Şimdi Ara

kimsede FORD TAUNUS yokmu (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
335.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Takipteyim abi . Bittiğinde çok güzel olacağı orası kesin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastback

Bu arada bu da aldığım diğer Taunus. 81 model Alman, 2.3 V6. Benim projeme donör olacak. Araç yürür halde aslında

kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu

hiç araba almadım alman olduğunu nereden anlıyoruz?
    Ford taunus hala alınır mı ?
    Taunus nasıl bir araç?
    Hangi kasayı önerirsin?

• Alman olduğunu motordan anlaya bilirsin, distribütör arkada olur (sadece 3.0'de önde olur). İngiliz motorlarda hep önde olur. İngiliz Motorlar sevilmez pek, parçaları uymaz, hararet yapar ve sık arıza verir. Ben de bu işin içine girince öğrendim bunları.
    Ford Taunus sevenler çok, zevk meselesi bu. Ben sadece Fastback severim, diğerlerini sevmem. Bence eğer nostaljik arabaya binilecekse klasik değeri de olmalı. Aksi takdirde sadece eski arabaya binmiş olursunuz.
  • quote:

Alman olduğunu motordan anlaya bilirsin, distribütör arkada olur (sadece 3.0'de önde olur). İngiliz motorlarda hep önde olur. İngiliz Motorlar sevilmez pek, parçaları uymaz, hararet yapar ve sık arıza verir. Ben de bu işin içine girince öğrendim bunları.
    Ford Taunus sevenler çok, zevk meselesi bu. Ben sadece Fastback severim, diğerlerini sevmem. Bence eğer nostaljik arabaya binilecekse klasik değeri de olmalı. Aksi takdirde sadece eski arabaya binmiş olursunuz.

Tüp taktırma masrafı ne kadar? Sen o arabaya ne yapmayı düşunüyorsun temiz bi alman taunus'un ortalama fiyatları ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yanıtları var aslında. Ben beyaz Taunus'dan motor, şanzuman, diferansiyel vs alıp yenileyip Fastback'e takacağım. Yani donör olacak beyaz.
    Lpg vs. bilgim yok, ben tüplü araba kullanmam.
  • taunusa bineceksen bu motor bu kasada olacak. tadından yenmez ama memlkette ne kdar var bilmeiyorum olanda anasının kızlığını ister
     kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu

• sağdaki kırmızı araç resmi gerçek değil diye biliyorum. photoshoplamış demişti grafikçi bi arkadaşım.
    V8 motor takılabilir, granadaya vs. takıldığını biliyorum. 10-12 bin liraya V8 granada var
  • Arkadaşlar benimde 2008 yılında üzülerek sattığım 1979 west germany fordum. Benzinlidir. Hiç tüp takılmamıştı. Şu anda nerede bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depechemode3 -- 13 Mayıs 2014; 11:52:16 >

• Arkadaşlar bende telefonla takas karşılığı 88 model 1.6gl sarı taunus aldım öncelikle şunu söyleyeyim taunus araba be bunu gerçekten kullanan anlar niyetim hurda yasası çıkana kadar bıner sonra yasa çıktı mı para mı alırım diyordum arabayı kullandıkça aşık Olmaya başladım bundakı yol keyfi modellı araçta bıle yok birde sigortacı dan merak ettim baktırdım biliyorsunuz tramer sistemi 2003 beri var arabanın 2003 beri kaçıncı sahibiyim dıye ben 9. Sahibiyim mübarek her yıl el değiştirmiş Son sahıbını buldu herhalde

• Merhabalar,
    Bir süredir bu arabaları yakından takip ediyorum. Merak ettiğim şey,
    Türkiye'de üretilen otosan ortaklığındaki araçlar hangi yıldan sonra üretime başladı.
    Onların yedek parçasını bulmak daha mı kolay?
    Tercih sebebi mi olmalı?
    İkincisi,
    1.6, 2.0 seçeneklerinden gt, gl, gts, gls , s vs. gibi bir çok ayrıntı var.
    Bunlardan hangilerinin 4 vites olduğunu doğrusu çok bilmiyorum.
    4 vites dezavantaj mı onu da bilemiyorum.
    Bu konuda sizler ne dersiniz?

Benim daha çok (şekil olarak) 81/82 modeller hoşuma gidiyor.
    Bu modelde bir araç almam, yedek parça ve usta konusunda beni,
    yerli üretim arabalardan daha mı çok sıkıntıya sokar?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • eserdrm E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Taunuslar hakkında çok bilgim yoktu. Benim aracı restorasyona girişince öğrenmeye başladım bir şeyler.

