Şimdi Ara

otomasyon için hangi dil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba ben 1, sınıfı yeni bitirdim otomasyon alanında calişmayı düşünüyorum forumda pic plc microcontroller gibi seylerden bahsediliyor bunların kendilerine has bir dilleri mi var yoksa c veya delphi gibi bi dil mi ögrenmeliyim herkese slm

• ne öğrenebiliren öğren zararı yok CV ne yazarsın bence öyle öğrenme azmi varken ne var ne yok yala yut ;)
  • tavsiyen için sagol lftx benim sene sonu stajım var bir yer bulmam gerekecek söyleyecegim şu ki hangisine öncelik verilmeli?
  • plcler kendilerine özgü bir dil kullanırlar bu olay markalarda bile ufak değişiklikler gösterir
    pic için isebence temeli olan assembly ile başla sonra picbaisc picye geçersin hevesin varsa kitaplardan yavaş yavaş başla
  • C++ öğren bence o zaman
  • PLC VEYA PIC OTOMASYON İÇİN DAHA KOLAY C VE C++ DAHA ÜST DÜZEY DİLLER ÖGRENMESİ ZOR OLUR
  • otomasyon için
    Assembly
    C
    C++
    Quick Basic
    bilmen yararlı olur

en başta C ile başla
    C++ ile devam et
    Basic'i biti
    en son olarak süper olmak için Assembly ören

ben de şuan bir nevi otomasyon promcılığı yapıyorum. POS cihazlarına yazılım geliştiriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sana tavsiyem kesinlikle JAVA dır..
    Platrorm bağımsız olduğundan artık heryere girdi..

Yakın gelecekte JAVA bilmeyen otomasyoncu işsiz kalacak...
  • assembly öğren ilk başta herşeyin atasıdır ayrıca c basic gibi dillerle programlamalar yer kapladığından daha verimsizlerdir. ancak dersen ki yer sorun değil yazıcağım kodlar kısa olucak zaten o zaman basic c++ delphi hepsine bak sana kolay geleni öğren
    Bu arada Sumitomo java olayını yeni duydum java ile ilgili bilgimiz var ama pic ve plc için kullanıldığını ilk senden duyuyorum geri mi kalıyorum artık
  • arkadaşın dediği gibi pic ler kendilerine özgü programram kullanırlar..
    microişlemciler assembly,
    endüstriyel otomasyonda PLC mesala
    öğrenebilirsin..

Delphi ile C benzer yapıdadrı.. delphi ile yapabileceğin her şeyi C ilede yapabilirsin
    üstelik daha fazlasını yaparsın.. sadece algoritma farklılıkları vardır..
    öğrenmek açısından delphi daha kolaydır..
    C ile başlarsın, C++, visual C ile devam edersin.

bende mikroişlemci programlama ile amatör olarak uğraşiorm..
    mikroişlemci yükleme kartı yaptırdım 8051, 8052 ile çalışmalar yapiorm

kolay gelsin herkeze..
  • C öğren geri boş
  • katılıyorum, c temel,üstüne istediğini öğren.ama c bi çok şeyi mantığıyla beraber öğretio..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volki_56 -- 22 Eylül 2005, 12:23:16 >
  • Zahmet edip cevap yazan herkese sevgiler saygılar...
  • benjce sen kafana göre bi dil öğren diğer bütün diller birbir
    ne benziyo zaten genelde algoritmalar aynı bi tane öğrendin mi diğer dilleri rahat öğrenirsin bence c den başlasan daha ii olur...
  • otomasyon için hangi dil?

İngilizce
  • python otomasyon dili olamaz mı arkadaşlar

ayrıca java bildiğim kadarıyla otomasyon sistemlerinde kullanıyorlar.

c++ sanırım isviçre(tam hatırlamıyorum) çakısı gibi...

sanırım otomasyon yazılımın atası assambly(yanlış yazmış olabilirim) ve plc

sanırım ben bu konuda baya bi cahilim 

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

python'u raspberry pi'de kullanabilirsin. aynı şey, c++ içinde geçerlidir. assembly en temel ve direk olarak makine ile kullanılan(bu yüzden makine dili de denir.) 1. derece dildir. küçük ama büyük işlevli programlar(virüsler gibi) yazılabilir. almanyadan gelen bir eğitimci, orada assembly dilinin tercih edildiğini söylemişti. basit olmasına karşın, kullanabilmek için, mikroişlemcileri iyi bilmek gerekiyor. plc'ye gelirsek, ladder, fonksiyon plan(fbd) ve deyim listesi(stl) olmak üzere, 3 farklı programlama yöntemi vardır. ladder yada kontak plan, kumanda devrelerin benzediği için elektrikçiler tarafından, fonksiyon plan, kapıları ve lojik blok şemalarını kullandığı için, elektronikçiler tarafından, deyim listesini ise yazılımcılar tarafından tercih edilirler. ama bu dilleri öğrenmek istiyorsan, binary(ikili) ve hexadesimal sayı sistemleri ile lojik devre mantığını bilmen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 19 Mart 2021; 21:29:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.