arkadaşlar ...bu ara bir ford taunus almak istiyorum...1988 ..bir arkadaşıım tavsiye etti..bu yaşıma geldim işlk arabamn olacak..hem şöförlüğümü serileştireyim..hemde..tüplüymüş..şehir içi işlerimde kullanırım diye düşünüyorum...çok güvendiğim bir arkadaşım tavsiye etti..dağa çıktık bütün arabalar kaldı o çıktı..diyor..ankara arabası..bir hemşeride...metalik renk..içi falan temizmiş..temiz kullanılmış..3 milyara bırakacaklar..bana yardımcı olun..tavsiyelerinizi bekliyorum....
Hiç kaçırma derim bende 1 ay oldu alalı 1993 model 1,6 GTS Yakut Kırmızısı çok güzel arabalar. Bakımları tamsa kaçırma derim. Bu arada aranıza bende katıldım burayı TAUNUS la dolduralım.
bizimde 78 model 1.6 Taunus vardı çok severdim . ama sattık . bende taunusun kataloğu bile var.
@ATİLLA6364 Seninkide lafmı şimdi belkide piyasada en fazla parçası bulunan arabadır. Ben bi arkadaşa verdim 1-2 günlüğüne oda git direğe vur tampon+farlar gitti arabanın parçalarını yarım saatte bulduk yarım saattede taktırdık araba 1 saat sonra eskisi gibi oldu. Bide çok ama çok ekonomik parçaları ben ön tamponu 35 YTL ye aldım düşünsene başka bi araba olsa kimbilir kaça patlardı bana mesela ön farıda komple 65 YTL ye aldım. parçalarıda çok ekonomik her an her yerde bulursun parçalarını
parça sorunu kolay kolay yaşamazsın yerlilerde ama avrupasında eğer yerlinin parçası olmazsa o zaman hurdalıklarda dolaşırsın
Dün sabah TAUNUS uma bindim işe gidicem marşa bastım ama tık yok ittirdim kaktırdım ama yine çalışmadı takviye falan yaptım çalıştı daha sonra iş dönüşü yine basıyorum marşa ama yine tık yok meğer akü bitmiş şarj almıyormuş hemen kral bi akü ( inci ) taktırdım şimdi saat gibi oldu araba.
Yerli parça bulmak çok kolay her Ford parçası satan yerden taunus parçası bulabilirsin.. Ama aracın Avrupa ve avrupa parça takıntın olursa benim gibi her yerde parça arar durursun bulduğunda da yerlisine göre 2-3 kat fazla para harcarsın tabii buna karşılık aracın yaşı ilerlemesine rağmen hala taş gibi durur ve binersin..
Bu arada hazır konu açılmışken 80-83 avrupa modellerinde kullanılan krom tamponlardan arıyorum ön ve arka tek tekte olabilir.. Elinde olan veya parçacılarda denk gelen olurda haber verirse sevinirim..
Akü mevzusuna gelince de Yeni tip bakımsız aküler öyle bir anda bitiyor ve şarj edilmiyor, almışken Mutlu veya İnci akü alıp sorunsuz 2-3 sene kullanmak..