Şimdi Ara

kıcker 650.4 anfi ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben 2 takım ınfınıyt 6030cs modelı mıd takımı kullanıyorum.bır oncekı anfım dls ca 41 dı bu anfı cok ısnıp kesme yaptıgı ıcın bunu satıp yerıne kıcker 650.4 anfı aldım..ıyı bır tesısatcıya baglantı ayarlarını yaptırdıktan sonra ertesı gun tatıle gıttım.yolda 2 saat kadar muzık dınledıkten sonra bu anfıde asırı ısınmadan kesme yaptı..ben bu olayı cozemedım.gaın yarı cok yuksek degıl.anfının 4 ohm dakı gucu mıdlerden daha yuksek oldugu halde neden kesme yapıyor cozemedım.sızce nedenı nedır?bıde mıdlerde tız sesı o kadar yuksekkı bunu ne anfıden nede ana unıteden dusuremıyoruz.

• Gain yarım açık demek hiç bir anlam ifade etmez, ölçü aletiyle ölçerek ayar yapılır
    Zaten Gaini çevirdikçe lineer olarak çıkışa etki etmez, logaritmik olarak etki eder
    Akü yetmiyor olabilir ya da eskimiş olabilir, şarj dinamosunda sorun olabilir, vesaire...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Gain yarım açık demek hiç bir anlam ifade etmez, ölçü aletiyle ölçerek ayar yapılır
    Zaten Gaini çevirdikçe lineer olarak çıkışa etki etmez, logaritmik olarak etki eder
    Akü yetmiyor olabilir ya da eskimiş olabilir, şarj dinamosunda sorun olabilir, vesaire...
    akuyu 1 ay once yenıledım.aracda kapasıtorde var.bass anfısı mıdlerın yarısı kadar ısnıyor.sonucda akude veya dınomada bır problem olsa ıkısınınde asırı ısınması ve bass anfısınınde kesmesı lazım degılmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: efesaruhan

akuyu 1 ay once yenıledım.aracda kapasıtorde var.bass anfısı mıdlerın yarısı kadar ısnıyor.sonucda akude veya dınomada bır problem olsa ıkısınınde asırı ısınması ve bass anfısınınde kesmesı lazım degılmı

Alıntıları Göster
    Aynı benim sorun. Benimde ses sistemim
    pioneer 7150
    kicker zx 650.4
    2 takım vibe black air v6
    kicker zx 1000.1
    kicker cvx 12 4+4

Bende de aynı ısınma ve kesme var.

Tesisatçı bende sorun yok diyor.
    Kimisi diyor ki, komponentler ısındıkça ohm düşer, bundan olabilir.
    Kimisi elektrik kaçağı vardır, kısa devre yapıyordur...
    Akü yetmiyordur. Ki akü yetmeyen bir sistem görmüştüm, baslara yüklenince baslarda gidip gelmeler yapıyordu.

Sizde de bu sorunu görünce demekki benim başıma gelen münferit bir durum değilmiş.

Konunun takipçisi olacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: akustika

Aynı benim sorun. Benimde ses sistemim
    pioneer 7150
    kicker zx 650.4
    2 takım vibe black air v6
    kicker zx 1000.1
    kicker cvx 12 4+4

Bende de aynı ısınma ve kesme var.

Tesisatçı bende sorun yok diyor.
    Kimisi diyor ki, komponentler ısındıkça ohm düşer, bundan olabilir.
    Kimisi elektrik kaçağı vardır, kısa devre yapıyordur...
    Akü yetmiyordur. Ki akü yetmeyen bir sistem görmüştüm, baslara yüklenince baslarda gidip gelmeler yapıyordu.

Sizde de bu sorunu görünce demekki benim başıma gelen münferit bir durum değilmiş.

Konunun takipçisi olacağım.

