Şimdi Ara

Tamirciye sağlam verilen bilgisayarın çalışmıyor bu denmesi(servise verildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler dün bir iç temizlik için laptopu buradaki bir dükkana verdim termal macun yenilensin diye şimdide ekrana görüntü gelmiyor(bilgisayar çalışıyor ) biz birşey yapmadık diyorlar.Bilgisayari alırken içindeki neleri kontrol etmeliyim aklıma birsuru şey geldi şuan önerileriniz nedir

Edit:arkadaşlar kendi servisinde LCD ekranda problem olduğunu belirtmiş ama o zaman hdmı kabloyla görüntüyü aktarması gerekmez miydi benim laptopda hiç görüntü alamadım hdmı kabloyla 1450 TL fiyat çıkmış önerileriniz nedir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick64 -- 11 Haziran 2018; 14:39:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba bu tür işlemler öncelikle çok dikkat gerektirmektedir.Bilgisayar onarımı için verilen hizmetlerin garantili olması son derece önemlidir, garantisiz olarak hizmet veren Bilgisayar Servisleri, internet cafe tarzı yerler kısa süre sonra tekrarlanan arızalara karşı çözüm üretmeyeceği gibi müşterinin mağdur olmasınada yol açmaktadır, bu nedenle kurumsal ya da bireysel olarak bilgisayar servisi hizmeti veren firmalar yapılan tüm işlemlerde garanti vermelerine dikkat edilmeli, uzman olmayan firmalar tarafından yapılan tamir işlemlerinde bilgisayarlarda daha büyük sorunlar oluşabilme ihtimalleride dikkate alınmalıdır.Cihazınızı teslim alırken gerekli kontrollerini (ses,wifi,ısı. vs) yapmanız gerekli olmalıydı..Temizlik işlemi için bıraktığınız yer güven sağlamış bir iş yeri ise zaten size kontrollerinin yapılması için cihazınızı tekrar servise alınması gerekli olduğunu söylemelidir.Teknik servis formu oluşturuldu mu ? siz cihazınızı teslim alırken servis formuna onay verdiniz mi ? Ayıplı ürün teslimi mi yapılmış ? Personel veya çalışandan kaynaklı bir hata mı ?... Öncelikle ram kontrolü sağlayın, söküp tekrar takın, yer değiştirin çiftse tek deneyin, değiştirilip değiştirilmediğini, hız miktarını kontrol edin.. Teknik bilginiz yeterli ise Lcd kablosuna ulaşın sök-tak yapın, işlemciyi kontrol edin..Mutlaka dikkatli ve hassas davranın, batarya ve elektrik bağlantısını kesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: VBlg

Merhaba bu tür işlemler öncelikle çok dikkat gerektirmektedir.Bilgisayar onarımı için verilen hizmetlerin garantili olması son derece önemlidir, garantisiz olarak hizmet veren Bilgisayar Servisleri, internet cafe tarzı yerler kısa süre sonra tekrarlanan arızalara karşı çözüm üretmeyeceği gibi müşterinin mağdur olmasınada yol açmaktadır, bu nedenle kurumsal ya da bireysel olarak bilgisayar servisi hizmeti veren firmalar yapılan tüm işlemlerde garanti vermelerine dikkat edilmeli, uzman olmayan firmalar tarafından yapılan tamir işlemlerinde bilgisayarlarda daha büyük sorunlar oluşabilme ihtimalleride dikkate alınmalıdır.Cihazınızı teslim alırken gerekli kontrollerini (ses,wifi,ısı. vs) yapmanız gerekli olmalıydı..Temizlik işlemi için bıraktığınız yer güven sağlamış bir iş yeri ise zaten size kontrollerinin yapılması için cihazınızı tekrar servise alınması gerekli olduğunu söylemelidir.Teknik servis formu oluşturuldu mu ? siz cihazınızı teslim alırken servis formuna onay verdiniz mi ? Ayıplı ürün teslimi mi yapılmış ? Personel veya çalışandan kaynaklı bir hata mı ?... Öncelikle ram kontrolü sağlayın, söküp tekrar takın, yer değiştirin çiftse tek deneyin, değiştirilip değiştirilmediğini, hız miktarını kontrol edin.. Teknik bilginiz yeterli ise Lcd kablosuna ulaşın sök-tak yapın, işlemciyi kontrol edin..Mutlaka dikkatli ve hassas davranın, batarya ve elektrik bağlantısını kesin..
    malesef oyle kurumsal bir yer değil.ben basit bir fan temizliği diye problem olmaz diye düşünmüştüm.bana denilen %90 ekran kartı chipinde problem var değişim yapalım dediler yaptırmadım şimdilik bozula bozula bugun mu bozuldu anlmadım artık.(makine çalışıyor ama görüntü gelmiyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick64 -- 15 Mayıs 2018; 16:24:37 >

• İçini açıp temizlik yaptılar ise, ekran kablosu yerinden oynamış olabilir.
    Harici bir vga kablosuyla laptopu baska bir ekrana bağlayın bakın görüntü var mı?
  • Her zaman pc yi verirken windowz acin adamin yaninda oyle teslim edin bilgisayarcilarda acayip dikkatli olmali basimiza geldimusterinin laptobunu acilip acilmadigina bakmafan termal degistirdik topladik ekran yok

