Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin cenazesine katılamaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    zaten örnek verdiği norveçe çok uygun bir profil k.k na, 10 defa seçim kaybeden biri norveçte hep partinin başında duruyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mart 2020; 18:34:32 >
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Allah ve öbür taraf vs olmadığını teorilerin ve kanunlarınla kanıtladığın için teşekkürler. baya ikna edicisin. uyuyan kesim varsa, hala Yaratanı, Yaratanın insanlara verdiği iradenin kaderi yönlendireceğini bilmediği ve varsa da karışmıyor gibi düşünce yapısında olan kesimdir. (ha bide Kitabını okusana sen islamdan soğuyacaksın diyen kesim var ) onun haricinde, Allah'ın evine corona virüs girmez kafasında olanlar da bu üstteki anlattıklarımdan farksız. İki tarafın da kafasında 1 şey var, sorumluluk alma istediğini reddetmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Sıkma canını patavatsızlık yeni yaptığın bişi değil

Alıntıları Göster
    en azından hata yaptığını anlayınca özürdilemesini bilen bir insanım tabi sizin çok uzak olduğunuz birşey burda bu hep siz haklısınız ve özelsiniz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Mart 2020; 18:40:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Sessiz sedasız, kimseye haber vermeden cenazeye katılabilirdi. Cümbür cemaat cenazeye şu dönem karşıyım ama 1. dereceden akrabaların cenazede olması gerekir.

Kardeşini sever sevmez, aile bağları kopuktur bilemem. Ama kardeş adı üstünde. Daha ötesi yok.

Alıntıları Göster
    Cenaze bittikten sonra mezarına gitmiş hocam sessizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    allah ve öbür tarafın var olup olmadığı kanıtlanamaz. ben yok diyorum siz var. siz gidip gördüyseniz fotoğraf video da getirinde inanalım bari. kendi halinde inananlara lafım yok ama öyle başkasının hayatını tehlikeye atanlara ayar oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 22 Mart 2020; 18:49:5 >
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Başkasının hayatını, dini kullanarak tehlikeye atan kişi sorgulamaktan acizdir, bağnazdır. O dediğine lafım yok ama her irade sahibinin, maddi açlığı olduğu gibi manevi açlığı da vardır. Bunu inkar edemezsiniz. İnkar edenler; vicdanı, duyguyu ve ahlak ilkesini reddeder. Ama hayatı bu tür şeylerle tanımlar ve buna bağlı olarak yaşamımızı sürdürürüz. Eğer ki bir insan iyi ve kötüyü seçecekse, ya kendi nefsinin ihtiyaçlarını körüklemek için ya da gerçekten iyiliğin ve ahlakın doğru olduğunu bildiği için bu iki olgudan birisini seçer. Bu böyledir. Bunu bizlere sunan Rabbi görmemek ise, sorumluluktan kaçmaktır. 5 Duyunun hissettirdiği sadece nefsani olgudan ibaret. Önemli olan Görmek değil, Hissetmektir. İstediğin kadar görmesi imkansız de bu gerçeği değiştirmez. Psikoloji, Mantık, Matematik, Fizik, Metafizik dahil tüm ilimler bir yaratıcının olduğunu kabul etmekte. Bu doğrultuda hangi din doğru orasını ince ayrıntılarla elemek ve doğruyu görmek sizin elinizde, Tarihte olan olayları bilmek ve kavramak, bunlara göre yorum yapmak ve kutsal olanların getirdiklerine bu doğrultuda bakacak olursak, ben kendi dinimi doğru buluyorum diyebilirim. Sana kolay gelsin. İnşallah doğru yolu bulursun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.