Şimdi Ara

KİLİTLENİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İÇİNDEN ÇIKAMADIĞIM BİR SORUNUM VAR YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR KALIRIM.

AŞAĞIDAKİ öZELLİKLERNDE BİR BİLGİSAYAR TOPLAMAYA ÇALIŞTIM FAKAT İLK GÜNDEN İTİBAREN
    BİRKAÇ SAATLİK PERİYODİK OLMAYAN ARALARLA [akum], BAZEN EKRAN KARARAK
    KİLİTLENİYOR BAZENDE EKRAN DA NE VARSA ÖYLECE DONUP KALIYOR.
    AŞIRI BİR YÜKLENME DE OLMADAN DA KİLİTLENEBİLİYOR MESELA WİNAMP DA BİR MÜZİK
    ÇALARKEN VEYA YALNIZCA NOT DEFTERİNE BİR YAZI YAZARKEN KİLİTLENİYOR.
    EKRAN KARTININ YENİ SÜRÜCÜSÜNÜ İNDİRDİM OLMADI
    CD ROM, DİSKET SÜRÜCÜ, MODEM GİBİ PARÇALARI ÇIKARTARAK DENEDİM YİNE KİLİTLENDİ.
    HARDDİSK, RAM VE EKRAN KARTINI BİR ARKADAŞIMIN BİLGİSAYARINDA ALARAK DEĞİŞTİRDİM
    YİNE KİLİTLENDİ.
    DEĞİŞTİREMEDİĞİM BİR ANAKARTLA İŞLEMCİ KALDI BİRDE KASA

NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM LÜTFEN YARDIM EDİN BAŞKA NE YAPABİLİRİM
    SELAM VE SAYGILAR SUNARIM

İşlemci : p4 2.40 GHZ 478 PIN CPU 533 MHZ

Anakart : ASROCK P4VT8+ VİA PT800 DDR SOUND+LAN 8X

Ekran Kartı : GIGABYTE 128 MB NVIDIA GEFORCE FX 5200

Ram : 256 MB PC400 MHZ DDR RAM

HARDDİSK : SAMSUNG 40 GB

BİOS : AMİ BİOS P1.0

MONİTÖR : LG 17 T710BH FLATRON

• arkadaşım bence anakarta yoğunlaşmalısın işlemcide bi sorun olucağını sanmam... anakartın üzerindeki köprüleri kontrol et derim...
  • 1. öncelikle işlemci montajınızı kontrol edin. fan ın dogru bir biçimde takılıp takılmadığını gözden geçirin.
    zira küçük de olsa montaj hataları işlemcinin yüksek ısılarda kilitlenmesine neden olurlar. işlemci ile birlikte verilen 1 iletken krem varsa bunuda sürmeyi ihmal etmeyin.
    2. anakartınızın VİA sürücü güncelleştirmelerini yapın. bunlarıwww.download.com adresinden "via service pack" diye taratırsanız bulursunuz.
    3. cihazınız ile yeni bir işletim sistemi kullanın.. eger 98 kullanıyorsanız hemen vazgeçin, 2000 ve üstü bir işletim sistemi kurun. daha alt sistemler yeni cihazlardasorun yaratabiliyor.
    4. son olarak diğer tüm fanları kontrol edin.. (ekran kartı anakart Chipseti üzerindeki vs.)
    5. sistemde virus vb. şeylerin olmadığından emin olun..
    benimkiler bu kadar...

• Bir ara benim de başıma böyle bir şey gelmişti. Seni korkutmak gibi olmasın ama bir anda hard diskimi kaybetmiştim. (şu anda duvarımda kapağı açık olarak duruyor) Umarım seninki böyle bir şey değildir. gerçi hard diski değiştirip de denemişsin ama...[dntw]
  • Merhaba
    Win XP KUllanıyorum , Wİn98 de de kilitlendi,
    İşlemcinin Sıcaklığını nasıl görebilirim Bios tanmı yoksa ayrıca bir program mı kullanmam lazım. İylemcinin normal sıcaklığı kaç derece olmalı,
    Selam ve saygılar
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by deville</i>
    <br />1. öncelikle işlemci montajınızı kontrol edin. fan ın dogru bir biçimde takılıp takılmadığını gözden geçirin.
    zira küçük de olsa montaj hataları işlemcinin yüksek ısılarda kilitlenmesine neden olurlar. işlemci ile birlikte verilen 1 iletken krem varsa bunuda sürmeyi ihmal etmeyin.
    2. anakartınızın VİA sürücü güncelleştirmelerini yapın. bunlarıwww.download.com adresinden "via service pack" diye taratırsanız bulursunuz.
    3. cihazınız ile yeni bir işletim sistemi kullanın.. eger 98 kullanıyorsanız hemen vazgeçin, 2000 ve üstü bir işletim sistemi kurun. daha alt sistemler yeni cihazlardasorun yaratabiliyor.
    4. son olarak diğer tüm fanları kontrol edin.. (ekran kartı anakart Chipseti üzerindeki vs.)
    5. sistemde virus vb. şeylerin olmadığından emin olun..
    benimkiler bu kadar...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

• bence de sıcaklıktandır.
    anakart cdsinde sıcaklık gosteren bir program olabilir.
    yoksa da biosda vardır. kitlendikten sonra hemen biosa gir sıcaklıga bak 60-70 i gecerse sıcaklıktan olabilir. 80 falansa kesin sıcaklıktandır bence.....
  • işlemcin 533 MHZ RAM 400 Mhz bence sorun bu.

Biosta Hardware monitör veya Healty diye bi bölüm vardır. orda yazar.
  • anakart olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.