Merhaba arkadaşlar. Ryzen 7500f işlemci ve Thermalright Peerless Assassin 120 SE ikilisini kullanıyorum. İlk montajda soğutucunun içinden çıkan macunu kullandım. Yaptığım testlerde 84 dereceye çıktı. İnternette ya macundan ya da bloğun tam oturmamasından kaynaklanıyor dediler. Macunu değiştirdim ve Arctic Mx4 sürdüm. Bloğun yerine tam oturduğundan da eminim. Hatta montajı iki kişi yaptık. Birimiz bloğun oynamaması için tuttu diğeri vidaları sıktı. Testleri tekrarladım ve yine 84 dereceye çıktı. Yani cidden kafayı yedirtti. Bu kadar ısınmasının mantıklı bir sebebini bulamıyorum. Bunun bir çaresi yok mu ya! Macunu videoda gösterilen miktarda sürüp kartla yaydım. https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=m7x2sUt0mqo Bu da sürülmüş hali. Fotoda fazla sürülmüş gibi gözüküyor ama tam olarak videodaki miktarda sürdüm. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir türlü çözülemeyen ısınma problemi!
-
-
Hocam termal macunu boca etmişsin olabildiğince ince bir tabaka olması lazım ayrıca kasanın hava akışı ve fanların yönü doğru olmalı yük altında 80 lere kadar normal ama üstü olmamalı ryzen fazla ısınan bir işlemci değil daha fazla fotoğraf atmalısınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Termal macun çok gibi, ben ucu düz bir plastik ile sürüyorum, macun ile beraber gelen bir aparat vardır muhtemelen, macun kalınlığını işlemci görünmeyecek kadar ve olabilecek en ince şekilde sür, işlem sonrası bir kredi kartı ile üzerinden geçince işlemcinin metal kısmı görünecek kadar ince olmalı. Soğutucun yeniyse altındaki plastik folyoyu da çıkarttığına emin ol.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: rayli82
Hocam termal macunu boca etmişsin olabildiğince ince bir tabaka olması lazım ayrıca kasanın hava akışı ve fanların yönü doğru olmalı yük altında 80 lere kadar normal ama üstü olmamalı ryzen fazla ısınan bir işlemci değil daha fazla fotoğraf atmalısınız.Macun miktarında sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Arctic'in videosunu baz alıp sürdüm. Tek fark onlar camla bastırıp yaydılar, ben elle yaydım. Yani Arctic de ne kadar sürüleceğini bilmiyorsa bu işin doğrusunu nasıl öğreneceğiz Hatta GamersNexus'un Peerless Assassin test videosunda macunu daha da fazla sürdüler.
Kasanın konumu bu şekilde. Acaba sorun arkada yeterli boşluk olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi? Kasayı olabildiğince öne çektim. Arkada 10-15 cm boşluk var. Kasanın üstünde gelen fanların öyle çok kaliteli olduğunu sanmıyorum ama bu kadar da etkilememesi lazım. Mesela ekran kartımın sıcaklığından çok memnunum. 74 dereceyi hiç geçmedi. 2 fanlı bir kart için gayet iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 26 Ağustos 2024; 12:23:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu soğutucu ile bu sıcaklık imkansız yahu kasada fan bile olmasa bukadar çıkmaz kasanın konumu falan değil mesele.
Montajını kontrol etmek gerek.Bu işlerden anlayan birine göstermen lazım fiziksel olarak böyle burdan söylenenlerle sorunu bulamazsın.Denemek için başka soğutucu gerekiyor yine aynı ise sıcaklık hatalı gösteriyor olabilir.parçayı garantiye yollarsın.
geçen gün topladım ryzen 7 7700 topladımbu tip bir soğutucu ile 65 derecelerde idi tam yükte.
-
Valla şaştım kaldım hocam. Oyunlarda da %25 Cpu kullanımında ara sıra 73-75 derece civarına fırlıyor. Sonra fanlar hızlanıp 63 dereceye indiriyor. Şimdi gidip en iyi macunu alıp tekrar denerim ama bir şey değişeceğini sanmıyorum. Farklı bir kişinin bakması daha iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 7 Eylül 2024; 22:15:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X