[ÇÖZÜLDÜ]Oyun oynarken pc reset atıyor
Sa arkadaşlar, oyun oynarken bazen görüntü gidiyor. Bu olduğu zaman fanlar bir anda son hız çalışmaya başlıyor. Bir süre sonra da reset atıyor. Sıcaklıkla ilgili değil çünkü bu olduğunda cpu 55, gpu 70 dereceydi. Memtest86 yaptım ve hiçbir hata çıkmadı. Psu yetmiyor diyecem ama o da imkansız. Ryzen 7500f ve Rtx 4070 Super kullanıyorum. Sistem tahminen 350w falan çekiyordur.
Kullandığım psu bu.
https://www.fsplifestyle.com/tr/product/HydroKPRO750W_GEN5.html
Olay Günlüğünde Kernel Power 41 hatası gözüküyor. İnternette psu kaynaklı denmiş ama ben bilgisayarı 12 saat yükte bırakmama rağmen hiçbir sorun olmamıştı. Hem cpu hem de gpu'yu zorlayan bir program kullanmıştım. Bilgisayar eski de değil. Daha alalı 1 ay oldu.
Güncelleme: Sorunu çözdüm arkadaşlar. İnternette araştırma yaparken bir arkadaş oyuna girmeden önce FreeSync'i kapatıp açtığını ve sorunun çözüldüğünü yazmış. Ben de her oyuna girmeden önce Nvidia denetim masasından G-Sync'i kapatıp açtım ve sorun çözüldü. 1 haftadır sabahtan akşama kadar Rdr 2 oynuyorum ve hiç kapanmadı.
Msi Afterburner Fan Ayarı Problemi
Sa arkadaşlar. Fan ayarım bu şekilde ama 50 derece altında da %30'da çalışıyor. Ancak fan ayarını kapattığımda fanlar duruyor. Neyi yanlış yapıyorum?
Bir türlü çözülemeyen ısınma problemi!
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 7500f işlemci ve Thermalright Peerless Assassin 120 SE ikilisini kullanıyorum. İlk montajda soğutucunun içinden çıkan macunu kullandım. Yaptığım testlerde 84 dereceye çıktı. İnternette ya macundan ya da bloğun tam oturmamasından kaynaklanıyor dediler. Macunu değiştirdim ve Arctic Mx4 sürdüm. Bloğun yerine tam oturduğundan da eminim. Hatta montajı iki kişi yaptık. Birimiz bloğun oynamaması için tuttu diğeri vidaları sıktı. Testleri tekrarladım ve yine 84 dereceye çıktı. Yani cidden kafayı yedirtti. Bu kadar ısınmasının mantıklı bir sebebini bulamıyorum. Bunun bir çaresi yok mu ya!
Macunu videoda gösterilen miktarda sürüp kartla yaydım.
https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=m7x2sUt0mqo
Bu da sürülmüş hali. Fotoda fazla sürülmüş gibi gözüküyor ama tam olarak videodaki miktarda sürdüm.
12vhpwr kablo nasıl takılmalı?
Sa arkadaşlar. Bu kabloyu nasıl takacağız? En son bu soketle ilgili erime sorunları vardı. O zamandan beri takip etmedim. Millet 90 derece kablolar alıyordu. Benim psu'da 12vhpwr çıkışı var. İlla bu 90 derece kablolardan mı almak lazım?
Fan çoklayıcı anakarta zarar verir mi?
Sa arkadaşlar. Kasada dört fan var. Anakartımda ise sadece iki adet sys fan soketi var. Anakart kitapçığında soketin amper ve watt değerleri yazıyor. Tek sokete 3 fan bağlasam bir sıkıntı olur mu?
Rtx 4060 ti 16 gb sistem önerisi
Sa arkadaşlar. Bütçem monitör, klavye-mouse hariç 38000 lira. Monitör için de 5000 lira ayırdım.Şöyle bir sistem düşünüyorum.
İşlemci: Ryzen 5 7500f
Anakart: ASRock A620M-HDV/M2+
Bellek: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
Ekran Kartı: Palit GeForce RTX 4060 Ti JetStream 16GB GDDR6 128 Bit DLSS 3
SSD: 2400 lira
Kasa+Psu: 4000 lira
İşlemci Soğutucu: 1300 lira
SSD, Kasa+Psu ve İşlemci Soğutucuya daha karar vermedim. Burası 37590 lira yapıyor. Aynı fiyata 4070 superli sistem var ama ssd ve ekran kartı çok kötü. Hazır sistemlerde illa ki birkaç kötü parçayı iteliyorlar. Birkaç hafta içinde düzgün bir sistem gelmezse bu sistemi almayı planlıyorum. Önerileriniz var mı?
Not: Amd ekran kartı istemiyorum. Ekran kartını 16 gb seçtim çünkü vrami çok kullanan programlar kullanıyorum. 12 gb vramden aşağısı kurtarmıyor.
Ucuz b650 anakart tavsiyesi
Sa arkadaşlar. 7500f için anakart bakıyorum. Bütçeden dolayı maalesef ucuz bir anakart almak zorundayım. Testlere göre Msi B650M-B fazla ısınıp frekans kıstırıyor. Bu testleri 7950x ile yapmışlar. 7500f daha düşük güç tüketmesine rağmen testlerdeki gibi frekans kısar mı?
https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=pUUVW7wgR3s
Bu anakartlar üç aşağı beş yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?
MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Biostar B650MP-E Pro AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Kardeşin borcundan dolayı aile evine haciz gelir mi?
Sa arkadaşlar. Kardeşim kredi çekti ve işsiz olduğu için haliyle ödeyemiyor. İşsiz adama nasıl kredi verdiler onu da anlayabilmiş değilim. Kendisinin akıl sağlığı yerinde değil. Tedaviye ikna edemiyoruz. Vasi ataması yoluyla zorla hastaneye yatırmak istiyoruz ama araştırdığımız kadarıyla çevresine zarar veren tipte bir hasta olmadığı müddetçe o işler öyle kolay değilmiş. Araştırdığım kadarıyla kardeşin borcu yüzünden anne babanın malı haczedilemezmiş ama eve geldiklerinde eşyaların kime ait olduğunu nasıl kanıtlayacağız? Bazılarının faturası duruyor ama bazılarının ki yok.
Kapı otomatiği bazen çalışmıyor
S.a arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi kapı otomatiği bazen çalışıp bazen çalışmıyor. Düğmeye tek seferde basınca açmıyor. 20-30 kez denemek gerekiyor. Bazen zil de çalışmıyor. Binada bu sorun sadece bizde var. Sorun ne olabilir sizce?
Harry Potter : Magic Awakened
Sa. Harry Potter hayranlarının mutlaka bakması gerektiğini düşünüyorum. Bazı açılardan Hogwarts Legacy'den daha iyi. Acayip detaylı bir oyun. Size Hogwarts'ta öğrenci olduğunuzu hissettiriyor. Moonclaf sunucusunda Asya 1.si klanımız var. Aktif oyuncuysanız özelden yazın.
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 20 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.480
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 46.545 (Bu ay: 853)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.620 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic