Şimdi Ara

ÇOK İLGİNÇ BİR 'GERİ DONÜŞÜM KUTUSU' PROBLEMİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar cok ilginç bir problemim var ve acıkcası da bu beni korkutuyor.
    soyle anlatmaya baslayayım.
    Gereksiz dosyaları siliyorum ve bir muddet sonra Geri Donusum Kutusunu silmek istiyorum. Sağ Tıklayıp Geri Donusum Kutusunu bosalt diyorum. Hışırt diye bir ses ama geri donusum kutusu iconu hala dolu gozukuyor. İçine giriyorum içi bombos Allah allah.. tekrar masa ustune geliyorum sonra Geri Donusum Kutusuna ve sağ tıklayıp "Geri Donusum Kutusunu Boşalt " diyorum ve bana "WINDOWS" Klasorunu gerçekten silmek istiyormusunuz diyor!!! Ben bu klasoru geri donusum kutusuna gondermiyorum ki? Nasıl oluyorda bu sekilde davranıyor geri donusum kutusu? SİL dediğimde ise De1 silinmesi engellendi, yazmaya karsı korumalı vs. uyarısı veriyor silinmiyor...
    Bilgisayarı kapatıp actıgımda ise bu durum düzeliyor!!
    Acaba bu olay neden kaynaklanabilir?? Spy ve virus tarattım 1 tane bile bulamadı

• virüs olabilir yada Windows sistem dosyaların hasar görmüş olabilir. elinde kurulum cd si varsa işletim sisteminin üzerine kurulum yap bakalım düzelecekmi! kolay gelsin
  • daha onceden bir ikinci bir hdd takip cikarmismiydin o sisteme ?
    daha once taktigin harddiskten dosya sildigin zaman yapabiliyor.
  • Bana da aynı şey oluyordu. Sonra ne oldu bilmiyorum, düzeldi? service pack yüklü mü?
  • service pack 2 yuklu...
    acıkcası cok can sıkıcı bir durum
    murtiss ikinci bir hdd hiç yuklemedim.
    yardımcı olabilecek varmıdır acaba?
  • ya o bende de oluyordu ama sadece hışırt die ses geliyor ama çöp kalıyordu sonra masaüstünü yenileyince kayboluyordu sende bi dene istersen
  • Gizli klasörleri görünür hale getir ve girip bak orada Windowsun herhangi bir sistem dosyası bulunuyor mu? Eğer var ise geri yüklemeye tıkla ve dosyayı önceki yerine geri gönder. GDK boş olduğu halde simgenin dolu göstermesi ise ayarların bozulumuş olabilmesinden kaynaklanır genel olarak onuda ekrana sağ tıklayıp özelleklere girerek masaüstü simgelerinden dolu ve boş hallerde hangi simgelere geçiş yapması gerektiğini ayarlayabilirsin ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToTeM

Gizli klasörleri görünür hale getir ve girip bak orada Windowsun herhangi bir sistem dosyası bulunuyor mu? Eğer var ise geri yüklemeye tıkla ve dosyayı önceki yerine geri gönder. GDK boş olduğu halde simgenin dolu göstermesi ise ayarların bozulumuş olabilmesinden kaynaklanır genel olarak onuda ekrana sağ tıklayıp özelleklere girerek masaüstü simgelerinden dolu ve boş hallerde hangi simgelere geçiş yapması gerektiğini ayarlayabilirsin ...

dostum soylediğini yaptım. eski ikonlara dondum style xp programı ile su anda geri donusum kutusu bos gozukuyor ancak sağ tıkladıgımda hala geri donusum kutusunu bosalt ifadesi var ve tamam dediğimde WINDOWS klasorunu silmek istediğinizden eminmisiniz diyor? sil diyorum hata veriyor silmiyor haliylen
  • "WINDOWS" Klasorunu gerçekten silmek istiyormusunuz? bu soruyu GDK içinde WINDOWS klasoru olmadıgı halde neden sorar???
  • Sisteminde bir arıza olursa sorar sanırım , ikinci bir kullanıcı aç ve oradan geri dönüşüm kutusunu kontrol et sorun yok ise mevcut ayarlarını ikinci açtığın oturuma taşı veya format atıp tekrar kur ...
  • şu windows tam bir kapalı kutu.. benim de başıma böyle bir şey geldi... bir gün bir klasörün içinde bulunan toplam 4 gb.lik dosya grubunu kopyala-yapıştır yaptım.. baktım ki çok uzun sürüyor, kopyalama durum göstergesi menüsünün altındaki "iptal" e basıp iptal etmek istedim. kopyalama durdu. geri kaynak klasöre dönüp işaretlediğim dosyaları "kes" dedim bana aynen "bu bilmemnekadar tane dosyayı silmek istediğinizden eminmisiniz..?" sorusunu sordu. ben de taşıma mantığında kaynak dosyaların silinmesi tabiidir nasılsa diyerek evet dedim. demez olsaydım. dört gb. dosya buhar oldu uçtu. ne geri dönüşüm kutusu içinde ne de başka bir yerde izi bile yok... ben de dururmuyum hemen microsofta bir mesaj çektim lütfen yardım edin diye. adamlar klasik kullanım klavuzu papağan laflarını tırsak tırsak yazmışlar ve "soğuk su için" diyolar açıkça...
    bakmayın popüler-mopüler lansasyonlarla şişirdiler ama bence windows oldukça acemi yanları olan bir program...

• format atmak istemiyorum ama son care buysa yapıcam artık
  • fth1411 kardeş yanlışın olması gerekiyor kazaran "sil" e falan başmıssındır. Çünkü böyle bir olay imkansız gibi geliyor aynı zamanda "kes" dediğin zaman al-götür-koy prensibi söz konusudur "sil" değil. Easy recovery kullanarak geri getirebilirdin dosyalarını uçmasında birazda senin acemiliğin söz konusu, ayrıca Microsoft daki herkez engineer değil bunuda unutmamak gerekiyor ...
  • kardeş bilgisayarında iki tane işletim sistemi kuruluysa ondan bir karışıklık olabilir die düşünüyorum
    galiba heralde sanırsam
  • belki acemilik olabilir ama kes yaptığıma eminim ama klavye üzerinden mi ctrl x mi bilemiyorum. bahsettiğim yolu aynen bir deneyin gereksiz dosyalar üzerinde.. ben bir daha deneyemedim de.. yanlız kopyalamayı yarıda kestiğiniz zaman ilk pencerede duran hazırda işaretlenmiş olanlara kes diyeceksiniz..

şey.. bu arada easy recovery i nasıl kullanabileceğimi de söylerseniz müteşekkir kalırım..
  • Siz programı manuel olarak programlar dizininden sildiğiniz için program büyük ihtimalle bilgisayarın Windows alt dizin kayıtlarından tam olarak silinmemiştir. Bu programın arkasında bıraktığı bu menü izini temizleme işlemini Registry editörünü kullanarak yapacaksınız. Aşağıdaki adımları takip edin.
    1. Silmek istediğiniz komutu harfiyen not alın.
    2. Registry editörünü çalıştırın.
    3. CTRL + F tuşlarına basın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisine not almış olduğunuz komutu yazın ve FIND NEXT düğmesine basın.
    4. Registry kayıtları aranacak ve komutu içeren Registry anahtarı bulunacaktır. Bu anahtarı silin.
    5. REGISTRY editörünü kapatın.

Bir dene bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.