Şimdi Ara

Kifoz ve Skolyoz hakkında birkaç ufak öneri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
7
Favori
101.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 16 yasindayim 78 derece kifozum var ameliyat olucam ama agustosta ucakla yurtdisina gitmem lazim ben nisan 20-25 arasi ameliyat olsam agustos basi yani 3.5 ay sonra ucagi kaldirabilir miyim yani ameliyattan 3.5 ay sonra rahatca yuruyebiliyor musunuz onu sormak istedim... Simdiden verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Togibori

Merhaba 16 yasindayim 78 derece kifozum var ameliyat olucam ama agustosta ucakla yurtdisina gitmem lazim ben nisan 20-25 arasi ameliyat olsam agustos basi yani 3.5 ay sonra ucagi kaldirabilir miyim yani ameliyattan 3.5 ay sonra rahatca yuruyebiliyor musunuz onu sormak istedim... Simdiden verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bu konu kişiye göre değişebilir. Yani 1-2 ay içerisinde çok rahat olanlar da var, 6 ay sıkıntı çekebilenler de. Ameliyatınızda bir aksilik olmaz ise ve siz de ameliyat sonrası kendinize dikkat ederseniz tahminimce yolculuk konusunda bir sıkıntı çıkmaz. Normal şartlarda doktorunuz sizden her 3 ayda bir kontrole gitmenizi ister. Siz ameliyat sonrası doktorunuza bu konu ile ilgili bilgi verirseniz gitmeden önce bir muayene yapılabilir. 3.5 ay içerisinde kendinize iyi bakarsanız bir sorun olacağını sanmıyorum fakat yine de yolculuk öncesinde doktorunuza danışmanızda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilakress

quote:

Merhaba 16 yasindayim 78 derece kifozum var ameliyat olucam ama agustosta ucakla yurtdisina gitmem lazim ben nisan 20-25 arasi ameliyat olsam agustos basi yani 3.5 ay sonra ucagi kaldirabilir miyim yani ameliyattan 3.5 ay sonra rahatca yuruyebiliyor musunuz onu sormak istedim... Simdiden verdiginiz cevaplar icin tesekkur ederim

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bu konu kişiye göre değişebilir. Yani 1-2 ay içerisinde çok rahat olanlar da var, 6 ay sıkıntı çekebilenler de. Ameliyatınızda bir aksilik olmaz ise ve siz de ameliyat sonrası kendinize dikkat ederseniz tahminimce yolculuk konusunda bir sıkıntı çıkmaz. Normal şartlarda doktorunuz sizden her 3 ayda bir kontrole gitmenizi ister. Siz ameliyat sonrası doktorunuza bu konu ile ilgili bilgi verirseniz gitmeden önce bir muayene yapılabilir. 3.5 ay içerisinde kendinize iyi bakarsanız bir sorun olacağını sanmıyorum fakat yine de yolculuk öncesinde doktorunuza danışmanızda fayda var.

oncelıkle herkeze ıyı forumlar dılerım yazın kıfoz amelıyatı oldum bu ısı en ıyı bılenlerden bırıyım kıme olunur kım yapar felan a gelınce bu ısı asıl olarak beyın cerrahları yapar ama eger cok saglamsa ve omurilikciyse ortopetisde yapar bu ameliyatı her doktor yapaamaz nasıl dersenız herkez yapar ama ıyı yapamaz dıyım bu amelıyatı turkıyede yapacak adam akıllı 5 tane doktor var yanlıs hatırlamıyorsam 1 ankara da 2 izmirde 2 istanbulda 1 ıde kayseride ben kayseride sevkı erdeme oldum adam hafız kayserinın en buyuk camılerınden hunat camınde yıllarca teravih namazı kıldırdı aadamın elıyuzu nur dolu ben doktor tavsiyem sevkı erdemdır amelıyat ıle kısa bılgı verıyım:
    ameliyata 8.30 da gırdım 11.45 de odamdaymısım toplam 2 unıte kan verdıler ve 10 dk bıle yogunbakımda yatmadım amelıyyattan sonra kı gun yuruttuler benı kesınlıkle brda anlatılan kadar korkulacak bırsey yok. benden amelıyat olacaklara kesınlıkle tavsiyelerım sunlardır: kesınlıkle ve kesınlıkle korkmayın ben amelıyatta hıc acı cekmedım sadece pansuman da cok acı cektım 2 ıncı gunde yanı sızı yuruttuklerı gun ıstıfra etmeye bakın onun ıcın hıc ıcmedıgınız kadar su ıcın ben tamı tamına 1 saat ıcınde 19 kere ıstıfra ettım cok faydasını goreceksınız emın olun vucudunuzdakı anestezıyı atacaksınız amelıyattan cıkınca yaklasık 1 ay 45 gun sonra yuzmeye gıdın 1 ay boyunca benden tavsiye sızlere soracagınız ne olursa olsun pm atabılırsınız herkeze gecmıs olsun dıyorum ıyı forumlar. . .

