Şimdi Ara

KİMSE ANLAYAMADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar masaüstü bilgisayarım çok geç açılıyo aynı özelliklerdeki başka bi arkadaşımın bilgisayarı da çok daha hızlı açılıyo.

kimse sebebini anlayamadı.

sorun ne olabilir.(arkadaşla bilgisayarlarımız arasındaki tek fark 512 mb ram in onda tek parça halinde olması bende ise iki tane 256 mb ın ayrı ayrı olması)

sorun ne olabilir ne olabilir

• kardeş açılışta neler çalıştırıyo sistem.onlara bi bak.ram lerin 256 mb olanlar ikiside aynı mı?model hız falan.?bu önemli
  • esasında sen de 2*256 olması hız açısından artı sağlar.senin bilgisayarına spyware girme olasılığı var mı???bence bir format at o da atsın sonra tekrar xp veya her ne kullanıyorsanız onu kullanın ve deneyin.hatta bence seninki daha hızlı olabilir.bir de ikinizin de parçalarının markaları ve modelleri aynı mı???ram markalarınız aynı mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOSS_MSC

esasında sen de 2*256 olması hız açısından artı sağlar.senin bilgisayarına spyware girme olasılığı var mı???bence bir format at o da atsın sonra tekrar xp veya her ne kullanıyorsanız onu kullanın ve deneyin.hatta bence seninki daha hızlı olabilir.bir de ikinizin de parçalarının markaları ve modelleri aynı mı???ram markalarınız aynı mı??
    Ben daha önce bu tip bir sorun gördüm. Ama biz de çözemedik açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOSS_MSC

esasında sen de 2*256 olması hız açısından artı sağlar.senin bilgisayarına spyware girme olasılığı var mı???bence bir format at o da atsın sonra tekrar xp veya her ne kullanıyorsanız onu kullanın ve deneyin.hatta bence seninki daha hızlı olabilir.bir de ikinizin de parçalarının markaları ve modelleri aynı mı???ram markalarınız aynı mı??
    Sağda hızlı başlat menüsüne çok program oolması yavaşlatır sonra hızlandırmak için ipuçları var forumda bende yazmışımdır aramadan bulabilirsin.Bence çalıştır'a girip ordan "msconfig" tyazıp başlangıçta nelerin açılıp açılmayacağını belirleyebilirsin.Registry'de artıklar oluşmuş olabilir bunlar da yavaşlatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genç Türk

Alıntıları Göster
    evet en iyisi sen bi format at sisteme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genç Türk

Alıntıları Göster
    ağ bağdaştırıcısı varsa ip yi otomatik değil Elle birşey yaz oraya.Ve TV kartı gibi ıvız zıvırların driverlerıda açılışı yavaşlatır.Önce İp olayına dikkat et tabi ethernet kullanıyorsan.
  • 1- virüsler yüzünden
    2-açılış sırasındaki çalışan programla
    3-açılış sırasında aktif olan virüs programları
  • arkadaşlar bilgisayara format attıktan sonra driverlar bile yüklü değilken(sadece driverlar yüklüyken bie) xp nin açılıştaki alttan geçen çizgisi 30 kere falan geçiyo ama bilgisayarın normal hızında hiç sorun yok.

ram lere gelince değişik olabilir.çünkü ben 256 mb ı yaklaşık 4 ay sonra falan almıştım. 1 dolar farkla iki tane ram söylediler.biri 400 lük biri 533 lük müydü öle bişeydi ben de pahalıyı aldım ama evdekini abim aldığı için bilemiyorum kaçlıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: welly

1- virüsler yüzünden
    2-açılış sırasındaki çalışan programla
    3-açılış sırasında aktif olan virüs programları
    bunun bir sürü sebebi olabilir. öncelikle sistem hangi parçalardan oluşuyor onu bilmek lazım. mesela tek 512 mb ile 2*256 mb ram amd64 sc 754 sistemlerde ram ayarları farklıdır. sc 754 sistemlerde 2*256 mb ddr400 ramler 333 mhzde çalışıyor genelde. ddr400 olarak ayarlarsanız aklınıza bile gelmeyecek sorunlarla karşılaşıyorsunuz. ramlerin timingleri farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 13 Eylül 2005, 19:51:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokdeniz26

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gokdeniz26

Kardeşim bile bile mi yapıyosunuz bunları?Hey Allaaam ya.Linkte yazılanları bi oku istersen.

http://frm.donanimhaber.com/tm.asp?m=4060822

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adoniss -- 13 Eylül 2005, 20:04:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: testere

ağ bağdaştırıcısı varsa ip yi otomatik değil Elle birşey yaz oraya.Ve TV kartı gibi ıvız zıvırların driverlerıda açılışı yavaşlatır.Önce İp olayına dikkat et tabi ethernet kullanıyorsan.

