Şimdi Ara

Kifoz ve Skolyoz hakkında birkaç ufak öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
7
Favori
101.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. kısa bir süre önce kifoz-skolyoz ameliyatı geçirdim. Bu konu hakkında sorunları ve şüpheleri olan arkadaşlar için birşeyler söylemek istedim.

Kifoz ve Skolyoz nedir diye merak edenler için ;

Skolyoz : Ergenlik öncesi ya da erken ergenlik döneminde omurganın yana doğru açılmasıyla ortaya çıkan skolyoz hastalığı (omurga eğriliği) ' dir.

Kifoz da; skolyoz gibi omurganın öne doğru olan eğriliğidir.

Kifoz ve skolyoz belirtileri genellikle 11-12 yaş sonrası ortaya çıkıyor. tabiki böyle bir şart yok daha geç yada erken de olabiliyor.

bazı ufak belirtileri de resimde görüldüğü gibi bel yada sırtta oluşan yanlara doğru veya öne doğru eğilmelerdir.

Bazı yan etkileri : omurga ve omurilik vücudun dengesini koruduğu için omurgada oluşan eğrilikler vücudun ağırlık merkezini bozabiliyor. belde, sırtta ve boyunda ağrılara yol açabiliyor. tabi bunlarla da sınırlı değil. omurgadaki eğrilik nedeniyle göğüs kafesi iç organlara baskı yapıyor. kalp, ciğerler ve böbreklerin 100% çalışmasına engel oluyor.

Nekadar erken teşhis edilirse düzelme ihtimali de okadar büyük oluyor. Benim kifoz olduğum 13 yaşımdayken ortaya çıktı ve şuanda 22 yaşındayım. yıllardır sürekli doktor kontrolündeyim. dr lar gerek görmediği için daha erken ameliyat yapılmadı.

fakat 2 ay önce doktorum ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve büyük bir ameliyat ile omurgama platinler ve vidalar bağlandı.

ameliyatımda bana 14 ünite kan verildi. kesik büyük olduğundan kanamayı durdurmak da zor oluyor.
    ameliyatdan sonra ilk 3 gün kıpırdamadan yattım. 4. gün ilk kez ayağa kalktım ve birkaç adım attıktan sonra tekrar yatırdılar. 5. gün de ufak ufak yürümeke başladım. ilk 1 hafta çok zor geçti. kolay deil vücuda alışık olmayan cisimler yerleştirildi. 8. gün taburcu edildim. ameliyattan 15 gün sonra dikişlerim alındı { 58 tane :) } dikişler alınana kadar başkasının yardımıyla yatıp kalktım. sonrasında yavaş yavaş alışmaya başladım ve kendim kalkmaya başladım. çok şükür şuanda çok sağlıklıyım. eskisinden çok daha iyi durumdayım.

Biraz fazla konuşmuş olabilirim :) sizlerde yada yakınlarınızda kifoz-skolyoz var ise; kesinlikle her daim dik durmalarını sağlayın. düzenli olarak yüzün. şınav-mekik ve barfiks çekin. bunlar doktorların bana önerdikleri.

umarım ufakda olsa bir faydam olmuştur.

UNUTMAYIN. SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNCE GELİR. UFACIK BİR YARALANMADA BİLE CANIMIZ ÇOK ACIYORSA, BENİM DURUMUMA DÜŞMEMEK İÇİN HER DAİM KENDİNİZE ÇOK DİKKAT EDİN. BOL BOL SPOR YAPIN :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilakress -- 8 Aralık 2008; 0:59:07 >

• arkadaşım çok geçmiş olsun, büyük bir badire atlatmışsın...

Ameliyatı nerede oldun? özelde çok tuzludur da fiyat olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroil

arkadaşım çok geçmiş olsun, büyük bir badire atlatmışsın...

quote:

Orjinalden alıntı: destroil

teşekkür ederim. ameliyatı izmir 9 eylül üniversitesinde Prof. Dr. Emil Alıcı yaptı. Eğer ki ameliyat olucak arkadaşımız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Bu ismi nerde kime sorsanız alanında 1 numara olduğunu söyleyeceklerdir.

Dediğin gibi normalde biraz tuzlu oluyo bu ameliyat. Masraflar ortalama 13.000 ytl tuttu ama ssk karşıladı. Dr ücreti olarak da 3.000 ytl yatırdık hastaneye.

Ankarada Prof. Dr. Ali Şehirlioğluyla da görüşmüştüm ssk nın karşıladığı masraflar harici 6.000 ytl istemişti. Hem deneyim açısından hemde fiyat açısından Emin hoca daha uygun geldi bende izmirde oldum ameliyatı. Oldukca memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilakress

quote:

Orjinalden alıntı: destroil

teşekkür ederim. ameliyatı izmir 9 eylül üniversitesinde Prof. Dr. Emil Alıcı yaptı. Eğer ki ameliyat olucak arkadaşımız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Bu ismi nerde kime sorsanız alanında 1 numara olduğunu söyleyeceklerdir.

Dediğin gibi normalde biraz tuzlu oluyo bu ameliyat. Masraflar ortalama 13.000 ytl tuttu ama ssk karşıladı. Dr ücreti olarak da 3.000 ytl yatırdık hastaneye.

