Şimdi Ara

Bir Türlü Bitmeyen Fren Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene ekim-kasım ayında tam hatırlayamadım internetten aracım için oem brembo fren disk takımı ve ebc oem balatalar sipariş ettim.Kargo geldi heyecanla 16 yıllık diskleri ve balataları değiştirmeye gittim usta parçaları taktı aradan bir kaç hafta geçti frene bastığımda belediye otobüsü gibi frenlerim ötüyor bir türlü geçmedi.balatalar ile ilgili olumsuz bir kaç yorumdan sonra başka bir markanın seramik balatalarını aldım.taktırdım ses kesildi.Frenler güzelleşti tam istediğim gibi oldu derken frene aşırı yüklendiğim zamanlarda sanki balatalar bitikmiş gibi uğultu ve ses yapmaya başladı.Frenciye götürüyorum balatalar sapasağlam diskinde sağlam bir sorun yok diyor.Bugün biraz virajlı yollarda sert kullandım dik bir inişe geldim frene basıyorum araba titriyor ve uğultu çıkarıyor.En son ustaya gösterdiğimde frenlerin sürekli sıkıyor ve bu yüzden ısınıyor dedi fren borularını iticilerini merkezlerini değiştirdi ama diskler ısındığında aynı problem yine var.Sadece yağmurlu ve çok soğuk havalarda titreme yapmıyor.Bir türlü çözemedik bu problemi keşke eski disklerimi atmasaydım onlar daha iyidi

• buna benzer bir problem eski aracımda (2009civic) vardı, yoğun frenlemelerden sonra frene dokunduğumda araç acayip titrerdi. Garantiden bir kez balataları değiştirmişlerdi. O soruna benzer bir sorun gibi geldi anlattığın sorunun. Umarım halledebilirsin.
  • benim 50 liralık fren balatalarında böyle bir sorun yaşamadım...
    disk yamuksa titreme yapar...
    fren ses yapıyorsada sertleşmiştir...
    sertleşme pek sorun değilde titreme durumu kötü... balatalar ve diskler zamanından önce hırpalanır...
  • Aceba disklerde eğilme söz konusu olabilirmi birde titremeyi ön taraftanmı yapıyor yoksa araç komplemi titriyor?
  • Aga orjinalden şaşmayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Aceba disklerde eğilme söz konusu olabilirmi birde titremeyi ön taraftanmı yapıyor yoksa araç komplemi titriyor?

direksiyona çok fazla vurmuyor pedal ve aracın genelinde bir titreme oluyor.arka kampanalardan şüpheleniyorum onlar titreme yaparmı ?

quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

Aga orjinalden şaşmayacaksın

orjinal disk takımı 400 küsür lira balata takımı 300 küsür liraydı

• Balatalarınızı ve diskinizi yeni taktıktan sonra bir süre ses yapması doğal karşılanabilir. Balata, pürüzlü bir yüzey meydana getirene kadar ses yapabilir. Bunun dışında titreme yapması diskin eğriliğinden olabilir. Aldığınız ürün orjinal olmayabilir, yan sanayi olabilir. Yani sonuç olarak binbir türlü sebep olabilir.

Peki aldığınız disk ve balata takımı aracınız ile uyumlu mu ve tavsiye ediliyor mu?

Seramik balata normal balataya göre daha az ses yapar ve ısıyı daha iyi transfer eder. Fakat bu durumdan disk etkilenir ve normalden daha fazla ısınır. Çok sıcakken suyla temas etmişse eğrilme görülebilir.

Binek araçlarda eğer ciddi bir problem yoksa fren sisteminde her zaman orjinal ekipmanları öneriyorum. Fren ustanız da iyi montaj yapamamış olabilir, başka bir yere göstermeyi deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Balatalarınızı ve diskinizi yeni taktıktan sonra bir süre ses yapması doğal karşılanabilir. Balata, pürüzlü bir yüzey meydana getirene kadar ses yapabilir. Bunun dışında titreme yapması diskin eğriliğinden olabilir. Aldığınız ürün orjinal olmayabilir, yan sanayi olabilir. Yani sonuç olarak binbir türlü sebep olabilir.