Alıntıları Göster
    Sen de elindeki ramleri sat, 512mb tek parça al arkadaşın gibi.Kingston olsun.
    Ya da 2*512 yap kingston tabiiki.Insanlarda kan uyuşmazlığı,anakartlarda da ram uyuşmazlığı vardır.Kingston al bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: techniabiz

arkadaşlar bilgisayara format attıktan sonra driverlar bile yüklü değilken(sadece driverlar yüklüyken bie) xp nin açılıştaki alttan geçen çizgisi 30 kere falan geçiyo ama bilgisayarın normal hızında hiç sorun yok.

ram lere gelince değişik olabilir.çünkü ben 256 mb ı yaklaşık 4 ay sonra falan almıştım. 1 dolar farkla iki tane ram söylediler.biri 400 lük biri 533 lük müydü öle bişeydi ben de pahalıyı aldım ama evdekini abim aldığı için bilemiyorum kaçlıktı
    533 olan DDR2 RAM,400 olan DDR RAM.Öyle olması lazım.Makinedeki büyükihtimalle ddr 400 idive sen ddr2 533 takınca çalıştıramadı.DDR2 ram ddr slotuna oturur mu bilmiyorum ama oturuyorsa senin hatan ortada.
    quote:

Orjinalden alıntı: techniabiz

arkadaşlar bilgisayara format attıktan sonra driverlar bile yüklü değilken(sadece driverlar yüklüyken bie) xp nin açılıştaki alttan geçen çizgisi 30 kere falan geçiyo ama bilgisayarın normal hızında hiç sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SavageWarrior

533 olan DDR2 RAM,400 olan DDR RAM.Öyle olması lazım.Makinedeki büyükihtimalle ddr 400 idive sen ddr2 533 takınca çalıştıramadı.DDR2 ram ddr slotuna oturur mu bilmiyorum ama oturuyorsa senin hatan ortada.
    quote:

Alıntıları Göster
    Topic sahibi arkadaş sisteminde Ethernet varmı?

• evet ethernet var
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

quote:

ddr2 ram ddr slota tabii ki oturmaz..arkadaş başka şeyden bahsetmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: techniabiz

evet ethernet var
    quote:

evet ethernet var

Bilgisayarı açmadan önce ethernet kablosunu çıkar öyle dene.Yine gecikme oluyorsa o zaman donanım uyuşmazlığı vardır.
  • quote:

quote:

evet ethernet var

Bilgisayarı açmadan önce ethernet kablosunu çıkar öyle dene.Yine gecikme oluyorsa o zaman donanım uyuşmazlığı vardır.

Alıntıları Göster
    arkadaşım herşey etkiler pc nin açılma hızını iyice incelemek lazım eğer ki aynı windowsu format atıpda iki makineyede kurarsan hangisi hızlı görürsün 2 x 256 ram tek parça 512 dende daha hızlı çalışır yalnız şu şart ile ramlerin aynı marka aynı çip vs tamamen uyumlu olması şartı

bu arada ethernet kablosunu değilde ethernet kartını çıkarırsan daha iyi anlarsın donanım uyşmazlığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadbye -- 13 Eylül 2005, 22:53:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deadbye

arkadaşım herşey etkiler pc nin açılma hızını iyice incelemek lazım eğer ki aynı windowsu format atıpda iki makineyede kurarsan hangisi hızlı görürsün 2 x 256 ram tek parça 512 dende daha hızlı çalışır yalnız şu şart ile ramlerin aynı marka aynı çip vs tamamen uyumlu olması şartı

bu arada ethernet kablosunu değilde ethernet kartını çıkarırsan daha iyi anlarsın donanım uyşmazlığını

Alıntıları Göster
    donanımdan çok suçu yazılıma atmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

donanımdan çok suçu yazılıma atmak lazım.

Alıntıları Göster
    windowsa girince ağ bağdaştırıcısından ip ni elle yaz oraya.
    bu genelde 192.168.0.X veya 10.0.0.X gibi birşey olur.

oraya ne yazman gerektiğini bağdaştırıcına girip destek sekmesi altında ip, alt ağ masken ve varsayılan ağ geçidi gibi detayları bir yere not edip sonra özelliklere girip tcp/ip özellikleri altında yazacaksın.otomatik durumda bırakırsan windowsun her açılışında kendisine ip atamaya uğraşmasından dolayı uzun sürebiliyor.Durum bundan ibaret.Sen dediğimi yap.Hızlanacaktır muhakkak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.