Ankarada Prof. Dr. Ali Şehirlioğluyla da görüşmüştüm ssk nın karşıladığı masraflar harici 6.000 ytl istemişti. Hem deneyim açısından hemde fiyat açısından Emin hoca daha uygun geldi bende izmirde oldum ameliyatı. Oldukca memnunum.

Alıntıları Göster
    Huh... Çok geçmiş olsun... Ameliyat kaç saat sürdü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Karos N.

Huh... Çok geçmiş olsun... Ameliyat kaç saat sürdü?

Alıntıları Göster
    teşekkürler. 5 saat ameliyat sürdü. 12 saat de yoğun bakımda kaldım.
  • quote:

teşekkürler. 5 saat ameliyat sürdü. 12 saat de yoğun bakımda kaldım.

Alıntıları Göster
    zor bir ameliyat anlattığına göre... geçmiş olsun
  • Merhaba.Bende 22 yaşındayım yıllardır herkes neden dik durmuyorsun derdi birçok kez doktora gittim ama bütün doktorlar duruş problemi var zamanla geçer dedi.Geçenlerde gittiğim doktor bir omzumun diğerine oranla dar olduğunu,omuzlarımın içe dönük olduğunu sırtımda hafif öne eğrilik olduğunu söyledi.MR verdi daha henüz sonuçları göstermedim ama ciddi korkuyorum.Bol bol yüz dedi fiziksel hareketler verdi.Sizce yüzme ve bu hareketler sırtımdaki eğriliği düzeltirmi?yoksa yaşım bu tedavi için geç mi?Şimdiden teşekkür ederim ve geçmiş olsn
  • merhaba sana sormak ıstedıım bırkac sey var bende 22 yasındaım 3 yıldır felan agrılarım sıklastı %65 egrılık olduu solendı cekılen fılmler sonuucnda ama ben amelıyatı kabul etmedım sımdı 2 yıldır gıtmedım doktora ve dık durmaya calıstıım ıcın ııce agrılkarım cogaldı bılırsın sende zorladıkca ııce artıo acı ve ne kadar dıkat etsemde dahada artııını düşünüorum bu egrılıgın.sana sorum hatta korkum bu amelıyattan sımdı ne kadar acı ceksemde sonucta hıcbır harekette zorlanmıorum .ama bu amelıyatı olunca normal hareket edemezmısım gıbı gelıo artı dıkıs ızlerı artı tam olarak ne zaman ayaga kalkılıo ve platın cıkartılıo dıe duydum sende ole bişi oldumu off kafam dolu ıste aslında ulasabıleceım bı numara yada bı maıl adresı verırsen cook sevınırım tesekkurler

quote:

Orjinalden alıntı: Wilakress

Merhaba arkadaşlar. kısa bir süre önce kifoz-skolyoz ameliyatı geçirdim. Bu konu hakkında sorunları ve şüpheleri olan arkadaşlar için birşeyler söylemek istedim.

Kifoz ve Skolyoz nedir diye merak edenler için ;

Skolyoz : Ergenlik öncesi ya da erken ergenlik döneminde omurganın yana doğru açılmasıyla ortaya çıkan skolyoz hastalığı (omurga eğriliği) ' dir.

Kifoz da; skolyoz gibi omurganın öne doğru olan eğriliğidir.

Kifoz ve skolyoz belirtileri genellikle 11-12 yaş sonrası ortaya çıkıyor. tabiki böyle bir şart yok daha geç yada erken de olabiliyor.

bazı ufak belirtileri de resimde görüldüğü gibi bel yada sırtta oluşan yanlara doğru veya öne doğru eğilmelerdir.

Bazı yan etkileri : omurga ve omurilik vücudun dengesini koruduğu için omurgada oluşan eğrilikler vücudun ağırlık merkezini bozabiliyor. belde, sırtta ve boyunda ağrılara yol açabiliyor. tabi bunlarla da sınırlı değil. omurgadaki eğrilik nedeniyle göğüs kafesi iç organlara baskı yapıyor. kalp, ciğerler ve böbreklerin 100% çalışmasına engel oluyor.

Nekadar erken teşhis edilirse düzelme ihtimali de okadar büyük oluyor. Benim kifoz olduğum 13 yaşımdayken ortaya çıktı ve şuanda 22 yaşındayım. yıllardır sürekli doktor kontrolündeyim. dr lar gerek görmediği için daha erken ameliyat yapılmadı.

fakat 2 ay önce doktorum ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve büyük bir ameliyat ile omurgama platinler ve vidalar bağlandı.

ameliyatımda bana 14 ünite kan verildi. kesik büyük olduğundan kanamayı durdurmak da zor oluyor.
    ameliyatdan sonra ilk 3 gün kıpırdamadan yattım. 4. gün ilk kez ayağa kalktım ve birkaç adım attıktan sonra tekrar yatırdılar. 5. gün de ufak ufak yürümeke başladım. ilk 1 hafta çok zor geçti. kolay deil vücuda alışık olmayan cisimler yerleştirildi. 8. gün taburcu edildim. ameliyattan 15 gün sonra dikişlerim alındı { 58 tane :) } dikişler alınana kadar başkasının yardımıyla yatıp kalktım. sonrasında yavaş yavaş alışmaya başladım ve kendim kalkmaya başladım. çok şükür şuanda çok sağlıklıyım. eskisinden çok daha iyi durumdayım.

