Merhaba arkadaşlar,ciddi psikolojik rahatsızlıklarım olduğu düşünüyorum.Mesela İstanbul da yaşıyorum ama bu şehirden nefret ediyorum en güzel denilen semtlerini bile sevmiyorum.Ama işyerindeki kişiler seviyor hatta bağcılarda Şirinevlerde yaşayanlar bile. Defalarca ev değiştirdim ama sürekli borca girerek tabiki.Çünkü yeni tuttuğum evlerde 1 gün bile duramıyordum.Sırf bu nedenler 30-40 bin lira borca girdim.En son bir ev daha tuttum ama yine pişman oldum şimdi ise yeni ev bulmaya uğraşıyorum.Şu an bile zor duruyorum.Defalarca mesleği bırakmayı düşündüm bu yüzden ama anne baba zoruyla bu meslekte duruyorum. Arkadaşlar lütfen benle dalga geçmeyin,bu rahatsızlığın adı nedir ben ne ile boğuşuyorum,memur olduğum için psikiyatriye gidemiyorum ve yine memur olduğum için beni İstanbul dan başka şehirde çalıştırmıyorlar.En az 10 sene İstanbulda çalışma zorunluluğum var az çok ne meslek yaptığımı anlamışsınızdır. Ben ne hastasıyım psikolojide ne deniyor buna lütfen bana yardım edin saygılarımla < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ağır bir psikolojik rahatsızlığım var sanırım
-
-
"Defalarca ev değiştirdim ama sürekli borca girerek tabiki.Çünkü yeni tuttuğum evlerde 1 gün bile duramıyordum.Sırf bu nedenler 30-40 bin lira borca girdim.En son bir ev daha tuttum ama yine pişman oldum şimdi ise yeni ev bulmaya uğraşıyorum"
Bir yeri sevmemekte anormal bir durum görmüyorum. Sıkıntılı olan kısım alıntıladığım bölümde. Burdan tanı koymak zor. Yalnız psikiyatriye gitmemek için bulduğunuz bahane saçma. Polis, asker felan olmak istemiyorsan sorun çıkarmaz. Ayrıca hiçbir şey sağlıktan önemli değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 23 Aralık 2022; 1:8:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin sorun fazla paranın olması gel birlikte yiyelim iyileşeceksin
-
Bak kardeşim bak detayda ne yazıyor kredi bataktayım
Psikiyatriye gidemezseniz nasıl düzelme şansınız olsun ki?
Ayrıca çok memur gördüm psikiyatriden çıkamıyordu. Polis, asker de vardı aralarında. Sizin nasıl bir memuriyet var anlamadım. Ama prosfesyonel yardım almak zorundasınız.
Geçmiş olsun umarım çözüm bulursunuz.
-
Ev değiştirme nedeninizi yazmamışsınız. Tamam İstanbul'u sevmiyorsunuz ama neden? Detay verirseniz daha iyi olur.
-
Allah akıl fikir versin hocam. İslami cemaatlere katılmanızı öneririm
-
Daha kötü detaylar var mesela şu an ki evime o kadar yabancılastım ki o kadar nefret ediyorum ki eve tasınalı 6 ay oldu ama 1-2 kere duşa girdim çünkü o kadar nefret ediyorum ki o kadar soğumusum ki nolur bilen birileri bana anlatsın ben ne hastasıyım bilmiyorum ama çok kötü hastayım.
Eğer gerçekten söylediğiniz gibi bir durumunuz var ise altındaki sebep araştırılmalı. Çok ciddi bir rahatsızlıktan bahsediyorsunuz. Yabancılaşma, ağır bir depresyon belirtisidir. Ülke şu durumda iken bir noktaya kadar yabancılaşma anlayışla karşılanabilir ancak siz, kendi yaşantınıza da yabancılasmaya başlamışsınız. Yaşadığınız evlerle herhangi bir bağlam kurmuyor gibi gözüküyorsunuz ki bu durumda da kendi evinizi bir otel odasından farksız görüyorsunuz muhtemelen. Aynı tablo mesleğinizde de var. Maalesef insanlar bu şekilde iki yorum yazarak size yardımcı olamaz. Duygu durumunuzu, sosyal yaşamınızı ve birey olarak isteklerinizi bir uzman ile paylaşmanız ve durum değerlendirmesi yapmanız gerekiyor. Bazen yaptığımız küçük şeyler bile aslında bizlerin ne kadar çok yardıma ihtiyacımızın olduğunu gösterir. Bakın, 40 bin gibi bir paradan bahsediyorsunuz. Bireysel zevkiniz ya da kişisel gelişiminiz için harcayabileceginiz parayı resmen hiç etmişsiniz ve anlaşılan durum daha da kötüye gidiyor. Lütfen destek alın. Bunu kendiniz ve etrafınızdaki insanlar için yapın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben de ankarada böyleydim her yerinden tiksiniyordum bana cb sarayini verseler dönemem oraya
Cok baska bir psikolojik sorun bu yasadigin yerden tiksinmek cok cok az insanda gördüm bunu herkes bi sekilde uyum saglayip yasayip gidiyor ben oyle yapamadim
Tayin mayin gelmezse duzelmen zor yaptığın sey cok acayip acil doktora git
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm kişisel bakımım bitti yıkanmıyorum bile,zorla yaşıyorum nerdeyse artık yemek bile yiyemeyecek duruma geldim.Geceleri uyuyamıyorum sabahları kalkamıyorum.
