Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 2 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
27
Favori
30.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. ben de tam alacakken paperwhite 3 piyasaya çıktı. acaba türkiye'de satışa ne zaman çıkar bilginiz var mı? ve nereden almamı tavsiye edersiniz. tatile çıkmadan almak iyi olurdu. sıkıldım artık tatile kitap taşımaktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marem1

merhaba arkadaşlar. ben de tam alacakken paperwhite 3 piyasaya çıktı. acaba türkiye'de satışa ne zaman çıkar bilginiz var mı? ve nereden almamı tavsiye edersiniz. tatile çıkmadan almak iyi olurdu. sıkıldım artık tatile kitap taşımaktan.

yarın bi amazon da satışa çıksın da Türkiye'ye 2-3 aya gelir.Eğer aciliyeti varsa amazondan alın bence borderlinx gibi bir aracı ile zaten aynı paraya gelir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Kindle voyage dan bir önceki surum paperwhite var, şimdi yeni gelenin çok önemli artıları var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni sürüm ile aradaki tek fark ekran diye biliyorum ama başka fark var mı bildiğiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

quote:

merhaba arkadaşlar. ben de tam alacakken paperwhite 3 piyasaya çıktı. acaba türkiye'de satışa ne zaman çıkar bilginiz var mı? ve nereden almamı tavsiye edersiniz. tatile çıkmadan almak iyi olurdu. sıkıldım artık tatile kitap taşımaktan.

yarın bi amazon da satışa çıksın da Türkiye'ye 2-3 aya gelir.Eğer aciliyeti varsa amazondan alın bence borderlinx gibi bir aracı ile zaten aynı paraya gelir.

epey uzun bir süre imiş. ben hani aynı anda olmasa bile 2-3 hafta sonra gelir diye düşündüm. dolayısıyla benim tatile yetişmeyecek.
  • İnceledim ama ya ben bi fark göremedim yada harbiden fark yok.Yeni font dışında bi yenilik var mı? Ekran çözünürlüğü artmış gibi sanki ama pw2 de zaten gayet yeterli.
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    Ekran cozunurlugu artti, onun disinda fark yok gibi. Boyutu falan da ayni.

• Tatile gittiğimde yanımdan ayırmadığım 3 temel elektronik gereci resimlerle tanıtmak istedim.

Soldan sağa doğru:
    Sony Xperia Z3 ve Devilcase kılıf+Amazon Kindle Paperwhite 2 ve kılıf+ Apple Ipad Air 2 ve smartcase

Sony Xperia Z3:

Sony Xperia Z3'ün telefonum olmasının sebeplerinden en önemlisi su geçirmezliği. Doğa sporları ile ilgileniyorum. Ayrıca her sabah sporumu ihmal etmem. Spor salonlarından daha çok dışarıda sporu severim. Dolayısıyla su geçirmezlik çok çok önemliydi benim için. Telefonun dayanıklılığını artırmak için de Devilcase isimli kılıfı Çin'den getirttim ve çok memnun kaldım. Gerçekten çok sağlam malzemeden üretmişler. Benim gibi doğa sporlarıyla ilgilenenler için haliyle dışarıda telefon ekranını yansımadan görebilmek çok önemli. Sony bu konuda en iyilerden biri. Ayrıca menülerinin takılmaması da beni bu telefona iten sebeplerden biri oldu. Kitap okumayı çok seven biri olarak telefonla deneme yaptım ama istediğimi alamadım, gözler anormal yoruluyor haliyle. Bu nedenle aşağıdaki ikinci cihazı alma gereksinimim doğdu.

Amazon Kindle Paperwhite 2:

Çok kitap okurum ve özellikle tatillerde veya uzun süreli doğa gezilerinde en çok yaptığım şeylerden biri kitap okumaktır. Benim gibi 3 ayrı kitabı aynı gün içinde değişerek okuyanlar için 3 kitap taşımak artık eziyet olmaya başlamıştı. Önce telefona yükleme yaparak ordan okumayı denedim ama hem şarj çok çabuk bitti, hem de gözler mahfoldu. Bu nedenle e kitap okuyucuların bence en iyisi olan Kindle Paperwhite 2'yi almaya karar verdim ve aldım. Çok memnun kaldım. Bir kere gözleriniz hiç ama hiç yorulmuyor. Üstüne bir dolu kitap yükleyebiliyorsunuz. Cloud özelliği çok güzel çalışıyor. Tabletiniz varsa buna gerek yok diyorsanız, yanılıyorsunuz bunu peşinen söyliyeyim.

Apple Ipad Air 2:

Telefonun ekranı ne kadar büyük olursa olsun bir seyahate çıktığınızda mutlaka internette konfor istiyorsunuz. Film izleyecekseniz zaten küçük ekrandan bu iş olmuyor. Bu nedenle ben Apple Ipad Air 2 alıp yanına da Sandisk Media Wireless Drive aldım ve filmlerimi içine attım. Gerçekten Ipad Air 2'nin hızı muhteşem. Hiç bir tablet yanına yaklaşamıyor. Ama gelgelelim bu tablette dahi kitap okumaya kalkarsanız, gözlerinizi silmek için mendilinizi hazırlayın derim. Yani ne olursa olsun bir kindle keyfi vermiyor. Ama PDF dosyalarıyla uğraşıyorsanız tabii ki Ipad daha iyi. Sakın Ipad alırım, kitabı da oradan okurum gibi bir yanılıgıya düşmeyin. Ben Ipad'in yanına Apple wireless klayve ve Origami klavye kılıf+tutucu da aldım. Böylece ekrana bakarak da yazabiliyorum.

Kindle Paperwhite 2
     Kindle Paperwhite 2
     Kindle Paperwhite 2
     Kindle Paperwhite 2
     Kindle Paperwhite 2
     Kindle Paperwhite 2

Sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu konuyu da 3 ayrı yerde açacağım. Gerekirse yöneticiler birleştirebilir.

• paperwhite3 ün yeni özelliği kullandığı mobius ekran teknolojisi.mobius TFT technolojisini kullanır bu da ekrana çok daha sağlam ve diğer ekranlara göre daha hafif bir özellik saglar

mobius ekran teknolojisinin paperwhite3 e getireceği özellikler :

-önceki modelden daha esnek bir ekran

-daha yüksek bir çözünürlük

-önceki modellere göre daha hafif bir ereader

-önceki modellere göre çok daha uzun bir battery süresi

şu anda mobius ekran teknolojisini kullanan piyasadaki tek ürün Sony 13.3 inch e-reader.fakat sony erader in ekran boyutu 13 inch.paperwhite 3 iün ekran boyutu yine 6 inch olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 1 Temmuz 2015; 9:44:26 >
  • Merhaba arkadaşlar, Ben de önceki gün n11 KindleTürkiye mağazasından PW2 ürününü aldım. Çok hevesliydim ve ürün gerçekten etkileyici. Alır almaz kargıya verilmiş hemen ertesi gün elime ulaştı. Sabah ürüne deneme amaçlı kitap yükledim akşam eve gittim ve sayfaların 8er 8er atladığını farkettim. Acaba hızlı sayfa atlama gibi bir modmu var falan diye düşündüm fakat ne yapsam sorunu düzeltemedim. Yüklediğim kitapla alakalı olabilir mi diye düşündüm ama içinde kullanım klavuzunda da aynı problemi yaşıyordum. Defelarca reset attım restart yaptım, font ve sayfa düzeni değiştirdim düzelmedi.
    Aranızda bu sorunu yaşayan oldu mu? Bugün ürün değişimi talebiyle ürünü KindleTürkiye mağzasına göndereceğim.
  • dr_kofret kullanıcısına yanıt
    sorun donanımla alakalı ve ürünün fabrika hatalı en yakın zamanda değiştirme talebinde bulunmasın
  • Cevabınız için teşekkürler. Sayfa numarası yerine Loc ibaresi var sanırım o benim kafamı karıştırmış. Şu an bir sonraki sayfaya geçiyor ama Loc olarak gösteriyor. Üzerine dokununca kalan süre vs çıkıyor ama sayfa numarası hiç bir şekilde görünmüyor. Forumda güncellemeyle düzeldiği yazmış ama cihaz güncel görünüyor o yüzden güncelleme bölümü deaktif. Sizce sadece bu sorun yüzünden değiştirmeli miyim cihazı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

quote:

epey uzun bir süre imiş. ben hani aynı anda olmasa bile 2-3 hafta sonra gelir diye düşündüm. dolayısıyla benim tatile yetişmeyecek.

