COD4 bencede gerek kaplama kalitesi olsun gerek detaylar ve efekler açısından Killzone2'nin önünde.Ama karakter animasyonları KZ2 de daha önde bence.
Kişisel tercihim şu an COD4'ten yana.Bilim kurgu FPS'yi pek sevmem.Gerçi Killzone'un atmosferi çok sağlam gözüküyor ama COD4,gerçekçiliğiyle daha ön plana çıkıyor.
2 oyunda beni cezbetti.KZ2'den inanılmaz umutluyum.%50'si böyleyse tamamı inanılmaz olur.
haha bütün tartışma mesajları siliniyor sanırım, baya bi mesaj silindi
quote:
Orjinalden alıntı: serhanuygur
haha bütün tartışma mesajları siliniyor sanırım, baya bi mesaj silindi
Birazdan yine başlar serhan.. Ama bu sefer kaale almamakta fayda var. ANında buton' Bu arada bizim yerimize kendileri butona bastılar, sağolsunlar, bize iş kalmadı. NEye niyet neye kısmet..
Nerde kamıştık? Evet, kz2.. Bu arada kimsse değinmedi ama ilk oyunda en büyük eksik karakter tasarımlaındaki kısırdöngüydü bence. Yani yeterive tasarım vardı belki ama görsel açıdan daha farklılarını bekliyorum ben bu sefer. Kz2'de bu biaz daha aşılmış gibi. Elbette tasarımların birbirine yakın olması da normal, neticede çizgisi belli olması lazım ama 1-2 tane sıradışı tip bekliyorum.. O büyük eleman sağlam, vitralyözü tutan. Güzel bir boss.
BEkliyoruz.
düşmanlar konusunda ben çok aşırı bir çeşitlilik görmedim açıkçası, boss tarzı daha iri olan yaratıklarla helghast lar dışında pek bişe göremedik. tabi bu video 2. dk lık bi video ama mesela dost askerlerde çok fazla çeşitlilik var. herkes ayrı bi şekil ;)
bu arada silindi ama o konu, korayg nin scripted videolara her seferinde laf söylediğini görüyorum, korayg daha önceki aylarda geow içindi herhalde yanlış hatırlamıyorsam o aşırı detaylı modellerin sadece ara videolarda falan oldugunu söylendiğinde, scripted da olsa onlar oyun içi renderlanıyor yok oyundakilerde aynı falandı filkandı diyordu. ama şimdi 180 derece donmuş scripted video oyun içi render bile olsa değersiz modunda hangisi doğrudur ey korayg. pre-render olmadıktan sonra her türlü o grafikleri vermek iş değilmidir?
ayrıca başka bir konu da KZ2de CELL in gücünü gösteremediği yok grafik olarak zayıf kaldıgı eleştirileri...
CELL in gücü sadece grafiktemidir? bireaz geniş düşünmek lazım, bazı konsollar sadece GPU su üzerinde çalıştıgı için sanırım insanlar alışkanlıktan gelen bir herşey grafiktir fikrine sahip. cell in avantajları grafik aşlanından çok AI, partikül efektleri ve bu tarz şeyler üstünde görülür, diğer işlemcilerin yapamadıgı kadar hesabı CELL yapar... avantajı burdadır cell in...
bir iki değişik gif buldum ekliyeyim bari dedim.