Biraz fazla konuşmuş olabilirim :) sizlerde yada yakınlarınızda kifoz-skolyoz var ise; kesinlikle her daim dik durmalarını sağlayın. düzenli olarak yüzün. şınav-mekik ve barfiks çekin. bunlar doktorların bana önerdikleri.

umarım ufakda olsa bir faydam olmuştur.

UNUTMAYIN. SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNCE GELİR. UFACIK BİR YARALANMADA BİLE CANIMIZ ÇOK ACIYORSA, BENİM DURUMUMA DÜŞMEMEK İÇİN HER DAİM KENDİNİZE ÇOK DİKKAT EDİN. BOL BOL SPOR YAPIN :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 17.03.2009

merhaba sana sormak ıstedıım bırkac sey var bende 22 yasındaım 3 yıldır felan agrılarım sıklastı %65 egrılık olduu solendı cekılen fılmler sonuucnda ama ben amelıyatı kabul etmedım sımdı 2 yıldır gıtmedım doktora ve dık durmaya calıstıım ıcın ııce agrılkarım cogaldı bılırsın sende zorladıkca ııce artıo acı ve ne kadar dıkat etsemde dahada artııını düşünüorum bu egrılıgın.sana sorum hatta korkum bu amelıyattan sımdı ne kadar acı ceksemde sonucta hıcbır harekette zorlanmıorum .ama bu amelıyatı olunca normal hareket edemezmısım gıbı gelıo artı dıkıs ızlerı artı tam olarak ne zaman ayaga kalkılıo ve platın cıkartılıo dıe duydum sende ole bişi oldumu off kafam dolu ıste aslında ulasabıleceım bı numara yada bı maıl adresı verırsen cook sevınırım teşekkurler

Çok özür dilerim uzun süredir bu konuya bakmıyordum. eğer ki sormak istedikleriniz varsa gypsies.g@hotmail.com msn adresinden yada 0554 739 05 03 no lu telefondan bana ulaşabilirsiniz.

eğer 18 yaşından küçüksen platinlerin çıkartıldığı doğru ama yaş ilerledikçe düzelme ihtimali düştüğünden platinler sabit kalıyor. yani ömür boyu çıkartılmıyor.

iz konusunda hiç kafanda takıntı yapma derim. umursamıyorsun bile.

kendini o kadar zorlamak yerine doktordan korse vermesini isteyebilirsin. ilk başlarda zorlanırsın ama birkaç ay içine alışırsın korseye.

ayrıca ilk başta dediğim gibi yüzmek en güzel ilaç bu konuda. bol bol yüz. hatta sudan çıkma :)

ameliyat olunca normal hareket edemediğin doğru ama ömür boyu değil. ilk 2 yıl eğilmek yasak. ağır kaldırmadan kendini zorlamadan dikat etmen gerek.

şuanda 8 ay oldu ameliyat olalı. ama yapmamam gerekenler konusunda hiçbir sıkıntım yok. kendime dikkat etmemeye çalışıyorum.

ameliyatın riskleri büyük, öncelikle doğal tedavileri öneririm. ama görüştüğün doktorlar ameliyat şart diyorsa da kaçman pek doğru olmaz.

ayrıca bu ameliyatın prosedürüne göre 70 derecenin altında olanların ameliyat yapılması uygun görülmüyor.

sonuçta 2 adet 40 cm lik çubuk ve 18 adet 6 cm uzunluğunda platin vida bulunuyor. kolay değil.

bu arada eğer merak edenler varsa ameliyatdan 20 gün sonraki görüntüm :)

http://img233.imageshack.us/img233/4104/zlem231.jpg

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 17.03.2009

merhaba sana sormak ıstedıım bırkac sey var bende 22 yasındaım 3 yıldır felan agrılarım sıklastı %65 egrılık olduu solendı cekılen fılmler sonuucnda ama ben amelıyatı kabul etmedım sımdı 2 yıldır gıtmedım doktora ve dık durmaya calıstıım ıcın ııce agrılkarım cogaldı bılırsın sende zorladıkca ııce artıo acı ve ne kadar dıkat etsemde dahada artııını düşünüorum bu egrılıgın.sana sorum hatta korkum bu amelıyattan sımdı ne kadar acı ceksemde sonucta hıcbır harekette zorlanmıorum .ama bu amelıyatı olunca normal hareket edemezmısım gıbı gelıo artı dıkıs ızlerı artı tam olarak ne zaman ayaga kalkılıo ve platın cıkartılıo dıe duydum sende ole bişi oldumu off kafam dolu ıste aslında ulasabıleceım bı numara yada bı maıl adresı verırsen cook sevınırım teşekkurler

Çok özür dilerim uzun süredir bu konuya bakmıyordum. eğer ki sormak istedikleriniz varsa gypsies.g@hotmail.com msn adresinden yada 0554 739 05 03 no lu telefondan bana ulaşabilirsiniz.

eğer 18 yaşından küçüksen platinlerin çıkartıldığı doğru ama yaş ilerledikçe düzelme ihtimali düştüğünden platinler sabit kalıyor. yani ömür boyu çıkartılmıyor.

iz konusunda hiç kafanda takıntı yapma derim. umursamıyorsun bile.

kendini o kadar zorlamak yerine doktordan korse vermesini isteyebilirsin. ilk başlarda zorlanırsın ama birkaç ay içine alışırsın korseye.

ayrıca ilk başta dediğim gibi yüzmek en güzel ilaç bu konuda. bol bol yüz. hatta sudan çıkma :)

ameliyat olunca normal hareket edemediğin doğru ama ömür boyu değil. ilk 2 yıl eğilmek yasak. ağır kaldırmadan kendini zorlamadan dikat etmen gerek.

