Şimdi Ara

KİMYA 18. SORU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 saat sınav olunca insanın düşünmekten başka seçeneği kalmıyo maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jumptoeverest J kullanıcısına yanıt
    A

• elinde bir tuzlu su çözeltisi var,dibinde katısı olan değil bak.
    sen bu çözeltiye su ekliyorsun,
    çözelti hacmi artacaktır çünkü su ekledin,doymuş olsada olmasada hacmi değiştirdin,
    haliyle derişim değişti,
    çözücü burada su oldugundan çözücü molü arttı.
    aynı zamanda hacim yine değiştiğinden yogunlukta değişti.

yani en baştaki a şıkkı olan çözünen mol sayısı sabit,dışardan tuz ekleme cıkarma yapmıyorsunki,???? olan tuz hep sabit ama aqua ama çözündü ama çöktü
    ben böyle düşündüm
  • Belirtmesi gerektiğini nereden çıkarıyorsunuz? Zaten kesin olan bir cevap var ve dediğiniz şık onu belirtmediği için doğru değil zaten. Sorudaki şıklarda 1 doğru 4 yanlış olması gerekmez. Bilemeyeceğiniz şıklar da vermişler işte.
  • Dipte katısı olan karışıma "çözelti" denir mi arkadaşlar? Sonucunda homojen değil?

• bubirihbardir kullanıcısına yanıt
    Doymamış çözelti demek zor olmamalı

• Oldknightonlinemovies kullanıcısına yanıt
    Dibinde katısı olan tuzlu su olamaz mı ?

• Tytayt T kullanıcısına yanıt
    Buna takılırsan işin icinden cıkamazsın,ilk bolumde sorulsa herkes doğru yapardı ama karmasık dusunsugunden bircok kisi elendi bu kdr basir soruda,tüy kuş sorusu gibi

• Kafanız mi güzel dipte katisi olsa çözelti olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disbanacokmu -- 10 Temmuz 2018; 18:5:48 >
  • Bence de bu soru eksik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 10 Temmuz 2018; 18:27:13 >
  • TheDoctortw T kullanıcısına yanıt
    Bilinemeyecek bir bilginin olup olmaması değil olay.
    Kesin bir cevap da yok.
    Soruda çözeltinin ne tür bir çözelti olduğu belirtilmemiş.

Dibinde katısı olmayan bir çözelti olarak alırsak cevap çözünenin mol sayısı olur. Çünkü çözünebilecek daha fazla madde yoktur ve de derişimi değişir.

Dibinde katısı olan çözelti ise, çözelti tam doyana kadar, o şartlarda maddenin çözünürlüğü ne ise o kadar madde çözünmeye devam eder.Çözünenin mol sayısı artar ancak derişimi sabit kalır.

İkinci durumu tamamen görmezden gelip cevabı ilk durumdaki gibi kabul etmişler. Soru eksik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 10 Temmuz 2018; 18:24:37 >
  • Açıkçası sınavda soruyu çözerken ben de ilk başta dipte katısı olsa durum değişir diye düşündüm diğer şıklar olamayacağı için a şıkkını işaretleyip geçtim.

Konuyu görünce harbiden dipte katısı olup olmadığını söylemesi gerekirdi dedim ama ösym bu kadar basit bir hata yapamaz diye düşündüm.

Bence soruda eksiklik yok. Çünkü mesela bir kaba 2 mol tuz koyduk diyelim su ekleyince tuzun 1 molü çözünmüş 1 molü dipte kalmış olsun. Bu durumda bir miktar daha çözücü eklersek elbette bir miktar daha tuz çözünecektir. Fakat çözünen yani tuz hala 2 mol yani suda çözünmüş tuz miktarı ilk duruma göre artmasına rağmen çözünen madde olan tuz miktarı değişmedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • steven8lampard S kullanıcısına yanıt
    "Çözünen madde 'tuz', yani değişmedi." diyemezsin .

Yukarıda anlattığım şekilde dibinde katısı var ise cevap E şıkkı olmalıdır.
    Anlaşılan bu soruyu hazırlayanlar bu durumu es geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 11 Temmuz 2018; 21:22:7 >
  • Ulan var ya bu soruda cok tereddutte kaldim osym gereksiz gereksiz bos beles soru sorar diye dusundum dogru cevabi isaretledim yani tesadufen dogru yaptim biraz soru hatali mi hatali orasi ayri bi mesele

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.