Şimdi Ara

KILLZONE MERCENARY [ANA KONU] OYUN ÇIKTI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
7
Favori
24.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün kapalı beta kodları dağıtılıyormuş. Kod alabilen var mı? Veya Playstation Home'dan kod alıp kapalı betaya katılabilen var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• http://blog.us.playstation.com/2013/07/31/killzone-mercenary-mp-open-beta-in-late-august-closed-beta-live-now/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr84 -- 31 Temmuz 2013; 19:34:29 >

• us psn beta kodu eu psn beta kodu ile takaslanır
    edit:verildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr84 -- 31 Temmuz 2013; 21:25:02 >
  • beyler bende beta var.indiriyorum şu an.

KILLZONE MERCENARY [ANA KONU] OYUN ÇIKTI
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr84

us psn beta kodu eu psn beta kodu ile takaslanır

Beta bana gönderilmedi henüz. US kullanmayacaksan bana ver. Eğer EU elime geçerse sana gönderirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oa1907

beyler bende beta var.indiriyorum şu an.

Dublaj veya Türkçe dil seçeneği betaya dahil edilmiş mi?

• İlk izlenim olarak oyun beta olmasına rağmen harikulade olmuş. Ps vita'nin en iyi fps oyunu diyebiliriz.multiplayer modundaki silah çeşitliliği cezbediyor. Sanırım beta da iki harita var. Baska haritaya denk gelmedim. Oyunun tek sorunu koşma işlemi sırasında arka dokunmatik panele çift tıklamak gerektigi için fazla randiman alamiyoruz. Yani koşacağım diye analog çubuklarıni kontrol edemiyoruz. Grafikler ise tatmin edici. Bu oyun sırf multiplayer için bile alınabilir.

Bu arada betada türkçe dil seçeneği ve dublaj yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin ÇAKI -- 1 Ağustos 2013; 9:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grafikler 10 üzerinden 11.aşağı bakınca ayağını görme merdiven inme çıkma animasyonları harika olmuş.ps3teki codda bile yok bu özellikler
  • yahu bana gelmedi kod deneyemedik oyunu ya çok ümitliydim
  • Killzone Mercenary Beta İnceleme

Öncelikle hasretle beklediğim Killzone Mercenary oyununun Betasına katılmış olmanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek isterim. Tabi Beta'ya katılmam için bana kendi kodunu gönderen konu sahibiğ Özgür'e teşekkürü bir borç bilirim. Kendisine EU Beta kodu sözüm var ama maalesef şuanda hiç bir yerde bulamadığım için bu sözümü yerine getiremedim. İnşallah açık beta sırasında karşılıklı maçlara katılırız be bir kaç kill kıyak geçerek borcumu ödemiş olurum :))

Benim gibi PS Vita el konsolunu gelişiminden beri takip eden kullanıcılar bileceklerdir ki, henüz PS Vita ilk duyurulduğunda, yani 2010 yılında Tokyo'da düzenlenen Sony basın konferansında PS Vita için çıkışını yapacak oyunlar arasında Killzone'un da adı lanse edilmişti. Henüz doğrulanmış bir adı olmamasına rağmen, hem Killzone hayranları, hem de PS Vita kullanıcıları oldukça heyecanlanmıştı. Bu heyecanımızın büyükçoğunluğunu taşınabilir bir oyun konsolunda çift analoğ çubuklarını kullanarak ilk kez bir FPS deneyimi yaşayacak olmamız oluşturuyordu. Nitekim PS Vita'da Killzone oyununu beklerken ilk olarak Resistance: Burning Skies, daha sonrasında Call of Duty Black Ops: Declassified isimli önemli hayran kitlesine sahip oyunlar ile tanıştık. Tabi bu oyunlar da bizim için önem arz ediyordu. Ancak beklentiler çok büyük olmasına rağmen, Metacritic, IGN ve benzeri sitelerin bu oyunlara vermiş olduğu düşük puanlar daha oyun çıkışını yapmadan PS Vita kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Nitekim beklendiği gibi oldu ve Önce Resistance, daha sonra Cod ile beklediğimiz FPS deneyimini yaşayamadan PS Vita'nın başarısız bir oyunkonsolu olduğu gerçeğine inanmaya başladık.

