Şimdi Ara

KİMSE BOŞU NA PAHALI KLIMA ALMASIN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
23.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mylove

quote:

Orijinalden alıntı: kiral33

bugün denedim.evimiz kb yönünde 30 m2 açık mutfak toshiba ras13skvr takılı.saat 12.00-18.00 arası 27 derecede yani 6 saatte 3kw yakmış. bu tüketime 107 ekran led tv,buzdolabı ve modem dahil. sizce nasıl?

Sevgili arkadaşım, bende bu Klimadan almayı düşünüyorum tavsiye ettiğin bir yer var mı ?

valla kusura bakmayın biraz geç farkettim iletinizi.ben mersin tarsus bayisinden 2600/8 taksite aldım.internette daha düşük fiyatlar olabiliyor ama ben güvenemedim.ama gerçekten parasını hak eden bir klima.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

ustad tşkler senın bahsettıgın valf oluyor valf lar ve baglantı olan gaz borusu bakırdır belli edıyor evet ikisinin üzeri beyaz dı ama tam beyaz degildi yani dışarıdan bakılınca anlaşılıyordu servisi cagırdım dedi normaldı onun ustunde bantladı bugun dedim bakım kapatmış bantla peki bunu elektrık harcamasına etkısı varmıdır şansıma ıyı ustaya denk gelmedim ama dd ınverter almıştım sevısı bana cok ıyı geldi o da dış kasa ezık cıktıgı icin iaede verdım gıttım mıt heavy ınverter aldım vede boşuna 700 tl fark verdım bugunde 17 saat te 16.5 kw elektrık harcadı ne anlamı kaldı dd ile

servis merkez servis iklimasayı arayın. 2de birde dd deyip durmayın artık ya. tamam elinizdeki klima bir me değil üst kaşte daikin vey atosh daiseikai değil ama dd ilede karşılaştırma yani iyice soğuyacaksın. 700 tl fark hakkı o klimanın. yani kimse pahalı klima lamasın demekle olmuyor bak ben videoları gösterdim sana. şimdi burda pahalılık değil senin kısmetsizliğin var. üzülmesem yazmam bile sana.

aynı klimanın popüler serisi var arkadaşta biraz daha kasası kaliteli senin klimandan. ama sonuçt aynılar bir dolu arkadaş çok memnun. sen burdaki videolara kadar iklimsaya başvur. merak etme okadarda ilgisiz değildir iklimsa. ok üst yönetimleri biraz kabadırlar ama akıllıca hareket edersen işini görürler. hayatta bilirsin herkez herkez diş geçirmeye çalışır maalesef. insanlara doğuyu dedinmi senden kötüsü olmaz onun için biraz sabırlı olmak lazım. seni çok iyi anlıyorum haklsın ama şuan yapabilecek birşey yok.

şunuda diyim herkez aynı şeyleri yaşar yeni bir ürün alınca. bak ben yılla önce bir canon a700 makine aldım kıbrıstan getirttim buray agöre baya hesaplı olduydu. ama makine sankş yarı profesyonel inan okadar pişman oldumki. hatat forumda bir adamda vardı başkalaıyla dalga geçmiş saygısız adam dedim kendi kendime nesini övüyorsun makinenin işte resim sabitleme ayarı bile yok dedim. gerçektende peşinden çıkan çin malları canonlar daha özellikli ve tirterşim engelleme özellikleri vardı.

gel zaman git zaman elimdeki makinenin kıymetini anladım. çünkü ben fotoğrafçı değilimki okadar fonksiyonu adamlar dslr makinelerine koymuşlar. ve aslında titreşim engellem özelliğide fotoğrafı bozuyor.. şuan bu makineyi hiç bir kompakt makineye değişmem. seninde zamanı gelince aynı şeyleri söylemen dileği ile.

ustad bugunde dün saat.17.00.de bugün saat 19.00.kadar 19 kw elektrık harcadı biraz resim ekledım 10 gündür klımayı aldım bantın nereye kadar sarıldıgı belli oluyor

KİMSE BOŞU NA PAHALI KLIMA ALMASIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakadam01 -- 8 Ağustos 2012; 0:24:29 >

• USTAD benim aldıgım klıma ıklımsada bu
    ama şimdiki sitesıne baktıgım başka tip

bu işaeretledimi tuşlar bendeki kumandadan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakadam01 -- 8 Ağustos 2012; 0:48:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nextadam

quote:

quote:

ustad tşkler senın bahsettıgın valf oluyor valf lar ve baglantı olan gaz borusu bakırdır belli edıyor evet ikisinin üzeri beyaz dı ama tam beyaz degildi yani dışarıdan bakılınca anlaşılıyordu servisi cagırdım dedi normaldı onun ustunde bantladı bugun dedim bakım kapatmış bantla peki bunu elektrık harcamasına etkısı varmıdır şansıma ıyı ustaya denk gelmedim ama dd ınverter almıştım sevısı bana cok ıyı geldi o da dış kasa ezık cıktıgı icin iaede verdım gıttım mıt heavy ınverter aldım vede boşuna 700 tl fark verdım bugunde 17 saat te 16.5 kw elektrık harcadı ne anlamı kaldı dd ile

servis merkez servis iklimasayı arayın. 2de birde dd deyip durmayın artık ya. tamam elinizdeki klima bir me değil üst kaşte daikin vey atosh daiseikai değil ama dd ilede karşılaştırma yani iyice soğuyacaksın. 700 tl fark hakkı o klimanın. yani kimse pahalı klima lamasın demekle olmuyor bak ben videoları gösterdim sana. şimdi burda pahalılık değil senin kısmetsizliğin var. üzülmesem yazmam bile sana.

aynı klimanın popüler serisi var arkadaşta biraz daha kasası kaliteli senin klimandan. ama sonuçt aynılar bir dolu arkadaş çok memnun. sen burdaki videolara kadar iklimsaya başvur. merak etme okadarda ilgisiz değildir iklimsa. ok üst yönetimleri biraz kabadırlar ama akıllıca hareket edersen işini görürler. hayatta bilirsin herkez herkez diş geçirmeye çalışır maalesef. insanlara doğuyu dedinmi senden kötüsü olmaz onun için biraz sabırlı olmak lazım. seni çok iyi anlıyorum haklsın ama şuan yapabilecek birşey yok.

şunuda diyim herkez aynı şeyleri yaşar yeni bir ürün alınca. bak ben yılla önce bir canon a700 makine aldım kıbrıstan getirttim buray agöre baya hesaplı olduydu. ama makine sankş yarı profesyonel inan okadar pişman oldumki. hatat forumda bir adamda vardı başkalaıyla dalga geçmiş saygısız adam dedim kendi kendime nesini övüyorsun makinenin işte resim sabitleme ayarı bile yok dedim. gerçektende peşinden çıkan çin malları canonlar daha özellikli ve tirterşim engelleme özellikleri vardı.

gel zaman git zaman elimdeki makinenin kıymetini anladım. çünkü ben fotoğrafçı değilimki okadar fonksiyonu adamlar dslr makinelerine koymuşlar. ve aslında titreşim engellem özelliğide fotoğrafı bozuyor.. şuan bu makineyi hiç bir kompakt makineye değişmem. seninde zamanı gelince aynı şeyleri söylemen dileği ile.

ustad bugunde dün saat.17.00.de bugün saat 19.00.kadar 19 kw elektrık harcadı biraz resim ekledım 10 gündür klımayı aldım bantın nereye kadar sarıldıgı belli oluyor

next kardeşim, üstünüze afiyet. Allah herkeze sağlık versin. hastanelerden kurtulamıyorum şimdi açabildim bilgisayarı sırf siz resim ilettinizmi acab diyerek baktım.

dostum yanlız inanın benim gözlerim zaten iyi değildir. şimdi baktığımda gördüğüm resimleri gözleri sağlamolan insanında çok seçeceğiniz sanmıyorum. biz firmaya yazsakta bu görüntülerle bir şey elde edemeyizki. diyemeyiz bakın servisiniz burdaki karlanmayı gördü ve uyanıklık yapıp boruyu kapladı gitti diyemeyiz. hiç gözükmüyor işaretlesenizde resimleri. ben biraz oynama yaptım ama nekadar sağlıklı olabilirki. siz kaliteli bir çekim yapmalısınız bu şart.