• Biladerde ve bendede kifoz var. Bilader bugün doktora gitti, 27 yaşında kendisi ve 66 derece demiş doktor. Fazla geç kalınmadan ameliyat olması gerekiyor demiş. Ama hayati risk taşıyor diyince biraz karar vermesi zor. Birde burdaki yazıları okuyunca ne kadar zor olduğu anlaşılıyor.. Bi videodan izledim omurgaya düz olması için bildiğin demir çubuk bağlıyorlar. Bunun vücut hareketlerine herhangi bir zararı var mı acaba? Eskisi gibi istenilen kadar esnek olunabiliniyor mu? 8-10 sene sonra kötü bir etkisi olur mu? Aslında çok sorum varda ilk aklıma takılan bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Biladerde ve bendede kifoz var. Bilader bugün doktora gitti, 27 yaşında kendisi ve 66 derece demiş doktor. Fazla geç kalınmadan ameliyat olması gerekiyor demiş. Ama hayati risk taşıyor diyince biraz karar vermesi zor. Birde burdaki yazıları okuyunca ne kadar zor olduğu anlaşılıyor.. Bi videodan izledim omurgaya düz olması için bildiğin demir çubuk bağlıyorlar. Bunun vücut hareketlerine herhangi bir zararı var mı acaba? Eskisi gibi istenilen kadar esnek olunabiliniyor mu? 8-10 sene sonra kötü bir etkisi olur mu? Aslında çok sorum varda ilk aklıma takılan bunlar...

Bende ehlers danlos sendromu olduğu için direk masada kalacağım söylendi ve olamadım.Demir çubuklar neresi bloke edilirse oraya takılıyor ve orası tamamen fleksibilitesini yani esnekliğini kaybediyor.Kötü etkileri yok.Ben size kendi doktorumu önerebilirim.Türkiyede bir numara bu konuda.Benim hayatımı o kurtardı Devlette gözü kara ameliyatımı yapacaklardı o genetik test istedi ve gerçekten kurtuldum..Ben izmirden istanbula sırf onun için gittim ve gerçekten değer...Adımı verirseniz tanırda zaten:)

• quote:

karael3256
    oncelıkle herkeze ıyı forumlar dılerım yazın kıfoz amelıyatı oldum bu ısı en ıyı bılenlerden bırıyım kıme olunur kım yapar felan a gelınce bu ısı asıl olarak beyın cerrahları yapar ama eger cok saglamsa ve omurilikciyse ortopetisde yapar bu ameliyatı her doktor yapaamaz nasıl dersenız herkez yapar ama ıyı yapamaz dıyım bu amelıyatı turkıyede yapacak adam akıllı 5 tane doktor var yanlıs hatırlamıyorsam 1 ankara da 2 izmirde 2 istanbulda 1 ıde kayseride ben kayseride sevkı erdeme oldum adam hafız kayserinın en buyuk camılerınden hunat camınde yıllarca teravih namazı kıldırdı aadamın elıyuzu nur dolu ben doktor tavsiyem sevkı erdemdır amelıyat ıle kısa bılgı verıyım:
    ameliyata 8.30 da gırdım 11.45 de odamdaymısım toplam 2 unıte kan verdıler ve 10 dk bıle yogunbakımda yatmadım amelıyyattan sonra kı gun yuruttuler benı kesınlıkle brda anlatılan kadar korkulacak bırsey yok. benden amelıyat olacaklara kesınlıkle tavsiyelerım sunlardır: kesınlıkle ve kesınlıkle korkmayın ben amelıyatta hıc acı cekmedım sadece pansuman da cok acı cektım 2 ıncı gunde yanı sızı yuruttuklerı gun ıstıfra etmeye bakın onun ıcın hıc ıcmedıgınız kadar su ıcın ben tamı tamına 1 saat ıcınde 19 kere ıstıfra ettım cok faydasını goreceksınız emın olun vucudunuzdakı anestezıyı atacaksınız amelıyattan cıkınca yaklasık 1 ay 45 gun sonra yuzmeye gıdın 1 ay boyunca benden tavsiye sızlere soracagınız ne olursa olsun pm atabılırsınız herkeze gecmıs olsun dıyorum ıyı forumlar. . .