Killzone Mercenary Beta ile yeşeren umutlar

Nihilistic firması hem Resistance: Burning Skies, hem de Call of Duty Black Ops: Declassified oyunlarını geliştirerek bir anlamda kendi sonunu hazırlamış, büyük oyun otoriteleri tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Çünkü büyük bir saygınlığı olan Resistance ve Call of Duty isimleri kimsenin gözünde bu başarısızlığı haketmiyordu.

Artık PS Vita'nın tek FPS umudu Killzone Mercenary oyunu olarak herkes tarafından beklenmeye başladı. Önceki FPS oyuınlarının kötü performansı umutların yok olmasına sebep olsa da, büyük beklentiler içine girdiğimiz Killzone Mercenary oyununun beklentileri karşılıksız bırakmayacağından emin olabiliyorduk. Çünkü Gamescom 2012 oyun konferansında gösterilen ilk tanıtım videosuyla birlikte umutlar yeşermeye başlamıştı bile.

Aradan bir yıla yakın bir süre geçmiş olsa da, bugün bazı şanslı kullanıcılar Killzone Mercenary oyununun kapalı Beta'sına katılmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bunlardan biri de benim (Özgür'ün sayesinde).

Giriş

Killzone Mercenary oyununun betasını indirmeye başladığımda iş yerindeydim ve iş yerinin 1 MB hızındaki internet bağlantısıyla 1.100 GB boyutundaki bir oyunu indirmek neredeyseimkansıza yakın. Ama ben yine de dayanamadığım için indirme işlemini başlattım. İş bittiğinde eve geçtim ve yüksek indirme bağlantısının bana vermiş olduğu oloanaklardan faydalanarak Killzone Mercenary oyununu PS Vita'ma hemen kurdum. Oyun kurulduğu zaman ilk olarak baktığım nokta Kullanma Klavuzu oldu. Çünkü oyuna dair Türkçe Dil seçeneğinin varlığını bilmek istedim. Tabi her oyunun kullanma klavuzunda Türkçe Dil seçeneği olacak diye bir kaide yok. Bazen klavuzda Türkçe içerikler görsekde, oyunun kendisi İngilizce olabiliyor.

Oyunun içerisine girdiğim zaman henüz Beta aşamasında olan Killzone Mercenary oyununda Türkçe alt yazı ve dublaj seçenekleri yer almıyordu. Hatta dil seçenekleri bile yoktu. Yani Beta her üleke için İngilizce olarak dağıtılmıştı. Hemen bu esnada belirtmek gerekirse, Killzone Mercenary oyunu 4 Eylül tarihinde çıkışını yaptığı zaman Türkçe alt yazı ve Türkçe dublaj seçeneklerine sahip olacak.

Beta'da ana menü 4 seçenek altında toplanmış Bu seçeneklere baktığımızda sadece 3 seçeneğin erişebilir olduğunu görüyoruz. Muhtemelen oyunun tam sürümünde de bu seçenekler ile karşılaşacağız.

Ana Menü'de yer alan seçenekler.

New Campaing: Bu seçeneğe şuan için erişilemiyor. Oyunun senaryo modu ile ilgili kısımlara bu seçenek altında erişeceğiz.
    Multiplayer: Beta'da oyunu oynayabileceğimiz tek alan burası oluyor. Zaten Beta'da önem verilen tek şey Multipalyer modları oluyor.
    Career Data: Bu seçenek altında Player Profile, Leaderboards, İntel, Vallor Collection ve Medals seçenekleri yer alıyor. Kullanılabilir tek seçenek Leaderboards oluyor.
    Settings: Artık çoğu oyun severin de bildiği üzere, bu bölümde oyun ile ilgili ayarlara erişebiliyoruz.

Hemen Multiplayer moduna giriş yaparak oyunumuzu açıyoruz. Burada bizleri 3 farklı oyun modu karşılayacak. Bunlar sırasıyla, Killzone Warfare, Guerilla Warfare ve Warzone oluyor. Burada kullanılabilir olarak sadece iki mod var. Killzone Warfare ve Warzone modları açıkken, Beta'da Guerilla Warfare'i oynayamıyoruz.

Killzone Warfare: Oyun beta olduğu için bu modların amacını çok anlamasak da, bu modda herkes tek başına mücadele veriyor ve önüne çıkanı öldürmeye çalışıyor. Tabi size amaçsız bir mücadele gibi görünebilir ama aslında hiç de öyle değil. Öncelikle Van Guard adı verilen istasyonları ele geçirip taktik savaşları başlatmanız gerekecek. Eğer bunu başarabilirseniz çoğu düşmanı alaşağı edebileceksiniz. Tabi bu da size sayısız para ve puan kazandıracaktır.