ya siz boşverin adamlara 15 sayfada anlatamadınız şimdimi 2 satırda anlatabileceksiniz sırf şu giflerden bile oyunun ne kadar mukemmel olduğu her halinden belli zaten , düşman askerlerinin birbirine benzemesi gayet normal çünkü hepsindede aynı kamufulaj var, benim asıl merak ettiğim şeylerden birisi bu gösterilen araçlardan kullanabilecekmiyiz yada bunlarla savaşabilecek miyiz ? çünkü o roketatarı 2005 videosundaki gibi kullanmayı hayal ediyorum şimdi
quote:
Orjinalden alıntı: power512
ya siz boşverin adamlara 15 sayfada anlatamadınız şimdimi 2 satırda anlatabileceksiniz sırf şu giflerden bile oyunun ne kadar mukemmel olduğu her halinden belli zaten , düşman askerlerinin birbirine benzemesi gayet normal çünkü hepsindede aynı kamufulaj var, benim asıl merak ettiğim şeylerden birisi bu gösterilen araçlardan kullanabilecekmiyiz yada bunlarla savaşabilecek miyiz ? çünkü o roketatarı 2005 videosundaki gibi kullanmayı hayal ediyorum şimdi
rokaetatarlı sahne e3 trailer ında vardı ve tam bir fiyaskoydu gerçekten patlama ve duman efektlerinin olmadığına veriyorum çıktığında değişir umarım.
Killzone2nin atmosferi ve karakter animasyonlari hakikaten cok saglam Grafikleri Gears of war un gerisinde..Ben asil call of duty4ü bekliyorum
Bu Kadar Yeter
Ziwro, kusura bakma da kırpa kırpa mundar ettmişsin bence yani. HAni tamam aradan gereksiz mesajları, kavgaları sil de konuyla alakalı 'tartışmaları' silmenin ne mansı varki? Ne güzel detaylar paylaştık aslında, bi kalemde silip atmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. YAzık olmuş bence. 1 kişi haricinde üslubunu bozanda olmadı gayet güzel tartıştık. Harbi yazık oldu..
quote:
Ne güzel detaylar paylaştık aslında, bi kalemde silip atmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. YAzık olmuş bence. 1 kişi haricinde üslubunu bozanda olmadı gayet güzel tartıştık. Harbi yazık oldu..
Silinmesi gereken mesajlar vardı,ama bence de hepsinin silinmesi iyi olmadı..Gerçekten bazı mesajlara yazık oldu..
Naptin ziwro hoca gitti yararli bilgiler ayrica tartismalar gayet medeni sekilde ilerliyordu bencede yazik oldu dogrusu
Tüm tartışma birbirine bağlantılı. Koray'ın ilk mesajı tartışma çıkardığı için silinince haliyle ona bağlı olan tüm mesajlarda gitmiş. Daha seviyeli tartışabilseydiniz mesajlar silinmezdi. Konu başında yapılan uyarıya rağmen mesajlarınız siliniyorsa şikayet etmeye hakkınız yok. Üstelik bundan önce bir konu daha kitlenmişti.
quote:
Daha seviyeli tartışabilseydiniz mesajlar silinmezdi.
Kusura bakma ama böyle bir lafı genelleyerek söylemeye hakkın olduğuna inanmıyorum. Arada seviyesiz mesaj atan belliydi. Diğer mesajların ise genel olarak seviyesinde bir sorun yoktu. Yani hiç tartışamayacaksak ne özellii kaldı bu olayın anlamıyorum..
Birbiriyle bağlantılı olan mesajlar olduğu gibi konuya da bağlamayı başarabildiğimiz mesajlar vardı. Bunlar eğer bir 10 dakika zaman ayrılıp birbirinden ayrılsaydı, o zaman konu başlığına da uyan mesajlar kalırdı. Bi konuyu tartışırken kendimize sınır mı koyalım, konu işte, tartışılıyor. Seviyeyi bozanlar uyarılsın ve onların mesajları silinsin derim ben.
Tamam anlıyorum kolay bir iş olmadığını moderatörlüğün ama yine de toptan temizlik mantığı, özellikle insanların sadece yazdıklaryla fikrini belirtebildiği bir ortamda uygulanırsa katılım şevkini kırar. Amaç yanlış mesaj yazanlarınkini kırmak, doğru olanlarınkini değil. Kurunun yanında yaşın yanmaması gereken yegane ortamlardan biridir bu forum..
Neyse, yapacak bişey yok artk giden mesajlar için..
