Şimdi Ara

Python Yazılım Dili Ögrenirsem İş Bulur Muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
16.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Aslında olayı çok yanlış anlıyorsunuz. Sorduğun soru şuna benziyor. "Tıp eğitimi almadan Almanca öğrenerek Almanya'da doktor olabilir miyim?" gibi bir soru bu sorduğun. Tamam bir tık abartılmışı olabilir.

Yazılım dili öğrenmekten bahsediliyor ama aslında yazılım dili öğrenmek diye bir şey yok. Ne yapacaksın Syntax'ını mı öğreneceksin? Variable tanımlama, if, for, while, class oluşturma vs. tamam bunları öğrendin python ile diyelim. Bunları öğrendiğin zaman aslında hemen hemen bütün dillerdeki (functional programming languages hariç) statement'ları öğrenmiş oluyorsun. Yani python ile while yapabilen biri internetten 10 saniye araştırma ile java'da da while yapabilir. Kısacası bir dili öğrenmek her dili öğrenmek gibi bir şey. python öğrenip python projesindeki bir işi 10 günde yaparsan hiç java bilmeden sadece python bilerek java projesine başlasan 12-13 günde yaparsın gibi durum. Kısacası dilin önemi yok.

Şimdi dilleri öğrendin diyelim. Kod yazabilir misin? Hayır. Çünkü kod yazma olayında dil bilmek %5 bile değil. Veri yapıları, network, server-client, ilişkisel ve ilişkisel olmayan veritabanları ve hangi durumlarda hangileri kullanılmalı, push notification vs vs bir çok bilgisayar biliminin konularını çok iyi bilmeden dümdüz dil bilmek sana hiçbir şey kazandırmaz. Bu bahsettiğim şeyleri illa ki üniversiteden öğrenmen gerekiyor demiyorum. İnternetten kendi imkanlarınla da öğrenebilirsin ama sonuç olarak bilgisayar mühendisliği müfredat konularını bilmeden (ki mezun olanların %95i bilmiyor bu konuları. bir şekilde mezun ediliyorlar) ne iş bulabilirsin ne de iş bulsan kod yazabilirsin.

Öncelikle bilgisayar bilimindeki problemin programlama dillerinden kaynaklanmadığı çok açık. Her gün yeni bir dil üretmenin bana kalırsa hiçbir anlamı yok. Peki yeni üretilen dilin bir öncekine göre farkı nedir? Yeni üretilen diller bir öncekilerde yapılamayan ve yeni dille çözümlenebilen herhangi bir çözüm önerisi önermez. Yeni bir dil sadece programcılara biraz daha programlama hızı katar ve yapısı sayesinde kod okunabilirliğinin artması, insan mantığına ve konuşma diline daha yakın bir hal alması vs gibi konular için üretilir ve üretilmelidir.

Peki python bu aralar neden bu kadar popüler? Python'ı Python yapan bana kalırsa Java C# gibi dillerden farklı (Java'yı her türlü tercih ederim) bir özelliği bulunmamaktadır fakat son zamanlarda yapay zeka konuları çok popüler. Python dilinde yapay zekaya yönelik kimler çalışmada bulundu bilmiyorum ama birileri bolca kütüphane oluşturdu. Diğer diller kütüphane konusunda Python'ın gerisinde kaldı. Elbette ki aynı yapay zeka diğer dillerde de yapılabilir ama kütüphane bolluğu yazılımcıyı hızlandırırken, yapay zeka üzerinde çalışma yapan insanların çok büyük kısmının Python kullanıyor oluşu da konunuzla ilgili arama motorlarından ve Stackoverflow'dan yaptığınız aramalarda çok daha fazla ve kolayca çözüm bulmanıza olanak sağlıyor. Yani bir dili dil yapan sadece dilin kendisi değil, o dili ne kadar kişinin kullandığı ve bunun sonucunda arama motorlarından yapılan aramalarda dille ilgili ne kadar kaynak bulunabildiği önemli.

Peki Python öğrenip, Python'ın yapay zeka ile alakalı kütüphanelerini öğrensen yapan zeka yapabilir misin? Cevap gene hayır. Yapay zeka kütüphanelerini bilmek senin yapay zeka bildiğin anlamına gelmez. Elbette ki bu kütüphaneleri öğrenirken yapay zeka ile ilgili genel bilgi ve nasıl uygulandığı konusunda bayağı bir fikir elde edebilmiş olursun fakat yapay zeka konusunu bilgisayar bilimi çerçevesinde öğrenmezsen (ki bunu öğrenebilmek için, formal diller, teorik bilgisayar bilimi, first order logic ve matematik altyapının olması da gerekmekte. matematikten kastım 4 işlem veya trigonometri, türev, integral değil uzun hikaye) yapay zekayı ya hiç öğrenemezsin ya da kısmen öğrenirsin.