Alıntıları Göster
    akustıka dostum senınle tesısatımız hemen hemen aynı sayılır.ben bu anfının ısınıp kesme sorunu yuzunden 3 tane tesisatcı gezdım kımse cozemedı..zaten ıstanbulda harbıden tesısat ustasıyım dıyenlerın saysı 5 taneyı gecmez.adamlar yalan yanlıs yarısmada bır kupa almıslar ben ıstanbulun en ıyı tesısatcısıyım dıyorlar.bence oto tesısatcılarının coğu verdıgımız paraları hak etmıyorlar.

• quote:

akustıka dostum senınle tesısatımız hemen hemen aynı sayılır.ben bu anfının ısınıp kesme sorunu yuzunden 3 tane tesisatcı gezdım kımse cozemedı..zaten ıstanbulda harbıden tesısat ustasıyım dıyenlerın saysı 5 taneyı gecmez.adamlar yalan yanlıs yarısmada bır kupa almıslar ben ıstanbulun en ıyı tesısatcısıyım dıyorlar.bence oto tesısatcılarının coğu verdıgımız paraları hak etmıyorlar.

Alıntıları Göster
    650.4 kıcker orta ve daha üst ses seviyelerinde 2 takım infinity 6030 cs leri verimli süremez .güc olarak hoparlörler ağır basar .anfiyi bira daha güclü almalısın 4 ohm 4*100 vat net veren bir anfi

• quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

650.4 kıcker orta ve daha üst ses seviyelerinde 2 takım infinity 6030 cs leri verimli süremez .güc olarak hoparlörler ağır basar .anfiyi bira daha güclü almalısın 4 ohm 4*100 vat net veren bir anfi

Alıntıları Göster
    yanlış bılıyorsam kusura bakmayın ama anfi 4 ohmda 120 rms guc verıyor dıye bılıyorum.mıdler ıse 90 rms yanı zaten anfı guclu
  • quote:

yanlış bılıyorsam kusura bakmayın ama anfi 4 ohmda 120 rms guc verıyor dıye bılıyorum.mıdler ıse 90 rms yanı zaten anfı guclu

elektrik bağlantılarınız sıkı mı acaba?, sigorta camı mı vidalı tip mi? bir de 120 rms i 14.4 voltta veriyor, akü voltajı 12 ye kadar düşerse amfinin çıkışları tahminimce 90 rms leri bile görebilir ama bu değerin bile midlerinize yetip amfinin ısınıp kesmeden çalışması gerek.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yok besleyemez de yok efendim yetersiz kalırda... Walla sinirler tepeme biniyor böyle diyenlere. Adam yazmış oraya kanal başına 4x125 watt rms diye. (en üst güç değil, root mean square yani karelerinin ortalamasının karekökü!! yani sürekli eldi edilen güç) Yere göre sığdırılamayan sound magus yada m-acoustic (kicker'ın distribitörü getiriyor diye yere göğe sığdırılamayan marka) değil bu.. Öz ve öz kicker!!!

120 watt rms diye bağıran vibe'lara yüklendikçe bırak besleyememeyi artık hoparlörler yüklendikçe distorsiyona girmeye başlıyor.

Şimdi kutuyu buldurup açtıracaklar bana. Katalog değeri bir yana anfinini son kalite kontrolde elde ettiği güç bile katalog gücünden daha fazla.

Bugünde bassta kesmeler başladı. Yol bilgisayarından kontrol ettiğimde voltajda düşme var. Sanırım akünün ömründen yemeye başlamış.

Millet zx 650.4'e 1 komponentle köprüleyip 1 woofer bağlayıp piyasa miyasa zangır zangır geziyor. Burda 2 takıma ayrı ayrı bağlanmış amfiye besleyemez edemez deniliyor.

Cidden bazı yorumları aklım almıyor.