Öncelikle sana hak veriyorum ama 2007 yılında bu ameliyatı oldum 14 yaşında 75 derece kifozum vardı gazi üni ank ortapedide oldum bu ameliyatı. ameliyatımın süresi sabah 8 den akşam 15.30 a kadardı yaklaşık 53 dikiş vardı sırtımda tel şeklinde yani zımba 2 dikiş boynumda 6 ünite kan verdiler 4 platin takıldı sırtıma direkt odama getirdiler ameliyattan sonra 5 gün yattım hastanede daha yatırcaklardı yatmadım hiç bişe canım istemedi yemek olarak 3 gün narkozlu nedediğini bilmeden:) dediğin gibi eğer bant plaster olmassa pansumanda can çekişiyosun resmen ama bünyeye göre 3 ay korseyle gezdim bu arada 5 cm daha boyum uzun duruomuş doktorum dio 1 2 yıl ağırlıktan uzak duruın bence

• Merhaba arkadaslar sonunda ameliyatımı oldum ameliyatımı ahmet alanay yaptı, 10 saat sürdü 26 vida ve 2 uzun platin çubuk taktılar uyandığımda yogun bakımdaydım ve zaman kesinlikle geçmiyordu her tarafımda borular vardı 2 kolumdada damar yolu icin serum, 3 tane diren, sonda, burundan mideye kadar baska bir boru ve boynumdanda bitane boru girmişti hiç kimse yoktu ameliyattan akşam 7 de cıktım ve odama öğlen 1 de geldim ağrılar sızlamalar oluyordu ama yoğun bakımdan iyidir neyse 2. gün beni kaldırdılar ve yürüttüler ilk yürüdüğünüzde robot gibi hissediyosunuz ama sonraki günler çok rahatlıyorsunuz tek sıkıntım uyku oldu cidden geceleri saat başı uyanıyordum ama 3-4 güne çok rahat biçimde uyur duruma geldim.... Ben bu ameliyatı çok düşündüm olsam ayrı bir dert olmasam ayrı derdim ve her doktor farklı şeyler söylüyordu yani ameliyat sonrasının nasıl birşey olduğunu adam gibi açıklayabilecek kimse yoktu ameliyat olmamdan 26 gün geçti çok rahatım hemen hemen hayatımda gerekli olabilecek herşeyi yapıyorum ve her konu kafamda açıklığa kavuştu o yüzden bana ne sormak isterseniz sorabilirsiniz ve cevaplamaktan mutluluk duyarım sorularınızı erelmalit@gmail.com a gönderebilirsiniz herkese geçmiş olsun ve bol şifalar

• arkadaşlar bende de skolyoz var kocaelide oturuyorum ama burada bu hastalıga bakan bir uzman yok ist. ya da yakın şehirlerde bildiğiniz doktor var mı?
  • EOrtopedi.com

ORTOPEDİ BİLGİ BANKASI

Arkadaşlar bu siteyi şiddetle tavsiye ederim ,
    Tüm ortopedik hastalıklar ile ilgili net anlaşılır ve detaylı bilgilerin yer aldığı çok kapsamlı bilgilendirme sitesidir.
    Ayrıca ameliyat animasyonlarıda bulmak mümkündür.

Kifoz ve Skolyoz hakkında birkaç ufak öneri

• beyler tek soru soracağım net cevap verirseniz sevinirim bendede kifoz var geçer mi bu kendi kendine
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ragon

beyler tek soru soracağım net cevap verirseniz sevinirim bendede kifoz var geçer mi bu kendi kendine