zaten yeni çıkan ürün önce fabrika hatası vs varsa çözsünler, 2.partide almak en mantıklısı.
    bende pw2 yi geçen hafta almıştım, HB'ya iade ettim. Bu yaz basılı kitap ile geçsin kışa pw3 alacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_kofret

Cevabınız için teşekkürler. Sayfa numarası yerine Loc ibaresi var sanırım o benim kafamı karıştırmış. Şu an bir sonraki sayfaya geçiyor ama Loc olarak gösteriyor. Üzerine dokununca kalan süre vs çıkıyor ama sayfa numarası hiç bir şekilde görünmüyor. Forumda güncellemeyle düzeldiği yazmış ama cihaz güncel görünüyor o yüzden güncelleme bölümü deaktif. Sizce sadece bu sorun yüzünden değiştirmeli miyim cihazı?

kitabi kindle in içine kopyala yapistir şeklinde gönderdiyseniz sayfa numarasi gozukmez onun yerine loc gözükür.
    calibre programi uzerinden kindle a yollarsaniz sayfa numarası gözükür

• O bir problem değil. Calibreyle cihazın içine göndermeniz gerekir.
    Bir de "Loc" tam olarak ne bilen var mı? Ben ilerleme mantığını anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maninjacket -- 1 Temmuz 2015; 13:05:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep forest

paperwhite3 ün yeni özelliği kullandığı mobius ekran teknolojisi.mobius TFT technolojisini kullanır bu da ekrana çok daha sağlam ve diğer ekranlara göre daha hafif bir özellik saglar

mobius ekran teknolojisinin paperwhite3 e getireceği özellikler :

-önceki modelden daha esnek bir ekran

-daha yüksek bir çözünürlük

-önceki modellere göre daha hafif bir ereader

-önceki modellere göre çok daha uzun bir battery süresi

şu anda mobius ekran teknolojisini kullanan piyasadaki tek ürün Sony 13.3 inch e-reader.fakat sony erader in ekran boyutu 13 inch.paperwhite 3 iün ekran boyutu yine 6 inch olacak

açıklama için teşekkürler ...

• Ben kopyala yapıştır yapmıştım. Çok Teşekkürler arkadaşlar dediğiniz gibi yapınca düzeldi beni çok büyük bir üzüntüden kurtardınız, cihaz problemli diye hayal kırıkılığı yaşıyordum.
  • arkadaşlar bütün e reader sahipleri olarak donanım habere e reader lar için ayrı bir kategori açtirmak için biraz çaba sarfetsek güzel olmaz mı.ben basit bir forum saglayıcıda bir örnek e reader kategorisi yaptım.kitap bölümünde ereader teknolojilerini konuşmak kategori hatasına giriyor.hep birlikte mail atarak donanım habere istekte bulunabilir miyiz

örnek e reader kategorisi

http://turkreader.boards.net/

donanım haberde yukardaki gibi bir kategori olsa süper olmaz mı sizcede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 1 Temmuz 2015; 14:32:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sterman

O bir problem değil. Calibreyle cihazın içine göndermeniz gerekir.
    Bir de "Loc" tam olarak ne bilen var mı? Ben ilerleme mantığını anlamadım.

loc location ın kısaltmasıdır.kindle larda kitabın tam olarak nerede oldugunuzu gösterir.kindle ın sayfa numarası yerine loc u kullanmasının nedeni kindle ın satır olarak 150 karakter standartıdır.satırların 150 karakterden az olması sayfa numaralarını etkileyeceğinden loc kullanılır
  • önemli değil fakat bir yanlışlik olmuş.haberin tarihini gözden kaçırmışım ve kaynak yanlış bilgi vermiş benim suçum değil.özür dilerim.ayrıca bir daha aşağıdaki kaynaktan bilgi vermeyeceğim çünkü kendi yanlış haberlerine beni de alet ediyorlar

kaynak:
    http://goodereader.com/blog/electronic-readers/the-amazon-kindle-paperwhite-3-will-use-new-flexible-screen-technology

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 1 Temmuz 2015; 15:31:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.