• quote:

Yok besleyemez de yok efendim yetersiz kalırda... Walla sinirler tepeme biniyor böyle diyenlere. Adam yazmış oraya kanal başına 4x125 watt rms diye. (en üst güç değil, root mean square yani karelerinin ortalamasının karekökü!! yani sürekli eldi edilen güç) Yere göre sığdırılamayan sound magus yada m-acoustic (kicker'ın distribitörü getiriyor diye yere göğe sığdırılamayan marka) değil bu.. Öz ve öz kicker!!!

120 watt rms diye bağıran vibe'lara yüklendikçe bırak besleyememeyi artık hoparlörler yüklendikçe distorsiyona girmeye başlıyor.

Şimdi kutuyu buldurup açtıracaklar bana. Katalog değeri bir yana anfinini son kalite kontrolde elde ettiği güç bile katalog gücünden daha fazla.

Bugünde bassta kesmeler başladı. Yol bilgisayarından kontrol ettiğimde voltajda düşme var. Sanırım akünün ömründen yemeye başlamış.

Millet zx 650.4'e 1 komponentle köprüleyip 1 woofer bağlayıp piyasa miyasa zangır zangır geziyor. Burda 2 takıma ayrı ayrı bağlanmış amfiye besleyemez edemez deniliyor.

Cidden bazı yorumları aklım almıyor.

Alıntıları Göster
    akünün voltajını takıp edıyorum.son ses 60 ben 50 getırınce voltaj 13.0 dan assaha ınmıyor.sıgorta mıd ve bass anfısı ıcın 2 tane ayrı ayrı baglı.sıgortaların ustunde kapak yok. tesısatı dun basdan assaha kapılarda dahıl sokulup gozden gecırttırdım.hıc bır yerde yanlıs baglantı veya kacak akıma rastlanmadı.bosu bosuna 100 lıra para odedım.problem devam edıyor.tesısıatcının bulduğu hata su sekılde.anfıler subwofeer kabınıne montelı.arka koltugu kapatınca ıcerde sıcaklık artıyor.yaz sezonunda olmamızında etkısı ıle anfı cok ısındıgı ıcın kendını korumaya alıyor dıye bır sonuca vardılar.bende soyle cevap verdım o zaman antalyadakı arkadaslara uzuluyorum.adamlar hıc tesısat kullanamazlar dıye yorumladım.kafam atmaya basladı ıyıce.gıdıcem servıse arka bagaja klıma tesısatı cektırıp ıcerıyı soğutucam.bakalım ozaman ne olucak.bınlerce kısının uye oldugu yuzlerce kısının takıp ettıgı forumda bırısı cıkıp kardesım senın sorunun budur dıyemedı.ben ekıpman uzmanıyım.kendı bıransımda tamır ettıgım cıhazların ozellıklerını bılsemde bılmesemde.hıc tanımadıgım bır cıhaza denk gelsemde ben yınede bır hata varsa o hatayı cozerım.bu ısde elıne bır kupa alıp dukkan acıp bu ısın en ıyısıyımdır dıyıp mılletı soyan esnaf arkadaslar oldukca bızler malesef koyun olmaktan kurtulamayız.

• quote:

akünün voltajını takıp edıyorum.son ses 60 ben 50 getırınce voltaj 13.0 dan assaha ınmıyor.sıgorta mıd ve bass anfısı ıcın 2 tane ayrı ayrı baglı.sıgortaların ustunde kapak yok. tesısatı dun basdan assaha kapılarda dahıl sokulup gozden gecırttırdım.hıc bır yerde yanlıs baglantı veya kacak akıma rastlanmadı.bosu bosuna 100 lıra para odedım.problem devam edıyor.tesısıatcının bulduğu hata su sekılde.anfıler subwofeer kabınıne montelı.arka koltugu kapatınca ıcerde sıcaklık artıyor.yaz sezonunda olmamızında etkısı ıle anfı cok ısındıgı ıcın kendını korumaya alıyor dıye bır sonuca vardılar.bende soyle cevap verdım o zaman antalyadakı arkadaslara uzuluyorum.adamlar hıc tesısat kullanamazlar dıye yorumladım.kafam atmaya basladı ıyıce.gıdıcem servıse arka bagaja klıma tesısatı cektırıp ıcerıyı soğutucam.bakalım ozaman ne olucak.bınlerce kısının uye oldugu yuzlerce kısının takıp ettıgı forumda bırısı cıkıp kardesım senın sorunun budur dıyemedı.ben ekıpman uzmanıyım.kendı bıransımda tamır ettıgım cıhazların ozellıklerını bılsemde bılmesemde.hıc tanımadıgım bır cıhaza denk gelsemde ben yınede bır hata varsa o hatayı cozerım.bu ısde elıne bır kupa alıp dukkan acıp bu ısın en ıyısıyımdır dıyıp mılletı soyan esnaf arkadaslar oldukca bızler malesef koyun olmaktan kurtulamayız.

