Şimdi Ara

KİMSE BOŞU NA PAHALI KLIMA ALMASIN (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
23.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nextadam

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

quote:

quote:

yarın zamanım olsa tekrar bakacagım bu sefer daha yakından cekecegim peki ustad 17 saat te 15 kw harcaması normalmı

forum çok ağır çalışıyor gene zor yazıyorum.

evet düzgünce bir rsim çekersiniz oksitlenmeyi felanda klimacı ustalar pm yaparsanız çok iyi olur. usta üstad demenize alıştım ama usta değilim işte biliyorsunuz. gerçek ustaların hepsi yoğun şuan. yazkızım 2 torba çimento ustayayada yazın unutmadan. aklıma gelmşyor çok fazla isim şuan. yani klimacı olarak tespit ettiğiniz arkadaşlara yazın hepsine. koçklima volkan usta var birde.

tüketim hala çok bana göre. fanı yüksek fana al flapları karşıya sabitle derim. tamam adanadasınız ama ne olursa olsun bukadar olmaması lazım hadi çok fazla tüketim olsun nemli bir şehir galiba aynı zamanda. olsunda 10kkwh olsun hadi.

ustad tşkler nasıl yani flapları uste aldım yani karşıya bakıyor yani fanı yüksek e alım : 26 derece iyim i

ok 26 derece yetiyorsa size bu şelikde çalışsın 10 saat sonra bir bakın tüketim nedir

ustad saolasın peki en iyi derece kactır 26 akşam ıdare edıyor 22 ye getırırsem daha cokmu elektrık tüketir

22 baya tüketir en ideal derece 24 tür. birçok klimanın kullnım kılavuzunda ideal sıcaklık olarak geçer. bizim klima 24 te çalışıyor. 1 derec düşrüsem hemen tüketimin yükseldiğini gözetliyebiliyorum. ama dikkat edin çarpabilir 24 derece. karşısına geçmeyin çok soğudumu odanız 25e alın. ben klimayı d,rekt odada kullnmıyorum o açıdan 24 te çalışıyor. odadaki klimayı çok sıcaklarda açınca 25ten aşağı düşürmem şahsen oda küçük olduğu için çarpıyor.. bu ayar zaten size kalan bir durum.

bir mesaj yazmak için 10 dk bekliyoruz yahu.. sayın yöenticlerim düzltin artık şu ağırlığı.. hayırlı sahurlar diliyim
    herkeze.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yarın zamanım olsa tekrar bakacagım bu sefer daha yakından cekecegim peki ustad 17 saat te 15 kw harcaması normalmı

evet düzgünce bir rsim çekersiniz oksitlenmeyi felanda klimacı ustalar pm yaparsanız çok iyi olur. usta üstad demenize alıştım ama usta değilim işte biliyorsunuz. gerçek ustaların hepsi yoğun şuan. yazkızım 2 torba çimento ustayayada yazın unutmadan. aklıma gelmşyor çok fazla isim şuan. yani klimacı olarak tespit ettiğiniz arkadaşlara yazın hepsine. koçklima volkan usta var birde.

tüketim hala çok bana göre. fanı yüksek fana al flapları karşıya sabitle derim. tamam adanadasınız ama ne olursa olsun bukadar olmaması lazım hadi çok fazla tüketim olsun nemli bir şehir galiba aynı zamanda. olsunda 10kkwh olsun hadi.

ustad tşkler nasıl yani flapları uste aldım yani karşıya bakıyor yani fanı yüksek e alım : 26 derece iyim i

ok 26 derece yetiyorsa size bu şelikde çalışsın 10 saat sonra bir bakın tüketim nedir

ustad saolasın peki en iyi derece kactır 26 akşam ıdare edıyor 22 ye getırırsem daha cokmu elektrık tüketir