aynı zamanda fotoları hızlı resimeden yüklemeyiniz şu linke bakınızhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51652558 4 adet foto yüklemiştim. hızlı resim yüzünden kaybolmuş. bir ara dördünüde değiştiricem. bu resimler forumda resmen bilgi kaynağı onun için kaybolmaması önemli.

bilgisayar bilginiz yok değil benden iyi gözüküyor..mesela küçültülmüş resimleri eklemeyi ben bilmiyorum. foruma bir girdimmi bazen bir mesajı atabilmek için 2 saat uğraştığım oluyor Allah a yemin olsun. bu yüzdende bıkıyorum. uzatmıyimde bu açıdan resimler önemli. neden belirttim durumu bu linkteki konudaki klimada gazsızlıktan değişime gitti. fazla akım çekiyordu aynı sizn klim gibi.. zibro malının ardında durdu ve değiştirdi. ha hiç bir şey kolay olmuyor tabi. sizde net resimler basarsanız iklimasaya karşı daha iyi savunma hakkınız olur. sonrası içinde forumdaşlara kalıcı resimlerle yazılarınız kaynak olur.

buralar kesin karmıdır.

o çizginin olduğu yer oksitmi karmı.

kesinlikle buzmudur karmıdır burası.
    güzel kardeşim her durumda net resim şart kardeşim. yoksa 3 khıtçı bir servis gelir hemde dekobantla bantlar geçer. umarım beni anlıyorsunuz.. ve günde 18-kwh nedemek ya.. kardeşim aslında hiç bir şeye gerek yok beni dinleyin iklimas merkezi arayın düzgünce durumunuzu anlatın forumdaki linkleride verin. iklimsa ille kötü diye bir şey yok. kimse yoğurdum ekşi demez ille aktif savunmaya geçerler ama aksini ıspat etmek size düşer. şuan en bab klimacı dahi olsa forumdan size yardımcı olamaz sezon durumu var çünkü. ben şahsen üzülüyorum am aüzlmekten başka görüyorsunuz size yardımım sınırlı oluyor.

alttaki model evet daha yeni hatta ben bugün hastane dönüşü bir iklimsa bayiine uğradım. (doktor bizi annemin kalp durumu ile ilgili uyarınca zorda olsa evi biraz razı ettim gibi klima için..) metal ayaklı bir mhi görünce dedim bu zjx midir. çünkü popüler serisi iklimsada yok. iklimsa dxk dan çalmış anladığım. hayır dxk yeni seri dediler. sizdeki klima ise boyalı ve ayak boyalı alt sac kullanmışlar. çok birşey ifade etmez takmayın.

• quote:

next kardeşim, üstünüze afiyet. Allah herkeze sağlık versin. hastanelerden kurtulamıyorum şimdi açabildim bilgisayarı sırf siz resim ilettinizmi acab diyerek baktım.

Allah şifa versin geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

sağol kardeşim cümlesiyle
  • ustad buzlanma mı oksit lenmiş mi tam cözemedım ama 13 gunluk klıma bu hale gelmemeli usta vanaya kadar bantlamiş

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster

ustad sana zahmet bak o bantı tam sökmem lazım

evet usta emaıl ın geldı şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakadam01 -- 8 Ağustos 2012; 3:47:08 >

• quote:

ustad buzlanma mı oksit lenmiş mi tam cözemedım ama 13 gunluk klıma bu hale gelmemeli usta vanaya kadar bantlamiş

Tuhaf hakikatten 13 günlük klima gibi görünmüyor, bakır oksitlenince yeşilimsi bir renk alır. Sizinkiler beyaz gibi galvanize saç oksitlenmesi gibi olmuş
  • quote:

quote:

ustad buzlanma mı oksit lenmiş mi tam cözemedım ama 13 gunluk klıma bu hale gelmemeli usta vanaya kadar bantlamiş

Tuhaf hakikatten 13 günlük klima gibi görünmüyor, bakır oksitlenince yeşilimsi bir renk alır. Sizinkiler beyaz gibi galvanize saç oksitlenmesi gibi olmuş

evet ustad aynı ben gelen servıs ustaya soyledım oda tam vana ya kadar bu sefer bantladıkı gormeyeyım ustad kac senelık olsa neyse
  • Dış ünitenin önü açıkmı? Sıcak hava rahatlıkla atmosfere verilebiliyor dimi?
  • quote:

Dış ünitenin önü açıkmı? Sıcak hava rahatlıkla atmosfere verilebiliyor dimi?

evet ustad hemde balkon altı cok rahat hava alıyor
  • quote:

quote:

Dış ünitenin önü açıkmı? Sıcak hava rahatlıkla atmosfere verilebiliyor dimi?

evet ustad hemde balkon altı cok rahat hava alıyor

Zaten yukarıda mesajlarda üstadlar anlatmış bir video buldum bu donma sebebi soğutucu gazın eksikliğinden dir diyor. %38 de enerji sarfiyatı artımı yaparmış

Low Freon can and will make your air conditioner freeze up and not work properly. In addition to not cooling your home, the lack of Freon will increase your utility bill up to 38%. And it can cause your air conditioning system to wear out before it's time...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 8 Ağustos 2012; 4:28:31 >

• slm ustalar az önce ıklımsa bölge bayini aradım
    ordanda başka bir ardaşa baglattı dedim mıt heavy 12000 ınverter en fazla ne kadar elektrık tukutır
    hesapladı günde 10. saat kullanırsan 1tl 300 kuruş harcar ben de dedımkı gunde 15.saat calıştırıyorum .15.17 kw elektrık tuketıyor diger modellerle ne farkı kaldı
    nasıl oluyor sonra tekrar hesapladı dedi 15 saat calıştırsan 5 tl elektrık tuketır bu da ortalama ayda 150 tl faturana eklenır dedım ama servıs ve aldıgım yer bana öyle demedı 30.40 tl ayda fark olur bide az önce sen dedin 10 saat calıştırsan 1.300 kuruş gelır nıye kıvırıyorsun dedi senin aldıgın en son ınverter oluyor
    faturamda DXK12Z4-S SPLIT DUVAR TAKIMI OLARAK GECIYOR

USTALAR bu şimdi tam ınverter mı yoksa yarımmı klasık mi

http://www.alisverisdukkani.com/Mitsubishi-DXK12Z3-S-412000-Btu-Inverter-Klima,PR-3.html

Mitsubishi'den İklimsa güvencesinde, 11.942 BTU/h soğutma kapasitesi ve 13.648 BTU/h ısıtma kapasitesi ile çalışan yeni, R410 gazlı, A sınıfı DXK 12Z3-S inverter klima.
    Mitsubishi teknolojisinden devrim yaratan doğal enzim filtresi, enzim gücü ile mantar ve bakterileri yok eder. Doğal enzimler kullanarak temiz hava ve sağlıklı ortamlar sağlar.
    Soğutma Kapasitesi : 11.942 (3.412-12.624) BTU/h
    Isıtma Kapasitesi: 13.648 (4.435-16.377) BTU/h
    Enerji Sınıfı : A
    Doğal enzim filtresi
    Negatif iyon plakası
    Soğutucu Akıskan : R410A
    Soğutma Sarfiyatı : 1.06 kW
    Isıtma Sarfiyatı : 1.09 kW
    Çalışma Akımı (Soğutma) : 5.1 A
    Çalışma Akımı (Isıtma) : 5.2 A
    Net Boyutlar (İç Ünite) : 268x790x224 (YxGxD mm)
    Net Boyutlar (Dış Ünite) : 540x780x290 (YxGxD mm)
    Ses Seviyesi (İç Ünite) : 39 db (A)
    Ses Seviyesi (Dış Ünite) : 49 db (A)
    Net Ağırlık (İç Ünite) : 8.5 kg
    Net Ağırlık (Dış Ünite) : 35 kg
    Güç Beslemesi : 220V,50Hz, 1 ph
    Bakır Boru Çapları (Sıvı-Gaz) : 1/4-3/8 inch
    İç Dış Ünite Arası Max. Borulama Mesafesi : 15 m
    3 yıl İklimsa garantisi