Peki aldığınız disk ve balata takımı aracınız ile uyumlu mu ve tavsiye ediliyor mu?

Seramik balata normal balataya göre daha az ses yapar ve ısıyı daha iyi transfer eder. Fakat bu durumdan disk etkilenir ve normalden daha fazla ısınır. Çok sıcakken suyla temas etmişse eğrilme görülebilir.

Binek araçlarda eğer ciddi bir problem yoksa fren sisteminde her zaman orjinal ekipmanları öneriyorum. Fren ustanız da iyi montaj yapamamış olabilir, başka bir yere göstermeyi deneyebilirsiniz.

teşekkürler dediğim gibi sorun genelde arabayı sert kullandığımda oluyor.yani diskler ısındığında.kapalı bir jant kapağı kullanıyorum bunun etkisi olabilirmi diye düşünüyorum .peki hava delikli disk buldum onları önerirmisiniz..orjinallerine gücüm yetmez tahminim ellerinde yoktur japonyadan gelmesini beklerim.seramik balata ile delikli disk bir nebzede olsa frenlerimi rahatlatırmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sbrburak

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Aceba disklerde eğilme söz konusu olabilirmi birde titremeyi ön taraftanmı yapıyor yoksa araç komplemi titriyor?

direksiyona çok fazla vurmuyor pedal ve aracın genelinde bir titreme oluyor.arka kampanalardan şüpheleniyorum onlar titreme yaparmı ?

quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

Aga orjinalden şaşmayacaksın

orjinal disk takımı 400 küsür lira balata takımı 300 küsür liraydı

Arka kampanalar frende titreme yapmaz büyük ihtimal ile disklerde yamukluk yada aşınma vardır bir tornalattırın isterseniz ama daha önce tornalattırılmışmı ona dikkat edin eğer torna olmuşsa fazla incelir oda frende sıkıntın yaratır.

• quote:

teşekkürler dediğim gibi sorun genelde arabayı sert kullandığımda oluyor.yani diskler ısındığında.kapalı bir jant kapağı kullanıyorum bunun etkisi olabilirmi diye düşünüyorum .peki hava delikli disk buldum onları önerirmisiniz..orjinallerine gücüm yetmez tahminim ellerinde yoktur japonyadan gelmesini beklerim.seramik balata ile delikli disk bir nebzede olsa frenlerimi rahatlatırmı ?

Hava kanallı disk, soğumaya yardımcı olur. Bu nedenle ısınmadan kaynaklı probleminizi bir ölçüde çözmenize yardımcı olur. Fakat daha fazla masraf yapmadan bence orjinal parça kullanmayı düşünün. Zararın neresinden dönerseniz kardır sonuçta.

Hava kanallı disk, probleminizi çözmeyebilir, boşa para vermiş olmayın.
  • teşekkürler
    taşlama içime sinmiyor sanırım hava delikli disklerden alacağım onlarda titrerse artık.gc8 fren sistemini döşerim komple arabaya
    quote:

quote:

Hava kanallı disk, soğumaya yardımcı olur. Bu nedenle ısınmadan kaynaklı probleminizi bir ölçüde çözmenize yardımcı olur. Fakat daha fazla masraf yapmadan bence orjinal parça kullanmayı düşünün. Zararın neresinden dönerseniz kardır sonuçta.

Hava kanallı disk, probleminizi çözmeyebilir, boşa para vermiş olmayın.

hocam çok sağolun ama orjinalini bulmak çok zor malesef her yolu deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okullu Mehmet Pasa -- 25 Aralık 2012; 20:56:38 >

• Diskleri tornacıda tornalatın, sorununuz ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.
    Disk torna istiyorsa yokuş aşağı inerken veya viraj dönerken frene dokununca titreme ve uğultu yapar.
  • quote:

Balatalarınızı ve diskinizi yeni taktıktan sonra bir süre ses yapması doğal karşılanabilir. Balata, pürüzlü bir yüzey meydana getirene kadar ses yapabilir. Bunun dışında titreme yapması diskin eğriliğinden olabilir. Aldığınız ürün orjinal olmayabilir, yan sanayi olabilir. Yani sonuç olarak binbir türlü sebep olabilir.