Hocam bu araçlarda (benimki gibi eski modeller) sıkıntı sadece aksesuar konusunda oluyor. Yani farlar, stoplar, nikelaj çıatalar, tampon vs.
    Mekanik aksam neredeyse hiç sorun değil, çümış ve tüm modellerde aynı parçaları kullanmış. Yani MK1 Taunus parçası 80 ya da 90 modele bile uyuyor.
    Benim arkadaşta 78 model var ve hiç duymadım parça sorunu yaşadığını. Sadece Taunus değil, Granada, Capri parçaları bile uyumlu oluyor.
    Diğer sorularıne cevap veremeyeceğim, pek bilgim yok.
    Ama MK1 ya da Mk2 alacaksan Alman olmasına dikkat et.
  • eserdrm E kullanıcısına yanıt
    yanlışta biliyor olabilirim ama bildiğim kadar açıklayım

82 den sonra olanlar yerli yani otosan yapımı o zamana kadar olanlar kesinlikle almandır. 82 de alman ford taunus üretimi durdur. arjantin ve türkiye aynı motorla aracı üretti daha sonra kasa değişti
    yedek parça çokta sıkıntı olacagını dusunmyorum
    bulabilirsen alman kasa 2.0 veya 2.3 v6 motorlusu on numara olur
    almanlar ve ılk üretim otosanlar 4 ileri daha sonrakiler 88 üstü diye biliyorum 5 ileri. tabiki performansta ve tüketimde farklılıklar vardır.
    82 dediğiniz alman kasa oluyor hatta almanın son kasası lakabıda 'ağaçyıkan ' dır.

otosanı yapan almanıda yapar sonuçta ustunde öyle ahım şahım bşr teknoloji yok karbüratörlü araç bunlar :)
    yerli yabancı arasında sadece yıl farkı var sonuçta aynı araba aynı motor
    rica ederim
  • 1973 model ford taunus xl fastback aracimi satiyorum 43 yilda iki sahibi olmustur trafige cikis 1985 fiyat 20.000 tl ilgilenenler icin ilan yarin sahibinden de yayinlamis olacaktir
     kimsede FORD TAUNUS yokmu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taunus başkadır

• quote:

Merhabalar,

Taunuslar hakkında çok bilgim yoktu. Benim aracı restorasyona girişince öğrenmeye başladım bir şeyler.

Hocam bu araçlarda (benimki gibi eski modeller) sıkıntı sadece aksesuar konusunda oluyor. Yani farlar, stoplar, nikelaj çıatalar, tampon vs.
    Mekanik aksam neredeyse hiç sorun değil, çümış ve tüm modellerde aynı parçaları kullanmış. Yani MK1 Taunus parçası 80 ya da 90 modele bile uyuyor.
    Benim arkadaşta 78 model var ve hiç duymadım parça sorunu yaşadığını. Sadece Taunus değil, Granada, Capri parçaları bile uyumlu oluyor.
    Diğer sorularıne cevap veremeyeceğim, pek bilgim yok.
    Ama MK1 ya da Mk2 alacaksan Alman olmasına dikkat et.

hocam size özel mesaj gönderdim kontrol edebilirseniz çok sevinirim :)

• Selamun aleykum arkadaşlar Taunus kral araba 7 senedir kullanıyorum araba tık ses cıkarmadı sağlamlığı ve içine bindiğiniz anda verdiği güven ile birlikte keyifi daha hiç bi araba vermedi yani demek istediğim şimdi 6. 000, 7.000 bi tofaşa vermektense taunusa vermek daha mantıklı neden derseniz : arabanın gitmiyeceği yol yok hele o frene bastığınızda asfaltı öpmesi o kadar keyif verici ki anlatılmaz yaşanır zorladınızmı herşeyi yapar Taunus almak isteyen düşünmeden temizini bakımlısını alsın herkese iyi günler...
     kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu kimsede FORD TAUNUS yokmu

• Dream medemedin D kullanıcısına yanıt
    Allah kaza bela vermesin aracın maşallahı var Birkaç sorum olacak, cevaplayabilirseniz sevinirim. Aracın bakımları, yakıt tüketimi, ikinci el piyasası, konforu vs. falan nasıldır, öğrenciye gider mi? Sık arıza çıkarır mı, masraflı mıdır? Öğrenci işi araba bakıyorum, piyasa uçuk durumda zaten, pek hoşlanmasam da Tofaş araçlar parça avantajından dolayı mantıklı geliyor. Ama dediğiniz sağlamlık hususu düşündürüyor :/

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi araba dayanıklı sık arıza yapan bi araç değil parçaları acayip şekilde ucuz yakıtı cok iyi cok yakıyo diyolar 1.6 olmasına ragmen yakıtı cok iyi yedi senedir kullanıyorum hiç bi sıkıntısı yok öğrenciye olurmu dersen olur neden olmasın kral araba taunus düşün yani tofasa beş altı bin vermektense düzgün bi taunusa ver daha iyi gerek parça gerek konfor keyif hepsi bi arada saygılar...

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    İkinci El piyasasını dert etme galeriye tofası ve taunusu yan yana koy biri 10 gün erken satılır biri 10 gün geç satılır bu isler kısmet işi ne olacağı belli olmaz ama bu taunusun hastaları cok dert etme piyasayı

• Dream medemedin D kullanıcısına yanıt
    Hocam peki hangi modelleri tavsiye edersin, bu önde çift parça far olanlar pek hoşuma gitmedi, seninki güzel mesela tek parça büyük far daha derli toplu duruyor. Yerli yabanci üretim hususu önemli mi bir iki yerde otosan üretimleri çabuk dağılıyor falan diye duydum ama ne derece doğrudur?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.