Şimdi Ara

Kim korkar javadan pdf ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Merhabalar,
    Pdf yok fakat senden o kitabı satın almanı rica ediyorum, türkiye yazılım konusunda hiç iyi yerlerde değil, en azından türkçe yazılım kitaplarını satın almalıyız ki daha çok türkçe yazılım kitabı bulabilelim. Kim korkar javadan gerçekten iyi bir kitap, vereceğin parayı sonuna kadar hak ediyor.
    iyi akşamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicalipasa

Merhabalar,
    Pdf yok fakat senden o kitabı satın almanı rica ediyorum, türkiye yazılım konusunda hiç iyi yerlerde değil, en azından türkçe yazılım kitaplarını satın almalıyız ki daha çok türkçe yazılım kitabı bulabilelim. Kim korkar javadan gerçekten iyi bir kitap, vereceğin parayı sonuna kadar hak ediyor.
    iyi akşamlar...

Dediğiniz doğru aslında ama kitaptan çok öğrenebileceğimi düşünmediğim için para vermek istemedim.İnternet üzerinden daha iyi olacaktır diye düşünmeye başladım.Haklısınız ona birşey demiyorum teşekkür ederim yorumunuz için . Java ee ,Hibernate , Maven için kitap almayı düşünüyorum öneriniz varmıdır ?
  • brkburak08 B kullanıcısına yanıt
    O kitap tabiki temel programlama konularını kapsıyor, anlattığı konuları internetten kolayca oğrenebilirsiniz bu bir gerçek. Ama bilginin en iyi kitaplardan öğrenildiğini düşünüyorum, konular sıralı ve düzenli bir şekilde elinizin altında. Onun dışında kitap sade ve yalın bir dille anlatmış, anlaşılması kolay. Sizin dusüncenizi de anladım, haklısınızda, fazla işinize yaramayacağını düsündüğünüz bir kitap için para vermek istememeniz gayet doğal.
    Java ee konusunda ise, ben okumadığım kitap için tavsiye vermeyeyim.
    İyi günler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

şu linkte java se api dokümanı var:https://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/index.html
    halen 4000 küsür class. her class'ta ort 10 metod olsa 40000 metod. buna java ee ekle, android class'larını ekle, 10bin'den fazla class, 100binlerce metot.
    ve bunların hepsi ingilizce. o kitabı alan kişi bunları okuyup anlayabilecek mi? hayır.
    bir programcı bu api'leri okuyup anlamadan program yazamaz. belki yazılmış programları mıncıklar, kopyala-yapıştır yapar, hepsi bu. Böyle programcılarla Türkiye'de yazılım geliştirme ilerlemez.

Önerin varmı Java ile ilgili güzel açıklayıcı olursan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkburak08 -- 7 Aralık 2015; 0:57:37 >

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Öğrenebilir ama ingilizce bilen birine göre %100 daha fazla çaba göstermesi ve emek harcaması gerekli. Ayrıca iş bulabilir. Ancak bir işi varsa o işini en iyi şekilde yapmaya odaklanmalıdır sonuçta işini en iyi şekilde yapan herkes iyi kazanır, iyi yerlerde olur.
    Tabi hangi iş olursa olsun öngörülü insiyatif kullanma yetisine sahip olma ve yeniliklere açık olup yaratıcı olmakta gerekiyor. Bu meslek içerisinde... Bazen proje aşamasında yapacağınız öngörülü ufak bir değişiklik veya karar o projenin hayatını kurtarabilir...
    Sonuçta koca 1000 satırlık bir kodun çalışmamasını sağlayan sadece ufacık bir noktalı virgül olabiliyor... ;) Eskiden bu çok büyük bir sorundu "C" ama şimdi yeni nesil programlama dillerinde hata nerede nokta atışı gösteriyor... ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunner89 -- 9 Aralık 2015; 14:24:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

%100 daha fazla çaba? benim 20dk'da okuyup öğrendiğimi o 40dk'da mı öğrenecek? ingilizcesi yok yahu. 50 saat de baksa o sayfalara anlamaz. sonuç, benim dediğime geliyor işte: kopyala-yapıştır yapacak, hazır programda küçük bir kısmı değiştirecek. daha kötüsü böyle forumlara soracak, ismi-cismi belli olmayanların tavsiyesiyle rasgele şeyler yapacak, böylelerini işe alana Allah sabır versin.
    quote:

Sonuçta koca 1000 satırlık bir kodun çalışmamasını sağlayan sadece ufacık bir noktalı virgül olabiliyor... ;) Eskiden bu çok büyük bir sorundu "C" ama şimdi yeni nesil programlama dillerinde hata nerede nokta atışı gösteriyor... ;)

derleyici mantık hatasını gösteremez, syntax hatasını gösterir. yani önceden başkasının yazdığı programda değişiklik yapmaktan bahsediyorsun. size göre programcılık bu zaten. konu neydi? TR'de yazılımın gelişmesi, ilerlemesi. kopyala-yapıştırla mı ilerleme olur sanıyorsun?