Kardeş sevdiğin işi yap ve daha huzurlu bir yerde yaşa hayatın yoluna girer.Bu dünyaya bir kere geliyorsun.Kendin için yaşayacaksın yoksa boşa yaşamış olursun...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
cidden sıkıntılı bir durummus hocam
-
Acaba bende anksiyete mı var gerçi anksiyetenin ne olduğunu da tam bilmiyorum
Bir şehri sevmemek normal. Ama devamlı ev değiştirip aynı evde bir gün bile oturamamak normal bir vaziyet değil. Uzman desteği şart. Bir psikiyatriste görünmelisiniz. Yalnızca internetin umumi sanal mecralarında anonim kimselerin yorumlarıyla derdinize derman bulacağınıza pek ihtimal vermiyorum. Ciddi bir anksiyete yani kaygı bozukluğu olabilir. Panik atak da olabilir. Tedavisi çok kolay da olsa hiç tahmin etmediğimiz başka bir şey de olabilir. Teşhis gerekir. Uzman doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Bu kadar sıkıntı çekmenize ve problem yaşamanıza değmez.
OKB olabilir gibi duruyor. ama bir doktora gitmelisin. memur olman doktora gidemezsin demek değil
-
Askerde psikiyatriste giden komutanlar vardı, dueumunu anlıyorum ve gerçekten üzüldüm, doktora gitmelisin.
Tuttuğun eve yeni temiz eşyalar alabilirsin, belki bu bile yardımcı olabilir.
Ev değişikliğini ben de sevmiyorum ve alışmam zaman alıyor. Ailen ve arkadaşların evine gelsin, birlikte zaman geçirin, tek önerebileceklerim bunlar.
Ben de ailemle kavga edip, hatta annem tarafından reddedilip evlenmek üzere ev tuttum, ilk günler hiç bir şeye elimi süresim gelmedi, bura bir türlü ev gibi gelmedi ama zaman geçirdikçe, eşyaları tamamlayıp tamirat tadilat işlerini hallettikçe alıştım çok şükür.
Nasıl desem, kiralık evler döküntü gibi oluyor, neresine baksan pislik ve eskilik var, işte bu eksikleri giderdikçe rahatlayıp alıştım ben.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Eğer gerçekten söylediğiniz gibi bir durumunuz var ise altındaki sebep araştırılmalı. Çok ciddi bir rahatsızlıktan bahsediyorsunuz. Yabancılaşma, ağır bir depresyon belirtisidir. Ülke şu durumda iken bir noktaya kadar yabancılaşma anlayışla karşılanabilir ancak siz, kendi yaşantınıza da yabancılasmaya başlamışsınız. Yaşadığınız evlerle herhangi bir bağlam kurmuyor gibi gözüküyorsunuz ki bu durumda da kendi evinizi bir otel odasından farksız görüyorsunuz muhtemelen. Aynı tablo mesleğinizde de var. Maalesef insanlar bu şekilde iki yorum yazarak size yardımcı olamaz. Duygu durumunuzu, sosyal yaşamınızı ve birey olarak isteklerinizi bir uzman ile paylaşmanız ve durum değerlendirmesi yapmanız gerekiyor. Bazen yaptığımız küçük şeyler bile aslında bizlerin ne kadar çok yardıma ihtiyacımızın olduğunu gösterir. Bakın, 40 bin gibi bir paradan bahsediyorsunuz. Bireysel zevkiniz ya da kişisel gelişiminiz için harcayabileceginiz parayı resmen hiç etmişsiniz ve anlaşılan durum daha da kötüye gidiyor. Lütfen destek alın. Bunu kendiniz ve etrafınızdaki insanlar için yapın.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X