Geçmiş Olsun.Kendi Kendiliğinden geçmez ama bi doktora gözükürsen iyiolacaktır senin için. Oğlumda da 46 derece kifoskolyoz vardı 3 ay önce ameliyat oldu ameliyatı çok başarılı geçti. Tam 6 saat 30 dakika sürdü ameliyatı. Şu an dikkat etmesi gereken bi kaç şey var. Onun dışında bi kısıtlaması yok. 15 gün sonra ayağa kalktı şu an çok iyi çok şükür. Ameliyatını Kayseri Tıp Fakultesi Prof.Dr.Mahmut ARGÜN hocama yaptırdık. Sormak istedikleriniz olursa pm ile sorabilirsiniz. Herkese çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 17.03.2009

merhaba sana sormak ıstedıım bırkac sey var bende 22 yasındaım 3 yıldır felan agrılarım sıklastı %65 egrılık olduu solendı cekılen fılmler sonuucnda ama ben amelıyatı kabul etmedım sımdı 2 yıldır gıtmedım doktora ve dık durmaya calıstıım ıcın ııce agrılkarım cogaldı bılırsın sende zorladıkca ııce artıo acı ve ne kadar dıkat etsemde dahada artııını düşünüorum bu egrılıgın.sana sorum hatta korkum bu amelıyattan sımdı ne kadar acı ceksemde sonucta hıcbır harekette zorlanmıorum .ama bu amelıyatı olunca normal hareket edemezmısım gıbı gelıo artı dıkıs ızlerı artı tam olarak ne zaman ayaga kalkılıo ve platın cıkartılıo dıe duydum sende ole bişi oldumu off kafam dolu ıste aslında ulasabıleceım bı numara yada bı maıl adresı verırsen cook sevınırım teşekkurler

Çok özür dilerim uzun süredir bu konuya bakmıyordum. eğer ki sormak istedikleriniz varsa gypsies.g@hotmail.com msn adresinden yada 0554 739 05 03 no lu telefondan bana ulaşabilirsiniz.

eğer 18 yaşından küçüksen platinlerin çıkartıldığı doğru ama yaş ilerledikçe düzelme ihtimali düştüğünden platinler sabit kalıyor. yani ömür boyu çıkartılmıyor.

iz konusunda hiç kafanda takıntı yapma derim. umursamıyorsun bile.

kendini o kadar zorlamak yerine doktordan korse vermesini isteyebilirsin. ilk başlarda zorlanırsın ama birkaç ay içine alışırsın korseye.

ayrıca ilk başta dediğim gibi yüzmek en güzel ilaç bu konuda. bol bol yüz. hatta sudan çıkma :)

ameliyat olunca normal hareket edemediğin doğru ama ömür boyu değil. ilk 2 yıl eğilmek yasak. ağır kaldırmadan kendini zorlamadan dikat etmen gerek.

şuanda 8 ay oldu ameliyat olalı. ama yapmamam gerekenler konusunda hiçbir sıkıntım yok. kendime dikkat etmemeye çalışıyorum.

ameliyatın riskleri büyük, öncelikle doğal tedavileri öneririm. ama görüştüğün doktorlar ameliyat şart diyorsa da kaçman pek doğru olmaz.

ayrıca bu ameliyatın prosedürüne göre 70 derecenin altında olanların ameliyat yapılması uygun görülmüyor.

sonuçta 2 adet 40 cm lik çubuk ve 18 adet 6 cm uzunluğunda platin vida bulunuyor. kolay değil.

bu arada eğer merak edenler varsa ameliyatdan 20 gün sonraki görüntüm :)

http://img233.imageshack.us/img233/4104/zlem231.jpg
    Bu hastalık ortopediye mi giriyor fizik tedaviye mi?

Başından bu rahatsızlığı geçirip de şuan sağlıklı olan arkadaşlar varsa konuya bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 4 Kasım 2013; 21:58:15 >

• bende var ama yana yatık değil bildigimiz kambur bi yardım etseniz

• Arkadaşlar bazı dönemler foruma girecek vakit bulamadığımdan forum üzerinden çok fazla yardımcı olamadım fakat elimden geldiğince kendi tecrübelerim kadarıyla yardımcı olabilirim
  • 2o yaşındayım 45 kifozum var 23 skolyozum var ameliyat olmam gerekir mi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: karael3256

quote:

quote:

merhaba. kifoz ameliyatı olunacaksa İzmirde 2 tane öne çıkan doktor var demişsiniz. muhtemelen biri emin alıcı diğeri kim, paylaşabilir misiniz

• Wilakress W kullanıcısına yanıt
    Merhaba acaba sklyoz ameliyatindan sonra aci cektinizmi cok agri oluyormu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wilakress W kullanıcısına yanıt
    Merhaba acaba sklyoz ameliyatindan sonra aci cektinizmi cok agri oluyormu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olmadan hayatına devam eden var mı?
  • Arkadaşlar kifoz hastasıyım istanbulda ameliyat olabilecegim devlet hastanesi varmı yardımcı olursanız çok sevinirim...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.