şuanda 8 ay oldu ameliyat olalı. ama yapmamam gerekenler konusunda hiçbir sıkıntım yok. kendime dikkat etmemeye çalışıyorum.

ameliyatın riskleri büyük, öncelikle doğal tedavileri öneririm. ama görüştüğün doktorlar ameliyat şart diyorsa da kaçman pek doğru olmaz.

ayrıca bu ameliyatın prosedürüne göre 70 derecenin altında olanların ameliyat yapılması uygun görülmüyor.

sonuçta 2 adet 40 cm lik çubuk ve 18 adet 6 cm uzunluğunda platin vida bulunuyor. kolay değil.

bu arada eğer merak edenler varsa ameliyatdan 20 gün sonraki görüntüm :)

http://img233.imageshack.us/img233/4104/zlem231.jpg

Alıntıları Göster
    Kifoz - Skolyoz konusunda birçok telefon ve mesaj geldi. tecrübelerim kadarıyla da herkese yanıt vermeye çalıştım.

aklınıza takılanlar olursa aramaktan yada msj atmaktan çekinmeyin. her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

konu ile sürekli ilgilenemediğinden biraz dağınık kaldı. en kısa zamanda tamamen toparlayıp düzenlemeler yapacağım.

• quote:

Kifoz - Skolyoz konusunda birçok telefon ve mesaj geldi. tecrübelerim kadarıyla da herkese yanıt vermeye çalıştım.

aklınıza takılanlar olursa aramaktan yada msj atmaktan çekinmeyin. her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

konu ile sürekli ilgilenemediğinden biraz dağınık kaldı. en kısa zamanda tamamen toparlayıp düzenlemeler yapacağım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba ben 17 yaşındayım 2 yıl önce ankara gülhane askeri tıp akademisinde kifoz ameliyatı oldum ameliyatı Prof Dr Ali Şehirlioglu yaptı kendisi bu konuda bir numarıdır kendisi sadece omurilik problemlerine bakar başka hiç bir ortapedi sorunlarına bakmaz bu konuda tam bir uzmandır gereksiz yere kesinlikle ameliyat yapmaz sorunun geçer diye beni yıllarca oyaladı doktorlar en son bu doktora gittim ameliyat olmamdan başka çarem olmamasına ragmen 8 ay boyunca ameliyatsız tedavi denedi bu tedaviyle düzelmince ameliyat yaptı arkadaş orda 6000 ytl istedi dedi o büyük ihtimalle özel hastanesine gitmiştir gülhaneye gitseydi sadece 50 lira muayene parası verecekti ben ameliyat oldugumda benim beraber aynı zamnda ameliyat olan bir çok kişi gördüm kimisi bagkurlu kimisi ssk lıydı benim babam asker onlara sordugumuzda sadece 50 lira muayene parası aldılar dediler bu adam bu konuda kesinlikle bir numara yurtdışında sürekli ameliyat yapan bir adam hastanesinin açılışına cem yılmaz gelmiş bir adam ayrıca kesinlikle para için bu işi yapan bir adam degil ameliyattan sonra kontrole gittigimizde babamın bir arkadaşıyla karşılaştık o da çocugunu getirmişti bu adama muayene olmak için 3 ay önceden randevu almanız lazım babamın arladaşı bu yüzden adamın hastanesine gitmiş adam doktora ben astsubayım deyince doktor adama niye buraya getirdin demiş çocugu muayene etmiş bir kagıt yazıp vermiş bununla vezneye git paranı al demiş bu adamın hastanede sadece perşembe günü muayenesi diger günler hep ameliyat yapıyo hastaneye arayıp çocugu perşembe günkü muayene sırasına ekletmiş gel orada görüşür ne yapacagımıza karar veririz demiş gördügünüz sadece işini düşünen bir adam ve benimde şuan belimle ilgili hiç bir şikayetim yok

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir şey söylemeye unuttum Ali Şehirlioğlu'nun yaptıgı ameliyatlarda dikiş aldırma gibi derdiniz yok esnetik dikiş yapıyo daha saglıklı bir dikiş 10 içinde kendiliginden yok oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: meymet333

