Şimdi Ara

kimyada izotop sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan658

quote:

Orijinalden alıntı: sezer222

benimde 2 yanlış var 1i o soru bence cok gereksiz olmuş ozaman kütle numarası ve proton numarası aynı gelıyorsa bunlar nası izotop olsun biri açıklık getirsin.

Aynen kayiliyorum. Cevap tek alfa isimasi yapandi bu arada

Rn mi yapıyordu

Simdi edebiyat sinavindan donuyorum da yoldayim tam hatirlayamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende ilk basta senın anladıgın gibi anladım ama sonradan jeton düştü:D RN izotopu dıyor RN'nin ızotopu demıyo kelime oyunu yapmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehor

bende ilk basta senın anladıgın gibi anladım ama sonradan jeton düştü:D RN izotopu dıyor RN'nin ızotopu demıyo kelime oyunu yapmışlar

Trityum hidrojen izotopu degil o halde? Ne demek istedigini anlayamadim

• quote:

quote:

bende ilk basta senın anladıgın gibi anladım ama sonradan jeton düştü:D RN izotopu dıyor RN'nin ızotopu demıyo kelime oyunu yapmışlar

hocam cinslik yapmıslar mesela rn atomu olusu dememıslerde rn izotopu oluşur demişler..arada test kıtaplarında da goruyodum bu ifadeyı ızotopu ve atomu aynı şeyi ifade edıyo yanı nu soruda..ama soyle deseydı haklısın RN'nin ızotopu olusur deseydı ozman notronlar farklı olmalıydı
  • quote:

quote:

quote:

hocam cinslik yapmıslar mesela rn atomu olusu dememıslerde rn izotopu oluşur demişler..arada test kıtaplarında da goruyodum bu ifadeyı ızotopu ve atomu aynı şeyi ifade edıyo yanı nu soruda..ama soyle deseydı haklısın RN'nin ızotopu olusur deseydı ozman notronlar farklı olmalıydı

aynı hatayı bende yaptım bencede orda sıkıntı var yani 2 türlüde anlaşılabilir

• Gençler soru doğru bende sizin gibi düşündüm ama sonra üstte verilen atomunda izotopunun oluşması için dediğini gördüm ve doğru yaptım..
    Yani verilen atomun izotopunda zaten kütle numarası farklı olacak.
  • anlatamadim galiba verilen atomun izitopunun proton sayisi ayni notron sayisi farklidir

• Verilen tabloyu kullanmadan yapınca 3 tane doğru şık çıkıyordu ama o tablodan gidince yalnız biri doğru çıkıyordu arkadaşlar
  • 1alfa ışıması yapınca hem atom numarası hem kütle numarası aynı oluyordu. Cevap nasıl 1alfa 3 beta olmaz anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: headcrusher8

Verilen tabloyu kullanmadan yapınca 3 tane doğru şık çıkıyordu ama o tablodan gidince yalnız biri doğru çıkıyordu arkadaşlar

tamam hadi yalniz sizin dedihiniz olsun, ancak izotopun tanimi o degil ki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bückstabu189

1 alfa 3 beta diye bir şık vardı oda oluyordu

1 alfa 3 beta yi hatirlayamadim ya. Sizce osymbye sikayette bulunsak bisiler olabilir mi?

nasıl buluncaz bulunalım çünkü çok kritik bir puandayım :)
  • Hayır benim anlamadığım, bunu sadece biz mi böyle düşünüyoruz, biri çıkıp doğru düzgün açıklama yapmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan.33

Hayır benim anlamadığım, bunu sadece biz mi böyle düşünüyoruz, biri çıkıp doğru düzgün açıklama yapmıyor.

hocam soru 84 218 izotopu diyorduya biz onu 84 218 in izotopu anladık yani 84 218 değil
  • quote:

quote:

Hayır benim anlamadığım, bunu sadece biz mi böyle düşünüyoruz, biri çıkıp doğru düzgün açıklama yapmıyor.

hocam soru 84 218 izotopu diyorduya biz onu 84 218 in izotopu anladık yani 84 218 değil

Ben de seni pek anlayamadım ama hem atom no hem kütle no aynı olursa izotop olmaz kendisi olur degil mi?

• quote:

quote:

quote:

Ben de seni pek anlayamadım ama hem atom no hem kütle no aynı olursa izotop olmaz kendisi olur degil mi?

evet izotop proton sayıları aynı nötron sayıları farklı atom demek onu biliyorum fakat soruda anlam karmaşasına düştük tam hatırlamadım soruyu ama siz sorulan atomun kendisini bulmuşsunuz biz onunda izotopunu bulduk

• bückstabu189 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben de sizdenim ben de yanlış yaptım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.