22 baya tüketir en ideal derece 24 tür. birçok klimanın kullnım kılavuzunda ideal sıcaklık olarak geçer. bizim klima 24 te çalışıyor. 1 derec düşrüsem hemen tüketimin yükseldiğini gözetliyebiliyorum. ama dikkat edin çarpabilir 24 derece. karşısına geçmeyin çok soğudumu odanız 25e alın. ben klimayı d,rekt odada kullnmıyorum o açıdan 24 te çalışıyor. odadaki klimayı çok sıcaklarda açınca 25ten aşağı düşürmem şahsen oda küçük olduğu için çarpıyor.. bu ayar zaten size kalan bir durum.

bir mesaj yazmak için 10 dk bekliyoruz yahu.. sayın yöenticlerim düzltin artık şu ağırlığı.. hayırlı sahurlar diliyim
    herkeze.

tşkler ustad o zaman 25 den aşagı düşurmemeye gayret ederiz kanat ları 1 yani en üste aldım ve durdurdum bakalım yarın kac kw olacak bundan böyle cok sıcak oldumu 25 alırız adanada nem fazla oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

Çok fazla.

slm ustad peki ne kadar harcarsa normaldır mıt heavy 12000 ınverter
  • bende boracay 12000btu var.saat 2100 dan 06.00ya kadar 3kw enerji harciyor.oda oldukca kucuk.15mtrekare falan.3kisi yatiyoruz odada.evin yalitimi oldukca kotu.antlyadayim.birde snin elektrik sayaci elektronik ve 3lu tarifeli ise 17 ile 22 saatleri arasi kw ı vergiler dahil yaklasik 40 kurusa geliyor habern olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Çok fazla.

demirdöküm inverter 12 lik klimayı saat 18:30 ile 22:00 saatleri arası müstakil, 16-17 m2 yalıtımı kötü, güneş fazla görmez bir evde enerji ölçme cihazı ile elde ettiğim bilgiler şöyle. ilk çalıştırmam ile wattmetrenin gösterdiği değer yavaş yavaş yükselerek 1380 watt a çıktı. 5-10 dk sonra düşmeye başladı bu değer.40-50 dk sonra 445 watt civarında oldu. ve bu değer 3,5 saat boyunca fazla değişmedi en son 430 watt filan gördüm daha da aşağı düşmedi. toplam elektrik tüketimine baktığımda 3,5 saatte 1,5 kw elektrik harcamış, ortalama 450-500 watt civarı. bu arada ara sıra çok az elektrik çektiğide oldu 30-35 watt gibi. bu değerlerde 3-5 dk arası dış ünitenin durduğunu gördüm.

toshiba 10 skvr, 13 m2 yalıtımı iyi bir odada çektiği elektriğin 200 watt a düştüğünü gördüm. demirdöküm biraz yüksekte kaldı 430 watt civarı normal mi acaba?

• Toshiba ile DD karşılastirilmaz. Tos harika.

MH normal değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demirdöküm acaba daha da kısabiliyor mu? yani uygun şartlarda minimum seviyesi ne olabilir. teknik bilgilerinde min-max değer yazmıyor ortalama bir değer var 0,97 watt . toshiba tabiki daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxuma@ya.ru

bende boracay 12000btu var.saat 2100 dan 06.00ya kadar 3kw enerji harciyor.oda oldukca kucuk.15mtrekare falan.3kisi yatiyoruz odada.evin yalitimi oldukca kotu.antlyadayim.birde snin elektrik sayaci elektronik ve 3lu tarifeli ise 17 ile 22 saatleri arasi kw ı vergiler dahil yaklasik 40 kurusa geliyor habern olsun

ustam 9 saat te 3 kw harcaması güzel bide bize sorun hem boşuna fazla para ver memıssınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventakb

quote:

quote:

Çok fazla.

demirdöküm inverter 12 lik klimayı saat 18:30 ile 22:00 saatleri arası müstakil, 16-17 m2 yalıtımı kötü, güneş fazla görmez bir evde enerji ölçme cihazı ile elde ettiğim bilgiler şöyle. ilk çalıştırmam ile wattmetrenin gösterdiği değer yavaş yavaş yükselerek 1380 watt a çıktı. 5-10 dk sonra düşmeye başladı bu değer.40-50 dk sonra 445 watt civarında oldu. ve bu değer 3,5 saat boyunca fazla değişmedi en son 430 watt filan gördüm daha da aşağı düşmedi. toplam elektrik tüketimine baktığımda 3,5 saatte 1,5 kw elektrik harcamış, ortalama 450-500 watt civarı. bu arada ara sıra çok az elektrik çektiğide oldu 30-35 watt gibi. bu değerlerde 3-5 dk arası dış ünitenin durduğunu gördüm.