Alıntıları Göster
    4-5 gün önce ses sistemleriyle ilgili bir kişi şöyle bir şey söylemişti.
    komponentlerin dirençleri ısındıkça değişebilir. Bu durumda kullandığım vibe komponentler ile kicker amfi uyumsuzluktan dolayı fazla akım çekip ısınma yapıyor olabilir demişti.
    Ne derece aslı vardır bilmiyorum ama bu da bir yorum tabii...

• quote:

komponentlerin dirençleri ısındıkça değişebilir. Bu durumda kullandığım vibe komponentler ile kicker amfi uyumsuzluktan dolayı fazla akım çekip ısınma yapıyor olabilir demişti.
    Ne derece aslı vardır bilmiyorum ama bu da bir yorum tabii...

Alıntıları Göster
    bazı arkadaşların yazdıkları malesef doğru .markaların ürettikleri cihazlar ve yazdıkları fabrika verileri herzaman gercek cıkmıyor üstte yazdığım yazıda orta ve üst seviye seslerde anfi değerlerini vermez bu tür anfiler marka ebat ve yazdıklarına bakmayın bu arkadaş zx 650.4 yerine bir iki üst modeli yada sx 900.4 olsaydı problem olmazdı infinity hoparlörler SQ sınıfıdır .kalite calar ve vat ister .vat vermessen verim alamassın SQ hoparlörede kıcker gibi sert anfiyle sürülmez . .iki ürünün sınıfları farklıdır .arbada ki şartlar voltaj sıcaklık ceyran kablosunun kalınlığı sisteme yüklendiğinde anfinin 4*90 vatlık hoparlörlere tepkisi anfinin verilerini etkiler..önünüze gelen montajcılara sistem öneri ve montaj yaptırmayın isim yapmış kişileri bulun ki para ve emeğinizin karşılığını alabilirsiniz ve hüsrana uğramamış olursunuz .zamanımızda matkap ve yan keski alan coğu kişi montaj cı oluyor sordukların dada ondan daha iyi yoktur

• Orijinalden alıntı: akustika

komponentlerin dirençleri ısındıkça değişebilir.

.

bu doğru ama cihazlarınız ne olursa olsun teknik verilerini maxsimum seviyede kullamassınız. ister 500 tl lik anfi olsun ister 2000 tl lik üst sınıf cihazlarıda değerlerinin biraz altında sınıfında bir hoparlörle dengeli şekilde ve usta gibi ustanın montajıyla olur .
  • quote:

komponentlerin dirençleri ısındıkça değişebilir.

.

bu doğru ama cihazlarınız ne olursa olsun teknik verilerini maxsimum seviyede kullamassınız. ister 500 tl lik anfi olsun ister 2000 tl lik üst sınıf cihazlarıda değerlerinin biraz altında sınıfında bir hoparlörle dengeli şekilde ve usta gibi ustanın montajıyla olur .

