Şimdi Ara

Geçmeyen bir öksürüğüm var. Bazı korkularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık tam 1 haftadan beridir devam eden bir öksürüğüm var. Önceden kuru öksürük gibiydi böyle gıcık şeklindeydi. Şimdi son 3-4 gündür sert öksürmeye başladım. Yani sanki kopacak gibi böyle 2-3 kere sert öksürünce rahatlıyorum ama o gıcık hissi hala geçmiyor. Böyle nefes alırken falan hırıltı hissediyorum bu da öksürüğe sebep oluyorum. Allah'a şükür boğazımda ağrı, bademciklerimde şişme, acı falan herhangi başka hiçbir şey yok.

Biraz daha açıklayayım, bu gıcık öyle bir şey ki böyle hırıltı olarak geliyor onu koparmak için öksürük krizim tutuyor böyle biraz zorladıktan sonra sert bir öksürük sonucu kısa süreli bir rahatlama geliyor. Doktora gittim 1 haftadır hap kullanıyorum ama hiçbir faydasını göremedim. Ve bitkisel olarak da zencefil+zerdeçal+bal+biraz limon+nane karıştırıp 1-2 tatlı kaşığı açken yiyorum. + karabiberli ıhlamur çayı da içiyorum.

Bu durum beni korkutmaya başladı başka bir şey çıkacak diye. Deneyimli kişilerden bilgi ve yardım istiyorum. Özellikle gece uyumaya çalışırken çok zorlanıyorum, sırf uyuyabilmek için kendimi tutuyorum falan unutmaya çalışıyorum. Normalde gündüz vakti yatıp uyuduğum zaman sorun yok da özellikle nedense gece normal vakitlerde yattığımda uyutmuyor. Gündüz okulda, dershanede falan derslerde zorlanıyorum öksürmekten. Sadece 1 kere biraz balgam çıkarabildim o kadar. Bir yandan da balgam olabilir, çıkaramayorumdur diye düşünüyorum. Sorun ne olabilir?

• Geçmiş olsun bendede öksürük var.

Bakalım ne zaman geçecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitkisel birşeylerden bahsetmişsin.

kendin mi hazırlıyorsun ??

aktarad hazır karışım var sanırım tam sana göre haberin olsun.

zaman zman bende kullanırım.

zencefilli bal oalrak geçer adı.

2 tane al.

1 tanesini sabah öğle akşam aç karnına 2 tatlı kaşığı ye.

2. sine başladığında 1 tatlı kaşığı kullan.

geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

bitkisel birşeylerden bahsetmişsin.

kendin mi hazırlıyorsun ??

aktarad hazır karışım var sanırım tam sana göre haberin olsun.

zaman zman bende kullanırım.

zencefilli bal oalrak geçer adı.

2 tane al.

1 tanesini sabah öğle akşam aç karnına 2 tatlı kaşığı ye.

2. sine başladığında 1 tatlı kaşığı kullan.

geçmiş olsun.

Yok hocam annem evde hazırlıyor. Zencefil+bal+limon (azıcık o da biraz sulandırmak için yoksa yenmiyor.) bir de son birkaç gündür naneyi küçük küçük ufalayıp onu da karışıma ekliyorum. Dediğiniz gibi zaten aç karına sabah ve akşam 1-2 tatlı kaşığı yiyorum.
    Kullandığım hap da bugün bitti. Bakalım ne yapacağız. Özellikle şimdi mesela kalkınca sabahları kahvaltıya oturunca falan acayip öksürük krizim tutuyor, böyle hırıltı şeklinde acayip rahatsız ediyor, kahvaltımdan bir şey anlamıyorum. Mesela az önce kahvaltıdan kalktım dinlenmek için biraz uzandım şimdi kahvaltıdaki ve kalktığım zamanki krizim geçti daha rahatım ama dediğim gibi öksürük hala devam ediyor gene de rahatsız ediyor.

Acaba tek sorun balgam mı sökemiyorum nedir?.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dediğim ürünü aktardan alıp kullanın.

++++ C vitamini alın günde 1 gr. münkünse eczanelerde eferesan tabletlerden 250ml lik günde 4 tane tüketin.

1 tane eczaneden d vitamini ampül alın ağızdan için
  • Teşekkürler deneyeceğim. Şimdi bu yetmezmiş gibi yavaştan grip dediğimiz burun akıntısı da başladı. Bari sadece gribe çevirse şükredeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

Teşekkürler deneyeceğim. Şimdi bu yetmezmiş gibi yavaştan grip dediğimiz burun akıntısı da başladı. Bari sadece gribe çevirse şükredeceğim.

kardeşim geçmiş olsun.

yapman gerekenler.

1. aktardan zencefilli bal almak 2 adet ve dediğim gibi kullan.

2. redoxan eferesan tablet 250ml günde 4 tane kullan. 3 saat aralıkla . ( c vitamini )

3. eczaneden 1 tane D vitamini ampül formunda al ve ağız yolu ile iç.

4. sıvı şeyler tüket. ( şeker kullanma . meyva suyu içme)

1-2 günde dinlenmeye çalış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dinlenme konusunda açıkçası yeterince dinlendiğimi düşünüyorum. Geçen hafta sonu 2 gün dersanem vardı gitmedim yattım bol bol dinlendim + pazartesi ve salı günleri de rapor aldım okula da gitmedim. Daha fazla bunları aksatabileceğimi sanmıyorum lise 3 mağlum. Ve zaten bugün de bütün gün evdeydim. Diğer dediklerini yapacağım. Şeker zaten kullanıyorum bir akşamları veya sabah kahvaltılarda 1 bardak çay içerim şekerli olarak o kadar. Kola falan içmem zaten. Koladan çok çektim zaten.
  • oncelıkle gecmıs olsun aynı durum bendede vardı bıraz gıcık tutmustu ama tam 1 ay surdu. tahmınımce sıgara kullandıgımdan dolayı baya uzun surdu, bende en sonunda sıgarayı azalttım bıraz bıde bedenımı hep sıcak tutmaya calıstım ve gectı 2-3 gune ama sıze tavsıyem 1-2 doktora daha gıtmenızdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle doktora git. antibiyoik gerektiren bir durum varsa, doğru antibiyotiği verir ve o zaman iyileşirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.