Sevgili dostum yaklasık 10 bin km önce balatalar degisti , diskler tornalandı ancak 10 bin km dir pedala dokundugum anda frenlerden ses geliyor. Neden kaynaklanır bu durum ? Kendi ustama götürdüm ama orjinal balata takmadı da ondan mı oldu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mathemus

Diskleri tornacıda tornalatın, sorununuz ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.
    Disk torna istiyorsa yokuş aşağı inerken veya viraj dönerken frene dokununca titreme ve uğultu yapar.

evet yokuş inerken oluyor genelde frenlere güvenmediğim için frenleyerek iniyorum ısınıyor tabi ondan sonra ses ve titreme.işin garibi frenci diske baktığında bir sorun görmüyor disk soğukken güzelde ısınıncamı yamuluyor ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Sevgili dostum yaklasık 10 bin km önce balatalar degisti , diskler tornalandı ancak 10 bin km dir pedala dokundugum anda frenlerden ses geliyor. Neden kaynaklanır bu durum ? Kendi ustama götürdüm ama orjinal balata takmadı da ondan mı oldu acaba ?

Frenden ses gelmesinin sebebi çoğunlukla balatalardır. Kalitesiz balatalar daha çok toz yapar ve tiz bir ses çıkartır. Eğer orjinal balata takılmadıysa birinci sebep balatadır. Balata değişimi ile tornalama aynı zamanda mı oldu?
  • quote:

quote:

Frenden ses gelmesinin sebebi çoğunlukla balatalardır. Kalitesiz balatalar daha çok toz yapar ve tiz bir ses çıkartır. Eğer orjinal balata takılmadıysa birinci sebep balatadır. Balata değişimi ile tornalama aynı zamanda mı oldu?

Evet ikiside ayni zamanda. Şu ses ha gecti ha gececek dedik. Bir türlü gecmedi. Dedigin gibi tiz bir ses. Bir de ani frenlerde birsey sürtüyor gibi. Orda da bir ses var. Balatalardan heralde dedigin gibi.

Arkadasın konusunuda baltalamak gibi oldu ama kusura bakmasın. Hazır konu varken sorayım dedim ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mathemus

Diskleri tornacıda tornalatın, sorununuz ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

evet yokuş inerken oluyor genelde frenlere güvenmediğim için frenleyerek iniyorum ısınıyor tabi ondan sonra ses ve titreme.işin garibi frenci diske baktığında bir sorun görmüyor disk soğukken güzelde ısınıncamı yamuluyor ???

Isınıp aniden soğuyunca(mesela su birikintisine girdiğinizde) yamulma oluyor

• quote:

quote:

quote:

Evet ikiside ayni zamanda. Şu ses ha gecti ha gececek dedik. Bir türlü gecmedi. Dedigin gibi tiz bir ses. Bir de ani frenlerde birsey sürtüyor gibi. Orda da bir ses var. Balatalardan heralde dedigin gibi.

Arkadasın konusunuda baltalamak gibi oldu ama kusura bakmasın. Hazır konu varken sorayım dedim ;)

Çok büyük ihtimalle balatadandır. Normalde kaç bin km'de değiştiriyorsanız biraz öne alın değişimi. Yerli balatalarda bu ses problemi çok oluyor. Frencilerde de hep bu balatalardan var, ucuz diye onları takıyorlar. Sizden orjinal takmış gibi para alıyorlar fakat yan sanayi balata takılıyor maalesef.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok büyük ihtimalle balatadandır. Normalde kaç bin km'de değiştiriyorsanız biraz öne alın değişimi. Yerli balatalarda bu ses problemi çok oluyor. Frencilerde de hep bu balatalardan var, ucuz diye onları takıyorlar. Sizden orjinal takmış gibi para alıyorlar fakat yan sanayi balata takılıyor maalesef.

Saol dostum. Bir de yetkili serviste deneyelim sansımızı.

• quote:

quote:

quote:

tamam sıcakken su temas ederse öyle oluyor ancak anlamadığım ısınınca frenin kötüleşmesi soğukken bu kadar titreme yapmıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.