Alıntıları Göster
    pekı süper cup dostum senın ıstanbulda varmı harbıden parasını hakeden bır tesısat ustası tanıdıgın.bı ısden anlayan bırısı.anfı konusunda ben yeterlı buluyorum anfının gucunu ama yınede ıyı bır tesısatcı bulup oda aynbı kanıya varırsa daha 20 gunluk sıfır aldıgım anfıyı satıp daha ust model bır anfı alırım.

• quote:

pekı süper cup dostum senın ıstanbulda varmı harbıden parasını hakeden bır tesısat ustası tanıdıgın.bı ısden anlayan bırısı.anfı konusunda ben yeterlı buluyorum anfının gucunu ama yınede ıyı bır tesısatcı bulup oda aynbı kanıya varırsa daha 20 gunluk sıfır aldıgım anfıyı satıp daha ust model bır anfı alırım.

Alıntıları Göster
    bırde sQ sınıfı anfıler ıcerısınde marka model onemlı degıl ınfınıty mıdlerı tam olarak calsıtırabılecek bır marka model verebılırmısnız
  • quote:

bırde sQ sınıfı anfıler ıcerısınde marka model onemlı degıl ınfınıty mıdlerı tam olarak calsıtırabılecek bır marka model verebılırmısnız

Alıntıları Göster
    arkadaslar aklıma bır sey takıldı.bır arkadas benım mıdlerın 2 ohm da calsıtıgını soyledı.eğerkı dedı anfıye 4 ohm da baglantı yapıldıysa mıdler cok enerjı cekıcegı ıcın anfının ısınması normaldır dedı.ben bu konuda bırsey anlamadım.benım gordugum her bır mıdın kablosu anfının bır gırısnı baglandı.yanı 4 mıd anfının bırer bırer 4 cıkısına baglantı yapıldı.bu doğrumu yanlısmı.

• quote:

arkadaslar aklıma bır sey takıldı.bır arkadas benım mıdlerın 2 ohm da calsıtıgını soyledı.eğerkı dedı anfıye 4 ohm da baglantı yapıldıysa mıdler cok enerjı cekıcegı ıcın anfının ısınması normaldır dedı.ben bu konuda bırsey anlamadım.benım gordugum her bır mıdın kablosu anfının bır gırısnı baglandı.yanı 4 mıd anfının bırer bırer 4 cıkısına baglantı yapıldı.bu doğrumu yanlısmı.

Alıntıları Göster
    infinity lerde benim bildiğim 2 ohm mid yok .hepsi 4 ohm dur ama anfiden 2 ohm bağlantı olabilir görmek lazım .2 ve 1 ohm sürülen anfiler cok akım ceker ve yuksek seslerde sapıtır dc kacırmaya veya aşırı ısınmaya başlayıp ya koruma gecer yada yanar .2 ve 1 ohm da ki sistemlerin alt yapıları hatasız ve stabil olmalı .ayrıca bu anfi bir markanın en alt modeli yazdığı vat verceğini hic sanmıyorum 60 veya 70 vatı ancak verir

• quote:

infinity lerde benim bildiğim 2 ohm mid yok .hepsi 4 ohm dur ama anfiden 2 ohm bağlantı olabilir görmek lazım .2 ve 1 ohm sürülen anfiler cok akım ceker ve yuksek seslerde sapıtır dc kacırmaya veya aşırı ısınmaya başlayıp ya koruma gecer yada yanar .2 ve 1 ohm da ki sistemlerin alt yapıları hatasız ve stabil olmalı .ayrıca bu anfi bir markanın en alt modeli yazdığı vat verceğini hic sanmıyorum 60 veya 70 vatı ancak verir

Alıntıları Göster
    Biraz önce istanbuldan geldim. Gelirken ses mes ne varsa gitti. Voltajda 14 volt üstü seyrediyordu.
    Ama teyp çalışır durumdaydı.

