< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kimsenin Rahatsız Olmadığı Fahiş GSM zamları (2. sayfa)
-
-
GSM Oparatörleri özellikle son 1 yılda ciddi sıkıntıya girdi , dolar 8 Tl iken 12 $ sattıkları tarifeleri şimdi 8-9 $ a satmaya çalışıyorlar bunun üzerine artan enerji maliyetleri de eklenince oparatör karı oldukça düşük kalıyor.
-
Mobil internet kullanmıyorum artık. Sms ile haberleşiyorum,telefon ediyorum. Wifi bulursam bağlanıyorum. Bu kadar yüksek ücretler ödemem kusura bakmasınlar.
Ekleme: şu an 6 aylık paketim var telekomda. 215₺ almıştım. İndirim iade derken 165₺ gelmişti. Bitince 215 e verirse alırım. Yoksa sil süpür ne verirse öyle dvam :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesele operatörlerin sorunu değil, o baz istasyonları hava ile çalışmıyor. Hepsinin yanında irili ufaklı küçük trafoları var. ENH (enerji nakil hattı) var, abonelikleri ticari.
Daha neyini anlatacağız ki, adamların bir işletme malieyeti var.
Asıl mesele tarifeleri operatörlerin ayarlamaması. BTK denilen ucube kurumun tarifelerde karar mercisi olması. Rekabet Kurumu da böyle oturmuş bön bön izliyor.
3 tane operatör tarifelerini kamuya kendi başına açıklayamıyor, BTK onayı lazım demek istediğim bu.
-
Kardeşim benim, pahalılığa çözümü kökten bulmuş,tebrik ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değişik yorumlar yapanlar var !!!
Türktelekomdan eşimin kullandığı tarife için arandım.(Hat benim üstüme) çocuğumuzun engelli tarifesinden yararlanıyor.Ona rağmen 80-85 gibi bir fiyat teklif ettiler daha tarifemizin dolmasına 40-50 gün var bize iyilik için aramışlar.Bunların bide kobileri var her gün bilinmeyen 800 lü hatlardan arayıp tecavüze yelteniyorlar.Çıkan kanunlar ne oldu bilmiyorum bi de anayasa değişikliğini konuşuyor seçim öncesi zati muhteremler , zahmet etmesinler hiçbir kanunun bağlayıcılığı yok bu ülkede...
1-Maliyetlerin artması benim suçum mu? Zamanında yatırım yapıp enerjilerini ,kablolarını , kartlarını ,sağlayacakları fabrika kursalardı ,yatırımlarını maliyetler ucuzken yapsalardı....Kaldı ki nereye yatırım yapıyorlar yok hiç yok .Vodafone mesela izmit-skarya arası ve şehirlerin içinde kesinlikle çekmiyor...Türk telekom araplara bedavaya satılıp yutulması bizim suçumuz mu?
2-Kadın diyor ki telefonda İşte tarife bu zamlardan korumak için bu tarifeyi öneriyoruz bak bak melek bunlar melek...Daha az ineternet paketi olan uygun fiyatlı tarife önerin diyorum daha ucuza yok diyor , Başka opr. geçerim diyorum , onlarda artıracaklar fiyatları aynı diyor .Tekelmisiniz diyorum , anlamadım diyor...
3-Bu fiyatları kabul etmek zorunda değiliz dedim başımın çaresine bakarım sizde zam alıyorsunuz diyor arsızca ,,,, Benim maaşıma %100 zam gliyor mu ? dedim ,kaldı ki benim aldığım zamdan size ne illa cebimizdekini ceplerine alacaklar...Siz kendiniz de bu faiş fiyatlara başka hizmet alıyorsunuz, adil mi dedim ?Neyse dedim şu seçim gelsin de bakalım o zamları yapabiliyormusunuz .Kapattım...
En son güvercin ya da dumanla haberleşeceğiz zaten istedikleri de bu sosyal medya engeli otomatik gelmiş olur...
-
Millet taahhütlü, faturalı vs kullandığı için farkında değildir. Yoksa zamla karşılaşan çok. Ben normalde faturasızı tercih ederdim son 2 yıldır faturalı kullanıyorum. En son yüksek faturalı tarifeleri görünce vazgeçmiştim faturalıdan, müşteri temsilcisi sürekli zam geliyor deyince hızla ikna olup tamam yapalım demiştim.
Buradaki tek suçlu bariz bir şekilde halkımız.
Yap bakalım 1-2 ay internet grevi bak nasıl öpe öpe fiyatları indiriyorlar.
Bu ülkenin işleyişi böyle, ağlamayana meme yok. Mecbur ya grev yapacaz ya da zamlara razı gelecez.
1-2 ay internetsizlikte hiçbir şey eksiltmez. 20GB 150TL gibi tarifelere geçtikçe daha da kamçılarlar.
Gerçi avuç kadar kişiyle de ne grevi yapabileceğiz..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu neymiş arkadaş %30 indirimli 140 tl.Taahhütsüz 300 lira resmen soygun ve facia..Artık korkutmaya başladı fiyatlar gerçekten.
ne için yapıyorlar
şuan ki kullanılan tarifelerin taahhütsüz fiyatı
yeni tarifelerden ucuza kalıyor
ee yeni tarifelerde napıyorlar taahhütsüz fiyatı ve indirimi yüksek tutuyorlar .
abonelerin paso tarifelerini dolmadan değiştirmek be taahhütsüz kullandırtmamak .
Şimdi ben bizimkileri bimcellden faturalı aşmayan 8gb almıştım.İlk yıl 35, ikinci yıl 43.Yani 6 ay sonra ilk yıl doluyor.Kullanabiliyoruz değil mi ikinci yıl opsiyonu belirtilen fiyattan.
Ama her halukarda 12gb için 140 lira çok para be hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nostalji16 -- 10 Ekim 2022; 19:41:35 >
Benim içinde sorsana, paketmatik çıkmıyor bana da. Yazıyorum cevap vermiyor ya da görmüyor.
-
Bir ülkede israf arttıkça vergiler de artar. Bir ülkede israf arttıkça fakirlik de artar. Ne demişti Bülent Arınç: "Bu kadar israf olmasa vergi almamıza bile gerek kalmaz" Ben onun sözüne katılmıyorum ama israf olmasa mesela iletişimden alınacak % 8 kdv devlete yeter. Baka vergiye gerek yok.
Ayrıca bu vergi komik, saçma, hatta utanç verici. Türkiye'ye gelen bir yabancıya anlatmaya çalışsan, anlatamazsın. Birileri oturmuş demiş ki, konuşandan vergi alıyoruz ama bazıları hiç konuşmuyor. Onlardan bir şey alamıyoruz. Ne yapalım diye düşünürken akıllarına bu gelmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X