Şimdi Ara

Program Dilleri En Kolay Nasıl,Nerede Öğrenilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
22.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programlama dillerine basit bir şekilde başlamak istiyorum da nerden en iyi şekilde öğrenebilirim bunu ? İnternet yeterli midir yoksa kurslara falan gerek var mı ? Öğrenmiş olanlar nerden öğrendiklerini falan yazarsa iyi olur.

• ben bilmiyorum ama anladım ki heves etmişsin.Kolay şeyler değil bunlar.Boşuna uğraşma sıkılırsın.
  • Heves ama aynı zamanda da ilerde uğraşmak istediğim alanlardan biri.
  • Yukarı
  • 1. Heves ise hemen vazgeç.
    2. Ömrün boyunca başında oturmayı göze al.
    3. Yaptığın programdan sonra naber dedindiğinde mal mal bakmayı göze al.
    4. Programlama temelini çözüp mantığını kurman lazım.
    5. Kursa gitmen lazım.
    6. Kendini geliştirmen lazım.

Kursa gitmedende elinde kitapla öğrenirsin diyen insan yalan söyler. Bu kadar kolay birşey olsa kimse kursa gitmez.
    Başta programlama mantığını oturtman lazım ama yazıcağın dil hiç önemli değil daha sonra diğer programlama dillerinde o mantık ile herşeyi çözersin.
    Öneri olarak kesinlikle direk web yada windows app. üzerinden başlama
    Kesinlikle console app. üzerinde çalış, web'e geçerken web mantığını öğren değişkenlerin her sayfa render edildiğinde uçtuğunu filan.
    Tabi kendin ne istiyorsan onu yap.
    Database programcılığı,
    Web programlama,
    Win. uygulamaları geliştirme vs.

• Ya benimde kafamda tam bir hayali meslek olarak oturmuşluğu yok.3 ay mal mal gitmesin.En iyisi düşünmek iyice.
  • kursa gerek yok arkadaşım. ben sırayla qbasic, fortran, C, mathematica gibi dilleri kendi başıma öğrendim. tavsiyem interneti kullan, basit şeylerden başla. youtube kullan. sonra zamanla geliştirirsin. bir de basit kitap al onu takip et. mümkünse ingilizce kaynaklar kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programlama dili öğrenmeden önce programla kounusunda internette uzun süre araştırman lazım...algoritmanın mantığını kavrayamadan prog. dili öğrenemezsin.daha sonra wep programla , veri tabanı programlama vs. hangisinde kendini geliştirceksin bunlara karar ver.en son programlama dili öğrenme aşamasına geçersin.
    kesinlikle kursa gitmen lazım diye bir kural yok..kursa gitmedende kendini beli bir seviyeye getirebilirsin..kursa gitmeye imkanların müsayitsede git faydasını görürsün.
  • Madem böyle bir konu açılmış...

Kendi başıma hazırladığım sitemden...

C / C++ ve OpenGL (Console Application)

Programlama Dünyasına Sizde Katılın !

Ayrıca hertürlü görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, Saygı ve Sevgilerimle...

Kaynak adresim : http://site.mynet.com/Opencpp/AnaSayfam/index.htm
  • arkadaşlar bir kaç günde öğrenilecek birşey değil bu olay ama ben bir site keşfettim site sahip leri herkonuda büyük ilgi gösteriyorlar bütün sorularımı cevaplıyorlar ben yavaş yavaş işin mantığını kavramaya başladımhttp://www.programlamaogren.com/ burdan başlaya bilirsiniz
  • Benim kodlari ekranda deftere yazarak ogrenebilecegim ezberleyecegim bir site varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak kardeşim kimseye hevesini kırdırma kolay işler değilmiş takma heves dediğin yaptıkça guclenir yani bende öyle oldu önce bikaç kitap al başlangıç olarak unity öneririm eğer oyun için istiyorsan yok kodlama yapacaksan kodlab in kitapları var c den başlamak zorunda değilsin c++ dan başla yatırdı hevesin kırılmasın sadece türkçe kaynaklar kullanma az bisi ingilizce varsa yabancı kanallara bak intemettü kaynak yokmuş gibi gözüksede yabancı kaynaklar çok fazla ünity kullanırsan c# kullan bence ! Kaynak önermem istersen ingilizce olarak brickeys te çok guzel örnek uygulamalar var. SAKIN HEVESİNİ KAÇIRMA YAPABİLİRSİN KARDESIM

• quote:

Orijinalden alıntı: SiberDayı

Bak kardeşim kimseye hevesini kırdırma kolay işler değilmiş takma heves dediğin yaptıkça guclenir yani bende öyle oldu önce bikaç kitap al başlangıç olarak unity öneririm eğer oyun için istiyorsan yok kodlama yapacaksan kodlab in kitapları var c den başlamak zorunda değilsin c++ dan başla yatırdı hevesin kırılmasın sadece türkçe kaynaklar kullanma az bisi ingilizce varsa yabancı kanallara bak intemettü kaynak yokmuş gibi gözüksede yabancı kaynaklar çok fazla ünity kullanırsan c# kullan bence ! Kaynak önermem istersen ingilizce olarak brickeys te çok guzel örnek uygulamalar var. SAKIN HEVESİNİ KAÇIRMA YAPABİLİRSİN KARDESIM

7 yıllık konu hocam arkadaşın hevesi kırılmadıysa çoktan öğrenmiştir

• Turkiye haric heryerde ogrenilir

• Udemy'de vs'den öğrenilir internetten.
  • @StummScream 'ın bahsettiği 'kursa gitmeden öğrenilmez' iddiası hem yanlış hem yanıltıcı. Kurslarda programcı olmayan kişiler öğretmenlik yapıyor. Gerçek programcı kurslarda öğretmenlik yapamaz cunku hem ücret düşük hem de kurslarda gerçek programcılık kültürü yok. Ve kurslara ödenen ücretlerin büyük cogunluğu kurs işletmecisi, reklamcı, pazarlamacı (kursa yazılmaya gittiğinizde sizi karşılayan şirin bay bayanlar) a gidiyor, öğretmene ise asgari ücret düşüyor.

@ProVival ın bahsettiği "Programcılık Turkiye haric heryerde ogrenilir" yorumu da geçersiz cunku programcılığı öğrenmek Türkiye'ye değil, kişiye bağlıdır. Fakat öğrendiğin bilgi ve edindiğin yeteneğe verilen para Türkiye bağlıdır. Türkiye'de programcılık öğrenilir ancak yapılmaz. İyi öğrenen, bilgisine güvenen y.dışına iş yapabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ama ne hortlamış
  • Vay be. Ben zamanında okula gidip gelirken otobüste okuduğum ders kitabıyla, dos'un siyah ekranında pişti oyunu yapmıştım. Bütün sınıf etrafımda toplanıp nasıl yaptın, programcı bir tanıdığından yardım mı aldın diye sormuşlardı. O zamanlar ne internet vardı, ne de doğru dürüst ek bilgi. Ben, sizlerin okuduğu ders kitaplarından öğrendiğimle pişti oyunu yaptım demiştim ama sınıfı inandıramamıştım.

Şimdi elimizin altında internet. İster dökümanını oku, ister pdf olarak indir. İstersen Youtube'dan istediğin dersi izle. Sayısız kaynak, döküman, video var ama gençler programlamayı nasıl öğrenirim diye soruyor.

• Burda Açıkladım kesinlikle bakmanı öneririm.https://forum.ayyildiz.org/konu/kodlama-dili-nas%C4%B1l-%C3%96%C4%9Frenilir-kali-linux-python-java-vb.150795/#post-1073108
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.