Özet olarak dil öğrenerek iş bulamazsın. İşten kastın asgari ücret ile çalışıp, web sayfasında şu butonun rengini değiştir, şuraya fotoğraf ekle gibi konular ise elbette karın tokluğuna çalışabilirsin. Bunu yapana kadar A1 ehliyeti al motor kuryesi ol daha iyi.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Python ile İş Bulma: Kapsamlı Bir Kılavuz

Python Nedir? Python, yüksek düzeyli bir programlama dilidir ve yeni başlayanlar için bile öğrenmesi kolaydır. Nesne yönelimli yapısı ve çok yönlülüğü ile çeşitli uygulamalar için kullanılır.

Python ile Neler Yapılabilir? Python, veri bilimi, makine öğrenimi, web geliştirme, otomasyon ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda kullanılır. Bu çok amaçlı dil, çeşitli sektörlerdeki iş ilanlarında aranan bir beceridir.

Sadece Python Bilerek Neler Yapılabilir? Sadece Python bilerek yapabileceğin işler şunları içerir:

• Veri Analisti
    • Yazılım Geliştiricisi
    • Web Geliştiricisi
    • Veri Bilimcisi
    • Makine Öğrenimi Uzmanı

Python ile İş Bulunur mu? Evet, Python bilen kişiler için iş piyasası çok güçlüdür. LinkedIn'e göre, Python iş ilanlarının sayısı son yıllarda sürekli olarak artmaktadır.

Python İş İlanları Python bilen kişiler için iş ilanları çeşitli sektörlerde bulunabilir, bunlar arasında teknoloji, finans, sağlık ve eğitim yer alır. "Python" anahtar kelimesini kullanarak iş arama motorlarında ilgili işleri arayabilirsin.

Sonuç Python öğrenmek, kariyer fırsatlarını genişletmek isteyenler için değerli bir yatırımdır. Çok yönlü doğası ve iş piyasasındaki yüksek talebi, Python'u iş arayanlar için cazip bir seçenek haline getirmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aloo kime diyoz
  • Tmm öyren iş hazır, yarın gel başla
  • Bende merak ediyorum
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    adam gibi cevap vermiyor ki ...neler
  • Knkam şimdi şöyle yazılım öğrenmek sevmiyorsan eğer ızdıraptır ama öğrenebilrisen maaş seviyesini bilmem ama aç kalmassın bi şekilde kendi başına da bir şeyler yapabilrisin freelancer ben web programlama biliyorum ama phyron mı kaysam diye düşünüyorum gerçekten gelecek görünen dil ama her dil de işini iyi yaparsan para kazanırsın
  • LoonyTynes kullanıcısına yanıt
    nasıl kazanırız mesele orası işte, phyton ögrendik diyelim ne yapabiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deckartes - hayır. çoğu yazılım dillerine hakim birçok insan varken, sadece python bilen birine iş vermezler.
    öğrenmek istiyorsan:https://www.udemy.com/course/sifirdan-ileri-seviyeye-python/summary/

LoonyTynes - phyron diye bir dil yok. iyi sallıyorsun kanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C92BB3303 -- 30 Eylül 2019; 0:7:19 >
  • diyelim ki çok iyi phyton biliyorsun ilk önce freelancer olarak projeler yaparsın ve referanslar elde edersin ki bir yere başvurduğun zaman bak ben bunları yaptım diyebilesin ki en önemlisi budur internette bi ton bulursun proje facede gruplarda yazsan bile bulursun iş fiyat konusunu bilemem belki ucuz olur ama deneyim sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C92BB3303

deckartes - hayır. çoğu yazılım dillerine hakim birçok insan varken, sadece python bilen birine iş vermezler.
    öğrenmek istiyorsan:https://www.udemy.com/course/sifirdan-ileri-seviyeye-python/summary/

Tüm dilleri hakkında fikrin olucak bir dili çok iyi biliceksin bir C ile gömülü sistem yazan birinin html yada web programlamaya ihtiyacı neden olsun ki yada android progrmalama önce hangi dalda ilerlemek istediğini seçip ona göre dil öğreneceksin

• Bir projede çalışmayana kolay kolay iş yok
  • Aslında olayı çok yanlış anlıyorsunuz. Sorduğun soru şuna benziyor. "Tıp eğitimi almadan Almanca öğrenerek Almanya'da doktor olabilir miyim?" gibi bir soru bu sorduğun. Tamam bir tık abartılmışı olabilir.