şimdi ben anlamadım

Genel Özellik
    Garanti Süresi 3 Yıl
    •Doğal enzim filtresi (2 adet)
    •Negatif iyon plakası Evet
    •Soğutucu Akıskan R410A
    •Enerji sınıfı A
    •Soğutma Kapasitesi 11940 (1706-13306) Btu/h
    •Isıtma Kapasitesi 14330 (1706-17401) Btu/h
    •Soğutma Sarfiyatı 1.05 kW
    •Isıtma Sarfiyatı 1.14 kW
    •Çalışma Akımı (Soğutma) 4.9 A
    •Çalışma Akımı (Isıtma) 5.3 A
    •Net Boyutlar (İç Ünite) 268x790x199 (yükXgenXder mm)
    •Net Boyutlar (Dış Ünite) 540x780x290 (yükXgenXder mm)
    •Ses Seviyesi (İç Ünite) 40-32-23 db (A)
    •Ses Seviyesi (Dış Ünite) 48 db (A)
    •Net Ağırlık (İç Ünite) 8.5 kg
    •Net Ağırlık (Dış Ünite) 38 kg
    •Güç Beslemesi 220V,50Hz, 1 ph
    •Bakır Boru Çapları (Sıvı-Gaz) 1/4-3/8 inch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakadam01 -- 8 Ağustos 2012; 10:04:08 >

• senin bu cihaz saatte ortalama 1 kw elektrik harcıyor normal klimadan pek farkı yok. saatte ortalma 500 wattın aşağısına düşmesi lazım çektiği elektrik. 15 saat çalıştırsan maksimum 7,5 kw elektrik harcaması lazım. bendeki demirdöküm inverter böyle 8 saat çalıştırıyorum, 3-4 kw arası elektrik harcıyor. aslında bi enerji ölçme cihazı bulabilsen elektrik tüketimini daha iyi ölçebilirdin, anlık gösteriyor çektiği elektriği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Bu PAM olan tam ınverter.

http://www.mhiklima.com/Mitsubishi-Bireysel-Klima/Standart-Inverter-Klimalar/Srk-Zj-Duvar-Tipi-Klima

buda sizin normal ınverter.

http://www.mhiklima.com/Mitsubishi-Bireysel-Klima/Populer-Inverter-Klimalar/Srk-Zjp-Duvar-Tipi-Klima

ama genede o kadar elektrik çekmez.

kapı baca açık değilse.

şimdi ustad 3 ceşit klıma var
    1hyper ınverter
    2 standard ınverter
    3 popüler ınverter: yani benım aldıgım klıma yanlışım varsa düzelt
    pekı nıye enson model ınverter dıyorlar

peki ustad mıt electrı deki de 3 sınıf varmı ınverter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakadam01 -- 8 Ağustos 2012; 11:24:47 >

• quote:

quote:

http://www.mhiklima.com/Mitsubishi-Bireysel-Klima/Standart-Inverter-Klimalar/Srk-Zj-Duvar-Tipi-Klima

http://www.mhiklima.com/Mitsubishi-Bireysel-Klima/Populer-Inverter-Klimalar/Srk-Zjp-Duvar-Tipi-Klima

kapı baca açık değilse.

1hyper ınverter
    2 standard ınverter

Konuştugunuz adam iki dakikada elektrik konusunda kıvırdıgına göre buradada kıvırmış.

Ama son çıkan demekde istemiş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: leventakb

senin bu cihaz saatte ortalama 1 kw elektrik harcıyor normal klimadan pek farkı yok. saatte ortalma 500 wattın aşağısına düşmesi lazım çektiği elektrik. 15 saat çalıştırsan maksimum 7,5 kw elektrik harcaması lazım. bendeki demirdöküm inverter böyle 8 saat çalıştırıyorum, 3-4 kw arası elektrik harcıyor. aslında bi enerji ölçme cihazı bulabilsen elektrik tüketimini daha iyi ölçebilirdin, anlık gösteriyor çektiği elektriği.

ustad cıddımısın sen demirdöküm inverter 12000 lik 8 saat .3.4.kw elektrık tukettıgını
  • quote:

quote:

quote:

kapı baca açık değilse.

1hyper ınverter
    2 standard ınverter

Konuştugunuz adam iki dakikada elektrik konusunda kıvırdıgına göre buradada kıvırmış.

Ama son çıkan demekde istemiş olabilir.

ustad bak ben boşuna demeyordum keşke dd ıade etmesyedım en azından fazla kafaya takmazdım
    bide 700 tl fark olmazdım bak arkadaş dıyor 8 saate 3.4.kw harcıyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.