Medeniyet ve Tartışma kavramlarım gördüğüm kadarıyla sizinkisi ile hiç uyuşmuyor. Bölümde ki başı boşluktan dolayı, tartışmayı kendi amacından çıkarıp karşılıklı hakarete ve kişisel hesaplaşmaya kadar getirmişsiniz. Bu tür gereksiz mesajları müsama gösterdiğiniz sürece arada sizinde bilgilendirici mesajlarınız kaynıyacaktır. Bundan sonra mesaj silmekle veya sözlü uyarı ile kalmıcam bilginiz olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: Adventure
quote:
Daha seviyeli tartışabilseydiniz mesajlar silinmezdi.
Kusura bakma ama böyle bir lafı genelleyerek söylemeye hakkın olduğuna inanmıyorum. Arada seviyesiz mesaj atan belliydi. Diğer mesajların ise genel olarak seviyesinde bir sorun yoktu. Yani hiç tartışamayacaksak ne özellii kaldı bu olayın anlamıyorum..
Birbiriyle bağlantılı olan mesajlar olduğu gibi konuya da bağlamayı başarabildiğimiz mesajlar vardı. Bunlar eğer bir 10 dakika zaman ayrılıp birbirinden ayrılsaydı, o zaman konu başlığına da uyan mesajlar kalırdı. Bi konuyu tartışırken kendimize sınır mı koyalım, konu işte, tartışılıyor. Seviyeyi bozanlar uyarılsın ve onların mesajları silinsin derim ben.
Tamam anlıyorum kolay bir iş olmadığını moderatörlüğün ama yine de toptan temizlik mantığı, özellikle insanların sadece yazdıklaryla fikrini belirtebildiği bir ortamda uygulanırsa katılım şevkini kırar. Amaç yanlış mesaj yazanlarınkini kırmak, doğru olanlarınkini değil. Kurunun yanında yaşın yanmaması gereken yegane ortamlardan biridir bu forum..
Neyse, yapacak bişey yok artk giden mesajlar için..
İlk Killzone başlığında bunu uyguladık ancak değişen birşey olmadı. O kadar bekleyen şikayet içerisinde hiçbirşeyi değiştirmeyecek unsurlara vakit ayırmak biraz anlamsız. Sizin bazı mesajlarınız konu için değer taşıyor olabilir ama tüm mesajlar birbirine tamamen bağlıydı. Forum kurallarında silinen bir mesajı alıntı yapan mesajlar silinebilir diye bir madde var, dikkatinizi çekerim. Mesajları inceledim, ayıklamak ne yazık ki 10 dakikadan çok daha fazla sürerdi.
quote:
Orjinalden alıntı: Ziw®o
Medeniyet ve Tartışma kavramlarım gördüğüm kadarıyla sizinkisi ile hiç uyuşmuyor. Bölümde ki başı boşluktan dolayı, tartışmayı kendi amacından çıkarıp karşılıklı hakarete ve kişisel hesaplaşmaya kadar getirmişsiniz. Bu tür gereksiz mesajları müsama gösterdiğiniz sürece arada sizinde bilgilendirici mesajlarınız kaynıyacaktır. Bundan sonra mesaj silmekle veya sözlü uyarı ile kalmıcam bilginiz olsun.
Medeniyet ve tartışma kavramlarının ne olduğnu şahsen biliyorum. Diyorum ki böyle bir genelleme yapmak yersiz, haksızlık. Kişisel hakaret ve hesaplaşma ise ben göremedim diyorum. Bir kişi haricinde kimse sınırı da aşmadı. bölümde bir başı boşluk varsa da bu yine yönetimin problemidir, demek ki bir eksikli vardır. Konsol bölümüne gerekli ilgi ve alaka gösterilmiyordur ki bu bir gerçek. İyice incelenirse kimlerin ortalığı karıştırdığı gayet iyi anlaşılır. Ama 10 dakikadan fazlası bile ayrılmayıp, ayrılan zaman angarya gibi geliyorsa bu da bu bölüme verilen değerin bir kanıtıdır, hiç kimse kusura bakmasın ama verdiğiniz cevaplar yanlış. Müshama gösterip göstermemek ayrı bir konu, olayların tekrar etmesi apayrı bir konu. Düzeni bozanlar yönetim tarafından takipe alınıp halledilecekki bizler de rahat rahat tartışabilelim. Yoksa forum yönetiminin görevi nedir? İyi bir yönetimle, ayrlılan biraz daha fazla zaman ile bu bölüm çok rahat adam edilir, ha zaman ayrılmıyorsa da bu bölüm kaldırılır olur biter. Aksi taktirde çelişki doğar, bilmem anlatabildim mi?
