Çok ağır bir psikiyatrik hastalığım var ama ne olduğunu bilmiyorum
-
-
Eyvallah baba
-
ne şizofreni dostum çok uçtun ya. Şizofreni böyle bir şey değil. Konu sahibi depresyona girmiş, biraz sıkılmış bir şeylerden. Hepimize zaman zaman olur böyle...
İlaca falan da gerek yok, konuşup rahatlamak istiyorsan tabi gidebilirsin psikoloğa ama bence gerekmez, depresyonu küçümsediğimden değil bu arada. Zor da olsa kendi kendine yenmen mümkün, aklını dinç tut, zor da olsa rutin işlerine devam et, farklı hobiler edinmeye çalışabilirsin. Zamanla yaşam enerjini toparlarsın.
-
İlaçsız kendi çabanla depresyondan çıkamazsın. Boşu boşuna zaman kaybedersin moralsizlik içinde debelenip durursun -
Ufak bir başlangıç yap. Her gün uyandıktan sonra yatağını topla sonra devamı gelecek.
-
İlqc kullanip fayda gören tek kisi gördüm o da tipci arkadaşım omg
Kalan ilac kullananlara pozitif bir erkisini hiç görmedim -
Ahirete gitmek istiyosun dar gelir dünyanın tacı -
Bu durum çok farklı yaşamak için temel olan şeyleri yapamıyorum bu yüzden ilaç kullanmam gerektiğini düşünüyorum bu motivasyon videolarındaki gibi sabah yatak yapmakla düzelecek iş değil
-
Sürekli aynı işleri rutin tekrar halinde yapmaktan bıkmışsınız da kendinizi biraz salmışsınız gibi geldi. Tabii bir psikiyatrik rahatsızlık veya bozukluk varsa ve bu haliniz onun bir yan sürünü veya sonucuysa teşhis koymak bir uzman hekime ve muayenesine düşer. Vaziyet psikiyatrinin desteğini gerektiriyorsa burada bir çözüm bulamazsınız.
Fazla bunaldıysanız ve yaşam isteğiniz azaldıysa kendinize bazı amaçlar, sadece vakit öldürmek maksadıyla dahi olsa uğraşacak eşgal bulun. Bir hafta sonunuzu mesela dağınık olduğunu beyan ettiğiniz evinizi çekip çevirmeye toparlamaya adayın. Bulunulan mekan da kişiyi çok etkiler. Dağılmış bir mekanda bir karşılıklı geri beslemeli kısır döngüye girip siz de iyicene dağıtabilirsiniz. Olabildiğince çabuk şekilde etrafı temizlemekle işe koyulabilirsiniz. İlk amacınız veya adımınız bu olsun mesela. Sorumluluk üstlenip altından kalktıkça öz saygınız - yani kendinize olan saygınız - da restore olacaktır. Çünkü öz saygı yitimi de böyle bunalımlara süreklenmenize ve hayata karşı duyarsızlaşmanıza büyük katkıda bulunabilir.
-
Namaz kılacaksın. Ben de namaz kılmıyorken böyleydim.
-
Mast. azalt
-
miskinlik deniyor bu hastalığa, tembellik yani.
kökeninde hayatının bir amacı olmaması yatıyor olabilir. yani neden yaşadığının farkında değilsin tam olarak.
hayatta bir amacın olmadığı için gayret etmeye de gerek duymuyorsun.
hayallerin olabilir ama onların da kalıcı olmadığının farkında olduğun için hayatın gerçek amacının lüks hayat araba vs olmaddığını biliyorsun ve bunlar için de efor safr etmeyi reddediyorsun.
çok ağır ve dışarıdan tedavisi çok zor bir hastalıktır aynı zamanda. osmanlı zamanında miskin evleri yani Tembelhaneler varmış ve bu tür insanları toplayıp orada beslerlermiş. çünkü Allah ayetinde insanlara, size verdiğim rızıkta onların da hakkı vardır diyor, yani onlara bakmak açları doyurmak da toplumun görevi. Sokakta aç gezenlerin çoğu düzenli bir hayata sahip olma şansı olmadığı için değil o hayatı tercih ettiği için ordalar, bizzat şahit olduğum durumlar çok oldu böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Ağustos 2024; 1:57:16 >
-
Vay be neler varmış
-
ADHD veya depresyon ya da ikisi birlikte. Ben de bu durumdayım. Şunu yazarken bile zorlayıp yazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X