Yazılım dili öğrenmekten bahsediliyor ama aslında yazılım dili öğrenmek diye bir şey yok. Ne yapacaksın Syntax'ını mı öğreneceksin? Variable tanımlama, if, for, while, class oluşturma vs. tamam bunları öğrendin python ile diyelim. Bunları öğrendiğin zaman aslında hemen hemen bütün dillerdeki (functional programming languages hariç) statement'ları öğrenmiş oluyorsun. Yani python ile while yapabilen biri internetten 10 saniye araştırma ile java'da da while yapabilir. Kısacası bir dili öğrenmek her dili öğrenmek gibi bir şey. python öğrenip python projesindeki bir işi 10 günde yaparsan hiç java bilmeden sadece python bilerek java projesine başlasan 12-13 günde yaparsın gibi durum. Kısacası dilin önemi yok.

Şimdi dilleri öğrendin diyelim. Kod yazabilir misin? Hayır. Çünkü kod yazma olayında dil bilmek %5 bile değil. Veri yapıları, network, server-client, ilişkisel ve ilişkisel olmayan veritabanları ve hangi durumlarda hangileri kullanılmalı, push notification vs vs bir çok bilgisayar biliminin konularını çok iyi bilmeden dümdüz dil bilmek sana hiçbir şey kazandırmaz. Bu bahsettiğim şeyleri illa ki üniversiteden öğrenmen gerekiyor demiyorum. İnternetten kendi imkanlarınla da öğrenebilirsin ama sonuç olarak bilgisayar mühendisliği müfredat konularını bilmeden (ki mezun olanların %95i bilmiyor bu konuları. bir şekilde mezun ediliyorlar) ne iş bulabilirsin ne de iş bulsan kod yazabilirsin.

Öncelikle bilgisayar bilimindeki problemin programlama dillerinden kaynaklanmadığı çok açık. Her gün yeni bir dil üretmenin bana kalırsa hiçbir anlamı yok. Peki yeni üretilen dilin bir öncekine göre farkı nedir? Yeni üretilen diller bir öncekilerde yapılamayan ve yeni dille çözümlenebilen herhangi bir çözüm önerisi önermez. Yeni bir dil sadece programcılara biraz daha programlama hızı katar ve yapısı sayesinde kod okunabilirliğinin artması, insan mantığına ve konuşma diline daha yakın bir hal alması vs gibi konular için üretilir ve üretilmelidir.

Peki python bu aralar neden bu kadar popüler? Python'ı Python yapan bana kalırsa Java C# gibi dillerden farklı (Java'yı her türlü tercih ederim) bir özelliği bulunmamaktadır fakat son zamanlarda yapay zeka konuları çok popüler. Python dilinde yapay zekaya yönelik kimler çalışmada bulundu bilmiyorum ama birileri bolca kütüphane oluşturdu. Diğer diller kütüphane konusunda Python'ın gerisinde kaldı. Elbette ki aynı yapay zeka diğer dillerde de yapılabilir ama kütüphane bolluğu yazılımcıyı hızlandırırken, yapay zeka üzerinde çalışma yapan insanların çok büyük kısmının Python kullanıyor oluşu da konunuzla ilgili arama motorlarından ve Stackoverflow'dan yaptığınız aramalarda çok daha fazla ve kolayca çözüm bulmanıza olanak sağlıyor. Yani bir dili dil yapan sadece dilin kendisi değil, o dili ne kadar kişinin kullandığı ve bunun sonucunda arama motorlarından yapılan aramalarda dille ilgili ne kadar kaynak bulunabildiği önemli.

Peki Python öğrenip, Python'ın yapay zeka ile alakalı kütüphanelerini öğrensen yapan zeka yapabilir misin? Cevap gene hayır. Yapay zeka kütüphanelerini bilmek senin yapay zeka bildiğin anlamına gelmez. Elbette ki bu kütüphaneleri öğrenirken yapay zeka ile ilgili genel bilgi ve nasıl uygulandığı konusunda bayağı bir fikir elde edebilmiş olursun fakat yapay zeka konusunu bilgisayar bilimi çerçevesinde öğrenmezsen (ki bunu öğrenebilmek için, formal diller, teorik bilgisayar bilimi, first order logic ve matematik altyapının olması da gerekmekte. matematikten kastım 4 işlem veya trigonometri, türev, integral değil uzun hikaye) yapay zekayı ya hiç öğrenemezsin ya da kısmen öğrenirsin.

Özet olarak dil öğrenerek iş bulamazsın. İşten kastın asgari ücret ile çalışıp, web sayfasında şu butonun rengini değiştir, şuraya fotoğraf ekle gibi konular ise elbette karın tokluğuna çalışabilirsin. Bunu yapana kadar A1 ehliyeti al motor kuryesi ol daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C92BB3303

deckartes - hayır. çoğu yazılım dillerine hakim birçok insan varken, sadece python bilen birine iş vermezler.