Uzun ugraslar sonucu ekrani getirebildik fakat bir daha kontrolsuz almamaya karar verdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical.assistance -- 15 Mayıs 2018; 16:52:23 >
  • Belirttiğim gibi Anakartı kasadan ayırırken dahi çok dikkat edilmelidir.Sökme esnasında çok fazla esnetme kart üzerindeki yollara, chiplere zarar verebilir..Uzman, Deneyimli bir firmadan teknik destek almanızı öneririm..
  • nike35 kullanıcısına yanıt
    denedim görüntü yok malesef
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Evet buda bana ders oldu dediğiniz gibi verirken açıp gostermek lazımdı.ben basit bir işlem nasıl olsa diye düşünmüştüm verdiğim yerde o kadar kotu biryer değil aslında ama daha dikkatli olmalıydım.oldu artık tanıdık biri buldum inceleyecek bakalım inşallah masraflı yada uğraştırıcı şeyler yaşamam beklemedeyim bakalım.
  • güvenli modda açıp...
    ekran kartı driverini kaldırın...
    laptopu kapatıp tekrar açın...
    standart driver devreye girsin...
    daha sonra tekrar driver yüklersiniz...
  • bu işten anlayan birine götürün
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    anakartta çatlak olabilme ihtimali üzerinde duruluyor şuan bakalım artık.garantiside bitti az bir süre önce kendi serviside yüksek bir fiyat çekeçeiğini düşünüyorum şaka gibi fan temizliği diye gittik neler oldu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick64

anakartta çatlak olabilme ihtimali üzerinde duruluyor şuan bakalım artık.garantiside bitti az bir süre önce kendi serviside yüksek bir fiyat çekeçeiğini düşünüyorum şaka gibi fan temizliği diye gittik neler oldu :D
    bende format için gelen incecik bir notebookun ekranı çatlamıştı. yani ben ekran kapağını kaldırırken çatladı öyle söyliyim.
    ama yinede sahibine başka laptop verdik.yani servisin bir hatası varsa bunu dürüstçe söylemesi lazım.
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Problemde orda zaten adamın dürüst olduğunu bilsem gerçekten bilgisayarın kendinden kaynaklandığını anlasam diyecem ki olacağı varmış teknoloji bu ama şimdi verdiğim gün bozulması ve bana ben aldığımda böyleydi vb. Cümleler kurduğunda ikna olmadım.Buda beni ikilemde bıraktı maalesef kendi garantisine yollasana kim bilir kaç para diyecekler oyun bilgisayarı olduğu için diğer notebooklara göre fiyatları iyi kötü yüksek bakalım ne olacak bundan sonra bir kablo temassız olsa da hemen cozulse

• arkadaşlar kendi servisinde LCD ekranda problem olduğunu belirtmiş ama o zaman hdmı kabloyla görüntüyü aktarması gerekmez miydi benim laptopda hiç görüntü alamadım hdmı kabloyla 1450 TL fiyat çıkmış önerileriniz nedir??

• Laptopunun piyasada kaç lira olduğuna bak, fiyat ile tamir masrafını kıyasla ona göre karar ver. Bence ayrı ayrı birkaç yerden fiyat al servise göre farklılıklar olabilir.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Bu resmi servisiydi ilk olaydan sonra başka yere verebilir miyim bilmiyorum işin ilginç yanı yapın diyecem sonra gene bozuk şekilde gelmez inş ama dedikleri olay sanki yanlış gibi hdmı kabloyla neden görüntüyü aktarmadi ekrandaysa problem anlayamadım bilmediğim bir husus mu var acaba iyice kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick64 -- 11 Haziran 2018; 19:10:23 >
  • Garanti harici onarımlarda resmi servis de olsa servisine göre farklı fiyat verilebiliyor.
    Bildiğim kadarı ile Windows+P ile görüntüyü vereceğin ekranı seçeceksin. Tabi görüntü yok nasıl seçeyim dersen, bende Windows 10 yüklü ona göre Windows + P'ye bas Yukarıdan aşağıya 4 adet seçenek var ikincil ekran en alttaki Aşağı ok'a 3 kez tıklayıp Enter'e basarsan ikincil ekrana geçiyor bir de öyle dene. Ekran çipi gitmedi ise görüntü gelmesi lazım.

NOT: Ayrıca ekranı mı? Yoksa ekrana giden kabloyu mu değiştirecekler? Ya da ne yapacaklarını detaylı olarak sor, sonuçta para vereceksin, detaylı bilgi almak hakkın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 11 Haziran 2018; 19:39:55 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Teknik servis LCD ekranı değişecek diye not düşmüş teknik servise bağlanmasının için ayrıntıda öğreniyorum kaç kere ısrar ettim bağlanmıyormuş teknik servis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick64 -- 14 Haziran 2018; 0:21:49 >
  • İstanbul'da ikamet etmiyorum.pm kapalı olduğu için burdan yazdim

• Kargo ile diğer servislere de gönderebilirsin. Bulunduğun yerdeki servisin verdiği bilgileri anlatarak, telefon ile diğer servislerden fiyat almanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 13 Haziran 2018; 22:3:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.