Warzone: Bu mod da tıpkı Killzone Warfare'daki gibi taktik savaşlara sahne oluyor. Ancak bu modu ayrı kılan özellik 4'e 4 takım halinde savaşıyor olmamız. Yani kısaca takım oyunu diyebiliriz.

Oynanabilirlik

Killzone Mercenary oyunu PS Vita'nın en iyi FPS oyunu olarak lanse edilse yeridir. Yani daha önceki Resistance ve Call of Duty oyunlarını solda sıfır bırakabilecek bir oynanış stiline sahip ve grafikler de bir okadar üst seviyede. Grafiklere birazdan değineceğimiz için şimdilik oynanışa yoğunlaşalım.

Killzone Mercenary oyununun Beta sürümünde sadece Multiplayer modunu oynayabildiğimiz için bazı oyun severler oynanabilirliğin multiplayer modundan ibaret olmadığı tezini ortaya sürebilirler. Ancak benim gibi sadece Multiplayer odaklı oyuncuların senaryo modundan çok tüm zamanını Multiplayer modunda geçireceğini var sayarsak, oynanabilirlikten bahsederken Multiplayer moduna yoğunlaşmanın daha sağlıklı olacağı kanısındayım.

Üstüne basa basa belirtmek istiyorum ki, Killzone Mercenary oyunu henüz beta aşamasında olmasına rağmen bügüne kadar oynadığım ve oynamaya doyamadığım en iyi FPS oyunu olmuş diyebilirim. Tabi bunu el konsollarını baz alarak söylüyorum. Sadece Intel ve Zenit isimli iki haritanın kullanılabilir olarak açık olmasına rağmen, sıkılmadan, usanmadan her defasında aynı haritaları oynaya biliyorsak eğer, "İşte bu oyun olmuş" demekte hiçbir sakınca görmüyorum. Çift analog çubuklarının oyun sırasındaki hassasiyeti size tıpkı PS3'teki oyun kolu ile oyunuyormuş hissini veriyor. Haritalardaki karamaşık yapılar arasında gezinirken bile analog çubuklarıyla yönününüzü bulmak oldukça kolay. Oyunda bulunan her bir silahın tepkileri farklı oluyor ve bunu silah geçişleri arasında rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Kimi silahlar çok tepebiliyorken, kimi silahlar daha ağır öldürücü darbeler yapabilmesine rağmen tepme oranları oldukça düşük olabiliyor. Bunu oynarken farketmek mümkün.

Killzone Mercenary oyunu "Ateş et ve düşmanı öldür" mantığına kesinlikle yer vermiyor. Düşmanı öldürebilmek için bir çok strateji geliştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun en güzel örneğini Dokunmatik ekrana dokunarak veya fiziksel butonları kullanarak gerçekleştirmeniz mümkün. Mesela düşmana yaklaştığınızda anlık olarak dokunmatik ekrana gelen ok işaretleri yönünde parmağınızı ekranda kaydırabilir ve düşmanı öldürebilirsiniz. Bu esnada ekrana gelen bıçakla öldürme animasyonu sizi alıp götürecektir. Gerçekten de harika olmuş. Ama dikkat etmeniz gereken bir husu var. Çünkü düşmanı bıçakla öldürmek biraz zaman kaybına neden olabiliyor. O esnada başka bir düşman sizi öldürürse, bıçakla öldürme animasyonu kursağınızda kalabilir ve düşman yaşarken siz ölebilirsiniz.

Farklı bir strateji uygulamak isterseniz eğer, haritaya düşen Van Guard istasyonlarını ele geçirmek zorundasınız. Bu istasyonlar size ekstra silahlar vereceği için ister hava saldırısı, isterseniz kara saldırısı yapabileceğiniz birçok özel silaha sahip olabilirsiniz. Bu da sizi acımasız bir asker yapabilir. İstasyonlardan elde ettiğiniz silahları kullanabilmek için yine dokunmatik ekranda yer alan simgelere dokunmak yeterli olacaktır. Favori silahım kafa delendir.

