Şimdi Ara

kıcker 650.4 anfi ısınma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son dakika haberi olarak, sabah işe giderken hoparlörler çalışıyordu.
    Yani gece yaşadığım uzun süreli kesme olayı gerçekten işin kabak tadı verdiği noktadır.
  • akustıka kardes sımdı ne yapacaz .anfıyımı degıstırcez mıdlerımı degıstırcez.dusun dusun cık bu ısın ıcınden.
  • Akşam iş dönüşü tekrar kesti. Üstelik 10 saniye bile sürmedi.
    Direkt tesisatçının yolunu tuttum. Bir kaç şey yaptı ve tekrar çalmaya devam etti.
    Akünün oraya 100 amperlik sigorta koymuştu. Orada da ark olmuş. Orayıda elden geçirdi.
    Uzunca konuştuk. Bu amfiden 1-2 yerede vermiş ve onlarda da kesme olayı yapıyormuş.
    Adamlara ne diyeceğimi bilemedim. Bu amfilerin hastalığı diyor.
    Bir tanesine de ne olacak acaba diye kapasitör takmış. Bakalım sonuç ne olacak. İrtibat halinde olalım dedim.
    Önümüzdeki haftalarda. tekrar gidip sorucam.

Bu arada komponentlerimi beğenmediğini bir kez daha yeniledi ve yerden göğe kadar hak veriyorum.
    Kicker komponent olsa daha iyi olacağını, en azından en bariz fark daha volume'lü çaldıklarını söyledi.
    Hertzleri sordum, elimden çok yanmış hertz geçti dedi.
    Dedim acaba tizlerimi kısabilirmiyiz, crossover'dan zaten -3 yaptığını söyledi.
    Teyp olarak alpine'a tekrar değindi ama maalesef bütçe meselesi.

Uzun lafın kısası bu kesme işi bu amfilerin hastalığı dedi geçti.
    Eğer durum böyle ise büyük ihtimal bu amfi hoparlör seçiyor olabilir. Kickerdan başkasıyla uyum sorunu olabilir.
    Ki olabiliritesi de muhtemeldir. Adamlar kendi ürünlerini satmak için böyle bir tasarıma gitmiş olabilirler.
    Hsk komponent diyordum ama... uygun fiyata rs bulabilirsem denemek isterim.
    Ks serisi desem onlar da 75 watt.. amfiye yazık. Ama yinede bu işler bütçe meselesi tabii ki.

• mid takımlarını değiştirmeye karar verdım.kıckerın 1000 tl lık anfısınıde alsam bu mıdlerle uyum sağlıyacahı garantısı yokmuş.bu mıdlere ROCKFORD FOSGATE T1000 anfıyı onerıyor coğu kısı.ama o kadar para vermeyı dusunmuyorum.
  • Zaten ağzı olan konuşuyor. Ben anlamıyorum bu işi...
    Eldeki komponentlerin gücü belli, amfinini gücü belli... yok beslerdi de, beslmezdi de...

Birde geldim forumlara danışarak aldım bu mid. sistemini. Çok bilenler işte konu burada. Isınıyor, kesiyor.
    Ama konu beslerdi beslemezdiye gelince off fofff... kağıt üstüne karalanmadık yer bırakmıyor.
    Neymiş; artisliğin kadar değil, paran kadar tecrüben kadar konuşacakmışsın. 2 forum 3 dergi okumakla kulakçı olunmuyormuş.

Hayır o da değil, şunu deseler anlıycam. Senin amfi kickersa uyumlu olması için şu kicker komponenti kullan,
    ama arkadaşın infinity komponentlerine infinty amfi öneren yok... Yok tam besler tam denk gelir. Sanki minareye kılıf uyduruluyor.

Neyse, efesaruhan kardeş

Benim akünün orada sigorta bağlantısı vardı. Orada ark oluşmuş sanırım. Adam açtı düzeltti sıktı.
    Sakarya-istanbul gidiş dönüş hiç kesme yaşamadım. Ama amfide yine ısınma vardı.
    Ben gözümü hsk'lara dikmişken acaba kicker rs alsam mı diye bütçeyi zorlarken dolarda aldı başını gitti...
    Sanırım biraz daha bekleme sürecine giricem.