arkadaşlar merhaba ben 17 yaşındayım 2 yıl önce ankara gülhane askeri tıp akademisinde kifoz ameliyatı oldum ameliyatı Prof Dr Ali Şehirlioglu yaptı kendisi bu konuda bir numarıdır kendisi sadece omurilik problemlerine bakar başka hiç bir ortapedi sorunlarına bakmaz bu konuda tam bir uzmandır gereksiz yere kesinlikle ameliyat yapmaz sorunun geçer diye beni yıllarca oyaladı doktorlar en son bu doktora gittim ameliyat olmamdan başka çarem olmamasına ragmen 8 ay boyunca ameliyatsız tedavi denedi bu tedaviyle düzelmince ameliyat yaptı arkadaş orda 6000 ytl istedi dedi o büyük ihtimalle özel hastanesine gitmiştir gülhaneye gitseydi sadece 50 lira muayene parası verecekti ben ameliyat oldugumda benim beraber aynı zamnda ameliyat olan bir çok kişi gördüm kimisi bagkurlu kimisi ssk lıydı benim babam asker onlara sordugumuzda sadece 50 lira muayene parası aldılar dediler bu adam bu konuda kesinlikle bir numara yurtdışında sürekli ameliyat yapan bir adam hastanesinin açılışına cem yılmaz gelmiş bir adam ayrıca kesinlikle para için bu işi yapan bir adam degil ameliyattan sonra kontrole gittigimizde babamın bir arkadaşıyla karşılaştık o da çocugunu getirmişti bu adama muayene olmak için 3 ay önceden randevu almanız lazım babamın arladaşı bu yüzden adamın hastanesine gitmiş adam doktora ben astsubayım deyince doktor adama niye buraya getirdin demiş çocugu muayene etmiş bir kagıt yazıp vermiş bununla vezneye git paranı al demiş bu adamın hastanede sadece perşembe günü muayenesi diger günler hep ameliyat yapıyo hastaneye arayıp çocugu perşembe günkü muayene sırasına ekletmiş gel orada görüşür ne yapacagımıza karar veririz demiş gördügünüz sadece işini düşünen bir adam ve benimde şuan belimle ilgili hiç bir şikayetim yok

haklısın ben özele gittim ancak bilmediğin yada eksik bildiğin bazı noktalar var.

Bende subay kardeşiyim. bende askeri kimliğim ile gidip gata da muayene oluyordum. ali hocadan önce Prof. Dr. Mehmet Altınmakas vardı.
    Sürekli olarak kontrollerimi ve fizik tedavilerimi Mehmet hoca yaptı. taa ki emekli olana kadar. Ancak o zamanlar düşük derecelerde olduğundan ameliyat olmamın riskli olabileceğini söyledi bu nedenle de kendisi ameliyat yapmamıştı. zaten o emekli olduktan sonra da ben 18 yaşımı doldurdum. 18 imden sonra da gata nın ozamanki kuralları gereği öğrenciliğe devam etmediğimden ilişkimi kestiler.

son bikaç yıldır ( süre konusunda hatalı olabilirim ) gata sivil hastalara da bakmaya başladı.

Ancak, şöyle bir durum var. gelen askeri hastalar önceliklidir. yani genel hastaların % 90 ı askeri kimliğe sahip hastalardır. diğer % 10 luk bölümede ssk - bağkur yada diğer kurumlardan gelen hastalara bakarlar. askeri kimliği olan kişiler gittiğinde 1-2 hafta içerisinde muayne olabilirler ama sivil vatandaşlar gittiğinde 3-4 ay hatta 7-8 saya kadar randevu tarihi verebiliyorlar. buna kendim de şahit oldum.

diyelim ki bi şekilde muayene oldun. ameliyat olman gerekiyor. işte ozaman durum çok vahim. 2 yıl sonrasına ameliyat tarihi atılıyor.

önemli derecelerde kifoz - skolyozu olan hastaların ameliyat için birkaç yıl beklemesi risklidir. çünki daha fazla ilerleme riski bulunuyor.

ben kesinlikle ali hocayı tamamen para için ameliyat yapıyor diye değerlendirmedim. sadece kesin ameliyat olmam gerekiyordu ve bekleme şansım olmadığından benden 6 bin lira doktor ücreti talep etti.

yani sonuç olarak ameliyat olması gereken hastaların ali hocayı tercih edip hemen ameliyat olma şansları sadece özel hastanede var.
    diğer türlü uzun süre beklemeleri gerekicek. bu nedenle de ücretli olarak ameliyat olabilirler.

Edit : ali hoca ameliyatı özel akay hastanesinde yapıcaktı.

ssk ya gidip akay hastanesinde ameliyat olmam gerektiğini ve masrafların ssk nın karşılayıp karşılamıyacağını sordum.

bana 1 liste çıkardılar. bu listede bulunan ameliyat malzemelerini ssk nın karşılayabileceğini, listedekiler haricinde doktorun isteyebileceği malzemelerin ücretini kendi tarafımdan karşılamam gerektiğini söylediler. ekstra olarak hastanede yatma ücretini ve ameliathane kullanım ücretini benim karşılamam gerektiğini söylediler.

ali hoca da ssk nın vereceği malzemelerin kalitesiz olduğunu, kendi kullandığı malzemelerin daha kaliteli olduğunu belirtti. yani ssk nın karşılamıyacağı malzemelerdi.

kısacası ameliyatın bütün masrafını benim ödemem gerekicekti. hastane tarafından bana çıakrtılan fiyat ise 30 bin tl idi. + 6 bin de ali hocaya vermem gerekecekti.

toplamda 36 bin lira gibi bir ücrete ameliyat olabilecektim.

bu nedenle de askeri kimliği olmayan hastaların eğer ki maddi durumları yeterli değilse ali hoca konusunda bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederim.

son olarak da net bir şekilde belirteyim. kesinlikle Ali Şehirlioğlunun hekimliği hakkında hiçbirşey söylemiyorum. koskoca gülhane askeri tıp akademisinin ortopedi ve travmatoloji uzmanı olmak kolay değildir. tabiki de iyi bir doktordur kendisi. ancak maddi durum açısından imkanları olmayan hastalara tavsiyem başka bir doktora ameliay olmalarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilakress -- 19 Eylül 2009; 5:18:09 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meymet333

haklısın ben özele gittim ancak bilmediğin yada eksik bildiğin bazı noktalar var.