toshiba 10 skvr, 13 m2 yalıtımı iyi bir odada çektiği elektriğin 200 watt a düştüğünü gördüm. demirdöküm biraz yüksekte kaldı 430 watt civarı normal mi acaba?

ustam güzel parasına görede süper ben almıştım geri verdim vermez olaydık en azından 700 tl cebimizde kalırdı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

herkeze.

9köy hocam 25 metrekare dükkanımın 150 cm'lik kapısı, mağaza olduğundan dolayı sürekli açık durmakta.
    yani soğuyan hava sürekli dışarıya çıkıyor mecburen.
    12000 'lik bir klima almayı düşünüyorum.inverter'a gerek var mı sizce?

carrefour da 999 a satılan 13000'lik velena inverter mı?(montajı bakır boru değilmiş)
    yoksa 900 e satılan 12000'lik normal airfel mi tavsiye edersiniz?
    sadece yazın kullanıldığını düşünürsek inverter almama gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi künefeci -- 5 Ağustos 2012; 23:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: künefeci

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

herkeze.

hocam 25 metrekare dükkanımın 150 cm'lik kapısı, mağaza olduğundan dolayı sürekli açık durmakta.
    yani soğuyan hava sürekli dışarıya çıkıyor mecburen.
    12000 'lik bir klima almayı düşünüyorum.inverter'a gerek var mı sizce?

carrefour da 999 a satılan 13000'lik velena inverter mı?(montajı bakır boru değilmiş)
    yoksa 900 e satılan 12000'lik normal airfel mi tavsiye edersiniz?
    sadece yazın kullanıldığını düşünürsek inverter almama gerek var mı?

inv tasarruf demektir ama açık olan kapıda tasarruf olmaz. hava perdesi şart

edit : hava perdesi :

KİMSE BOŞU NA PAHALI KLIMA ALMASIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 5 Ağustos 2012; 16:50:51 >

• Orijinalden alıntı: klima5505

hocam diğer dükkana olefini hava perdesi aldım 3 adet.çok fazla işe yaradığını söyleyemem.çünkü dükkanın cephesi 5 mt ve açık cephe.kapı,vitrin yok yani.

ayrıca zaten dükkanı da buz gibi yapma derdim yok.biraz serinlik olsun yeter diyorum ama hangi klimayı alacam karar veremiyorum...
  • Hava perdesi yukarıdan içerdeki havayı emer aşağıdan üfler, bu yüzden hava perdesinde iyi bir verim alabilmek için kanatlarını dışarıya doğru değil içeriye doğru baktırtın. Dışarıya bakarsa içerdeki sıcak yada soğuk havayı dışarıya üflersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumuz Perfect

quote:

quote:

işte resim usta

belli olmuyorki resimler hele kumanda hiç belli değil.

yeni daha net bir resim alırsan daha iyi olur.

Klimamızın soğutucu gaz miktarının yeterli olduğunu basit bir şekilde gözlemleyerek anlayabiliriz.
    Yapmamız gereken şey çok basit. Öncelikle cihazımızı soğutma konumunda çalıştırıyoruz
    daha sonra cihazın dış ünitesini rahatlıkla görebileceğimiz bir noktaya gidiyoruz.

Dış ünite üzerinde sağ veya sol tarafta ( genelde sağ taraftadır) iki adet valf bulunmaktadır.
    Bu valflerden biri diğerine göre daha büyüktür.
    Emme hattı valfi büyük boruya basma hattı valfi küçük boruya bağlıdır.
    Bu valfler cihazımızın gazının yeterli olup olmadığını gösterir.

Cihazımızın gazı yetersiz ise küçük boru bağlantılı valf üzeri bembeyaz olur.
    Yani kırağı şeklinde karlanma yapar. Gaz hiç yok ise valf kurudur. Gaz yeterli seviyede ise valf üzeri ıslaktır.?