Grafikler

Killzone Mercenary oyunu da tıpkı Killzone 3'te olduğu gibi Havok oyun motorunu kullanıyor. Yani bir el konsolu için bu oyun motorunun kullanılması bile büyük bir öz verinin olduğunu gösteriyor. Zaten oyuna baktığımızda Killzone 3'ten büyük alıntılar görmek mümkün. Grafiklerdeki akıcılık ve çevre detayları nasıl bir oyunun yaratıldığını gözler önüne seriyor. Su efektleri, patlamalar, ölüm animasyonları, binalar, askerler ve silahlar... herşey özenle tasarlanmış. Hatta Cod ve BF3 gibi büyük yapımlarda bile göremediğimiz bazı animasyonları Killzone Mercenary oyununda görmek bende büyük şaşkınlığa neden oldu. Üstelik bu incelemeyi henüz Beta aşamasında olan bir oyun için yaptığımızı düşünürsek.

Sesler

Oyun boyunca müzikleri kıstım ve sadece oyun esnasında oluşabilen patlama sesleri ve silah seslerine odaklanmaya çalıştım. Uzun bir süre oynadığım beta'da hissettiklerimi bukadar kısa bir yazıyla anlatmam elbette yersiz ama yazmaya kalksam roman olurdu herhalde. Her bir silahın kendine has özelliği olduğu gibi, kendine has sesleri de var. Yani siz susturuculu ve hafif bir silah kullanıyorsanız, silahınızdan çıkan sesleri yakınınızdaki bir düşmanın duyması neredeyse imkansız. Ama susturucu takılmamış bir silah ile hemen yanı başımızda bir katliam gerçekleştiriliyorsa bunu katliamın nekadar uzak veya nekadar yakın bir mesafeden gerçekleştirildiğini kolaylıkla hissedebiliyoruz. Oyun sırasında en çok beğendiğin ses efekleri arasında askerlerin yanarak ölmesi veya can çekişmesi oldu. Seslendirmelerin oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim. Bakalım Türkçe Dublaj sırasında da böyle güzel seslendirmeler görebilecekmiyiz.

Genel Değerlendirme

İnceleme boyunca Killzone Mercenary Beta'dan hep övgüyle söz ettim. İnanın bana oyun bu övgüyü hakediyor. Gerek oynanabilirlik, gerek grafikleri ve sesleriyle Killzone Mercenary oyunu PS Vita'da oynadığım en iyi FPS oyunu olmuş. Zaten gerçek bir FPS oyunu yapılacaksa onu en iyi yapacak kişi yine gerçek geliştiricileridir. Hem Sony, hem de Guerrilla Games Cambridge bu konuda kendi üzerlerine düşen görevleri tam manasıyla yerine getirmişler. Eğer Resistance ve Call of Duty'de hiç bir deneyimi olmayan Nhilistic firmasına verilmeseydi, benzer başarıyı bu oyunlarda da görmek mümkün olabilirdi.

Killzone Mercenary oyunu şimdiden büyük oyun otoriteleri ve oyun siteleri tarafından geçer not almış durumda. Bence oyun çıktığı zaman alacağı not yükseklerde seyredecektir ve PS Vita için yapılan en iyi FPS oyunu olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Bu arada Killzone Mercenary'nin E3 2013 oyun konferansından ödül alarak döndüğünü söylemeden geçmeyelim.

Not: Oyun sırasında PS Vita'nın arka dokunmatik panelini kullanarak koşmak biraz zor olmuş ama oynadıkça alışmaya başlıyorum . Bu arada ekran görüntüleri oa1907 isimli arkadaşa aittir. Kendim resim alıp koyacaktım ama maalesef şuan için PS Vita müsait değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin ÇAKI -- 4 Ağustos 2013; 15:45:40 >

• Ersin inceleleme için teşekkürler.Bu arada açık beta ne zaman başlıyor.Belirli bir tarih var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 4 Ağustos 2013; 13:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Ersin inceleleme için teşekkürler.Bu arada açık beta ne zaman başlıyor.Belirli bir tarih var mı?

21 Ağustos tarihinde başlıyor.

• Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    güzel inceleme olmuş
  • quote:

güzel inceleme olmuş

Özgür dikkat ettiysen sadece buraya yazdım incelemeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

quote:

güzel inceleme olmuş

Özgür dikkat ettiysen sadece buraya yazdım incelemeyi.

fark etmemiştim sag ol o zaman
  • Killzone Mercenary Kapalı Beta Video İnceleme

•  KILLZONE MERCENARY [ANA KONU] OYUN ÇIKTI
  • Bu fiyat kaçmaz diyerekten direk satın aldım. Bu oyun şimdiye kadar oynadığım en iyi PS Vita oyunudur.

• o zaman kutulu max 120 liraya çıkar herhalde bilgilendirme için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.