Bende subay kardeşiyim. bende askeri kimliğim ile gidip gata da muayene oluyordum. ali hocadan önce Prof. Dr. Mehmet Altınmakas vardı.
    Sürekli olarak kontrollerimi ve fizik tedavilerimi Mehmet hoca yaptı. taa ki emekli olana kadar. Ancak o zamanlar düşük derecelerde olduğundan ameliyat olmamın riskli olabileceğini söyledi bu nedenle de kendisi ameliyat yapmamıştı. zaten o emekli olduktan sonra da ben 18 yaşımı doldurdum. 18 imden sonra da gata nın ozamanki kuralları gereği öğrenciliğe devam etmediğimden ilişkimi kestiler.

son bikaç yıldır ( süre konusunda hatalı olabilirim ) gata sivil hastalara da bakmaya başladı.

Ancak, şöyle bir durum var. gelen askeri hastalar önceliklidir. yani genel hastaların % 90 ı askeri kimliğe sahip hastalardır. diğer % 10 luk bölümede ssk - bağkur yada diğer kurumlardan gelen hastalara bakarlar. askeri kimliği olan kişiler gittiğinde 1-2 hafta içerisinde muayne olabilirler ama sivil vatandaşlar gittiğinde 3-4 ay hatta 7-8 saya kadar randevu tarihi verebiliyorlar. buna kendim de şahit oldum.

diyelim ki bi şekilde muayene oldun. ameliyat olman gerekiyor. işte ozaman durum çok vahim. 2 yıl sonrasına ameliyat tarihi atılıyor.

önemli derecelerde kifoz - skolyozu olan hastaların ameliyat için birkaç yıl beklemesi risklidir. çünki daha fazla ilerleme riski bulunuyor.

ben kesinlikle ali hocayı tamamen para için ameliyat yapıyor diye değerlendirmedim. sadece kesin ameliyat olmam gerekiyordu ve bekleme şansım olmadığından benden 6 bin lira doktor ücreti talep etti.

yani sonuç olarak ameliyat olması gereken hastaların ali hocayı tercih edip hemen ameliyat olma şansları sadece özel hastanede var.
    diğer türlü uzun süre beklemeleri gerekicek. bu nedenle de ücretli olarak ameliyat olabilirler.

Edit : ali hoca ameliyatı özel akay hastanesinde yapıcaktı.

ssk ya gidip akay hastanesinde ameliyat olmam gerektiğini ve masrafların ssk nın karşılayıp karşılamıyacağını sordum.

bana 1 liste çıkardılar. bu listede bulunan ameliyat malzemelerini ssk nın karşılayabileceğini, listedekiler haricinde doktorun isteyebileceği malzemelerin ücretini kendi tarafımdan karşılamam gerektiğini söylediler. ekstra olarak hastanede yatma ücretini ve ameliathane kullanım ücretini benim karşılamam gerektiğini söylediler.

ali hoca da ssk nın vereceği malzemelerin kalitesiz olduğunu, kendi kullandığı malzemelerin daha kaliteli olduğunu belirtti. yani ssk nın karşılamıyacağı malzemelerdi.

kısacası ameliyatın bütün masrafını benim ödemem gerekicekti. hastane tarafından bana çıakrtılan fiyat ise 30 bin tl idi. + 6 bin de ali hocaya vermem gerekecekti.

toplamda 36 bin lira gibi bir ücrete ameliyat olabilecektim.

bu nedenle de askeri kimliği olmayan hastaların eğer ki maddi durumları yeterli değilse ali hoca konusunda bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederim.

son olarak da net bir şekilde belirteyim. kesinlikle Ali Şehirlioğlunun hekimliği hakkında hiçbirşey söylemiyorum. koskoca gülhane askeri tıp akademisinin ortopedi ve travmatoloji uzmanı olmak kolay değildir. tabiki de iyi bir doktordur kendisi. ancak maddi durum açısından imkanları olmayan hastalara tavsiyem başka bir doktora ameliay olmalarıdır.

Alıntıları Göster
    ben doğuştanmı yoksa bebekliktenmi bilmiyorum kifoz ve skolyoz hastasıyım hem öne doğru biraz eğik hem sağ omzumun yana doğru eğikliği ve boynumun S şekli gibi dik ve eğik . Şimdi ben 27 yaşındayım yirmili yaşlarda sağ tarafımdaki sırtım çıkık ayakta veya yürüdüğüm zaman çok ağrıyor. Bunun için ankarada yeşil kart geçerli en iyi hastaneler ve özel muayene için profösor doktorlar bana tavsiye edermisiniz

• Merhabalar ;

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin'de omurga ile ilgili tedavi ve ameliyatlar için çok iyi doktorlar olğunu öğrendim gittiğim çogu hastane risk faktörü yüksek diye ameliyatıma yanaşmadılar bunun üzerine bir arkadaşım vasıtasıyla maltepe bölgesindeki üniversite hastanesine muayene olmaya geldim buradaki Doç.Dr.Can Solakoğlu ve Op.Dr Nurullah Ermiş hocalaerımızın yaptıkları kontroller sonucunda ameliyat yapmaya karar verildi.korkarak geldiğimiz ameliyatın çok riskli olmasına rağmen başarılı geçmesi bizleri son derece rahatlattı Gerek ameliyat öncesi,gerek ameliyat sonrası bütün aşamalarda başta hocalarımız olmak üzere ameliyatımda emeği olan herkeze çok teşekkür ederim.