Gaz fazla ise basma hattı yani ince boru sıcak olur.( soğuk olması gerekir)

http://klimavekombi.blogspot.com/

ustad tşkler senın bahsettıgın valf oluyor valf lar ve baglantı olan gaz borusu bakırdır belli edıyor evet ikisinin üzeri beyaz dı ama tam beyaz degildi yani dışarıdan bakılınca anlaşılıyordu servisi cagırdım dedi normaldı onun ustunde bantladı bugun dedim bakım kapatmış bantla peki bunu elektrık harcamasına etkısı varmıdır şansıma ıyı ustaya denk gelmedim ama dd ınverter almıştım sevısı bana cok ıyı geldi o da dış kasa ezık cıktıgı icin iaede verdım gıttım mıt heavy ınverter aldım vede boşuna 700 tl fark verdım bugunde 17 saat te 16.5 kw elektrık harcadı ne anlamı kaldı dd ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakadam01 -- 6 Ağustos 2012; 0:15:39 >

• Orijinalden alıntı: künefeci

Orijinalden alıntı: klima5505

hocam diğer dükkana olefini hava perdesi aldım 3 adet.çok fazla işe yaradığını söyleyemem.çünkü dükkanın cephesi 5 mt ve açık cephe.kapı,vitrin yok yani.

ayrıca zaten dükkanı da buz gibi yapma derdim yok.biraz serinlik olsun yeter diyorum ama hangi klimayı alacam karar veremiyorum...

xcalibur hocamızın dediği de doğrudur.. hocam kapı açık olacağı için inv. de düz klima gibi çalışacak kendini kısamayacak bu sebeple düz klima diyorum.. midea-zibro-airfel-gree kaç m2 di ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 6 Ağustos 2012; 3:41:37 >

• Eski Arçelik klimaya bakım yaptırdık 25 veya 26 ya aldık mı koku yapıyor eskiden böyle bir sıkıntımız yoktu.
    Makine ye 3-4 yıldır bakım yaptırmamıştık bakım yapan kişi epey asitli suyundan sıkmak zorunda kaldı. 1997 den beri kullanıyoruz 18.000 BTU şimdi tek motorda koku yapıyor ama otomatiğe aldıkmı koku yapmıyor bu sefer de ev buzhaneye dönüyor ne yapacağız bilemiyorum evde resmen battaniye ile oturuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous

Eski Arçelik klimaya bakım yaptırdık 25 veya 26 ya aldık mı koku yapıyor eskiden böyle bir sıkıntımız yoktu.
    Makine ye 3-4 yıldır bakım yaptırmamıştık bakım yapan kişi epey asitli suyundan sıkmak zorunda kaldı. 1997 den beri kullanıyoruz 18.000 BTU şimdi tek motorda koku yapıyor ama otomatiğe aldıkmı koku yapmıyor bu sefer de ev buzhaneye dönüyor ne yapacağız bilemiyorum evde resmen battaniye ile oturuyoruz.

demek temizlenince daha randımanlı çalışmaya başlamış. eskiden kirli olduğundan demekki devamlı çalışmak zorunda kalıyordu..

ama fanı temizlenmemiş demekki koku yapıyor. nem alma modunda çalıştırısanız fan duracağı için koku olmayacaktır. aksi durumda servisi çağırın fanı söküp temizlesinler. ama kısa sürede gene kirlenir bilin bunu.

sanmam ama belki 10-15 gün sonra bu koku kayıpta olabilir.. siz haber verin servise diyin 10-15 gün ideneyeceğim olmazsa fanı temizliyceksiniz diye söyleyin.

