniz ve Türkiyede 450 den başlayan bir fakülteye geçemezsiniz yatay geçiş yönetmeliğine göre. Evvelden, bu baraj durumu olmazdan evvel , akademik ortalamaya göre kontenjan içerisinde başvuru yapan öğrenciler arasında sıralama yapılıyordu. Eğer kontenjan dolmaz ise o vakit yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılıyordu. Ama şuan şartları çok ağırlaştırdılar.
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var hukuk fakültesi 150 bin sınırı tıp için 40 bin sınırı gelmiş türkiyeye geçiş yapmak için.Yani geçmek istediğiniz fakültenin taban puanını almanız gerek diye bişey yok not ortalamasını yüksek tutup geçiş yapılabilir.
  • volkano_ V kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim geçmek istediğin bölümün tcde en düşük taban puanını almış olman lazım yani o bölümü tcde en düşük yer olsa dahi kazanmış olman lazım.zaten 40 bin 150bine giren insan bu şartı sağlamış olacağı için ona bakmasına gerek yok bu daha çok hiç bir yer tutmayıp kıbrısı yazan arkadaşları etkiler.40 bin yada 150bine giremeyip kıbrısta hukuk veya tıp yazan zaten yatay geçiş yapamayacak artık.
  • Evet öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkaymak

Kıbrıs'tan bölüm tercihi yapacak olan arkadaşlar , YÖK bu sene yurt dışı Üniversitelerinden tercih yapıp yerleşen veya 180 barajını geçip açıktan her hangi bir bölüme kendi imkanlarıyla kayıt yaptırarak giden öğrencilere baraj uygulaması getirdi. Şöyle ki; Merkezi yerleştirmede seçerek yada açıktan giden bir öğrenci örneğin Diş hekimliğ, Eczacılık yada Mühendislik vs. bölümlerinden birisini seçerek yerleşsin veya gitsin, bir sonraki yada ondan sonraki yıl Türkiye ye yatay geçiş yapmak isterse Türkiye deki O bölüme ait taban puanı geçme ve not ortalamasını tutturmuş olma zorunluluğunu getirdi. Yıllarca, önce yurt dışına kayıt yaptırıp sonra Türkiye ye geçme yolunu seçen öğrencilerin önü kısmen veya tamamen kapanmış oldu. Hukukta 150 bin , Tıpta 40 bin barajıyla birlikte diğer bölümlerinde önü böylece dolaylı yoldan kapatılmış oldu.

Arkadaşım şimdi benim anladığım olay su ben kibrista okula diyelim 250 puanla yerleştim. Not ortalamam her türlü yetiyor fakat okulun kapattığı puan 265. Şimdi ben buraya yerlesemiyor muyum? Eğer yerlesebiliyorsam öğrenci yerleşme önceliği neye bağlı, ösym puanı tutan daha önce mi yerleşiyor? Yoksa not ortalaması mi? Lütfen beni bilgilendir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: duymakistemiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: gkaymak

Kıbrıs'tan bölüm tercihi yapacak olan arkadaşlar , YÖK bu sene yurt dışı Üniversitelerinden tercih yapıp yerleşen veya 180 barajını geçip açıktan her hangi bir bölüme kendi imkanlarıyla kayıt yaptırarak giden öğrencilere baraj uygulaması getirdi. Şöyle ki; Merkezi yerleştirmede seçerek yada açıktan giden bir öğrenci örneğin Diş hekimliğ, Eczacılık yada Mühendislik vs. bölümlerinden birisini seçerek yerleşsin veya gitsin, bir sonraki yada ondan sonraki yıl Türkiye ye yatay geçiş yapmak isterse Türkiye deki O bölüme ait taban puanı geçme ve not ortalamasını tutturmuş olma zorunluluğunu getirdi. Yıllarca, önce yurt dışına kayıt yaptırıp sonra Türkiye ye geçme yolunu seçen öğrencilerin önü kısmen veya tamamen kapanmış oldu. Hukukta 150 bin , Tıpta 40 bin barajıyla birlikte diğer bölümlerinde önü böylece dolaylı yoldan kapatılmış oldu.

Arkadaşım şimdi benim anladığım olay su ben kibrista okula diyelim 250 puanla yerleştim. Not ortalamam her türlü yetiyor fakat okulun kapattığı puan 265. Şimdi ben buraya yerlesemiyor muyum? Eğer yerlesebiliyorsam öğrenci yerleşme önceliği neye bağlı, ösym puanı tutan daha önce mi yerleşiyor? Yoksa not ortalaması mi? Lütfen beni bilgilendir

Up...

• demirhaner61 D kullanıcısına yanıt
    yakın doğu ingilizce tıp fakültesinden tam burslu cerrahpaşa ingilizce tıpa geçiş olurmu
  • volkano_ V kullanıcısına yanıt
    yakın doğu ingilizce tıp fakültesinden tam burslu cerrahpaşa ingilizce tıpa geçiş olurmu?
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    yakın doğu ingilizce tıp fakültesinden tam burslu cerrahpaşa ingilizce tıpa geçiş olurmu?
  • demirhaner61 D kullanıcısına yanıt
    neden önü kesilmek isteniyor öğrencilerin
  • Kamilinsanadayi K kullanıcısına yanıt
    Yazdığın yerler ve yatay geçiş ihtimalini sorman bile komedi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.