Not: Bu Konuyu sizlerle paylaşmamın sebebi gittiğim çoğu hastane risk yüzünden ameliyatımı yapmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skolyoz -- 24 Aralık 2011; 16:51:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skolyoz

Merhabalar ;

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin'de omurga ile ilgili tedavi ve ameliyatlar için çok iyi doktorlar olğunu öğrendim gittiğim çogu hastane risk faktörü yüksek diye ameliyatıma yanaşmadılar bunun üzerine bir arkadaşım vasıtasıyla maltepe bölgesindeki üniversite hastanesine muayene olmaya geldim buradaki Doç.Dr.Can Solakoğlu ve Op.Dr Nurullah Ermiş hocalaerımızın yaptıkları kontroller sonucunda ameliyat yapmaya karar verildi.korkarak geldiğimiz ameliyatın çok riskli olmasına rağmen başarılı geçmesi bizleri son derece rahatlattı Gerek ameliyat öncesi,gerek ameliyat sonrası bütün aşamalarda başta hocalarımız olmak üzere ameliyatımda emeği olan herkeze çok teşekkür ederim.

Not: Bu Konuyu sizlerle paylaşmamın sebebi gittiğim çoğu hastane risk yüzünden ameliyatımı yapmamıştı.
    bende 3 ay sonra skolyozdan ameliyat olucam ve çok korkuyorum:/

• quote:

Orijinalden alıntı: SuMa

bende 3 ay sonra skolyozdan ameliyat olucam ve çok korkuyorum:/

Alıntıları Göster
    kardeş en fazla 5 gun ayağa kalkamıosun sorun etme bende oldum
  • skolyoz ve kifoz ameliyatın yeşilkart ücreti ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysis_88

selamlar ..

bende size bu konu da bir kaç şey sormak istiyorum . ben şu an 23 yaşındayım . bu hastalık bende 7-8 yaşındayken tespit edildi. o yıldan bu güne sürekli doktor gözetimindeyim korse taktım egzersiz tedavileri uygulandı . doktorum bekledi belki geçer diye bu yaşıma kadar ama artık son çare ameliyat .. geçen sene gittiğim de en geç 2-3 sene içinde ameliyat olman lazım dedi şu an olursam düzelme şansı varmış. 3 seneyi geçirirsem şans azalıyor . eğrilik 75 derece ama dışar dan bakıldığında pek belli olmuyor faka dik duramıyorum uzun süre dik durmaya çalışsam ağrıyor belim sırtım . normal de geçen sene ameliyat olacaktım . doktor zayıflaman gerek dedi .. zayıflayacağıma 2-3 kilo daha aldım en az .. sormak istediğim ..

1. ameliyat için kaç kilo almalıyız ? boyum 1.75 civarı kilo da 90 civarı ..
    2. ameliyattan sonra boy uzaması oluyor mu ? 75 derece 15 cm diye biliyorum ben . boy uzasa bile yıllar geçtikten sonra yine kısalıyormuş diye duydum böyle bir şey var mı ?
    3. ameliyattan sonra sırtta ne kadar iz kalıyor

Öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

Hani bir ata sözümüz var ya, ağaç yaşken eğilir derler. Bu durum tedaviler için de geçerlidir. Ne kadar erken tedavi olunursa o kadar iyi. Maalesef yaşımız ilerledikçe hem riskler artar hemde ameliyat sonrası toparlanma süreciniz biraz daha uzun olur. Bunu hatırlatmakta fayda var.

Sorularınıza gelecek olursak;

İlk sorunuzun kesin bir yanıtı yok fakat şöyle izah edeyim. Ameliyatın önemli bir bölümü omurga üzerinde bulunan dokuları zarar vermeden omurgadan ayırmak ile geçer ve sonrasında omurgaya asıl işlem uygulanmaya başlar. Fakat eğer vücudumuzda fazla miktarda yağ var ise, bu aşamada hekimlerin işleri biraz daha zorlaşır, doğal olarak da ameliyatın başarı ihtimalinin düşmesine neden olur. Ayrıca ameliyat sonrasında hareket kabiliyetimiz bir süre kısıtlı olduğundan denge sağlamakta zorlanabilir, daha çabuk yorulabilirsiniz. Bu da sizin için ayrı bir sıkıntı oluşturabilir. Tavsiyem bir uzman ile görüşüp sizin durumunuza göre bir diyete başlayıp biraz kilo vermenizde fayda var. Doktorunuza sorduğunuzda tahminimce sizden 20 kilo kadar zayıflamanızı isteyecektir, bence bunu sağlıklı yöntemler kullanarak deneyin.