Phyron değil pyroduck demek istedi arkadas

• quote:

Orijinalden alıntı: LoonyTynes

Tüm dilleri hakkında fikrin olucak bir dili çok iyi biliceksin bir C ile gömülü sistem yazan birinin html yada web programlamaya ihtiyacı neden olsun ki yada android progrmalama önce hangi dalda ilerlemek istediğini seçip ona göre dil öğreneceksin

Alıntıları Göster
    Bu olaya da kesinlikle katılmıyorum. Katılmıyorum da değil aslında, öyle bir şey yok. Şimdi biri çıkıyor ben çok iyi Android biliyorum diye bir iddiada bulunuyor. Android bilmekten kastı da LinearLayout, RelativeLayout bilmek, UI View'larını ekranda uygun yere yerleştirmek, hadi biraz daha iyi biliyorsa ListView kullanmayı bilmek ki ListView kullanabilen sayısı tartışılır. Bu yüzden RecyclerView diye bir şey çıkartıldı. ListView'ın ne olduğunu tam anlamadan da biraz daha doğru bir teknikle kullanılabilsin diye. Gene ListView'ı tam anlamamak RecyclerView kullanarak da çok yanlış ve performans açısından ölümcül kodlar yazdırabilir. ListView da halletti SharedPreference, Sqlite öğrendi diyelim. Üstüne BroadcastReceiver vs vs gidiyor. Bu bahsettiklerimin hepsini bilip Android biliyorum diyen de mevcut, Sadece LinearLayout, RelativeLayout bilip de Android bildiğini iddia eden de mevcut.

Hadi Android client tarafında gerçekten her şeyi biliyor diyelim yazılımcı. Başında bir proje yöneticisi olmadan server-client uygulaması yapamaz. Hadi diyelim şirkette çalışacak. Başında bir yönetici olacak ve bu yönetici serverdan ve push notificationdan hangi verilerin geleceğini ve bu verilerle ne yapması gerektiğini açıkladı. Yazılımcı da Android'i çok iyi bildiği için doğru verileri doğru zamanda Sqlite ve SharedPreference'a attı, okudu uygun Broadcast'ları fırlattı vs vs. Proje yöneticisi peki ne kadar yetkin olacak? Proje yöneticisi gereksiz bir server-client iletişim kanalı oluştursa veya verilerin client'ta çok daha etkin işlenme ihtimali varken client'ı zorlayacak şekilde atsa veya clienttan beklediği ve gönderdiği veriler sunucu tarafında güvenlik zaafiyetine sebep olacak olsa bundan sadece proje yöneticisi mi sorumlu olmalı? server-client olayını bilmeyen ve client tarafında kodu yazıp da bu gelen ve gönderdiğim veri ne kadar mantıklı diye sorgulamayan veya sorgulayabilecek bilgi birikimi bulunmayan Android yazılımcısı da bana kalırsa bir o kadar sorumlu bu durumdan ki zaten yazılım mimarisini iyi bilemeyen bir Android yazılımcısının da verileri uygun yer ve zamanlarda uygun birimlere aktarması da çok fazla beklenemez. Yazılım mimarisine hakim olmayan bir Android yazılımcısı servera düz bir form gönderirken JSON stringine çevirip atmayı bilir ama fotoğraf ve videoyu da mesela JSON atar gibi String'de tutup servera atmaya kalkarsa aşırı derecede yanılmış olur.

Elbette ki tüm dilleri öğrenmeyeceksin. Uygun projede yeri geldiği zaman uygun olan ve istenilen dili rahatlıkla öğrenebilirsin. Önemli olan mimariyi bilmek. Bir dilde kendini geliştirme olayı ne yazık ki cahil akademisyenler tarafından bile söyleniyor ve bu çok üzücü bir durum.

• Olayı teknik kavramlara boğmuşsunuz, gereksiz. Hevesin varsa öğrenmeye başla zaman ilerledikçe tuhaf tuhaf hatalarka karşılaşacaksın ve bu hataları çözerken teknik anlamda ilerlemiş ve bilgilenmiş olacaksın. Okullar bir şey öğretmiyor yine iş bulabilecek kadar iyi programlama dili için millet internetteki hocalara ve kod sitelerine yönleniyor.
  • Nerde iş bulmayı düşünüyorsun ? Freelance çalışmakmı istiyorsun ?
  • Uzun uzun yazmaya gerek yok. Kısaca bulamazsın veya patron firmalarında asgari ücretle çalışırsın.
  • Konu hakkında bilgili bili olarak söylüyorum ki eğer bir dili güzelce öğrenip yanına da bir framework (django gibi) öğrendin mi iş bulursun.
  • iş seni bulur iş. benim amcamınoğlu tornacılık yapıyordu sonra php ögrendi. şuan silikon vadisine giden uçakta.
  • sen bu dili öğren kardeşim,
    yarın gel Nasa'da işe başla
    bak samimi diyorem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.