Bölümün ve sitenin iyiliği açısından da olumlu olacaksa seve seve sürsiz banlanmaya azıyımdır. Madenm medeniyet ve tartışma kavramları sitenin yönetimiyle çelişiyor, o zaman şutlanırız. Problem de kalmaz..
şu anda gördüğüm şu, benim birisi hakkındaki eleştirim silinmiş, ama o kişinin yaptıgı sinsi hareket silinmemiş. mesela bu da ilginç bir durum.... forumda ortalıgı kirleten belli başlı insnalar... gerçekten güzel paylaşımlarda arada kaynayıp gidiyor... Burası herkesin girebildiği bir forum, fikir ayrılığı olması çok doğal.. lütfen bu tartışmaları isnaniyet çerçevesinde devam ettirelim... adventure olsun korayg olsun reseq gibi arkadaşlar hiçbir zaman seviyeyi bozmadan kendi düşündüklerini dile getiren insanlar, ama aradan çıkan terbiyesizler bu insanlarında paylaşımlarının yokolmasına neden oluyor...
Üyeler bilinçli davranmadıktan sonra bu foruma 100 tane mod getirilse yine birşey değişmez.
Forum yönetiminin görevi üyelerin arkasını temizlemekten ibaret değildir.
Bu bölümde günde kaç tane mesaja müdahale edildiğini biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. O zaman yönetimin bu bölümle ne kadar ilgilendiğini de bilemezsiniz. Eğer bu bölümle yönetim ilgilenmeseydi kirlilikten mesaj atacak konu bulamazdınız, bunu bilin yeter.
Dediğim gibi, herşeyi yönetimden bekleyen zihniyet değişmediği sürece mükemmel bir düzen beklemeniz anlamsız. Ne ekerseniz onu biçersiniz.
Yönetim işini bilir merak etmeyin. Birinin sınırsız banlanması gerekirse de banlar. Şu an için banlanmanıza gerek yok, ilerde böyle bir ihtiyaç oluşursa düşünürüz.
Bizden 10 dakika, 20 dakika, 30 dakika... bekleyeceğinize 1 dakikanızı ayırıp mesajlarınızı daha tutarlı yazmaya çalışın. Bunu yaptıktan sonra yönetimi eleştirin. Zira mesajları saatlerimizi ayırıp ayıkladığımız zamanlarda oldu ancak bu iyi niyetimizin hiçbirşey değiştirmediğini gördük. Bundan sonra mesajları silmekle yetinmeyip ceza da vermeye başlayacağız.
quote:
Orjinalden alıntı: AlpTéKiN
Bizden 10 dakika, 20 dakika, 30 dakika... bekleyeceğinize 1 dakikanızı ayırıp mesajlarınızı daha tutarlı yazmaya çalışın. Bunu yaptıktan sonra yönetimi eleştirin.
Ben de bunu yapıyorum zaten, bir mesajı atmadan evel 2 kere düşünüyorum, aksini de kimse iddia edemez. Bu durumda da yönetimi eleştirme hakkım oluyor doğal olarak. Benim derdim genelleme yapılmasıdır. Ediyosunuz, yapıyorsunuz diye genelleme yerine tek tek isim belirtilir, o kişiler de kendilerini bilirler. Ama arada benim de, başka doğru dürüst tartışan adamların da mesajları silinirse, söyler misin nasıl anlayacak o hata yapanlar hata yaptıklarını?
Anlayamayacaklar.. Sabahtan beri anlatmaya çalıştığım şey budur. Açık ve net bence.