Ameliyat Sonrasındaki boy uzaması olabiliyor fakat, bunu derece ile orantılı olarak düşünmeyin. İlk yazdığım bölümde de belirttiğim gibi bu ameliyatın asıl nedeni tam olarak düzeltilmesi değil, öncelikle eğriliğin ilerlemesini önlemektir. Hastanın durumuna göre de belli oranlarda düzeltme yapılır. Bu kimi hastalarda % 10 olabilir, kimilerinde de % 80 i geçebilir. Kısalmasından bahsetmişsiniz fakat böyle birşey hiç duymadım, tahminimce şöyle bir konu olabilir. Ameliyattan hemen sonra 1 cm bile boy uzaması olsa, yıllarca dolaştığınız boy uzunluğunuzdan bir günde 1 cm uzamış olsanız kendinizi 20 cm uzamış gibi hissedebiliyorsunuz :)
    Ayrıca ilk dönemler ufak tefek ağrı sızı, kasılma vb durumlar olduğundan kendinizi sürekli dik tutuyorsunuz fakat belli bir zaman geçtikten sonra bu durum normale döndüğü için, vücutta ufak çaplı oturmalar olabiliyor. Kısacası omurgaya bağlanan platinler eğilmedikçe ( ki bunu başarmak oldukça zor :) ) kolay kolay kısalma olacağını düşünmüyorum.

İz konusunda da daha önceden birçok soru yönelten kişiler oldu bu nedenle en kısa sürede sırtımdaki izlerin son halini fotoğraflayıp eklemeyi düşünüyorum, Belki bu şekilde daha faydalı olabilir.
    Dikiş izleri belirli bir oranda kalıyor fakat abartı bir durumda değil ( tabi bu biraz da göreceli bir durum ). dikiş izleri yaklaşık 2 metrelik mesafeden fark edilebiliyor, daha uzaktan fark edilmesi pek kolay değil, sanırım bu şekilde biraz daha yardımcı olabilir ne durumda olduğu ile ilgili.

Son olarak sorularınız haricinde eklemek istediğim bir durum var. Foruma sürekli olarak giremiyorum, daha önceden sorusu olup da cevap alamayan yada çok geç cevap arkadaşlardan özür dilerim.
    Tekrar geçmiş olsun, iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: crysis_88

teşekkürler cevaplarınız için ..

20 kilo çok ya .. o günden beri nerdeys 6-7 kilo aldım .. daha da nasıl zayıflarım bilmiyorum bildğim - bulduğum her türlü yönetmi deniyorum ama pek fayda etmiyor ... zayıflamazsam da imkansız ameliyat olmam . :/ kendimi sürekli dik tutabilsem de yeter uzun süre dik tutamıyorum .. anladığım ne kadar zayıf olursam başarı şansı o kadar yüksek mi ? diyetsiyene de gideyim o zaman en iyisi .. bi an önce bu ameliyatı olmam gerek .. beklemek daha kötü .. ama en önemlisi de zayıflayabilmek.. ayrıca ne gibi zorluklar oldu ameliyat sonrası ? hasta kendisi yatıp kalkamıyormuş diye duydum . iyileşme süresi 6ay dan başlıyormuş .. bir de korse kullandınızmı ?boy için de doktorla konuşsam normal ameliyat haricin de kendisi de müdahele 3-5 cm uzatabilirmi boyu ? boy uzatmak için ameliyat olmuyorum ama hadi olmuşken biraz da boyum uzasın diyorum ..

TV lerde çıkan veya internette her ortamda bulabileceğiniz zayıflama yöntemleri işe yaramayabilir, hatta zararlı da olabilir. Bu nedenle kesinlikle bu işin uzmanlarına danışmanızda fayda var. Diyetisyenlerin çözümleri haricindeki yöntemleri tavsiye etmiyorum. Doktorunuzun istediği kiloya gelmeniz hem ameliyatın başarı ihtimalini yükseltecektir hem de ameliyat sonrasında sizin daha rahat toparlanmanızı sağlayacaktır.

Ameliyattan 8 gün sonra taburcu oldum ve yaklaşık 1 hafta ailemin desteği ile kalkabildim. İlk günler ağrılar ve halsizlik nedeniyle bu tip durumlar bir çok ameliyat sonrasında normaldir. 1 hafta sonra kendim kalkmaya başladım, sonraki günlerde başka bir ihtiyaç olmadı bu konuda. Tabi bu hastaya göre değişebilen bir süredir. 3 günde de kalkabilen olabilir, 10 günde de.

İyileşme süresine gelirsek, öncelikle bu ameliyat sonrası vücudun tam olarak iyileşme süresi 2 yıldır. Yani vücudumuza bağlanan platinler 2 yılda uyum sağlamaya başlarlar. Ancak bu durum 2 yıl boyunca hiçbir iş yapmadan yatacağınız anlamına gelmez. İlk açtığım konuda da kendimden örnekler vermiştim bu konuda. İsterseniz bir de oradaki yazımdan benim ameliyat sonrası durumum hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Boy uzaması konusunda doktorun müdahalesi olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü ameliyat doktora göre değil sizin vücut ve omurga yapınıza göre yapılan bir durum. Omurgayı daha fazla zorlamak kötü sonuçlara neden olabilir. Sinir sıkışmaları, kısmi his kaybı vb durumlara yol açabilir omurgayı fazla zorlamak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.