• quote:

ustad tşkler senın bahsettıgın valf oluyor valf lar ve baglantı olan gaz borusu bakırdır belli edıyor evet ikisinin üzeri beyaz dı ama tam beyaz degildi yani dışarıdan bakılınca anlaşılıyordu servisi cagırdım dedi normaldı onun ustunde bantladı bugun dedim bakım kapatmış bantla peki bunu elektrık harcamasına etkısı varmıdır şansıma ıyı ustaya denk gelmedim ama dd ınverter almıştım sevısı bana cok ıyı geldi o da dış kasa ezık cıktıgı icin iaede verdım gıttım mıt heavy ınverter aldım vede boşuna 700 tl fark verdım bugunde 17 saat te 16.5 kw elektrık harcadı ne anlamı kaldı dd ile

servis merkez servis iklimasayı arayın. 2de birde dd deyip durmayın artık ya. tamam elinizdeki klima bir me değil üst kaşte daikin vey atosh daiseikai değil ama dd ilede karşılaştırma yani iyice soğuyacaksın. 700 tl fark hakkı o klimanın. yani kimse pahalı klima lamasın demekle olmuyor bak ben videoları gösterdim sana. şimdi burda pahalılık değil senin kısmetsizliğin var. üzülmesem yazmam bile sana.

aynı klimanın popüler serisi var arkadaşta biraz daha kasası kaliteli senin klimandan. ama sonuçt aynılar bir dolu arkadaş çok memnun. sen burdaki videolara kadar iklimsaya başvur. merak etme okadarda ilgisiz değildir iklimsa. ok üst yönetimleri biraz kabadırlar ama akıllıca hareket edersen işini görürler. hayatta bilirsin herkez herkez diş geçirmeye çalışır maalesef. insanlara doğuyu dedinmi senden kötüsü olmaz onun için biraz sabırlı olmak lazım. seni çok iyi anlıyorum haklsın ama şuan yapabilecek birşey yok.

şunuda diyim herkez aynı şeyleri yaşar yeni bir ürün alınca. bak ben yılla önce bir canon a700 makine aldım kıbrıstan getirttim buray agöre baya hesaplı olduydu. ama makine sankş yarı profesyonel inan okadar pişman oldumki. hatat forumda bir adamda vardı başkalaıyla dalga geçmiş saygısız adam dedim kendi kendime nesini övüyorsun makinenin işte resim sabitleme ayarı bile yok dedim. gerçektende peşinden çıkan çin malları canonlar daha özellikli ve tirterşim engelleme özellikleri vardı.

gel zaman git zaman elimdeki makinenin kıymetini anladım. çünkü ben fotoğrafçı değilimki okadar fonksiyonu adamlar dslr makinelerine koymuşlar. ve aslında titreşim engellem özelliğide fotoğrafı bozuyor.. şuan bu makineyi hiç bir kompakt makineye değişmem. seninde zamanı gelince aynı şeyleri söylemen dileği ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rumuz Perfect

quote:

Orijinalden alıntı: righteous

Eski Arçelik klimaya bakım yaptırdık 25 veya 26 ya aldık mı koku yapıyor eskiden böyle bir sıkıntımız yoktu.

9köy dediği gibi ya fanını temizlemedi ondandır, yada aşırı asit kulandı ondandır, biz şöyle kurtulduk o kokudan kapıyı pencereyi açarak ısıtma modunda 10 saat falan çalıştırdık, bayagı faydası oldu (tabi temizleme sıvısı kokusu ise)

nem alma modundada fan duracagı için kokuda olmaz buda dogru.

ama en önemlisi fanı söküp temizledimi, eger temizlemedi ise bütün pislik oradadır o koku gitmez, çagırın söksün.

Fan dediğiniz dışarıda ki ünitenin ise evet ona bakım yapılmadı biz iç dış bakım olarak çağırmıştık şimdi arçeliği arayacağım firma zaten arçeliğin servisliğinden ya ayrılmış veya son verilmiş çünkü arçeliğin yetkili servisler listesinde isimleri yok ama hala arçelik beko servis fişini kullanıyorlar 1997 den beri onları çağırıyorduk.

Bilgiler için teşekkürler.

• İç fan hiç sökülmedi sadece asitli su sıkıldı şimdi düşündüm de daha evvel bakım yapıldığın da iç ünite olduğu gibi sökülüp bakımı yapılmıştı bilgilendirme için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous -- 6 Ağustos 2012; 16:13:00 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.