Şimdi Ara

KİME İNANAYIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bendede opel astra var hararet yaptıydı bir kere .erken fark ettim ,motor suyu bitmiş(t parçalarından biri kırılmış)sonra parçayı değiştirdim,ama su azalıyor sürekli ,servis borulardan sızıyor parçaları yeniliyelim dedi sanayii götürdüm usta motor contasını yakmışsın kesin bunu değiştir diyor tam 400 ytl ,,,servisin faturası ise 120 ytl,,, servisin çözümü ucuz ama inanmıyorum bu problem olduğuna .ÇÜNKÜ SIZINTIYI GÖRMEDİM ,ustanın pahalı nerden bileyim contadan kaçırdığını....vesselam fikri olan var mı?NASIL ANLAYABİLİRİM
    SELAMLAR

• contadan kaçırıyor ise motor yağı bozuluyordur. bal köpüğü , tahin gibi oluyor yağ. yağı kontrol et. birkaç ustaya daha götür.
  • birkaç yere daha gösterip ona göre arızanın tam tespitini yapmakta fayda var yoksa sanayiden çıkamazsınız
  • Conta ise kesin yağa bak yağa su karışır arkadaşın dediği gibi tahin pekmez gibi olur ve yağ köpürür.
  • CEVAP VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM BAKTIM HERHANGİ BİR ANORMALLİK YOK AMA SU KAYBI DEVAM EDİYOR BİRAZ DAHA BEKLESEM BİR SAKINCASI OLURMU EĞER MOTORA KAÇIRIRSA PROBLEM BÜYÜK OLUR MU?SELAMLAR
  • Motora kaçarsa büyük sorun olur antifirizin aşındırıcı etkisi oldukça fazladır bir de motorda korozyon olur iyi bir ustaya gidip bakıtmak gerekir benim de başıma geldi arabada hararet belirtisi olmadı yani motordan buhar atma veya ibrenin yükselmesi gibi ama ssu bitiyordu gittim servisi su kabına bayağı su koyup çalıştırdılar belli aralıkla suyu taşırdı usta dedi silindir alt kapak contası yanmış açtık baktık sahiden de öyle ben 2. el alöıştım önce de bu arızayı vermiş taşlama olmadı tabi ikinciye mecburen alt kapağı değişitirdik bayağıda maliyetliydi umarım öyle bir şey yoktur ama bilinen ehil bir ustada kesinlikle baktırın sonra benim gibi 2,5 milyar bayılırsınız umarım yoktur
  • BUGÜN DİKKATLİ BAKTIM HORTUMLARDAN SIZINTI GÖRDÜM ARABAYI İLERİ ALDIM SIZAN YERLERİ GÖRDÜM KELEPÇELERİ SIKTIM ...CONTA DEĞİLMİŞ ÇOK SEVİMDİM.HERKESE İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SELAMLAR SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: YAVUZUZİ

BUGÜN DİKKATLİ BAKTIM HORTUMLARDAN SIZINTI GÖRDÜM ARABAYI İLERİ ALDIM SIZAN YERLERİ GÖRDÜM KELEPÇELERİ SIKTIM ...CONTA DEĞİLMİŞ ÇOK SEVİMDİM.HERKESE İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SELAMLAR SAYGILAR

Arkadaşımız zaten arızayı bulmuş. Geçmiş olsun.

Bu tip durumlarda;

Önce radyatörünüzü, devir daim pompanızı ve bağlantı hortumlarınızı özellikle ek yerlerindeki kelepçelerden kontrol edin.

Genelde eskiyen hortumlar çatlıyor ve sızıntı yapıyor.

Asla kelepçeleri sıktırmayın. Çatlamış hortum daha fazla kırılacaktır. En iyisi hortumu değiştirmektir.

Radyatördeki küçük sızıntılar için bir toz var. Ben hiç kullanmadım, kullanmam da. Petekleri tıkayabilir.

Radyatör sızıntı yapıyorsa değiştirmeniz gerekir.

Devir daim su kaçırıyorsa değiştirmeniz gerekir.

Eğer kaçağı göremezseniz, arabanızı lift ile kaldırıp alttan baktırın. Sızıntı varsa göreceksiniz.

Sızıntı yoksa büyük ihtimalle motorunuzun contası yanmıştır ve yağa su karışıyordur. Bu durumda motor yaptırmanız gerekir.

Yağınız, su karışıyorsa bozulur.

Selamlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.