arkadaslar izotop sorusunda 1 a isimasi yaparsa proton ve notron sayilari esit oluyodu ancak izotop atomlarda biz proton sayilari ayni, notron sayilari farkli demiyor muyuz? bi sikta da 1a 2beta iaimasi yapiyordu. orda da ben onu isaretledim, cunku proton sayilari ayni, notton sayilari farkliydi. nedenini aciklayabilecek var mi acaba?
up bakin artik
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhan658
up bakin artik
ben de aynısını düşündüm. hatta önce 1alfa işaretliyordum sonra izotop deyince değiştirdim.
uppp sinavda farkesen yok mu
quote:
uppp sinavda farkesen yok mu
Dediğin gibi düşündüm bende. Fakat öyle düşününce 2 tane cevap oluyordu, yani aynı izotop elementini veriyordu. Onun için direk kendisini soruyor heralde diye düşündüm ve doğruı şıkkı işaretledim. Ama zaten direk bu seneki lys fiyaskoydu.
quote:
Orijinalden alıntı: ilhami onay
Dediğin gibi düşündüm bende. Fakat öyle düşününce 2 tane cevap oluyordu, yani aynı izotop elementini veriyordu. Onun için direk kendisini soruyor heralde diye düşündüm ve doğruı şıkkı işaretledim. Ama zaten direk bu seneki lys fiyaskoydu.
izotop atomlarin notron sayilari ayni olamaz ki? ornegin hidrojenin 1 pritinu var notronu yok, ama trityumum 1 pritonu 2 notronu var?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ilhami onay
izotop atomlarin notron sayilari ayni olamaz ki? ornegin hidrojenin 1 pritinu var notronu yok, ama trityumum 1 pritonu 2 notronu var?
Alıntıları Göster
Şıklardan gidince 2 cevap oluyordu işte, bende ilk senin dediğin gibi yaptım. Baktım 2 tane aynı cevap var farklı ışımalarla aynı izotop atomunu veriyordu Talyumun. Bu sefer heralde kendisini vereni istiyorlar diye düşündüm işaretledim, nitekim doğrusuda oymuş. Ama dediğim gibi saçma bir sorular bütünüydü LYS.
uppp dogru yapan yanlis yapan fark etmez bu sorudaki yorumunuzu merak ediyorum
up
abi cevabi neymis o sorunun.
quote:
Orijinalden alıntı: KorsaN01
1 a isimasi yapan atom vardi ya o iste cevap
quote:
quote:
Alıntıları Göster
bende senin gibi alfa ve betalyı yaptım,hatta hepsini tektek yaptım 2 tane cıktı alfa ve betalıyı işaretledim,,sınav zaten çok saçmaydı,,ösymnin böyle bi hatayı hayatta kabul ediceğini düşünmüyorum.mağdur olan yine biz olucaz :(
quote:
quote:
Alıntıları Göster
1 alfa 3 beta diye bir şık vardı oda oluyordu
quote:
Orijinalden alıntı: bückstabu189
1 alfa 3 beta diye bir şık vardı oda oluyordu
1 alfa 3 beta yi hatirlayamadim ya. Sizce osymbye sikayette bulunsak bisiler olabilir mi?
Sen izotopu yanlış anlamişsın ayni ayomda proon nitron ayni olabilir 2 atomda mötron farklı proton aynı olacak
quote:
Orijinalden alıntı: kabukk1
Sen izotopu yanlış anlamişsın ayni ayomda proon nitron ayni olabilir 2 atomda mötron farklı proton aynı olacak
Dostum hidrojenle trityumu dusunsene?
quote:
Orijinalden alıntı: kabukk1
benimde 2 yanlış var 1i o soru bence cok gereksiz olmuş ozaman kütle numarası ve proton numarası aynı gelıyorsa bunlar nası izotop olsun biri açıklık getirsin.
Rn miydi cevap
quote:
Orijinalden alıntı: sezer222
benimde 2 yanlış var 1i o soru bence cok gereksiz olmuş ozaman kütle numarası ve proton numarası aynı gelıyorsa bunlar nası izotop olsun biri açıklık getirsin.
Aynen kayiliyorum. Cevap tek alfa isimasi yapandi bu arada
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sezer222
Aynen kayiliyorum. Cevap tek alfa isimasi yapandi bu arada