Yalnız satırın sonundaki noktalı virgül koymayı unutmak, atlamak mantık hatasına girmez onu belirtmek istedim çok bilmiş beyefendi. Ve yeni program yazmaya başlayanlar Mühendislik veya Programlama okuyan birçok 1.2. sınıf öğrencileri ufak tefek virgül,noktalı virgül hatalarını yapabiliyorlar bende dahil çok yapıyordum... ve hala yapabiliyorum. Söyle bakalım çok bilmiş kişi eskiden gösteriyormuydu C de. Yazılım programları gelişti ve yakında mantık hatalarınada öneriler getirmeye başlayacak google'da olduğu gibi bunu mu yapmak istediniz diyerek...!!! Şimdilik sadece syntax hatalarını gösteriyor. bende syntax hatalarından bahsetmiştim okuduğunu anlayabiliyorsan...

printf("Hello_World")
    yada uzayan kod satırlarında } parantezin birini eksik koymak.
    Bu satırın olduğu program çalışır mı? 1000 satır da olsa?
    Çünkü sonunda ; yok...!!!

yada yazdığın bir satırın ilgili kütüphanesini import etmediysen aynı şekilde uyarı gösterir. ve bunlar mantık hatasına girmez, unutkanlık dikkatsizliğe girer...
    ne mantık hatası ne değil onuda söyleyim 1.2. sınıfta çok başıma gelirdi yazdığım programda } leri yanlış yerlere koyarak yada for-while ları yanlış kullanarak döngünün sonsuz döngüye dönüşmesi.
    işte bu mantık hatasına girer.

Bilmem anlatabildim mi? yada sen anlayabildin mi?

Bu arada yazılım %30-35 ise tasarım, yaratıcılık, ihtiyaçlar doğrultusunda en doğru algoritmayı programa uygulamak %65-70.
    Bunun içinde UML ve normalizasyon çok önemlidir her programlamacı bilmez. Ama UML ve Normalizasyon'u, Algoritmaların inceliklerini bilen her tasarımcı programlama bilir. Ve daha önceden yazdığı programları yeni ihtiyaçlar doğrultusunda çok iyi şekilde modifiye edebilir çekirdek koduna dokunmadan. Böylelikle maliyeti=(zamanı) azaltır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Ayrıca herşey kod yazmak değildir şimdi kod yazmanın önüne geçmeye başlayan olgular vardır bunlardan bazıları kalite kontrol, test, tasarım, algoritma...

Yazacağın programa ait ufacık bir algoritma yada tasarım hatası yaparsan yada method hatası mesela kontrolleri localden validation kontrolleri ile sağlamaz her seferinde sunucudan istek gönder al şeklinde yaparsan bu sana +/-0.1 saniyelik gecikmeye neden olur(sunucuya göre değişir) + sunucuya yüklenirsin ve o programı 1 milyon kişinin kullandığını düşün oluşacak maliyet kaybını sen hesapla. yada 10 kişinin, ofisin kullanacağı bir programda local kontrol yapmana gerek olmaz.

Amerikada her yıl amele gibi yazılan kodların düzgün tasarlanmamasından, düzgün kararlar verilmemesinden dolayı 500milyar$ a yakın maliyet kaybı yaşanmaktadır buda kalite kontrol ve test branşlarının açılması ve istihdamını beraberinde getirmiştir ben yazdım çalışıyor oldu bitti dönemi kapanmıştır... ve dünya üzerinde geliştirilen uygulamaların %96 sı kalitesiz ve iyi tasarlanmamış uygulamalardır. Hiçkimse ben günde 300-500 satır kod yazıyorum demesin. ve kod satır sayısı arttıkça o kodun yazılma zorluğuda exponential düzeyde artmaktadır. Ve bunun içinde çok ilerde değil ama ilerde code,code,code olayı bir yerde patlayacaktır ve geriye dönüş yani donanımsal kontroller artacaktır... çünkü artık kahve makinesinde bile 1000lerce satır kod bloğu bulunmakta... çünkü donanım ilerleme(gelişme) hızı %50 iken yazılım ilerleme hızı %100 dür ve aradaki uçurum giderek artmaktadır. O yüzden bu olgulara hakim olmayan iyi yabancı dil bilmeyen kimse iyi(kaliteli) code yazamaz. Yazar ama %96 nın içerisinde bir yerlerde olur. Umutsuzluk vermek gibi olmasın ama yinede Türkçe kitaplara önem verin destek amaçlı alın hatta. Hatta Aydın Köksal Hacettepe Bilgisayar bölümünü kuran kişinin ingilizce bilgisayar terimlerini türkçeye çevirdiği kitap var onu alın pek teknik bilgi yok ama en azından Türkçeleştirelim kullandığımız bazı kelimeleri en basitinden computer değil de "Bilgisayar" bunu ilk çıkaran Prof.Dr. Aydın Köksaldır. Yazılım dilinide Türkçeleştirmek önemlidir ülkemizin kaliteli yazılımda iyi yerlere gelmesi adına...

Aya ilk giden Apollo uzay aracı sadece 74KB bellek, 4KB RAM (O zaman donanımlarda ufacık Registerlar yoktu ve register sayısı her yıl 2 ye katlanmıyordu... Vacuum Tubes'ler vardı o yüzden çok büyüktüler...), Sabit disksiz gitmiştir... ve "0" kod satırıyla... Bunu düşünebiliyor musun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.