Aracı durdurup baktığımda komponent amfisinde ısınma vardı, mono amfide yoktu.
    Büyük ihtimalle sigorta attı. Birde gittim bu sistemi bağlatmaya 260 tl miydi neydi para verdim montajcıya...
    Hey Allah'ım sinirler tepemde... Topu topu 1 saat müzik dinledim neler oluyor.

Kapı söküp hoparlör bağlamayı öğrenenler ertesi sabahına dükkan açıp ustayım diyor. Her yer para cambazı dolu!!
    Yok mu şu memlekette işinin ehli adam. Parası neyse tamam, hakkın neyse peki diyorum. Pazarlık bile etmiyorum...

Yok kardeşim yok.... Millet yazar kasa esnafı olmuş bu memlekette!!!

• quote:

Biraz önce istanbuldan geldim. Gelirken ses mes ne varsa gitti. Voltajda 14 volt üstü seyrediyordu.
    Ama teyp çalışır durumdaydı.

Aracı durdurup baktığımda komponent amfisinde ısınma vardı, mono amfide yoktu.
    Büyük ihtimalle sigorta attı. Birde gittim bu sistemi bağlatmaya 260 tl miydi neydi para verdim montajcıya...
    Hey Allah'ım sinirler tepemde... Topu topu 1 saat müzik dinledim neler oluyor.

Kapı söküp hoparlör bağlamayı öğrenenler ertesi sabahına dükkan açıp ustayım diyor. Her yer para cambazı dolu!!
    Yok mu şu memlekette işinin ehli adam. Parası neyse tamam, hakkın neyse peki diyorum. Pazarlık bile etmiyorum...

Yok kardeşim yok.... Millet yazar kasa esnafı olmuş bu memlekette!!!

Alıntıları Göster
    süper cup bır markada en alt sevıye dedıgın anfı kıcker 650.4 den bahsedıyorsun anlamadım.bu anfının altında aynı markada 4 tane daha var.ınfınıty mıdler ıse kullanma klavuzunda 2 ohm yazıyor ben klavuzun yalancısıyım.

• quote:

süper cup bır markada en alt sevıye dedıgın anfı kıcker 650.4 den bahsedıyorsun anlamadım.bu anfının altında aynı markada 4 tane daha var.ınfınıty mıdler ıse kullanma klavuzunda 2 ohm yazıyor ben klavuzun yalancısıyım.

Alıntıları Göster
    Eminim kickerın ithalatçısı prometin politikası hertz'in ithalatçısı pınar elektronik gibi olsaydı bu amfi yerlere göklere sığdırılamazdı.
    Bu amfiyi ucuza bulabildiğimiz için böyle ayak malı muamelesi görüyor. Yoksa pınar elektronik gibi bayilerin eline verecekti listeyi, bunu dediğim dedik diyeceksiniz diye... işte ozaman görecektim.
    Bir malın ulaşılması ne kadar zor olursa o kadar gözde oluyor.

O altı üstü 12 inç'Lik cvx'si 750 watt rms güç ile rezonansa sokuyorlar ve woofer halen dimdik ayakta... Üstelik çatır çatırda adam gibi çalıyor.
    Arabanın monokok gövdeside zangır zangır oynuyor.

Aklıma şu ihtimaller geliyor,
    1- Kicker zx 650.4 amfi komponent seçiyor. (efesaruhan'ın infinitylerinde de aynı sorunla karşılaşmasından dolayı böyle düşünüyorum)
    2- Amfilere gelen güç kablosunun kesiti yetersiz. (Aküden mono amfiye 4 awg ile girilmiş ve monodan komponent amfisine girilmiş)
    3- 72 amperlik Akü yetersiz. (Tesisatçı sorun olmaz diyordu)

Ki eğer, 3ncü seçenekten kaynaklı bir sorundan kaynaklanıyorsa niçin mono amfi etkilenmemişti?
    Bununla beraber 1nci seçenek asıl sebep ise, 2 takım hsk alsak aynı sorunla karşılaşır mıyız?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.