• arkadaşlar anfi ile ilgili pendikde cadence ve for-x markalarında turkıye bırıncılıği ve dunya ucuncüsü olmus olan ultimate firmasının sahibi veysel abiye konu ile ilgili yardımcı olmasını ıstedım.kendisi oncelıkle alt yapıyı yeniledi.sonrasında sıgortayı değiştirip anfinin bağlantısnı ve ayarlarını yaptı.şuan için bir problem yok aracımdakı ses sitemının düzelmesınden ziyade profosyenel bir tesisatcıya kavuştuğuma sevındım.hem maddi anlamda hemde manevi anlamda cok yardımcı ve ilgili bir ınsan.benim gibi kapı kapı tesisatcı gezmek istemiyorsanız ,ben azı yanmıs bır ınsan olarak ultimate fırmasını tavsıye edıyorum.forumdakı ve cevremdekı tüm ınsanları buraya yonlendırcem.işcilik ve parçadan asla kaçmıyor.yer ve adresle ılgılı bilgi almak ısteyen varsa cep telefonunmdan bana ulasabılırler..( 5332552439 )işallah aşşağıdakı lıngde dinliyceğiniz ses sistemıne bır gun kavusurum.konu ıle ılgılı emeği gecen herkeze tesekkurler..

http://www.youtube.com/watch?v=WgUmOP7b1zI&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efesaruhan -- 6 Ağustos 2011; 0:21:17 >

• Kablolama olarak aküden arkaya çekerken, kaç awg'lik kablo kullandılar. (Bendeki 4 awg idi)
    Ayrıca her amfiye ayrı ayrı mı çektiler? (Bende 4 awg ile mono amfiye girdiler, monodan bir kablo ile de komponent amfisine girdiler)

Umarım sorunlarınız çözülmüştür.
  • Araca kurulacak ses sisteminde kullanılacak altyapı bileşenlerinin önemi büyüktür
    En doğrusu, aküden bagaja 0 awg çekip, oradan da amfilere bloklarla dağıtmaktır
    Eksiksiz bir altyapı 1.000 Tl ye bile malolabilir
    Zaten Stinger ın 0 awg güç kablo kiti 250-300 Tl arasında

kıcker 650.4 anfi ısınma sorunu

• eskı kablo 4 avg ıdı.lakın bu kabloyu beğenmedı.normalde 2 avg kullancaktı aracım buna musaıd olmadıgı ıcın ve aracımı 7 ay sonra degıstırecegım ıcın ben ıstemedım.kalıtelı ve korumalı bır alt yapı hazırladı.arka tarafa bır kablo cekıp onu kapacıtorden anfilere dağittı.çokda toplu şık ve guzel oldu.
  • slm arkadaşlar bendede aynı sorun var ama sızınkı gibi değil ben de evde kullanıyorum 2 takım infinity hop gene infiniti komp 1 takım xetec 5 kanal anfı 3.5 kapastr unitede 5050 ub pionner var kesılme yapiyodu anfıden cok uraştım sorunu sole cozdukkk butun kaploları tekrar dan gozden gecirdık guc kaynandan gelen kabloda biraz gevseme wardi onun harıcınde su anda bile eskı komp osun hop olsun patlatma testı bile yapiyoruz ısın ma yok ve bunuda ben kendım bağladım sadece kullanılan kablo kalıtelı olsun yeter ve anfıde cın malı xetec 172.5 ix model bişe
    ve güc kaynağida 13.7 volt 45 amper kapastordede gosteriyo zaten başkada bişe yok taş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadece_aziz -- 6 Temmuz 2012; 13:22:18 >
  • Ben bu anfiyle dual esk 165 yaktım.....Önce tizler yandı daha sonra crossoverların kondansatörleri dahi patladı tabi birkaç gün arayla..... o zamanlar çok deliydik caddede spl yarışmacısı gibi dolaşıyoduk ...ya çok iyi bir anfi yada çok kötü...Benimki Isınma problemi yapmıyodu ama uygun mid takımı bulamadan sattım...sana tavsiyem anfinin içini aç ve bak orijinalmi diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇıktımİncirAğacına -- 8 Temmuz 2012; 20:09:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Araca kurulacak ses sisteminde kullanılacak altyapı bileşenlerinin önemi büyüktür
    En doğrusu, aküden bagaja 0 awg çekip, oradan da amfilere bloklarla dağıtmaktır
    Eksiksiz bir altyapı 1.000 Tl ye bile malolabilir
    Zaten Stinger ın 0 awg güç kablo kiti 250-300 Tl arasında

Son resimdeki alt yapı komple benim ekipmanlar Stinger Expert caraudioturkey deki günler aklıma geldi bir an

• Delerıum kullanıcısına yanıt
    ÖNCELIKLE S.A SAYGILAR ELİMDE BİR ADET kıcker kx700.5 ANFI MEVCUT ANFININ HAKKINDA BILGI ALMAK ISTIYORUM NASIL BIR ANFIDIR NELER BESLER TATLI VE KALITELI CALARMI BIRDE kıcker kx700.5 VS JBL 755.6 HANGISI DAHA KALITELI SES VERIR HANGISI DAHA IYIDIR ? KICKERDE 3 ADET 30 AMPER SIGORTA VAR :)
  • Selamlar,

D Class bir amfiniz var sınıfında iyi ve güçlü bir cihaz ancak ben şahsen kicker ses rengini sevmiyorum ve 5 kanal amfi 4x110 ve son kanalı subwoofer için 2 ohm da 600w rms gücünde ancak ses kalitesi olarak JBL tavsiye ederim. İnfinity Kappa veya Hertz HSK serileriyle güzel performans alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.